Vaarallinen valokuva maailman vihreille

Saksalaisessa Handelsblatt'ssa julkaistiin viime lokakuussa maailmanlaajuiseen jakeluun tarkoitettu englanninkielinen https://global.handelsblatt.com/edition/281/ressort/politics/article/the… Jurgen Flaugerin ja ja Klaus Stratmann'in ankara ydinvoiman vastainen kirjoitus, joka kuvaa hyvin Saksan tämän hetkistä energiakeskustelua. Koko artikkelin lukeminen vaatii rekisteröitymisen.

Artikkeli ei säästele sanoja ydinvoiman taloudellisesta, ympäristöllisestä ja muusta yhteiskunnallisesta haitallisuudesta Saksan alkaessa nyt sulkemaan, purkamaan ja siivoamaan ydinvoimaloitaan Energiakäänteen viitoittamalla tavalla. Valitettavasti saksalaiset poliitikot eivät kuitenkaan kykene ohjaamaan edes ydinvoimasta luopumista järkevästi ja mm. käytetyn ydinpolttoaineen välivarastointi näyttää nyt ikuiselta puhumattakaan että ydinvoima korvattaisiin retoriikan mukaisesti uusiutuvalla energialla. Se kun korvataan likaisimmalla mahdollisella tavalla eli ruskohiilellä.

Tämän Saksan erään merkittävimmän talouslehden vuodatuksen sankareita olivat tietenkin vihreät, jotka olivat kirjoittajien käsityksen mukaan nähneet valon jo kauan ennen meitä tavallisia ihmisiä.

Artikkelin taitossa on Handelsblattin vihreälle toimitukselle käynyt kuitenkin melkoinen möhläys. Artikkelin viidennessä valokuvassa esiintyvät Flaugerin ja Stratmann'in alkusankarit Herbert Norman, Petra Kelly ja August Haussleiter. Kuva on otettu Offenbachissa vuonna 1979,  missä perustettiin Saksan Die Gruene-puolue. Kuvan henkilöt ovat Saksan vihreiden ensimmäinen puheenjohtajisto. 

August Haussleiter joutui pari vuotta kuvan ottamisen jälkeen der Spiegelin riepoteltavaksi, koska hänen menneisyytensä paljastui. Hän oli jo varhain 1920-luvulla rasistisen Thule-seuran aktiivi ja osallistui Adolf Hitlerin kanssa jo 1923 epäonnistuneeseen Munchenin olutkellarikapinaan. August Haussleiterin vaimo Renate Haussleiter-Malluche toimi natsien tyttöjärjestön aluejohtajana.

Vaikka Haussleiter joutui eroamaan nopeasti vihreiden puheenjohtajistosta hän jatkoi kuitenkin Baijerin osavaltioparlamentissa vihreänä kansanedustajan vuoteen 1987 asti. Myös monet ensimmäiset vihreät liittopäivien kansanedustajat joutuivat 1980-luvun alkupuolella eroamaan heidän natsimenneisyytensä paljastuttua. 

Saksan vihreät olivat karkeasti tieteelliseen marxismiin pettyneiden uusvasemmistolaisten hippien ja vanhojen natsien (usein Hitlerin sijaisen Rudolph Hessin Steiner suojatteja) yhteenliittymä. Heitä yhdisti mm. järjen kritiikki, USA:n, kulutuksen, ydinvoiman, ydinaseiden (vain USA:n) vastaisuus ja paluu luontoon ajattelu. 

Haussleiterin vaikutus globaaliin vihreään politiikkaan on ollut hyvin merkittävä. Lehtimiehenä elantonsa ansainnut Haussleiter oli 1979 Saksan vihreiden viikkolehden päätoimittaja ja hän kirjoitti Offennbach'issa hyväksytyt maailmanlaajuiset vihreän ajattelun ohjelmalliset neljä pilaria:

1) ympäristötietoisuus,

2) sosiaalinen vastuu,

3) ruohonjuurivaikuttaminen ja kirskikkana pohjalla

4) väkivallattomuus.

Protonatsit pitivät itseään 1920-luvulla marginaalissa alistettuina ja hyötyivät siitä, että valtio ei käyttäisi väkivaltaa heitä vastaan. Hipit eivät ymmärtäneet kenen kanssa olivat tekemisissä ja pitivät Haussleiteria ja hänen kumpaneitaan "mukavina vanhoina pappoina".

Handelsblattin kuvan nainen, rauhanliikkeen sankari Petra Kelly, kuoli väkivaltaisesti hänen miesystävänsä rauhankenraali Gert Bastianin ammuttua hänet vuonna 1992.

Lisää tietoa aiheesta saa kirjastani "Vihreä Valhe – Valheen sysimustat juuret, sen salakavalat lonkerot ja murheelliset seuraukset" (Auditorium 2015).

Kun Esko Seppänen kirjoittaa kirjan "Mistä Suomessa ei saa keskustella", siitä kohistaan ja keskustellaan heti päämedioissa. Yhä edelleen hyvin tarkkaan dokumentoitu kirjani on tabu, mitä Seppäsen kirja ja sen käsittelevät teemat eivät aidosti ole.

MikkoPaunio
Perussuomalaiset Helsinki

Kirjoittaja on (s. 1961) Helsingin yliopistosta valmistunut terveydenhuollon erikoislääkäri, joka on työskennellyt seuraavien instituutioiden palveluksessa: Helsingin yliopisto, Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, sosiaali- ja terveysministeriö, Euroopan Unionin komissio ja Maailmanpankki. Kirjoittalla on Helsingin yliopiston yleisen epidemiologian dosentuuri. Hän on saanut jatkokoulutusta Maailman terveysjärjestön ns. pitkällä kurssilla Brysselin vapaassa yliopistossa ja hänellä on ylempi korkeakoulututkinto (epidemiologia) Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health instituutiosta. Kirjoittajalla on julkaisuja merkittävimmissä kansainvälisissä lääketieteellisissä julkaisusarjoissa ja yhteensä vertaisarvioituja julkaistuja artikkeleita hänellä on 40 (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?term=paunio+m). Kirjoittajan tärkein tieteellinen havainto johti lopulta Maailman Terveysjärjestön maailmanlaajuiseen tuhkarokkorokotusstrategian muutokseen. https://www.duodecimlehti.fi/lehti/2017/3/duo13540 Pelkästään 2000-luvulla on tuhkarokkorokotus pelastanut noin 20 miljoonaa lasta elämälle.
Kirjoittaja toimi valtioneuvoston asettaman Säteilyturvaneuvottelukunnan puheenjohtajana vuosina 2009-2018. Kirjoittaja on toiminut vuodesta 2016 lähtien Valtakunnallisen Maanpuolustuskurssin sekä luennoitsijana että ns. pääopettajana (STM) syksyyn 2021 asti.

Hän on kirjoittanut kolme kirjaa: Vihreä Valhe (Weilin & Göös 1991), Vihreä Valhe - Valheen sysimustat juuret, salakavalat lonkerot ja murheelliset seuraukset (Auditorium 2015) ja Hourulan väen ilmastovallankumous (Omakustanne 2019). Kirjoittaja valittiin 20.3.2018 tieteelliseksi ja policy neuvonantajaksi American Council on Science and Health järjestöön. Järjestön on aikoinaan perustanut Norman Borlaug ja Elizabeth Wheelan. Se on teollisuutta ja hyvinvointia puolustava tieteellinen järjestö. Kirjoittajalta julkaistu useita raportteja Ison Britannian pitkäaikaisimman valtionvarainministerin Nigel Lawsonin perustamalla The Global Warming Policy Foundation sivustolla (https://www.thegwpf.org/?s=paunio). Kirjoittajalta on julkaistu merkittävillä brittiläisillä ja pohjoisamerkikkalaisilla keskusteluareenoilla useita puheenvuoroja (https://muckrack.com/mikko-paunio/articles) pääasiassa ympäristö- ja kehityspolitiikkaan liittyen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu