SDP:tä uhkaa unohdus

Iso-Britannian työväenpuolueen johtaja Ed Miliband ajoi läpi puolitoista vuotta ennen viime kevään vaaleja Labourin puoluekokouksessa sen tärkeimmän päätöksen, jossa Labour lupasi jäädyttää kotitalouksien energialaskun, mikäli se pääsee valtaan. Kotitalouksien sähkölasku oli noussut pilviin, kun Miliband Gordon Brownin hallituksen ilmastoministerinä itse oli aloittanut järjettömän tukiin perustuvan vihreän energiapolitiikan.

Labourin puoluekokouspäätöksen jälkeen energiayhtiöiden osakkeet romahtivat, koska ne eivät olisi enää kyenneet investoimaan työväenpuolueen hallitessa maata. Tuolloin taisi olla vielä ennen puoluekokousta muutama energiatalouden piirissä työskentelevä Labourin kannattajakin, mutta ei enää.

Nyt on todennäköistä, että kunnianarvoisan Labourin valtaa sekalainen punavihreä ääriaines ja Corbyn tulee valittua. Tony Blair on useampaan otteeseen yrittänyt epätoivoisesti varoittaa Corbynistä. Ainoa lohtu itseni kaltaiselle henkilölle on, että Corbynin veli on fyysikko ja Englannin tunnetuimpia ilmastoskeptikkoja.

Tony Blairin juuri julkaistu http://www.theguardian.com/commentisfree/2015/aug/29/tony-blair-labour-l… analyysi Ed Milibandin katastrofaalisesti johtamasta kevään vaalikampanjasta huipentuu:

"I have analysed all the different published polling and focus group evidence about Labour’s defeat, most recently the one by the BBC’s Newsnight and the one by Jon Cruddas. They all say the same. Labour lost because it was considered anti-business and too left; because people feared Ed in Downing Street with SNP (Skotlannin itsenäisyyspuolue kirj. huom.) support; and because he didn’t have a credible deficit reduction plan. They didn’t vote Tory because they thought he was “austerity-lite” but on the contrary because he didn’t seem committed enough to tough economic decisions.

That is the evidence."

Minä olen niitä myös lukenut – kiitos koulutoverini Tapio Bergholmin aktiivisuuden – ja huomautan, että ulkomaalaispolitiikka Blairiltä jäi tuossa mainitsematta, mutta se toisaalta kyllä liittyy tuohon uskottavaan talouspolitiikkaan. Ettei tule väärinkäsityksiä totean, että kannatan Suomen kansainvälistämistä ja hädässä olevien auttamista, mutta en kannata ongelmien kieltämistä, hyysäämistä ja toiveajattelua. Ongelmista on voitava puhua niiden oikeilla nimillä. HS:n ja YLE:n vartioima poliittinen korrektius jäytää tällä hetkellä yhteiskunnan moraalista selkärankaa syvemmin kuin moni tohtii edes uskoa.

Paavo Lipponen sai Suomen jaloilleen uskottavalla talouspolitiikalla, johon kuului opetuksen ja tutkimuksen tukeminen ja välttämättömät leikkaukset. Nyt demarit ovat kannattaneet miljardiluokan tulonsiirtoja ympäristöpolitiikan nimissä – erityisesti Vihreän Langan entisen päätoimittajan Timo Harakan suulla – epäeettisille kaverikapitalisteille ja maajusseille vielä oppositiokaudellakin.

Nyt kun opetuksesta ja tutkimuksesta leikataan suuria summia ei yksikään demarivaikuttaja ole kritisoinut näistä järjettömistä ja hukkaan heitettävistä tukirahoista, jotka vielä kaiken kukkuraksi rämettävät koko energiainfraa ja estävät Milibandin politiikan tapaisesti yhteiskunnan vakaudelle välttämättömät energiainvestoinnit.

Punavihreän tukipolitiikan murheellisena lopputulemana jo nyt Ruotsissa on, että siellä sähkö tuotetaan kohta halvan ydinvoiman sijasta tähtieteellisen kalliilla tuuli- ja aurinkovoimalla ja niiden tueksi rakennettavalla fossiilivoimalla. Erotus otetaan pois investoinneista, sosiaalisista tulonsiirroista, terveydenhuollosta, koulutuksesta ja tutkimuksesta valtion velanoton paineiden lisääntyessä. Espanja ehti jo velkaantua tästä järjettömyydestä 30 miljardia euroa ja nyt näyttää olevan meidän vuoro. Kaiken kukkuraksi Espanja leikattua tuet hädissään joutuu nyt oikeusjuttujen myötä maksamaan kaverikapitalisteille miljardikorvaukset sopimusrikkomusten vuoksi.

Persujen ajama tuulivoiman tuen alasajo oli pelkkä bluffi ja nyt rahaa pistetään miljarditolkulla tuottamattomaan biotalouteen, jonka kruunujalokiveä eli mäntyöljystä tuotettua biodieseliä mainostetaan "korkean jalostusarvon" Cleantech ja lähes Hightech tuotteena, vaikka se on vain korkean panostusarvon ympäristöä pilaava ja metsäteollisuuden järkevää jätehuoltoa haittaava tuote.

Demareiden paluuta valtaan kaiken lisäksi vielä uhkaa samanlainen Corbyniläinen porukka, joka hokee marsseillaan: ei leikkauksille ja kyllä hyvinvoinnille patovaaralaisessa huuhaahengessä. Vasemmistoliiton Li Anderssonin vaalislogan oli: ei CO2:lle kyllä työllisyydelle. Tämä ei ole uskottavaa ja kansa antaa tästä tuomionsa.

Ei hyvältä näytä SDP. Lukekaan hyvät ihmiset uusi kirjani Vihreä Valhe – Valheen sysimustat juuret, salakavalat lonkerot ja murheelliset seuraukset. HS ja YLE eivät halua, että te tiedätte kirjan sisällöstä mitään.

MikkoPaunio
Perussuomalaiset Helsinki

Kirjoittaja on (s. 1961) Helsingin yliopistosta valmistunut terveydenhuollon erikoislääkäri, joka on työskennellyt seuraavien instituutioiden palveluksessa: Helsingin yliopisto, Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, sosiaali- ja terveysministeriö, Euroopan Unionin komissio ja Maailmanpankki. Kirjoittalla on Helsingin yliopiston yleisen epidemiologian dosentuuri. Hän on saanut jatkokoulutusta Maailman terveysjärjestön ns. pitkällä kurssilla Brysselin vapaassa yliopistossa ja hänellä on ylempi korkeakoulututkinto (epidemiologia) Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health instituutiosta. Kirjoittajalla on julkaisuja merkittävimmissä kansainvälisissä lääketieteellisissä julkaisusarjoissa ja yhteensä vertaisarvioituja julkaistuja artikkeleita hänellä on 40 (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?term=paunio+m). Kirjoittajan tärkein tieteellinen havainto johti lopulta Maailman Terveysjärjestön maailmanlaajuiseen tuhkarokkorokotusstrategian muutokseen. https://www.duodecimlehti.fi/lehti/2017/3/duo13540 Pelkästään 2000-luvulla on tuhkarokkorokotus pelastanut noin 20 miljoonaa lasta elämälle.
Kirjoittaja toimi valtioneuvoston asettaman Säteilyturvaneuvottelukunnan puheenjohtajana vuosina 2009-2018. Kirjoittaja on toiminut vuodesta 2016 lähtien Valtakunnallisen Maanpuolustuskurssin sekä luennoitsijana että ns. pääopettajana (STM) syksyyn 2021 asti.

Hän on kirjoittanut kolme kirjaa: Vihreä Valhe (Weilin & Göös 1991), Vihreä Valhe - Valheen sysimustat juuret, salakavalat lonkerot ja murheelliset seuraukset (Auditorium 2015) ja Hourulan väen ilmastovallankumous (Omakustanne 2019). Kirjoittaja valittiin 20.3.2018 tieteelliseksi ja policy neuvonantajaksi American Council on Science and Health järjestöön. Järjestön on aikoinaan perustanut Norman Borlaug ja Elizabeth Wheelan. Se on teollisuutta ja hyvinvointia puolustava tieteellinen järjestö. Kirjoittajalta julkaistu useita raportteja Ison Britannian pitkäaikaisimman valtionvarainministerin Nigel Lawsonin perustamalla The Global Warming Policy Foundation sivustolla (https://www.thegwpf.org/?s=paunio). Kirjoittajalta on julkaistu merkittävillä brittiläisillä ja pohjoisamerkikkalaisilla keskusteluareenoilla useita puheenvuoroja (https://muckrack.com/mikko-paunio/articles) pääasiassa ympäristö- ja kehityspolitiikkaan liittyen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu