Mistä "immoslaisuus" kumpuaa – HS jäi valheesta kiinni taas

Helsingin Sanomat erään kolumnistinsa välityksellä halusi parantaa "suomalaista luokattoman huonoa maahanmuutto'keskustelua' http://www.hs.fi/kotimaa/a1440727054759?jako=4283e4d359498a811b1de1d7c84… kertomalla, että Oxfordissa eräässä koulussa uuden mullistavan pedagogiikan omaksumisen myötä maahanmuuttajien koulutulokset paranivat kantaväestöäkin paremmiksi. Helsingin Sanomien kolumnisti huipensi analyysinsä toteamalla, että "meillä ei olla oltu juuri mistään yksimielisiä. Paitsi tästä: totta kai maahanmuuttajalapset menestyvät heikommin ja tietysti on huono juttu, jos heitä on yhdessä koulussa kovin paljon. Onneksi Englanti on osoittanut nämä käsitykset vääriksi. Olisiko aika muuttaa asenteita Suomessakin?"

Emme taaskaan saa tietää, onko tämä HS:n kolumnistin keskustelua "parantava" kommentti tarkoituksellista manipulointia vai vain hutilointia vai vähän molempia.

Iso-Britannian tärkeimmässä punavihreässä the Guardian-lehdessä on laaja juttu http://www.theguardian.com/education/2014/jan/21/gcse-pupils-disappearin…, josta käy ilmi, että HS:n ihastelemat tulokset olivat syntyneet siitä, kun viidesosa huonosti menestyvistä lapsista oli siirretty toiseen kouluun ja että alunperin the Independentissä julkaistu Oxfordin maahanmuuttajien koulumenestyksen ihmeuutinen http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:gccgrRg8OVcJ:www.in… oli käynnistänyt prosessin, jonka myötä huonosti menestyviä maahanmuuttajia ei enää siirretä pois aiempaan tapaan HS:n mainitsemasta koulusta. Skandaali paljastui, kun eräät HS:n mainitseman koulun opettajat ryhtyivät omantunnon syistä asiaa penkomaan. Yhä edelleen opettajat haluavat pysyä anonyymeinä.

Tämä on tätä Helsingin Sanomien ja YLE:n missiojournalismin synnyttämää uutisoinnin ja kommentoinnin loputonta murheellista – oli kyse sitten ympäristö- ja energiapolitiikasta tai maahanmuuttopolitiikasta – virtaa, jolla yritetään pistää suomalaisia ruotuun.

Meille on tullut tavaksi naureskella Venäjän TV:n ja sen valtiojohtoisen lehdistön propagandalle. Minä en ole sille pitkään aikaan hohottanut, kun tiedän, että sama ilmiö – eri vaikuttimista – on meidänkin riesanamme. Sitten meillä vielä samojen toimijoiden toimesta ihmetellään ja päivitellään, mistä tämä "kauhea immoslaisuus" johtuu.

Kirjoitan uudessa kirjassani "Vihreä Valhe – valheen sysimustat juuret, salakavalat lonkerot ja murheelliset seuraukset" Auditorium 2015 syventävästi tästä missiojournalismin rämettämästä suomalaisesta keskusteluilmapiiristä.

Hesaria en ole tilannut yli kymmeneen vuoteen tämän tapaisen kommentoinnin vuoksi, mutta YLE-veroa en kykene välttämään valitettavasti. Miksi maksaisin valheista ja/tai hutiloinneista yhtään mitään?

Viime aikojen ainoa myönteinen HS:iin liittyvä uutinen julkaistiin Demokraatissa hiljan, missä Hesari lupaa panostaa enemmän kevyempiin juttuihin ja lifestyle sisältöön. http://demokraatti.fi/kevyempien-juttujen-kysynta-kasvaa-helsingin-sanom… On hyvä, että HS keskittyykin jatkossa ydinosaamisalueelleen vakavan journalismin sijaan.

MikkoPaunio
Perussuomalaiset Helsinki

Kirjoittaja on (s. 1961) Helsingin yliopistosta valmistunut terveydenhuollon erikoislääkäri, joka on työskennellyt seuraavien instituutioiden palveluksessa: Helsingin yliopisto, Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, sosiaali- ja terveysministeriö, Euroopan Unionin komissio ja Maailmanpankki. Kirjoittalla on Helsingin yliopiston yleisen epidemiologian dosentuuri. Hän on saanut jatkokoulutusta Maailman terveysjärjestön ns. pitkällä kurssilla Brysselin vapaassa yliopistossa ja hänellä on ylempi korkeakoulututkinto (epidemiologia) Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health instituutiosta. Kirjoittajalla on julkaisuja merkittävimmissä kansainvälisissä lääketieteellisissä julkaisusarjoissa ja yhteensä vertaisarvioituja julkaistuja artikkeleita hänellä on 40 (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?term=paunio+m). Kirjoittajan tärkein tieteellinen havainto johti lopulta Maailman Terveysjärjestön maailmanlaajuiseen tuhkarokkorokotusstrategian muutokseen. https://www.duodecimlehti.fi/lehti/2017/3/duo13540 Pelkästään 2000-luvulla on tuhkarokkorokotus pelastanut noin 20 miljoonaa lasta elämälle.
Kirjoittaja toimi valtioneuvoston asettaman Säteilyturvaneuvottelukunnan puheenjohtajana vuosina 2009-2018. Kirjoittaja on toiminut vuodesta 2016 lähtien Valtakunnallisen Maanpuolustuskurssin sekä luennoitsijana että ns. pääopettajana (STM) syksyyn 2021 asti.

Hän on kirjoittanut kolme kirjaa: Vihreä Valhe (Weilin & Göös 1991), Vihreä Valhe - Valheen sysimustat juuret, salakavalat lonkerot ja murheelliset seuraukset (Auditorium 2015) ja Hourulan väen ilmastovallankumous (Omakustanne 2019). Kirjoittaja valittiin 20.3.2018 tieteelliseksi ja policy neuvonantajaksi American Council on Science and Health järjestöön. Järjestön on aikoinaan perustanut Norman Borlaug ja Elizabeth Wheelan. Se on teollisuutta ja hyvinvointia puolustava tieteellinen järjestö. Kirjoittajalta julkaistu useita raportteja Ison Britannian pitkäaikaisimman valtionvarainministerin Nigel Lawsonin perustamalla The Global Warming Policy Foundation sivustolla (https://www.thegwpf.org/?s=paunio). Kirjoittajalta on julkaistu merkittävillä brittiläisillä ja pohjoisamerkikkalaisilla keskusteluareenoilla useita puheenvuoroja (https://muckrack.com/mikko-paunio/articles) pääasiassa ympäristö- ja kehityspolitiikkaan liittyen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu