Vihreää umpihulluutta

Kirjoitin uuden median vaientaman kirjani Vihreä Valhe – Valheen sysimustat juuret, sen salakavalat lonkerot ja murheelliset seuraukset (Auditorium 2015) mm. 15 vuoden kokemuksella vihreän jätepolitiikan mielettömyydestä ja pähkähulluudesta. Kuvaan kirjassani vihreään jätehuoltoon liittyvien Suomen talouden pelastusrenkaaksi myös nykyhallituksen toimesta uskoteltujen Cleantech-hankkeiden totaaliset epäonnistumiset viimeisen 20 vuoden ajalta.

Puoluejohtajat laidasta laitaan höpöttivät ennen edellisiä vaaleja näiden puhtaiden teknologioiden valtavasta vientipotentiaalista.

Tarina on pitkä ja murheellinen ja kansantalous on näistä utopioista kärsinyt jopa kymmeniä miljardeja vuosien saatossa. Lisää murhetta ja taloudellista hätää on tulossa sekä jäte- että energiahuollosta näiden utopioiden seurauksena.

Toistaiseksi kaiken ymmärryksen kuitenkin nyt ylittää Vantaan asuntomessualueen jätteiden putkikeräys, mitä voi kuvata vain sanoilla vihreä umpihulluus.

Ensin huhuttiin, että vallankumouksellinen – valtavaksi vientihitiksikin uumoiltu – 33:een kotiin ulottuva neljään erilliseen putkeen perustuva keräysjärjestelmä  olisi maksanut peräti 11 miljoonaa euroa, mutta nyt on paljastunut, että se maksaakin 25 miljoonaa euroa, eli putket maksavat enemmän kuin perheen unelmakoti.

Taitaa olla asukkailla melkoinen tyrmistys vallalla.

Vihreät halusivat peräti kuusi putkea erilliskeräyksen ja lajittelun tehostamiseksi, koska meidän pitää olla "kunnianhimoisia", mutta he joutuivat tyytymään neljään muiden toppuutellessa.

Mitäköhän vihreiden haaveilema kuuden putken järjestelmä olisi maksanut?

Vaikka suuruuden ekonomia toki hieman kohtuullistaa tilannetta, niin monelle jo asuntokauppansa Kalasataman ja Jätkäsaaren alueelle tehneelle varmaan tulee yllätyksenä tieto, että alueen putkkikeräysjärjestelmä maksaa 80 miljoonaa ja niiden ylläpito 20 miljoonaa euroa 20 vuoden kuoletusaikana.

Kuvaan kirjassani erityisesti Ruotsissa ja Tanskassa toteutetun polttoon ja yhteen jätekeräysastiaan perustuvan järjestelmän, joka tehokkuudessaan on ylivertainen Suomen vihreään haaksirikkoon jätehullossa. Sitä kehitetään yhä tehokkaammaksi ns. urban mining tekniikalla, joka mahdollistaa entistä paremman metallien kierrätyksen.

Älkää hyvät kansalaiset uskoko komissaari Jyrki Kataisen utooppisia juttuja kiertotalouden autuudesta, älkääkä hyvät koululaiset usko opettajaanne, kun he käskevät teitä lajittelmaan roskanne.

Olisi jo vihdoin aika, että lehdet kertoisivat, että Suomen vihreä jätepolitiikka oli kammottava erehdys.

http://espoo04.hosting.documenta.fi/kokous/2015349309-11-3.PDF

http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/288967-vastine-kiviston-putkijate-oy-tasmentaa-yhtioon-liittyvia-vaitteita

http://kuntatekniikka.fi/2015/08/21/vantaan-sanomat-kiviston-asuntomessualueen-jatekiista-jatkuu/

http://www.rakennuslehti.fi/2014/05/marimatic-toimittaa-25-miljoonan-euron-jateputkijarjestelman-vantaan-kivistoon/

https://fi.wikipedia.org/wiki/G%C3%B6ran_Sundholm_(keksij%C3%A4)

http://www.keski-uusimaa.fi/artikkeli/126592-marimatic-testaa-jarvenpaassa-mekkaan-lahtevaa-jatteenkeraysta

http://espoo04.hosting.documenta.fi/kokous/2015349309-11-3.PDF

 

MikkoPaunio
Perussuomalaiset Helsinki

Kirjoittaja on (s. 1961) Helsingin yliopistosta valmistunut terveydenhuollon erikoislääkäri, joka on työskennellyt seuraavien instituutioiden palveluksessa: Helsingin yliopisto, Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, sosiaali- ja terveysministeriö, Euroopan Unionin komissio ja Maailmanpankki. Kirjoittalla on Helsingin yliopiston yleisen epidemiologian dosentuuri. Hän on saanut jatkokoulutusta Maailman terveysjärjestön ns. pitkällä kurssilla Brysselin vapaassa yliopistossa ja hänellä on ylempi korkeakoulututkinto (epidemiologia) Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health instituutiosta. Kirjoittajalla on julkaisuja merkittävimmissä kansainvälisissä lääketieteellisissä julkaisusarjoissa ja yhteensä vertaisarvioituja julkaistuja artikkeleita hänellä on 40 (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?term=paunio+m). Kirjoittajan tärkein tieteellinen havainto johti lopulta Maailman Terveysjärjestön maailmanlaajuiseen tuhkarokkorokotusstrategian muutokseen. https://www.duodecimlehti.fi/lehti/2017/3/duo13540 Pelkästään 2000-luvulla on tuhkarokkorokotus pelastanut noin 20 miljoonaa lasta elämälle.
Kirjoittaja toimi valtioneuvoston asettaman Säteilyturvaneuvottelukunnan puheenjohtajana vuosina 2009-2018. Kirjoittaja on toiminut vuodesta 2016 lähtien Valtakunnallisen Maanpuolustuskurssin sekä luennoitsijana että ns. pääopettajana (STM) syksyyn 2021 asti.

Hän on kirjoittanut kolme kirjaa: Vihreä Valhe (Weilin & Göös 1991), Vihreä Valhe - Valheen sysimustat juuret, salakavalat lonkerot ja murheelliset seuraukset (Auditorium 2015) ja Hourulan väen ilmastovallankumous (Omakustanne 2019). Kirjoittaja valittiin 20.3.2018 tieteelliseksi ja policy neuvonantajaksi American Council on Science and Health järjestöön. Järjestön on aikoinaan perustanut Norman Borlaug ja Elizabeth Wheelan. Se on teollisuutta ja hyvinvointia puolustava tieteellinen järjestö. Kirjoittajalta julkaistu useita raportteja Ison Britannian pitkäaikaisimman valtionvarainministerin Nigel Lawsonin perustamalla The Global Warming Policy Foundation sivustolla (https://www.thegwpf.org/?s=paunio). Kirjoittajalta on julkaistu merkittävillä brittiläisillä ja pohjoisamerkikkalaisilla keskusteluareenoilla useita puheenvuoroja (https://muckrack.com/mikko-paunio/articles) pääasiassa ympäristö- ja kehityspolitiikkaan liittyen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu