YLE:n vihreät TV-uutiset kasvattavat hiilijalanjälkeämme -TAAS!

YLE:n vihreät TV-uutiset kertoivat vihreässä aamu-TV:ssä 29.9, että jätteiden lajittelua tulisi lisätä, koska se on taloudellisesti järkevää. YLE oli taas ympäristöimagolla ratsastavien kuljetusyrittäjien ja pieneltä osin nyt uutena elementtinä alueellisten energialaitosten asialla.

Olen joutunut pohtimaan viimeiset 15 vuotta biojätteen erilliskeräyksen mielekkyyttä, enkä ole vielä löytänyt perusteluja sille, miksi biojätettä pitäisi erilliskerätä. Sitä ei vaadi edes EU.

Kertokaa nyt joku viisaampi minulle, miksi biojätettä pitää erilliskerätä?

Totuus lienee kaivettavissa vallankäyttöön ja sen legitimiteettiin liittyvistä näkökohdista. Jos hyväksyttäisiin, että biojätteen erilliskeräyksessä ei ole järjen hiventäkään, voi kansalaisilla herätä vaarallinen ajatus, että niissä muissakin vihreissä ajatuksissa saattaa olla valuvikoja. Perimmältään tämän vuoksi vihreät toimittajat YLE:n TV-uutisissa käyvät aktiivista kamppailua mm. biojätteen erilliskeräämisen puolesta.

Toisin kuin tiedotusvälineet ovat toitottaneet ihmisille viimeiset 20 vuotta, erilliskerätty biojäte ei juuri kierrä. Vihreät haluavat kuitenkin, että jätteen kanssa touhutaan, se viedään ulos kävelylle ja sille puhutaan lempeitä ja kaikkia meitä vaaditaan peruskoulun alaluokilta lähtien osallistumaan näihin lajittelusta alkaviin järjenvastaisiin jäterituaaleihin.

YLE:n vihreiden TV-uutisten pääargumentti biojätteen erilliskeräyksen mielekkyydestä tuli tällä kertaa Pirkanmaan alueellisen energiayhtiön edustajalta, joka kertoi, että heidän näkövinkkelistään märän biojätteen laittaminen arinalle vähentää energiayhtiön voittomarginaalia. Ovatko ruotsalaiset ja tanskalaiset siis hölmöjä, kun polttavat ruoan tähteet arinapoltossa? Eivät tietenkään. Energiayhtiö toimii nimittäin alihankkijana alueen ympäristöviranomaisten (=me jätemaksujen maksajat) omistamalle alueelliselle jätelaitokselle, jonka tasetta taas rasittaa hyvin kallis biojätteen hantteeraus, jolle joudutaan tekemään suurinvestoinnit turhaan.

Aluksi 1990-luvulla ymmärtämättömät vihreät idealistit – Kompostilehden päätoimittaja Pekka Haavisto etunenässä – keksivät, että erilliskerätty biojäte tulee kompostoida teollisen luokan valtavasti sähköä haukkaavissa kompostoreissa. Tämä äärimmäisen kallis ja suuren hiilijalanjäljen omaava toiminta – jopa satoja euroja tonnilta kuljetusmaksuineen – levitti hajuja ja tuotti tavaraa, jota kukaan ei tarvitse. Tavaraa saa edelleen esimerkiksi HSYltä ostaa yhdellä eurolla tonnilta. Käytännössä kaikki teollisen luokan kompostorit ovat olleet satojen miljoonien eurojen sijoitus Kankkulan Kaivoon. Niitä perusteltiin hiilijalanjäljen pienentämisellä.

Nyt biojäte ja lietteet työnnetään biokaasulaitoksiin, jossa tuotetaan suurilla tukiaisilla mm. kallista ekosähköä ja mädätyksen lopputulos (=jätevesi ja kiinteä fraktio) ajetaan – jos halukkaita maajusseja alueella riittää – pelloille ”kierrätyslannotteina” likaamaan vesistöjä. Jos halukkaita maajusseja ei ole, jätevesi ajetaan kansalaisten vesimaksuja korottamaan vedenpuhdistuslaitoksille ja kiinteä osa viedään sitten poltettavaksi.

Pipatti ja kumppanit jo 1996 (VTT) ja Sanni Väisänen 2014 (LUT) ovat osoittaneet, että orgaanisten fraktioiden laittaminen suoraan polttoon – ilman välitaputteluita – on ylivoimaisesti ilmastoystävällisin tapa hantteerata teollisuuden sivuvirtoja ja yhdyskuntajätteitä. Vihreät YLE:n TV-uutiset täydellisen tietämättömyyden antamalla ideologisella varmuudella lisäävät suomalaisten hiilijalanjälkeä – TAAS. Voi tätä kiertotalouden ihanuutta.

Lisää tietoa mm. kiertotaloudesta, voit lukea uudesta YLE:n ja HS:n sensuroimasta kirjastani ”Vihreä Valhe – Valheen sysimustat juuret, sen salakavalat lonkerot ja murheelliset seuraukset” Auditorium 2015    

MikkoPaunio
Perussuomalaiset Helsinki

Kirjoittaja on (s. 1961) Helsingin yliopistosta valmistunut terveydenhuollon erikoislääkäri, joka on työskennellyt seuraavien instituutioiden palveluksessa: Helsingin yliopisto, Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, sosiaali- ja terveysministeriö, Euroopan Unionin komissio ja Maailmanpankki. Kirjoittalla on Helsingin yliopiston yleisen epidemiologian dosentuuri. Hän on saanut jatkokoulutusta Maailman terveysjärjestön ns. pitkällä kurssilla Brysselin vapaassa yliopistossa ja hänellä on ylempi korkeakoulututkinto (epidemiologia) Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health instituutiosta. Kirjoittajalla on julkaisuja merkittävimmissä kansainvälisissä lääketieteellisissä julkaisusarjoissa ja yhteensä vertaisarvioituja julkaistuja artikkeleita hänellä on 40 (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?term=paunio+m). Kirjoittajan tärkein tieteellinen havainto johti lopulta Maailman Terveysjärjestön maailmanlaajuiseen tuhkarokkorokotusstrategian muutokseen. https://www.duodecimlehti.fi/lehti/2017/3/duo13540 Pelkästään 2000-luvulla on tuhkarokkorokotus pelastanut noin 20 miljoonaa lasta elämälle.
Kirjoittaja toimi valtioneuvoston asettaman Säteilyturvaneuvottelukunnan puheenjohtajana vuosina 2009-2018. Kirjoittaja on toiminut vuodesta 2016 lähtien Valtakunnallisen Maanpuolustuskurssin sekä luennoitsijana että ns. pääopettajana (STM) syksyyn 2021 asti.

Hän on kirjoittanut kolme kirjaa: Vihreä Valhe (Weilin & Göös 1991), Vihreä Valhe - Valheen sysimustat juuret, salakavalat lonkerot ja murheelliset seuraukset (Auditorium 2015) ja Hourulan väen ilmastovallankumous (Omakustanne 2019). Kirjoittaja valittiin 20.3.2018 tieteelliseksi ja policy neuvonantajaksi American Council on Science and Health järjestöön. Järjestön on aikoinaan perustanut Norman Borlaug ja Elizabeth Wheelan. Se on teollisuutta ja hyvinvointia puolustava tieteellinen järjestö. Kirjoittajalta julkaistu useita raportteja Ison Britannian pitkäaikaisimman valtionvarainministerin Nigel Lawsonin perustamalla The Global Warming Policy Foundation sivustolla (https://www.thegwpf.org/?s=paunio). Kirjoittajalta on julkaistu merkittävillä brittiläisillä ja pohjoisamerkikkalaisilla keskusteluareenoilla useita puheenvuoroja (https://muckrack.com/mikko-paunio/articles) pääasiassa ympäristö- ja kehityspolitiikkaan liittyen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu