Vihreät kaverikapitalistit ryöstävät Suomen valtiota – Syylliset esiin

Valtionvarainministeriön alainen instituutio, rahoitustarkastus (RATA), puhalsi pelin poikki kolmisen vuotta sitten, kun turkulainen vihreä kaverikapitalistiyhteenliittymä keräsi mainoskampanjallaan yleisöltä rahaa tuulivoimahankkeilleen. Kaverit lupasivat suurelle yleisölle muistaakseni 6 % vuotuisen tuoton sijoitetulle pääomalle. RATA piti epäeettisenä luvata nykyisen matalasuhdanteen aikana niin suuren tuotto-odotuksen ja kielsi kavereita jatkamasta mainostamista.

Eilen selvisi, että Suomeen rakennettavan tuulivoiman vuotuinen tuotto-odotus investoijalle on 50 % luokkaa, http://pitkaranta.blogspot.fi/2015/08/tuhat-tuntia-viivan-alle.html koska tuulivoiman työ- ja elinkeinoministeriön työryhmän määrittelemä tuotantokustannuksiin pohjaava syöttötariffi on aivan liian suuri. http://www.talouselama.fi/Tebatti/kysymykset/tuulivoiman+kultapossukerho…

Institutionaaliset sijoittajat ympäri maailmaa tuskailevat matalien tuotto-odotusten kanssa ja jo 2-4 % tuottoa voi pitää hyvänä deflaatiopaineiden aikana.

Syöttötariffia  maksetaan valtion budjetista tuulivoimakeinottelijoille, koska tuulivoima tuottaa niin kallista sähköä perinteisiin energiantuotantomuotoihin verrattuna.

Illan mittaan sain viestin luotettavalta taholta, että vihreiden kaverikapitalistien 50 % tuotto-odotusarvio voi olla vielä pahastikin alakantissa?

Nyt pitäisi kiireesti selvittää, onko enää mitään tehtävissä, vai onko Suomen valtio hirttänyt itsensä kaverikapitalistien silmukkaan jopa 12 vuodeksi tehdyillä sopimuksilla. http://mikkopaunio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/201332-kaverikapitalisteilla…

Olisi myös tärkeää, että kaikki päätöksentekoon osallistuneet poliitikot nopeasti kertoisivat, onko heillä esimerkiksi Taaleritehtaan tai jonkun muun vihreän kaverikapitalistiyhteenliittymän osakkeita. Selvyys tähän on saatava ja nopeasti, jotta kansan luottamus päätöksentekijöihin ei lopullisella tavalla menisi.

Selvitettävää tulee riittämään mm. lobbaajien toiminnasta ja rahoituskuvioista. Voiko esimerkiksi päätöksentekijä omistaa Taaleritehtaan rahasto-osuuksia ilman että se on julkisessa tiedossa? Onko Nordean ja OP:n sijoiusvakuutusten sisällä mahdollisesti näitä Taaleritehtaan omistusosuuksia?

Seuraavat kommentit kertovat karua kieltään vihreiden kaverikapitalistien nihilismistä tai jopa vielä pahemmasta.

Taaleritehtaan toimitusjohtaja päivitteli firmansa kotisivuilla valtiontalouden alijäämää kolumnissaan, joka on otsikoitu "Demokratia ajautuu konkurssiin, omistamisesta toivoa": "On ollut karmaisevaa seurata budjettikeskusteluja ja sitä ammottavaa alijäämää, jota huolettomasti täytetään uudella lainalla. Rahaa jaetaan surutta sinne tänne ja poliitikot puolustavat omahyväisesti kuka mitäkin hyvää asiaa, milloin vanhusten, lasten tai ympäristön asialla." 

Toinen Taaleritehtaan toimija päättää kolumninsa "Onneksi on Yhdysvallat" Thomas Jefferson sitaattiin: "Talous on tärkein yhteiskunnallinen hyve ja julkinen velka sen suurin uhka."http://www.taaleritehdas.fi/fi/blog/onneksi-on-yhdysvallat.html

Kaikki tämä tolkuttomuus on päässyt tapahtumaan julkisen sanan ja poliitikkojen saumattomalla yhteispelillä. Syventävää lisätietoa tämän yhteispelin taustoista ja historiasta saa uudesta kirjastani "Vihreä Valhe – Valheen sysimustat juuret, salakavalat lonkerot ja murheelliset seuraukset" Auditorium 2015.

 

MikkoPaunio

Kirjoittaja on (s. 1961) Helsingin yliopistosta valmistunut terveydenhuollon erikoislääkäri, joka on työskennellyt seuraavien instituutioiden palveluksessa: Helsingin yliopisto, Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, sosiaali- ja terveysministeriö, Euroopan Unionin komissio ja Maailmanpankki. Kirjoittalla on dosentuuri Helsingin yliopistossa epidemiologiassa. Hän on saanut jatkokoulutusta Maailman terveysjärjestön ns. pitkällä kurssilla Brysselin vapaassa yliopistossa ja hänellä on ylempi korkeakoulututkinto Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health instituutiosta. Kirjoittajalla on julkaisuja merkittävimmissä kansainvälisissä lääketieteellisissä julkaisusarjoissa ja yhteensä vertaisarvioituja julkaistuja artikkeleita hänellä on 40. Kirjoittajan uusin julkaisu on Auditoriumin 2015 julkaisema "Vihreä Valhe - Valheen sysimustat juuret, salakavalat lonkerot ja murheelliset seuraukset. Kirjoittaja valittiin 20.3.2018 tieteelliseksi ja policy neuvonantajaksi American Council on Science and Health järjestöön. Järjestön on aikoinaan perustanut Norman Borlaug ja Elizabeth Wheelan. Se on teollisuutta ja hyvinvointia puolustava tieteellinen järjestö.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu