YLE-vero pois

Tämä kansalaisaloite YLE-veron poistamiseksi on mainio juttu: https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1818

Tietenkin allekirjoittaneella on oma lehmä ojassa, koska kirjani Vihreä Valhe – Valheen sysimustat juuret, sen salakavalat lonkerot ja murheelliset seuraukset (Auditorium 2015) on kiellettyä samizdat-kirjallisuutta YLE (TASS) toimittajien keskuudessa.

Kirjoitin kirjaa 15 vuotta. Sen dokumentaatio perustuu noin 600 lähdeviitteeseen kertoo vihreän narratiivin onttouden ja valheellisuuden. Se olisikin täysin naurettavaa, ellei sillä perusteltaisi mm. Suomen energia- ja jätepolitiikkaa sekä maailman köyhiä kurjistavaa "kehitys"politiikkaa YK:ssa.

YLE:n toimituspolitiikka on pitänyt huolen, että päivän perusepistola jokaisessa YLE:n aamu-TV:ssä ja uutislähetyksessä on vihreä sanoma. Tänään oli vuorossa huijauspuffaus liikenteen korkean panostusarvon (ei siis jalostusarvon) biopolttoaineista, jota käsittelen pitkään kirjassani. 

YLE on siis toimituspolitiikalla pitänyt huolen, että kirjastani ei saa suurelle yleisölle hiiskua sanaakaan.

Olen tästä YLE:nkin "puolueettomasta" uutisoinnista ja aiheiden ja toimittajien valinnoista kirjoittanut tähänkin blogiin aika paljon. Tämän sarjani YLE:kin kritisoivista kolumneistani aloitti tarina ylioppilas Pekka Haavistosta, joka on itselleen Angela Merkelille (tohtorin tutkinto kvanttikemiasta) kertonut olevansa "useiden kansainvälisten instituutioiden vieraileva luennoitsija ja professori sekä myös Maailmanpankin varakuvernööri. Tämä megaluokan hölmöily on jätetty valtamediassa ja YLE:ssä kertomatta suurelle yleisölle.

Ei muuta kuin kaikki joukolla allekirjoittamaan. HS:n tilauksen lopetin samoista syistä yli 10 vuotta sitten, mutta YLE-veroa en ole toistaiseksi voinut Suomen kansalaisena välttämään. Nyt siihen siis avautuu mahdollisuus.

MikkoPaunio
Perussuomalaiset Helsinki

Kirjoittaja on (s. 1961) Helsingin yliopistosta valmistunut terveydenhuollon erikoislääkäri, joka on työskennellyt seuraavien instituutioiden palveluksessa: Helsingin yliopisto, Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, sosiaali- ja terveysministeriö, Euroopan Unionin komissio ja Maailmanpankki. Kirjoittalla on Helsingin yliopiston yleisen epidemiologian dosentuuri. Hän on saanut jatkokoulutusta Maailman terveysjärjestön ns. pitkällä kurssilla Brysselin vapaassa yliopistossa ja hänellä on ylempi korkeakoulututkinto (epidemiologia) Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health instituutiosta. Kirjoittajalla on julkaisuja merkittävimmissä kansainvälisissä lääketieteellisissä julkaisusarjoissa ja yhteensä vertaisarvioituja julkaistuja artikkeleita hänellä on 40 (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?term=paunio+m). Kirjoittajan tärkein tieteellinen havainto johti lopulta Maailman Terveysjärjestön maailmanlaajuiseen tuhkarokkorokotusstrategian muutokseen. https://www.duodecimlehti.fi/lehti/2017/3/duo13540 Pelkästään 2000-luvulla on tuhkarokkorokotus pelastanut noin 20 miljoonaa lasta elämälle.
Kirjoittaja toimi valtioneuvoston asettaman Säteilyturvaneuvottelukunnan puheenjohtajana vuosina 2009-2018. Kirjoittaja on toiminut vuodesta 2016 lähtien Valtakunnallisen Maanpuolustuskurssin sekä luennoitsijana että ns. pääopettajana (STM) syksyyn 2021 asti.

Hän on kirjoittanut kolme kirjaa: Vihreä Valhe (Weilin & Göös 1991), Vihreä Valhe - Valheen sysimustat juuret, salakavalat lonkerot ja murheelliset seuraukset (Auditorium 2015) ja Hourulan väen ilmastovallankumous (Omakustanne 2019). Kirjoittaja valittiin 20.3.2018 tieteelliseksi ja policy neuvonantajaksi American Council on Science and Health järjestöön. Järjestön on aikoinaan perustanut Norman Borlaug ja Elizabeth Wheelan. Se on teollisuutta ja hyvinvointia puolustava tieteellinen järjestö. Kirjoittajalta julkaistu useita raportteja Ison Britannian pitkäaikaisimman valtionvarainministerin Nigel Lawsonin perustamalla The Global Warming Policy Foundation sivustolla (https://www.thegwpf.org/?s=paunio). Kirjoittajalta on julkaistu merkittävillä brittiläisillä ja pohjoisamerkikkalaisilla keskusteluareenoilla useita puheenvuoroja (https://muckrack.com/mikko-paunio/articles) pääasiassa ympäristö- ja kehityspolitiikkaan liittyen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu