Kaverikapitalismin ja häpeän aika

Vesa Puttonen kertoo meille viikonloppuna IS:ssa, että nykyinen taloustilanne on jopa 24 vuoden takaista pahempi ja käärii samaan aikaan Taaleritehtaan merkittävänä omistajana ja hallituksen jäsenenä ylisuuria voittoja (http://www.talouselama.fi/Tebatti/kysymykset/tuulivoiman+kultapossukerho…) meidän veronmaksajien kustannuksella tuulivoimabisneksestä, johon Suomen hallitus edelleen työntää rahaa biotalouden lisäksi. Peter Fagernäs on Taaleritehtaan suurin omistaja ja hallituksen puheenjohtaja.

Viime viikolla (13.7.) Kauppalehti julkaisi elinkeinoministeri Rehnin haastattelun, jossa hallitus nopeasta velkaantumisesta huolimatta on kaatamassa jopa miljarditolkulla (?) rahaa hyödyttömään ja haitalliseen ympäristöimagolla ratsastavaan biotalouteen. Taaleritehdas toimii merkittävänä toimijana myös tuetussa ja varmaa rahaa tahkoavassa biotaloudessa. Osansa kasvavasta tukikakusta saavat monet merkittävät taloudelliset toimijat kuten UPM ja ST1 sekä KEPU:n runosuomi. Häviäjiä ovat ei-tukea saava perinteinen merkittävä biojalostustoiminta ja vaarana mm. on, että mäntysuopa häviää kaupan hyllyiltä.

Puttonen saa makeat lisätienistit tuulivoimaloiden ja biotalouden tukirahoilla – lainsäätäjän näin asian siunattua. Tätä aikaa tullaan myöhemmin muistelemaan Suomen elinkeinoelämän häpeällisenä kaverikapitalistikautena (engl. Crony Capitalism), jossa veronmaksajat ja nopesti kasvanut valtion velan otto takasivat viherpesua harjoittavien firmojen omistajille varmat ja ylisuuret voitot.

Yksityiskohtaista tiietoa biotalouden epäeettisyydestä, järjettömyydestä ja jo hukkaan heitetyistä miljardeista saa uudesta kirjastani "Vihreä Valhe – Valheen sysimustat juuret, salakavalat lonkerot ja murheelliset seuraukset" (Auditorium 2015). Demareiden niskaan aikoinaan kaadettu VALCO-televisioputkitehdasskandaali on kuin hyttysen surinaa verrattuna nyt tuilla pyörivään kansantaloutta rampauttavaan ekotalouteen. Espanjan talouden ekotalous – tai presidenttiehdokas Barack Obaman ihailema Espanjan Vihreän Kasvun Ihme –  jo rampautti, nyt näyttää olevan meidän vuoro? Obama ei hiiskunut enää sanaakaan Espanjan Vihreän Kasvun ihmeestä tultuaan valituksi.

Kauppalehdessä (13.7)  HELENille Olli Rehnin lupaamat valtion tuet Vuosaareen kaavaillulle biovoimalalle ovat osa tätä päättömyyttä. HELENin hallituksen jäsen Jouko Sillanpää (sd) taisi olla väärässä, kun hän väitti (31.7.2015 Demokraatti) minun kirjoittaneeni  asian vierestä (Demokraatti 17.7.2015) viitatessani Osmo Soininvaaraan tukeutuen uusiin HELENin linjauksiin aloittaa puun keskitetty poltto vain lämmön tuottamiseksi. Samalla HELEN luopuisi Helsingin maailmalla laajalti ihaillusta  tehokkaasta ja ympäristöystävällisestä sähkön ja lämmön yhteistuotannosta ja huoltovarmuudesta. Uskoin hänen vakuuttelujaan (Demokraatti 7.8.2015), että mitään sellaista järjettömyyttä ei HELEN aio tehdä. Nyt Rehnin haastattelun jälkeen tilanne on juuri sellainen kuin alunperin ounastelin.

Tässä vielä tietoa Vuosaareen kaavaillun yli miljardi euroa maksavan Isossa Britanniassa sijaitsevan sisarvoimalan aiheuttamasta ympäristötuhosta: (http://www.dailymail.co.uk/news/article-2581887/The-bonfire-insanity-Woo…). Tuho johtuu perimmältään siitä, että kasvit varastoivat hyvin huonosti auringon energiaa ja niin myös puuenergia vaatii valtavia maa-aloja, jopa 80 x suurempia maa-aloja kuin kallis aurinkoenergia. Tämä bioenergian sisäsyntyinen ongelma eli ns. ILUC-ilmiö (=epäsuorat maankäytön vaikutuiset) on aiheuttanut maailmalla laajalti jopa nälänhätää kymmenille miljoonille ihmisille, kun köyhien maiden viljelysmaata on raivattu kehittyneiden maiden autojen polttoainetuotannon tarpeisiin.

Jouko Sillanpään minulle kertoman mukaan puuhake tuotaisiin 60-70%:sti laivoilla Helsinkiin jostain päin maailmaa. Vuosaaren sisarlaitoksessa Draxin pihalla on outo aivan valtava kupu. Sen alle yritetään epätoivoisesti varastoida kivihiiltä paljon enemmän tilaa vievää puuhaketta. Puuhakkeen kuljetuslogistiikka vaatii lisäksi ennen näkemättömiä ja kalliita järjestelyjä.

Kaikkein kummallisinta tässä on se, että erityisesti punavihreä intelligentsija on ollut riemumielin laatimassa lainsäädäntöä, joka sallii meidän kaupunkilaisten veronmaksajien tulleen riistetyiksi ja ympäristön pilatuksi.

MikkoPaunio
Perussuomalaiset Helsinki

Kirjoittaja on (s. 1961) Helsingin yliopistosta valmistunut terveydenhuollon erikoislääkäri, joka on työskennellyt seuraavien instituutioiden palveluksessa: Helsingin yliopisto, Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, sosiaali- ja terveysministeriö, Euroopan Unionin komissio ja Maailmanpankki. Kirjoittalla on Helsingin yliopiston yleisen epidemiologian dosentuuri. Hän on saanut jatkokoulutusta Maailman terveysjärjestön ns. pitkällä kurssilla Brysselin vapaassa yliopistossa ja hänellä on ylempi korkeakoulututkinto (epidemiologia) Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health instituutiosta. Kirjoittajalla on julkaisuja merkittävimmissä kansainvälisissä lääketieteellisissä julkaisusarjoissa ja yhteensä vertaisarvioituja julkaistuja artikkeleita hänellä on 40 (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?term=paunio+m). Kirjoittajan tärkein tieteellinen havainto johti lopulta Maailman Terveysjärjestön maailmanlaajuiseen tuhkarokkorokotusstrategian muutokseen. https://www.duodecimlehti.fi/lehti/2017/3/duo13540 Pelkästään 2000-luvulla on tuhkarokkorokotus pelastanut noin 20 miljoonaa lasta elämälle.
Kirjoittaja toimi valtioneuvoston asettaman Säteilyturvaneuvottelukunnan puheenjohtajana vuosina 2009-2018. Kirjoittaja on toiminut vuodesta 2016 lähtien Valtakunnallisen Maanpuolustuskurssin sekä luennoitsijana että ns. pääopettajana (STM) syksyyn 2021 asti.

Hän on kirjoittanut kolme kirjaa: Vihreä Valhe (Weilin & Göös 1991), Vihreä Valhe - Valheen sysimustat juuret, salakavalat lonkerot ja murheelliset seuraukset (Auditorium 2015) ja Hourulan väen ilmastovallankumous (Omakustanne 2019). Kirjoittaja valittiin 20.3.2018 tieteelliseksi ja policy neuvonantajaksi American Council on Science and Health järjestöön. Järjestön on aikoinaan perustanut Norman Borlaug ja Elizabeth Wheelan. Se on teollisuutta ja hyvinvointia puolustava tieteellinen järjestö. Kirjoittajalta julkaistu useita raportteja Ison Britannian pitkäaikaisimman valtionvarainministerin Nigel Lawsonin perustamalla The Global Warming Policy Foundation sivustolla (https://www.thegwpf.org/?s=paunio). Kirjoittajalta on julkaistu merkittävillä brittiläisillä ja pohjoisamerkikkalaisilla keskusteluareenoilla useita puheenvuoroja (https://muckrack.com/mikko-paunio/articles) pääasiassa ympäristö- ja kehityspolitiikkaan liittyen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu