HS pilkkaa teollisuutta ja kannattaa kaverikapitalismia

HS:n teollisuuden vastaisessa pääkirjoituksessa 23.8. (http://www.hs.fi/paakirjoitukset/a1440212547408?jako=706491e3109f963fb2f…) todetaan mm. "Suomi-firmat eivät löydy nettiajan pohjasakasta sattumalta. Samat johtajat viittasivat vuosikausia kintaalla esimerkiksi digitalisaatiolle ja sen innovaatioille."

Tämä Helsingin Sanomien teollisuuden vastainen kirjoittelu alkaa saada jo eeppiset mittasuhteet. Helsingin Sanomat näyttää unohtavan, että Suomen pitkässä juoksussa kilpailukykyinen raskas teollisuus on ollut ratkaisevassa asemassa maamme hyvinvointiyhteiskunnan luomisessa ja sen rahoittamisessa. Se ei ole idioottien punaniskojen puuhaa, kuten HS antaa ymmärtää pääkirjoituksessaan.

Piippujen lisäksi nämä teolliset yhteenliittymät tai klusterit työllistävät insinööritoimistoja, teollisia palveluyrityksiä ja muutakin palvelualaa, softa-alaa, ydinteknologian tutkimista, materiaalitalouden kehittämistä, insinööritieteitä laajemmin ja tutkimusta ja opetusta laajalla rintamalla luonnontieteissä mukaanlukien lääketiede. Otaniemeen on valmistumassa ydinvoiman ja ydinfysiikan tutkimukselle pyhitetty talo, jonka uumenissa tullaan luomaan merkittävää eturintaman tieteellistä tutkimusta ei pelkästään ydinfysiikassa tai ydinturvallisuudessa vaan laajemmin mm. materiaalitaloudessa tai lääketieteessä.

Tämä trollauksen tekee vielä julmemmaksi ja vähä-älyisemmäksi se, että HS on systemaattisesti mahdollistanut "innovatiivisen" vihreän kaverikapitalismin (engl. crony capitalism) bio- ja energiataloudessa, jonka "saavutuksista" olen kirjoittanut aiemmin tähän blogiin sekä seikkaperäisesti kirjassani "Vihreä Valhe – Valheen sysimustat juuret, sen salakavalat lonkerot ja murheelliset seuraukset", Auditorium 2015. 

Ainoastaan Vihreät ja erityisesti heidän poliitikot ja kaverikapitalistit hyötyvät tällaisesta "uuden" ja "vanhan" vastakkaisajattelusta. Me muut olemme kaikki häviäjiä.

Tässä tulee mieleen erään tutun journalistin kertoma, jonka mukaan HS:n toimituskokouksen enemmistö oli 1970-luvun alussa taistolaisia. Nyt punainen väri on muuttunut myrkyn vihreäksi.

 

MikkoPaunio
Perussuomalaiset Helsinki

Kirjoittaja on (s. 1961) Helsingin yliopistosta valmistunut terveydenhuollon erikoislääkäri, joka on työskennellyt seuraavien instituutioiden palveluksessa: Helsingin yliopisto, Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, sosiaali- ja terveysministeriö, Euroopan Unionin komissio ja Maailmanpankki. Kirjoittalla on Helsingin yliopiston yleisen epidemiologian dosentuuri. Hän on saanut jatkokoulutusta Maailman terveysjärjestön ns. pitkällä kurssilla Brysselin vapaassa yliopistossa ja hänellä on ylempi korkeakoulututkinto (epidemiologia) Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health instituutiosta. Kirjoittajalla on julkaisuja merkittävimmissä kansainvälisissä lääketieteellisissä julkaisusarjoissa ja yhteensä vertaisarvioituja julkaistuja artikkeleita hänellä on 40 (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?term=paunio+m). Kirjoittajan tärkein tieteellinen havainto johti lopulta Maailman Terveysjärjestön maailmanlaajuiseen tuhkarokkorokotusstrategian muutokseen. https://www.duodecimlehti.fi/lehti/2017/3/duo13540 Pelkästään 2000-luvulla on tuhkarokkorokotus pelastanut noin 20 miljoonaa lasta elämälle.
Kirjoittaja toimi valtioneuvoston asettaman Säteilyturvaneuvottelukunnan puheenjohtajana vuosina 2009-2018. Kirjoittaja on toiminut vuodesta 2016 lähtien Valtakunnallisen Maanpuolustuskurssin sekä luennoitsijana että ns. pääopettajana (STM) syksyyn 2021 asti.

Hän on kirjoittanut kolme kirjaa: Vihreä Valhe (Weilin & Göös 1991), Vihreä Valhe - Valheen sysimustat juuret, salakavalat lonkerot ja murheelliset seuraukset (Auditorium 2015) ja Hourulan väen ilmastovallankumous (Omakustanne 2019). Kirjoittaja valittiin 20.3.2018 tieteelliseksi ja policy neuvonantajaksi American Council on Science and Health järjestöön. Järjestön on aikoinaan perustanut Norman Borlaug ja Elizabeth Wheelan. Se on teollisuutta ja hyvinvointia puolustava tieteellinen järjestö. Kirjoittajalta julkaistu useita raportteja Ison Britannian pitkäaikaisimman valtionvarainministerin Nigel Lawsonin perustamalla The Global Warming Policy Foundation sivustolla (https://www.thegwpf.org/?s=paunio). Kirjoittajalta on julkaistu merkittävillä brittiläisillä ja pohjoisamerkikkalaisilla keskusteluareenoilla useita puheenvuoroja (https://muckrack.com/mikko-paunio/articles) pääasiassa ympäristö- ja kehityspolitiikkaan liittyen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu