Ajat muuttuvat Eskoseni

Siitä on jo kohta 40 vuotta.

Suomalaiset nuoret poliitikot laidasta laitaan osallistuivat Maailman Nuorison festivaaleille Havannassa 1978 heinä-/elokuun vaihteessa. Yläpunkassani nukkui tuleva Nokian johtaja Thomas Ziliaccus (rkp). Muita julkisuuden henkilöitä olivat tuleva ulkoministeri Pertti Paasio (sd), 2. valtionvarainministeri Arja Alho (sd), laulajalegenda Arja Saijonmaa (tuuliviiri), Agit Prop-yhtye, tuleva Metalliliiton puheenjohtaja Erkki Vuorenmaa ja moni muu.

Tulimme Havannaan Kanadassa tehdyn välilaskun jälkeen USA:n hävittäjien eskorteerattua DC-8 konettamme pitkin USA:n Itärannikkoa. Kotiin palattuamme Ilta-Sanomien lööppi julisti festivaaleille osallistuneiden sairastuneen punatautiin.

Muistot festivaaleilta ovat lämpimät ja löysinpä sieltä myös vaimoni Tuijan. Ruoka oli hyvää ja kuubalaista musiikkia riitti. Mohiittoakin tuli maisteltua ja sikarikin taisi palaa. Kuuba oli tehnyt parhaansa ja varmaan tuhlannut pari prosenttia BKT:stään vieraanvaraisuuteen.

Kun sain käsiini oheisen valokuvan pari vuotta sitten, minulle oli yllätys, että tuleva porvarihallituksen pääministeri Esko Ahokin oli matkassa. Seuraavana vuonna hän seurusteli Suomen ja Venäjän nuorten (=tulevat Venäjän putsistit) kanssa  ja on nyt siis ehdolla venäläisen suurpankin Sberbankin johtokuntaan.

Ajat muuttuvat Eskoseni, mutta verkostoituminen on tärkeämpää kuin puutarhanhoito.

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/01/22/suomalaisnuorten-festivaalimatka…

 

MikkoPaunio

Kirjoittaja on (s. 1961) Helsingin yliopistosta valmistunut terveydenhuollon erikoislääkäri, joka on työskennellyt seuraavien instituutioiden palveluksessa: Helsingin yliopisto, Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, sosiaali- ja terveysministeriö, Euroopan Unionin komissio ja Maailmanpankki. Kirjoittalla on dosentuuri Helsingin yliopistossa epidemiologiassa. Hän on saanut jatkokoulutusta Maailman terveysjärjestön ns. pitkällä kurssilla Brysselin vapaassa yliopistossa ja hänellä on ylempi korkeakoulututkinto Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health instituutiosta. Kirjoittajalla on julkaisuja merkittävimmissä kansainvälisissä lääketieteellisissä julkaisusarjoissa ja yhteensä vertaisarvioituja julkaistuja artikkeleita hänellä on 40. Kirjoittajan uusin julkaisu on Auditoriumin 2015 julkaisema "Vihreä Valhe - Valheen sysimustat juuret, salakavalat lonkerot ja murheelliset seuraukset. Kirjoittaja valittiin 20.3.2018 tieteelliseksi ja policy neuvonantajaksi American Council on Science and Health järjestöön. Järjestön on aikoinaan perustanut Norman Borlaug ja Elizabeth Wheelan. Se on teollisuutta ja hyvinvointia puolustava tieteellinen järjestö.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu