On syytä varautua suureen koronarokotepettymykseen

Lehdissä ovat yleistyneet kaukomatkojen mainokset ensi syksyksi ja talveksi, samoin kuin artikkelit, joissa selitetään, kuinka matkailu onnistuu koronarokotustodistuksilla, viivakoodeilla ja muilla rokotusohjelmaan liittyvillä erikoistavoilla. Näissä on kuitenkin mukana paljon optimismia, joka voi olla ikävä juttu niille, jotka varaavat matkatoimistoista etukäteen maksamalla tuhansien eurojen tai perheiden tapauksessa yli kymmenentuhannen euron etelänmatkoja ja jäävät sitten ilman matkaa ja matkatoimiston mahdollisen vararikon sattuessa myös ilman rahojaan.
Koronarokotteista on edelleen syytä muistaa, että ne ovat monella tavalla poikkeuksellisia: ne on kehitetty rokotteiksi maailmanennätystahtia, mRNA-rokotetekniikka on ensi kertaa käytössä ja kyseessä on myös ensimmäinen kerta kun mitään koronavirusta vastaan kehitetään rokotteita. Nämä yhdessä ovat kaikki keltaisia lippuja rokotusohjelman menestyksekkäälle läpiviemiselle, vaikka unohdettaisiin ruma kansallisvaltioiden välinen verissäpäintappelu ja ylihintaiset välistävedot rokotteista, jotka ovat jo nyt herättäneet paljon huomiota ja närkästystä. On myös muistettava, että koronaepidemia ei Israelissa ole vielä lähtenyt kovin merkittävään laskuun huolimatta maan aggressivisesta melkein 40% kattavuuteen yltäneestä rokoteohjelmasta!
Lopullinen pettymys rokoteasiassa voi olla aivan kulman takana, koska ei tarvita kuin yksi tai kaksi korkean koronarokotekattavuuden maata, joissa lähdetään nopeaan rajoitusten poistamiseen, seurauksella, että niissä lähtee kaikesta huolimatta uusi tautiaalto vyörymään ja tuttuun tapaan sairaalahoidon kapasiteetti uhkaa ylittyä. Sen jälkeen puheet rajoitusten poistamisesta unohtuvat monissa muissa maissa. On hyvin todennäköistä, että Suomi, Australia tai Uusi Seelanti eivät tule ainakaan ensimmäisten joukossa hyväksymään mallia, jossa ulkomailta maahan pääsisi sisään turismitarkoituksessa ilman karanteenia otetun tai otettujen koronarokotusten perusteella. Viime syksyllä Suomessa torpattiin myös vähin äänin malli, jossa turismille olisi luotu ulkomailla otettuihin koronatesteihin perustuva ”käytävä”. STM:lle on koko ajan ollut tärkeää varovaisuus ja testausohjelmien osalta se, että maahanpääsykriteereissä ja karanteenisuosituksissa pohjaudutaan nimenomaan Suomessa otettuihin testeihin.
Israelissa ongelmana taitavat olla ordotoksijuutalaiset, jotka eivät juurikaan välitä rajoituksista ja suosituksista, joten korona leviää heidän keskuudessaan muuta väestöä enemmän.
Ilmoita asiaton viesti
Se on jo varmaa, että rokotteiden valmistajat ovat luvanneet enemmän kuin heillä on mahdollista rokotteita tuottaa. Oma kysymyksensä on rokotteen toimivuus sairastumisen estäjänä ja tartuntojen vähentäjänä. Kummastakaan ei täysin varmaa tietoa ole olemassa.
Vaarallista on tuudittautua uskoon, että rokote tuhoaa viruksen välittömästi ja ongelma poistuu. Kyllä henkilökohtaista suojautumista pitää jatkaa niin kauan, että kaikki on rokotettu ja sen jälkeen niin kauan kunnes on varmistunut, että joukkosuoja koronaa vastaan on saavutettu. Selville vesille tässä asiassa tuskin vielä tänä vuonna päästään.
Ilmoita asiaton viesti
Se siinä on ongelmana, että rokotetodistusta ei voi sellaisenaan esittää jollekin rokotukselle, josta emme voi varmuudella tietää, että onko se turvallinen? Se voi kääntyä isäntäänsä vastaan. Eläinkokeissakin on koettu vastaiskuja ja siksi ei voi sanoa turvallisiksi nuo rokotteet.
Ilmoita asiaton viesti
Koronarokotteista on syytä muistaa, että ne tulisi annostella ja jakaa kansalaisille ainoastaan tutkitun tiedon perusteella.
Näin ei Suomessa tapahdu.
Ilmoita asiaton viesti
Näin ei taida tapahtua missään, koska kemiallinen aine on vasta kokeellinen. Tämä koski Pfizeriä. Äkkikuolemia on maailmalla tullut paljon, ja koko viimevuoden 0:ssa olleet hoitokotien kuolemien tilastot ovat rokotusten jälkeen äkkiä romahtaneet.
Kuolemantapauksia ei ollut monessa hoitokodissa ollenkaan v.2020, mutta kahden viikon sisälla rokotusten annosta, ja tämä notkahdus tiedotetaan ulkomaailmaan siinä muodossa, että talossa oli ”supertartuttaja” ja korona pääsi leviämään.
Ilmoita asiaton viesti
Täytyy nyt muistuttaa, että hoivakodeissa ja vastaavissa laitoksissa kuolee joka viikko keskimäärin 400 vanhusta.
Tällaiseen hoivapaikkaan siirrettäessä vanhuksella on tilastollisesti jäljellä kaksi (2) vuotta elinaikaa.
Ilmoita asiaton viesti
Noin yritettiin sanoa myös koronakuolemista. Ei mennyt läpi, vaikka tilastoinnissa on kyse koronaan liittyvistä kuolemista.
Tässä on meriselityksen makua ja valkopesua. Jos kuolemiin liittyy samanlaisia oireita, voidaan se liittää tiettyyn kuolemansyyhyn.
Ilmoita asiaton viesti