Henkinen maanpuolustus

ISIS, Donald Trump-ilmiö, taloudellinen epävarmuus, Putinin geopolitiikka ja populistiliikkeiden päämäärät länsimaisten arvoyhteisöiden murentamisesta ovat aikamme vakavimmat haasteet.

Vuosisatamme suuria kamppailuja ei käydä ensisijaisesti asein vaan ihmisten mielissä. Ulkoinen pelko, epävarmuus, terrorismi ja hybridisodankäynti ovat tehneet kamppailun hyvän ja pahan välillä monin verroin monimutkaisemmaksi. Viime kädessä kyse on perustavanlaatuisista kysymyksistä: keitä me olemme ja mitkä periaatteet ja arvot ovat puolustamisen arvoisia?

Länsimaiden tulee voittaa putinismi ja terrorismi, populismi ja autoritäärisyys. Paras lääke tähän on tukeutuminen länsimaisen ajattelun kulmakiviin – niihin arvoihin, jotka tekivät vapaasta Lännestä edelläkävijän. Niihin arvoihin jotka antoivat meille voiton kommunismista ja fasismista. Avoin yhteiskunta on puolustamisen arvoinen – periksi ei voida antaa.

Vapaus on aina sukupolven päässä kuolemasta, mikäli sitä ei suojella. Tämän vuoksi myös henkinen maanpuolustus on jokaisen meidän velvollisuus. On aika avata silmät.

 

Lue lisää: mikkolaakso.com

MikkoLaakso
Kokoomus Espoo

Markkinaliberaali kauppatieteiden maisteri ja kaupunginvaltuutettu Espoosta. Työkokemusta start-up -yrityksistä, Eduskunnasta ja Euroopan Parlamentista.
Lisää ajatuksistani täältä!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu