Salafismin ja eräiden vasemmistovirtausten merkillinen liitto

Sain perustiedot salafismista noin kymmenen vuotta sitten Tampereen rauhantutkimuslaitoksen arabiankielen taitoisen suomalaistutkijan pitämästä esitelmästä. Salafismi on äärikristillisyyteen verrattava ahdasmielinen vanhoillinen sunni-islamilainen uskonnollinen virtaus, jota rahoitetaan Saudi Arabiasta ja eräistä muista Persianlahden maista.

Vuoteen 2005 mennessä Saudi-Arabia oli rahoittanut moskeijoita, erilaisia kulttuuriprojekteja ja muita lobbausprojekteja 100 miljardilla dollarilla. Saudi-Arabian eri rahoitustahot ovat olleet jatkuvassa nuorallatanssitilanteessa "klienttiensä" kanssa, koska mopo meinaa aina keulia välillä, eli homma on aika ajoin karkaamassa käsistä (911, Pariisin, Lontoon, Madridin, Brysselin ym. iskut).

Myös Suomeen on vuosien mittaan virrannut erilaisiin projekteihin rahaa salafismin edistämiseksi ja nyt sitä on ilmeisesti runsaasti tarjolla uuden moskeijan rakentamista varten.

Salafismi on ideologisesti kytköksissä 1700-luvulla Saudi-Arabiaan syntyneeseen islamin äärimuotoon wahhabismiin. Tuolloin ottomaanit pitivät valtaa siellä. Wahabbiitit kyllästyivät katselemaan elämästä nauttivia ja juopottelevia ottomaani-isäntiään ja loivat askeettisen lahkolaisuuden saadakseen moraalisen yliotten isännistään. https://en.wikipedia.org/wiki/Ottoman%E2%80%93Wahhabi_War

Salafismi on nyt voimakkain sunni-islamin kulttuurivirtaus ympäri maailmaa ja sillä on paljon kannatusta myös suomalaisten muslimien keskuudessa. Se on jyrkän naisvastainen ajatussuuntaus.

Salafismia ja epähumaaneja naisvihamielisiä islamtulkintoja vastaan kampailua käyvää somalikirjailija Ayaan Hirsi Alin naisten oikeuksien puolesta suorastaan vihataan monien vasemmistolaisten piirissä ja aivan erityisesti äärifeministien keskuudessa. Häntä pidetään äärioikeistolaisten kätyrinä.

Pari päivää sitten Observerissä julkaistussa kolumnissa Jeff Robbins tarkastelee tätä suorastaan pöyristyttävää läntisten vasemmistovirtausten ja salafismin liittosuhdetta. Jeff Robbins esittää eräänä selityksenä tälle omituiselle liittolaisuudelle sitä, että myyttisessä vasemmistonarratiivissa pitää muslimimaailman näyttäytyä läntisen kolonialismin uhrina – puhuivatpa tosiasiat mitä tahansa mm homoseksuaalien ja transsukupuolisten hirvittävästä kohtelusta näissä yhteisöissä – ja näin radikaali islam nähdään olevan sorrettujen puolella. http://observer.com/2016/04/why-ayaan-hirsi-alis-criticism-of-islam-ange…

Annan yhden valaisevan esimerkin todisteeksi, että tällainen myytteihin perustuva ajattelu on totisinta totta ja että sitä edistetään mm. YLE:ssä dokumenttien avulla.

Tammikuussa YLE:n Teema-kanavalla esitetty David Livingstone-dokumentti kertoi, että Tansaniasta Dar es Salaamista pohjoiseen sijaitsevalta torilta vietiin orjia Amerikoihin. Siinä dokumentin keskiosassa oikein piirrettiin kartalle orjien kuljetusreitti Tansaniasta Hyvän Toivonniemen kautta Amerikoihin. http://areena.yle.fi/1-2540106

Itse tuolla orjatorilla vierraleena ja historiaa lukeneena ihmettelin ensin, että olisikohan tuollaisessa ihmiskaupassa mitään järkeä, kun Länsi-Afrikasta Amerikkaan laivattujen orjien kuolleisuus oli niin suuri, että usein harvat selvisivät elävinä jopa kuukausia lyhyemmästä laivamatkasta kuin mitä olisi matka Tansaniasta Amerikoihin??

No – kuten muistelin – wikipediasta ja muista lähteistä selviää helposti, että mitään tuollaista orjien kuljetusreittiä ei ole koskaan ollut olemassakaan. https://en.wikipedia.org/wiki/Arab_slave_trade

Tansaniasta vietiin orjia islamilaiseen maailmaan 1500-vuoden ajan. Tulkinta oli, että Umman ulkopuolisten maiden ihmiset mustassa Afrikassa olivat vapaata riistaa arabi-ihmiskauppiaille. 

MikkoPaunio
Perussuomalaiset Helsinki

Kirjoittaja on (s. 1961) Helsingin yliopistosta valmistunut terveydenhuollon erikoislääkäri, joka on työskennellyt seuraavien instituutioiden palveluksessa: Helsingin yliopisto, Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, sosiaali- ja terveysministeriö, Euroopan Unionin komissio ja Maailmanpankki. Kirjoittalla on Helsingin yliopiston yleisen epidemiologian dosentuuri. Hän on saanut jatkokoulutusta Maailman terveysjärjestön ns. pitkällä kurssilla Brysselin vapaassa yliopistossa ja hänellä on ylempi korkeakoulututkinto (epidemiologia) Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health instituutiosta. Kirjoittajalla on julkaisuja merkittävimmissä kansainvälisissä lääketieteellisissä julkaisusarjoissa ja yhteensä vertaisarvioituja julkaistuja artikkeleita hänellä on 40 (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?term=paunio+m). Kirjoittajan tärkein tieteellinen havainto johti lopulta Maailman Terveysjärjestön maailmanlaajuiseen tuhkarokkorokotusstrategian muutokseen. https://www.duodecimlehti.fi/lehti/2017/3/duo13540 Pelkästään 2000-luvulla on tuhkarokkorokotus pelastanut noin 20 miljoonaa lasta elämälle.
Kirjoittaja toimi valtioneuvoston asettaman Säteilyturvaneuvottelukunnan puheenjohtajana vuosina 2009-2018. Kirjoittaja on toiminut vuodesta 2016 lähtien Valtakunnallisen Maanpuolustuskurssin sekä luennoitsijana että ns. pääopettajana (STM) syksyyn 2021 asti.

Hän on kirjoittanut kolme kirjaa: Vihreä Valhe (Weilin & Göös 1991), Vihreä Valhe - Valheen sysimustat juuret, salakavalat lonkerot ja murheelliset seuraukset (Auditorium 2015) ja Hourulan väen ilmastovallankumous (Omakustanne 2019). Kirjoittaja valittiin 20.3.2018 tieteelliseksi ja policy neuvonantajaksi American Council on Science and Health järjestöön. Järjestön on aikoinaan perustanut Norman Borlaug ja Elizabeth Wheelan. Se on teollisuutta ja hyvinvointia puolustava tieteellinen järjestö. Kirjoittajalta julkaistu useita raportteja Ison Britannian pitkäaikaisimman valtionvarainministerin Nigel Lawsonin perustamalla The Global Warming Policy Foundation sivustolla (https://www.thegwpf.org/?s=paunio). Kirjoittajalta on julkaistu merkittävillä brittiläisillä ja pohjoisamerkikkalaisilla keskusteluareenoilla useita puheenvuoroja (https://muckrack.com/mikko-paunio/articles) pääasiassa ympäristö- ja kehityspolitiikkaan liittyen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu