Työvoimapulasta ja hyvinvointivaltiosta

Kun työvoimapulasta puhutaan ja erityisesti siitä, että hyvinvointivaltion ylläpitämiseksi vaaditaan työvoimaa Euroopan ulkopuolelta (puolen miljardin ihmisen unionista tänne voi tulla heti rakentamaan hyvinvointivaltiota jos haluaa, ei vaan tunnu olevan tulijoita kuin rakennuksille), niin suurimmat työperäisen maahanmuuton esteet ovat tietenkin korkea verotus, kurja ilmasto, vaikea ja pienen väestömäärän kieli ja miljoona parempaa vaihtoehtoa osaajalle tehdä töitä maailmalla ja Euroopassa .

Suomessa  ainoastaan sosiaaliturva on maailman mittakaavassa kilpailukykyinen sekä houkutteleva. Tämän takia ei ole ihme, että erityisesti pienimmän palkan työtä varmasti löytyy maailmalta jonoksi asti tekemään… hetkeksi, kunnes tulijat tajuavat että eihän tällä elä. Toisaalta sosiaaliturva on jopa lähtömaassa työskentelyä houkuttelevampi ja paremmin toimeentuloa tarjoava vaihtoehto. Tämä myös ruokkii rikollista työvoiman välitystoimintaa, jossa kieltä osaamattomalle tulijalle tarjotaan lumetyöpaikka kunnes kaikki oleskelu- ja asumisluvat tulevat kuntoon.

Kokoomuksessa on voimia jotka haluavat poistaa tarveharkinnan ja todellinen tavoite on saada paljon ihmisiä maahan, joka sitten estäisi palkkojen nousua kun tekijöitä minimin palkalle olisi. Vartiainen on jopa sanonut suoraan, että työttömyys lisää työtä.

Yhteiskunnalle tämä tosin on surullisen kallista, mutta joidenkin kokoomuslaisten ääneenkin sanottu toive on se, että ajastaan tämä paine väistämättä heikentää sosiaaliturvaa joka nyt on heidän mukaansa liian kallis ja hyvä.

Vasemmisto ja vihreät taas ovat asiassa hyödyllisiä idiootteja joille numerot ja kustannukset ovat pelkkää salatiedettä.

mikkokokko

Työskentelen pätkätöissä eduskunnassa. Mielipiteet ovat omiani.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu