Vihreät kaverikapitalistit ryöstävät Suomen valtiota – Syylliset esiin
Valtionvarainministeriön alainen instituutio, rahoitustarkastus (RATA), puhalsi pelin poikki kolmisen vuotta sitten, kun turkulainen vihreä kaverikapitalistiyhteenliittymä keräsi mainoskampanjallaan yleisöltä rahaa tuulivoimahankkeilleen. Kaverit lupasivat suurelle yleisölle muistaakseni 6 % vuotuisen tuoton sijoitetulle pääomalle. RATA piti epäeettisenä luvata nykyisen matalasuhdanteen aikana niin suuren tuotto-odotuksen ja kielsi kavereita jatkamasta mainostamista.
Eilen selvisi, että Suomeen rakennettavan tuulivoiman vuotuinen tuotto-odotus investoijalle on 50 % luokkaa, http://pitkaranta.blogspot.fi/2015/08/tuhat-tuntia-viivan-alle.html koska tuulivoiman työ- ja elinkeinoministeriön työryhmän määrittelemä tuotantokustannuksiin pohjaava syöttötariffi on aivan liian suuri. http://www.talouselama.fi/Tebatti/kysymykset/tuulivoiman+kultapossukerho…
Institutionaaliset sijoittajat ympäri maailmaa tuskailevat matalien tuotto-odotusten kanssa ja jo 2-4 % tuottoa voi pitää hyvänä deflaatiopaineiden aikana.
Syöttötariffia maksetaan valtion budjetista tuulivoimakeinottelijoille, koska tuulivoima tuottaa niin kallista sähköä perinteisiin energiantuotantomuotoihin verrattuna.
Illan mittaan sain viestin luotettavalta taholta, että vihreiden kaverikapitalistien 50 % tuotto-odotusarvio voi olla vielä pahastikin alakantissa?
Nyt pitäisi kiireesti selvittää, onko enää mitään tehtävissä, vai onko Suomen valtio hirttänyt itsensä kaverikapitalistien silmukkaan jopa 12 vuodeksi tehdyillä sopimuksilla. http://mikkopaunio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/201332-kaverikapitalisteilla…
Olisi myös tärkeää, että kaikki päätöksentekoon osallistuneet poliitikot nopeasti kertoisivat, onko heillä esimerkiksi Taaleritehtaan tai jonkun muun vihreän kaverikapitalistiyhteenliittymän osakkeita. Selvyys tähän on saatava ja nopeasti, jotta kansan luottamus päätöksentekijöihin ei lopullisella tavalla menisi.
Selvitettävää tulee riittämään mm. lobbaajien toiminnasta ja rahoituskuvioista. Voiko esimerkiksi päätöksentekijä omistaa Taaleritehtaan rahasto-osuuksia ilman että se on julkisessa tiedossa? Onko Nordean ja OP:n sijoiusvakuutusten sisällä mahdollisesti näitä Taaleritehtaan omistusosuuksia?
Seuraavat kommentit kertovat karua kieltään vihreiden kaverikapitalistien nihilismistä tai jopa vielä pahemmasta.
Taaleritehtaan toimitusjohtaja päivitteli firmansa kotisivuilla valtiontalouden alijäämää kolumnissaan, joka on otsikoitu "Demokratia ajautuu konkurssiin, omistamisesta toivoa": "On ollut karmaisevaa seurata budjettikeskusteluja ja sitä ammottavaa alijäämää, jota huolettomasti täytetään uudella lainalla. Rahaa jaetaan surutta sinne tänne ja poliitikot puolustavat omahyväisesti kuka mitäkin hyvää asiaa, milloin vanhusten, lasten tai ympäristön asialla."
Toinen Taaleritehtaan toimija päättää kolumninsa "Onneksi on Yhdysvallat" Thomas Jefferson sitaattiin: "Talous on tärkein yhteiskunnallinen hyve ja julkinen velka sen suurin uhka."http://www.taaleritehdas.fi/fi/blog/onneksi-on-yhdysvallat.html
Kaikki tämä tolkuttomuus on päässyt tapahtumaan julkisen sanan ja poliitikkojen saumattomalla yhteispelillä. Syventävää lisätietoa tämän yhteispelin taustoista ja historiasta saa uudesta kirjastani "Vihreä Valhe – Valheen sysimustat juuret, salakavalat lonkerot ja murheelliset seuraukset" Auditorium 2015.
Siis, olisiko tuulivoima kannattavaa jopa ilman valtion tukea? Se olisi hieno uutinen.
Ilmoita asiaton viesti
Tiedä tuon uutisen hienoudesta. Joka tapauksessa sen rakentamisen kantaverkkoon pitäisi kieltää kokonaan.
Ilmoita asiaton viesti
Se on hieno uutinen, mikäli olisit perehtynyt tähän uutiseen tarkemmin, huomaisit pian, että vielä on ratkaisemattomia kysymyksiä tuulivoimaan liittyen!? Kuka maksaa siirtolinjojen vahvistamisen, varastointiongelma on ratkaisematta ja tulee kalliiksi ylläpitää kokoajan säätö- ja perusvoimaa.
Näistä asioista alan ammattilaiset varmaan kertovat lisää.
Ilmoita asiaton viesti
Sain Eija-Riitalta tämän viime keväänä julkaistun blogin. En ollut sitä lukenut. Luulisi valtakunnansyyttäjän kiinnostuvan asiasta.
http://blogit.iltalehti.fi/eija-riitta-korhola/201…
Ilmoita asiaton viesti
Ei mitään uutta tuulivoimamafian voiman näytössä. Tuulivoimaloiden meluvaikutusten ehkäiseminen asetuksella tehtiin aluksi asiantuntijavoimin, puheenjohtaja eli asiantuntija Ari Saarinen ajoi faktoihin perustuvaa linjaa, se ei STY:lle, Energiateollisuudelle eikä TEM:lle kelvannut, vaan vetäjäksi tuli maisema-arkkitehti, ylijohtaja Säteri.
Meluasetuksen uskottavuus edellyttäisi, että kansalaiset luottavat järjestelmään ja sen yksittäisiin toimijoihin ja pitävät heidän toimiaan oikeutettuina ja hyväksyttävinä.
– Ei hyväksytty, Porissa otettiin 2 km raja käyttöön: ”Porin kaupunginvaltuusto päätti pitkien keskustelujen jälkeen ottaa käyttöön tarkan rajan tuulivoimarakentamiseen. Tuulivoimaloita ei saa rakentaa kahta kilometriä lähemmäksi vakituista tai loma-asuntoa.
Äänestystulos oli murskaavasti 45 – 20.”
http://www.satakunnankansa.fi/Satakunta/1194996124…
Ilmoita asiaton viesti
Ja terveydensuojelusta vastaava virkamies jätti mietintöön harvinaisen eriävän mielipiteen.
Ilmoita asiaton viesti
Puolueettomien terveysalan asiantuntijoiden lausuntoihin terveyshaittojen eliminointi pitää perustua, eikä arkkitehtien ym. tuulivoiman hyväksyttävyyttä ajavien lausuntoihin.
Jari Keinänen oli eri mieltä:
http://www.hare.vn.fi/upload/Asiakirjat/20534/2363…
”Mitä suurempi huijaus sen kauemmin se saa jatkua”
Porin kaupunkisuunnittelun mukaan viihtyisyyden kokeminen vaihtelee, ja työkyky on riippuvaista asukkaan omasta terveydentilasta ja kokemuksista. ”Tuulivoimala-alueet suunnitellaan niin ettei maaseutumaista asumista, loma-asumista ja ammatin harjoittamista häiritä.” (lähin talo n. 600m päässä 4,5 MW:n tuulivoimalasta Porissa)
– Näin sadat valitukset Peittoon ”puiston” haitoista olisivat valittajien puolueellisia mielipiteitä eikä todellisia mitattuja haittoja. Lähimmästä talosta on jo muutettu pois melun takia, ei siellä voinut asua, melu kuului ja tuntui sisällä todella pahalta. Asukkaat olisivat olleet jo aiemmin sairaita, ym. vähättelyä terveysasioissa.
Mutta valtuusto otti ohjat käsiinsä ja asetti kahden kilometrin rajan asunnon ja tuulivoimalan välille. Se on nyt minimiraja, se on helppo valvoa, eikä tule kiistaa kuka mittaa desibelit ja miten mittarit on kalibroitu jne..
Ilmoita asiaton viesti