Tuulivoimamätäpaise puhkaistiin LeFigarosssa 4.9.2015

Ranskan johtavassa sanomalehdessä LeFigarossa julkaistiin perjantaina laaja artikkeli tuulivoiman ympärille pesiytyneestä laajasta rikollisuudesta ja piittaamattomuudesta. http://www.lefigaro.fr/actualite-france/2015/09/04/01016-20150904ARTFIG0…

Vihreät kaverikapitalistit ovat Ranskassa kompromettoineet mm. tervedydensuojelun ja saaneet suuria summia köyhtyvän valtion kassasta viilaamalla syöttötariffia. Tarina piirtää kuvan lohduttomasta vuosia jatkuneesta hallinnollisesta mielivallasta ja loputtomasta ahneudesta.

Ranskan tarina on hyvin samanlainen vielä puhkaisemattoman suomalaisen skandaalin kanssa. 

Muistutan, että suomalaiset kaverikapitalistit ajoivat piittamattomasti terveydensuojelun intressin yli valtioneuvoston säätäessä tuulivoiman melunormit ja sosiaali- ja terveysministeriön virkamies jätti juuri säädettyyn valtioneuvoston tuulivoimameluasetuksen mietintöön hyvin harvinaisen eriävän mielipiteen.

Mikäli terveydensuojelun intressit olisivat tulleet huomioiduksi, tuulivoimaloita ei olisi saanut rakentaa niin lähelle pysyvää asutusta kuin nyt on määritelty hiljan hyväksytyssä valtioneuvoston asetuksessa.

Kaverikapitalisteille ei terveydensuojeleminen kelvannut, koska tällöin olisi pitänyt rakentaa lisää infrastruktuuria ja vuotuinen pääoman tuotto olisi esimerkiksi saattanut pudota 50 %:sta 40:een.

Lukekaa hyvät ihmiset lisää vihreän kaverikapitalismin synnystä ja sen historiasta uudesta "Vihreä Valhe – Valheen Sysimustat Juuret, Sen Salakavalat Lonkerot ja Murheellisete Seuraukset" Auditorium 2015. Suomen julkinen sana on halunnut vaieta kirjan.

MikkoPaunio
Perussuomalaiset Helsinki

Kirjoittaja on (s. 1961) Helsingin yliopistosta valmistunut terveydenhuollon erikoislääkäri, joka on työskennellyt seuraavien instituutioiden palveluksessa: Helsingin yliopisto, Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, sosiaali- ja terveysministeriö, Euroopan Unionin komissio ja Maailmanpankki. Kirjoittalla on Helsingin yliopiston yleisen epidemiologian dosentuuri. Hän on saanut jatkokoulutusta Maailman terveysjärjestön ns. pitkällä kurssilla Brysselin vapaassa yliopistossa ja hänellä on ylempi korkeakoulututkinto (epidemiologia) Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health instituutiosta. Kirjoittajalla on julkaisuja merkittävimmissä kansainvälisissä lääketieteellisissä julkaisusarjoissa ja yhteensä vertaisarvioituja julkaistuja artikkeleita hänellä on 40 (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?term=paunio+m). Kirjoittajan tärkein tieteellinen havainto johti lopulta Maailman Terveysjärjestön maailmanlaajuiseen tuhkarokkorokotusstrategian muutokseen. https://www.duodecimlehti.fi/lehti/2017/3/duo13540 Pelkästään 2000-luvulla on tuhkarokkorokotus pelastanut noin 20 miljoonaa lasta elämälle.
Kirjoittaja toimi valtioneuvoston asettaman Säteilyturvaneuvottelukunnan puheenjohtajana vuosina 2009-2018. Kirjoittaja on toiminut vuodesta 2016 lähtien Valtakunnallisen Maanpuolustuskurssin sekä luennoitsijana että ns. pääopettajana (STM) syksyyn 2021 asti.

Hän on kirjoittanut kolme kirjaa: Vihreä Valhe (Weilin & Göös 1991), Vihreä Valhe - Valheen sysimustat juuret, salakavalat lonkerot ja murheelliset seuraukset (Auditorium 2015) ja Hourulan väen ilmastovallankumous (Omakustanne 2019). Kirjoittaja valittiin 20.3.2018 tieteelliseksi ja policy neuvonantajaksi American Council on Science and Health järjestöön. Järjestön on aikoinaan perustanut Norman Borlaug ja Elizabeth Wheelan. Se on teollisuutta ja hyvinvointia puolustava tieteellinen järjestö. Kirjoittajalta julkaistu useita raportteja Ison Britannian pitkäaikaisimman valtionvarainministerin Nigel Lawsonin perustamalla The Global Warming Policy Foundation sivustolla (https://www.thegwpf.org/?s=paunio). Kirjoittajalta on julkaistu merkittävillä brittiläisillä ja pohjoisamerkikkalaisilla keskusteluareenoilla useita puheenvuoroja (https://muckrack.com/mikko-paunio/articles) pääasiassa ympäristö- ja kehityspolitiikkaan liittyen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu