Alaskan kokous Obamalle täysi katastrofi – YLE jakoi väärää tietoa – taas

Saimme taas hallintoalamaisina luvan altistua väärälle uutisoinnille, kun valtamediat raportoivat hiljan pidetystä arktisten aluden ministerineuvoston kokouksesta. Tosin YLE:n uutiset ennakkoreportaasissaan haastatteli tavallisia alaskalaisia ihmisiä, jotka viestittivät, että olivat mm. Obaman salliman öljynporauksen kannalla. YLE jopa hieman raotti kriittisyyttä Obamaa kohtaan mainitsemalla, että ympäristöjärjestöissä ei olla tyytyväisiä Obaman päätökseen sallia arktinen öljynporaus, koska se on ristiriidassa hänen ilmastoagendansa kanssa. 

No sitten kun päästiin asiaan, oltiin taas taas normaalimoodissa. Pohjoisen merialueet sulavat ennätystahtia, jonka johdosta merenpinta nousee (muistaakseni MTV:n uutisissa). Maikkarin toimittajat voisivat testata, mitä tapahtuu veden pinnalle lasissa, jossa jääpalanen sulaa. Nouseeko, laskeeko vai pysyykö samana? No vastaus on tietenkin, että ei nouse eikä laske.

Esko Aho kommentoi – tosin tällä kertaa jo viisaan varovasti – merireittien mahdollista aukeamista, koska hurjimmat ennusteet, joiden mukaan Pohjoisnavan jääpeite olisi sulanut tähän vuoteen mennessä eivät ole toteutuneet ja itse asiassa on jo viitteitä trendin kääntymisestä luonnollisen syklisyyden seurauksena.

Mitä tulee sitten kokouksen poliittiseen puoleen. Siinä erityisesti YLE (en lue Hesaria joten en tiedä) väitti, että kokouksessa suuren yksimielisyyden vallitessa sitouduttiin kokouksen julkilausumaan ja presidentti Barack Obaman punavihreään ilmastopolitiikkaan.

Nämä Suomen kansalle syötetyt tiedot ovat vääriä. http://thediplomat.com/2015/09/why-did-china-opt-out-of-the-arctic-clima…

The Diplomat-lehden mukaan Kiina, Intia ja Venäjä kieltäytyivät allekirjoittamasta arktista julkilausumaa vedoten siihen, että heillä kehittyvinä maina on oikeus kehittää energiatalouttaan. Artikkelista myös selviää, että paljon rummutettu Kiinan ja USA:n yhteinen ilmastopolitiikka on tullut tiensä päähän sopivasti näin Pariisin kokouksen alla.

Jos joskus päästäisiin siihen, että kansalaisille kerrottaisiin asiat niin kuin ne ovat eikä niinkuin niiden toimittajan silmissä toivotaan olevan, niin tässä voisi lopettaa kirjojen ja blogien kirjoittelu.

Lukekaa taustat ja syyt median asenteelliselle ja virheelliselle ympäristö- ja energiauutisoinnille uudesta kirjastani "Vihreä Valhe – Valheen sysimustat juuret, sen salakavalat lonkerot ja murheelliset seuraukset" Auditorium 2015.

MikkoPaunio
Perussuomalaiset Helsinki

Kirjoittaja on (s. 1961) Helsingin yliopistosta valmistunut terveydenhuollon erikoislääkäri, joka on työskennellyt seuraavien instituutioiden palveluksessa: Helsingin yliopisto, Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, sosiaali- ja terveysministeriö, Euroopan Unionin komissio ja Maailmanpankki. Kirjoittalla on Helsingin yliopiston yleisen epidemiologian dosentuuri. Hän on saanut jatkokoulutusta Maailman terveysjärjestön ns. pitkällä kurssilla Brysselin vapaassa yliopistossa ja hänellä on ylempi korkeakoulututkinto (epidemiologia) Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health instituutiosta. Kirjoittajalla on julkaisuja merkittävimmissä kansainvälisissä lääketieteellisissä julkaisusarjoissa ja yhteensä vertaisarvioituja julkaistuja artikkeleita hänellä on 40 (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?term=paunio+m). Kirjoittajan tärkein tieteellinen havainto johti lopulta Maailman Terveysjärjestön maailmanlaajuiseen tuhkarokkorokotusstrategian muutokseen. https://www.duodecimlehti.fi/lehti/2017/3/duo13540 Pelkästään 2000-luvulla on tuhkarokkorokotus pelastanut noin 20 miljoonaa lasta elämälle.
Kirjoittaja toimi valtioneuvoston asettaman Säteilyturvaneuvottelukunnan puheenjohtajana vuosina 2009-2018. Kirjoittaja on toiminut vuodesta 2016 lähtien Valtakunnallisen Maanpuolustuskurssin sekä luennoitsijana että ns. pääopettajana (STM) syksyyn 2021 asti.

Hän on kirjoittanut kolme kirjaa: Vihreä Valhe (Weilin & Göös 1991), Vihreä Valhe - Valheen sysimustat juuret, salakavalat lonkerot ja murheelliset seuraukset (Auditorium 2015) ja Hourulan väen ilmastovallankumous (Omakustanne 2019). Kirjoittaja valittiin 20.3.2018 tieteelliseksi ja policy neuvonantajaksi American Council on Science and Health järjestöön. Järjestön on aikoinaan perustanut Norman Borlaug ja Elizabeth Wheelan. Se on teollisuutta ja hyvinvointia puolustava tieteellinen järjestö. Kirjoittajalta julkaistu useita raportteja Ison Britannian pitkäaikaisimman valtionvarainministerin Nigel Lawsonin perustamalla The Global Warming Policy Foundation sivustolla (https://www.thegwpf.org/?s=paunio). Kirjoittajalta on julkaistu merkittävillä brittiläisillä ja pohjoisamerkikkalaisilla keskusteluareenoilla useita puheenvuoroja (https://muckrack.com/mikko-paunio/articles) pääasiassa ympäristö- ja kehityspolitiikkaan liittyen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu