Suomelle luvassa todella kylmää kyytiä bioenergiarintamalla

SSS-hallitus pyrkii 50 % liikenteessä 50 % biopolttoaineiden sekotusosuuteen, kun EU komission viitoittamalla tiellä pyrkii 0 %:iin tai 1 %:iin monikansallisten ympäristöjärjestöjen (WWF ja Greenpeace) kiivaan lobbauksen vuoksi.

Vihreä Valhe – Valheen sysimustat juuret, salakavalat lonkerot ja murheelliset seuraukset jo vuosi sitten (Auditorium 2015) linjasi irtautumisen liikenteen biopolttoaineista välttämättömäksi, koska liikenteen biopolttoaineet eivät ole kaverikapitalistien mainostamia korkean jalostusarvon vaan korkean panostusarvon tuotteita. Niillä lisäksi tuhotaan tukea saamatonta perinteistä kannattavaa biojalostusta (mm. mäntysuopa ja ruoan terveysvaikutteiset stanolilisäaineet). Liikenteen biopolttoaineet ovat perimmäisen tarkoituksenkin näkökulmastakin eli ilmastopolitiikankin näkökulmasta hyödyttömiä tai jopa haitallisia uusimman komissiolle tehdyn selvityksen mukaan http://www.euractiv.com/section/transport/news/green-transport-target-wi… ja niiden on kauan tiedetty aiheuttaneen kymmenien miljoonien köyhimpien ihmisten nälänhätiä ja luonnon monimuotoisuuden vähenemistä epäsuorien maankäytön vaikutusten kautta ympäri maapalloa.

Komission uudella päätöksellä ehdottaa neuvostolle irtautumista liikenteen biopolttoaineista on todennäköisesti musertavat vaikutukset nykyiseen EU:n "ympäristöystävälliseen" energiapolitiikkaan, koska liikenteessä poltetulla biomassalla on saavutettu kohtuullisen "halvalla" – verrattuna tuuleen ja aurinkoon – merkittävä osa (50 % koko EU:ssa; ja Suomessa peräti 77 %) EU:n direktiiviin pohjaavasta uusiutuvan energian 20 % kokonaiskulutuksen tavoitteesta.

Merkittävin osa liikenteen voimakkaasti tuettujen biopolttoaineiden, kuin myös pitkälti muun bioenergian, nimenomaan suhteellisesta halpuudesta johtuu siitä, että niillä ei ole energiainfran rakentamisesta johtuvia kerrannaisvaikutuksia, joita taas auringolla ja tuulella on todella paljon.

Kerrannaisvaikutusten vuoksi Kiina on juuri nyt lopettamassa tuulivoiman lisärakentamisen kuten Eija-Riitta Korhola tänään blogissaan kirjoittaa. http://blogit.iltalehti.fi/eija-riitta-korhola/2016/05/07/poliitikot-kii… Samasta syystä meillä kaverikapitalistit haluavat rakentaa tuulivoimaloita liian lähelle ihmisiä suurien Luxemburgiin verottajan ulottumattomiin vietävien voittojen varmistamiseksi.

Suomi on nyt mahdottoman yhtälön edessä kahdesta syystä:

1) Kun tuulivoimaloita tarvitaan paikkaamaan liikenteen biopolttoaineiden osuutta EU:n uusiutuvan tavoitteeseen pääsemiseksi, kustannukset kasvavat varmuudella valtavasti jo nykyisillä kerannaiskustannuksilla, mutta kun vielä otetaan huomioon kerrannaiskustannusten olevan voimakkaasti nousussa tuulivoiman teho-osuuden kasvaessa, ei kustannuskehitystä hallitse enää kukaan.

2) Mikäli vielä keskustelu biomassan kestävyyskriteereistä päättyy huonosti (tämä on jopa todennäköistä ympäristöjärjestöjen kiivaan painostuksen vuoksi) Suomen kannalta, Suomella ja varmaan monella muulla EU:n jäsenmaalla ei ole muuta mahdollisuutta kuin vaatia EU:n uusiutuvan energian nykyisen tavoitteen hylkäämistä.

Näin ympäristöjärjestöt ovat ajaneet itsensä pussiin, hehän alunperin painostivat hallitukset bioenergia- ja biopolttoainesekoiluun. Sakki ja matti!

MikkoPaunio
Perussuomalaiset Helsinki

Kirjoittaja on (s. 1961) Helsingin yliopistosta valmistunut terveydenhuollon erikoislääkäri, joka on työskennellyt seuraavien instituutioiden palveluksessa: Helsingin yliopisto, Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, sosiaali- ja terveysministeriö, Euroopan Unionin komissio ja Maailmanpankki. Kirjoittalla on Helsingin yliopiston yleisen epidemiologian dosentuuri. Hän on saanut jatkokoulutusta Maailman terveysjärjestön ns. pitkällä kurssilla Brysselin vapaassa yliopistossa ja hänellä on ylempi korkeakoulututkinto (epidemiologia) Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health instituutiosta. Kirjoittajalla on julkaisuja merkittävimmissä kansainvälisissä lääketieteellisissä julkaisusarjoissa ja yhteensä vertaisarvioituja julkaistuja artikkeleita hänellä on 40 (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?term=paunio+m). Kirjoittajan tärkein tieteellinen havainto johti lopulta Maailman Terveysjärjestön maailmanlaajuiseen tuhkarokkorokotusstrategian muutokseen. https://www.duodecimlehti.fi/lehti/2017/3/duo13540 Pelkästään 2000-luvulla on tuhkarokkorokotus pelastanut noin 20 miljoonaa lasta elämälle.
Kirjoittaja toimi valtioneuvoston asettaman Säteilyturvaneuvottelukunnan puheenjohtajana vuosina 2009-2018. Kirjoittaja on toiminut vuodesta 2016 lähtien Valtakunnallisen Maanpuolustuskurssin sekä luennoitsijana että ns. pääopettajana (STM) syksyyn 2021 asti.

Hän on kirjoittanut kolme kirjaa: Vihreä Valhe (Weilin & Göös 1991), Vihreä Valhe - Valheen sysimustat juuret, salakavalat lonkerot ja murheelliset seuraukset (Auditorium 2015) ja Hourulan väen ilmastovallankumous (Omakustanne 2019). Kirjoittaja valittiin 20.3.2018 tieteelliseksi ja policy neuvonantajaksi American Council on Science and Health järjestöön. Järjestön on aikoinaan perustanut Norman Borlaug ja Elizabeth Wheelan. Se on teollisuutta ja hyvinvointia puolustava tieteellinen järjestö. Kirjoittajalta julkaistu useita raportteja Ison Britannian pitkäaikaisimman valtionvarainministerin Nigel Lawsonin perustamalla The Global Warming Policy Foundation sivustolla (https://www.thegwpf.org/?s=paunio). Kirjoittajalta on julkaistu merkittävillä brittiläisillä ja pohjoisamerkikkalaisilla keskusteluareenoilla useita puheenvuoroja (https://muckrack.com/mikko-paunio/articles) pääasiassa ympäristö- ja kehityspolitiikkaan liittyen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu