"Tuulivoimalan rakennuslupa on lupa painaa seteleitä"

Lasse Lehtinen kirjoittaa tänään IS:n kolumnissaan sivulla 31:

"Kepun Mauri Pekkarinenkin tuomitsi aikanaan Fortummin optiot. Myöhemmin elinkeinoministerinä hän ajoi reilut syöttötariffit tuulivoimaloille, biokaasulaitoksille ja puupolttoainevoimaloille. Niille maksetaan ns. tavoitehinnan ja sähkön markkinahinnan erotuksen mukaista tukea.

Sinänsä kannattamattomasta tuulivoimasta on Suomessa tehty Euroopan tuottoisin bisnes veronmaksajien kustannuksella. Nokkelat sijoituspankkiirit ovat haistaneet puhalluksen paikan. Tuulivoimalan rakennusloupa on lupa painaa seteleitä. Netti syyttää Pekkarista myös nepotistmista.

Kevään hallitusneuvotteluissa sovittiin, että tuulitukea suitsitaan. Reilua oli kuitenkin, että hallitus antoi kaverikapitalisteille kolme päivää aikaa laittaa uudet anomukset vetämään vanhoin ehdoin.

Suomen tuulivoimaa sijoittava saa näillä päätöksillä riskitöntä tuottoa peräti 12 vuoden ajan. Jos ehtoja yrittää kohtuullistaa, valtio joutuu oikeuteen ja häviää juttunsa. Näin on käymässä Don Quijoten Espanjalle, tuulimyllyjen luvatulle maalle." http://elpais.com/elpais/2015/06/24/inenglish/1435147818_524145.html

Ennen Lasse Lehtisen ulostuloa on tapahtunut seuraavaa. Eija-Riitta Korhola erosi kokoomuksen puoluejohdosta vuonna 2010 vastalauseena sille, että kokoomus hyppäsi vihreiden kaverikapitalistien kelkkaan. Hän tiesi etukäteen, mitä oli tuleman, onhan hän Suomen aivan eturivin ympäristöpolitiikan asiantuntija. Kokoomus hylkäsi vuonna 2010 rippeetkin kykypuolue- ja asiantuntijamaineestaan energia- ja ympäristöpolitiikassa ja tämä päätös myös langettaa synkän varjon puolueen ylle sen ryhdyttyä edistämään epäeettistä tukiaisiin perustuvaa vihreää kaverikapitalismia.

Keväällä 2015 Eija-Riitta Korhola aiheuttaa somemyrskyn kolumnillaan, jossa hän syytti KEPU:n entistä elinkeinoministeriä Mauri Pekkarista sukulaisten suosimisesta.  http://www.korhola.com/lang/fi/2015/03/energiaglasnost/ Mauri Pekkarinen kiisti jyrkästi kaikki syytökset sukulaisten suosimisesta törkeinä valheina.

Tuulivoimaan perusteellisesti perehtynyt insinööri Tapio Pitkäranta laskee keväällä 2015 tuulivoiman syöttötariffin perustelut ja päätyy siihen, että TEM:n työryhmä on laskenut tuet vanhoihin tehoihin perustuen todella yläkanttiin ja julkaisee ne lopulta Talouselämässä. http://www.talouselama.fi/Tebatti/kysymykset/tuulivoiman+kultapossukerho… Myöhemmin kesällä hän altisti laskelmansa vihreiden energiakeskusteluryhmässä avoimeen vertaisarviointiin. 

Eija-Riitta Korhola on tykönänsä tehnyt myös laskelmia ja ilmoittanut 2.9 Twiitissään, että vuotuinen pääoman tuotto voi olla huomattavasti 50 % suurempi jopa 80 – 90 % luokkaa. Nykyisen kärvistelyn aikana institutionaalinen sijoittaja on onnellinen, jos hän saa tuottoa muutaman prosentin.

Tapio Pitkäranta ja allekirjoittanut kävivät pari päivää sitten kirjeenvaihdon, jossa Pitkäranta toteaa mm. seuraavia asioita. Tuo vastaus, joka alkaa "Tottakai" sanalla on vastaus kysymykseen, "saanko käyttää kirjeenvaihtoa julkisesti hyväksi":

"Taaleritehdas on minun laskelmien mukaan saamassa jopa 500 miljoonaa euroa tukia. Taamir Fareed on ymmärtääkseni osakas Taaleritehtaassa ja Pekkarisen vävy. Myös Tuulimari Fareed (=Taaleritehtaan tuulivoimajohtaja, kirj huom.) on alalla. Tottakai. Kaikki laskelmani ovat täysin julkisia. Jos niistä löytyy joku virhe niin korjaan ne. Toistaiseksi ei ole löytynyt. Tuossa tuoreimmassa tekstissäni mainitut laskelmat http://pitkaranta.blogspot.fi/2015/08/tuhat-tuntia-viivan-alle.html edustavat samaa tasoa, jonka Taaleritehdas omissa julkaisuissaan on kertonut – eli että voimala-alue tuottaa noin 3500 tuntia vuodessa sähköä.

Ylisuuri tukijärjestelmä selvisi ilmeisesti ulkomaisille sijoittajille vuoden 2012 loppupuolella. Vuoden 2013 puolelta löytyy saksalaisten sijoituspankkien vinkkejä jättimäisistä tuotoista Suomen tuulivoimasta. Tässä kohtaa rakennusluvasta tuli todennäköisesti ainakin miljoonan euron arvoinen. Tämän jälkeen Suomessa rakennuslupia alkoivat hakea ulkomaisten sijoittajien rahojen toivossa henkilöt, joilla moraali oli todella matalalla, mutta he tunsivat kunnallisen päätöksenteon, ELY-keskukset ja muut kiemurat hyvin. Rahaa oli jaossa niin paljon, että setelitukkuja pystyi levittämään kuntiin niin paljon, että päätös sai suuren vimman taakseen. Kutsun tätä ilmiötä sillä termillä jonka määritelmät se mielestäni täyttää: lahjonta ja korruptio." http://pitkaranta.blogspot.fi/2015/04/suomessa-rehottaa-laajamittainen.html

Kesäkuussa Tapio Pitkäranta julkaisee blogin, josta ilmenee, että Suomen valtio olisi voinut vähentää velanottoa helposti jopa miljardeja, jos epäeettistä vihreää kaverikapitalismia olisi ryhdytty suitsimaan. http://pitkaranta.blogspot.fi/2015/06/helppoa-leikattavaa.html

Nykyinen hallitus päätti kuitenkin otta lisää velkaa ja lahjoittaa rahat Luxemburgiin verottajan ulottumattomiin.

Syventävää tietoa siitä, miten epäeettinen vihreä kaverikapitalismi syntyi saa uudesta kirjastani "Vihreä Valhe – Valheen sysimustat juuret, salakavalat lonkerot ja murheelliset seuraukset" Auditorium 2015

MikkoPaunio
Perussuomalaiset Helsinki

Kirjoittaja on (s. 1961) Helsingin yliopistosta valmistunut terveydenhuollon erikoislääkäri, joka on työskennellyt seuraavien instituutioiden palveluksessa: Helsingin yliopisto, Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, sosiaali- ja terveysministeriö, Euroopan Unionin komissio ja Maailmanpankki. Kirjoittalla on Helsingin yliopiston yleisen epidemiologian dosentuuri. Hän on saanut jatkokoulutusta Maailman terveysjärjestön ns. pitkällä kurssilla Brysselin vapaassa yliopistossa ja hänellä on ylempi korkeakoulututkinto (epidemiologia) Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health instituutiosta. Kirjoittajalla on julkaisuja merkittävimmissä kansainvälisissä lääketieteellisissä julkaisusarjoissa ja yhteensä vertaisarvioituja julkaistuja artikkeleita hänellä on 40 (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?term=paunio+m). Kirjoittajan tärkein tieteellinen havainto johti lopulta Maailman Terveysjärjestön maailmanlaajuiseen tuhkarokkorokotusstrategian muutokseen. https://www.duodecimlehti.fi/lehti/2017/3/duo13540 Pelkästään 2000-luvulla on tuhkarokkorokotus pelastanut noin 20 miljoonaa lasta elämälle.
Kirjoittaja toimi valtioneuvoston asettaman Säteilyturvaneuvottelukunnan puheenjohtajana vuosina 2009-2018. Kirjoittaja on toiminut vuodesta 2016 lähtien Valtakunnallisen Maanpuolustuskurssin sekä luennoitsijana että ns. pääopettajana (STM) syksyyn 2021 asti.

Hän on kirjoittanut kolme kirjaa: Vihreä Valhe (Weilin & Göös 1991), Vihreä Valhe - Valheen sysimustat juuret, salakavalat lonkerot ja murheelliset seuraukset (Auditorium 2015) ja Hourulan väen ilmastovallankumous (Omakustanne 2019). Kirjoittaja valittiin 20.3.2018 tieteelliseksi ja policy neuvonantajaksi American Council on Science and Health järjestöön. Järjestön on aikoinaan perustanut Norman Borlaug ja Elizabeth Wheelan. Se on teollisuutta ja hyvinvointia puolustava tieteellinen järjestö. Kirjoittajalta julkaistu useita raportteja Ison Britannian pitkäaikaisimman valtionvarainministerin Nigel Lawsonin perustamalla The Global Warming Policy Foundation sivustolla (https://www.thegwpf.org/?s=paunio). Kirjoittajalta on julkaistu merkittävillä brittiläisillä ja pohjoisamerkikkalaisilla keskusteluareenoilla useita puheenvuoroja (https://muckrack.com/mikko-paunio/articles) pääasiassa ympäristö- ja kehityspolitiikkaan liittyen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu