WWF huijaukseen perustuva kivihiilikampanja

Muunneltuun totuuteen perustuva ilmeisesti euroopanlaajuinen kampanja kivihiiltä vastaan pyörii Suomen Maailman luonnonsäätiön (WWF) facebook-sivuilla. Se on tyyppiesimerkki vihreästä propagandasta.

https://www.facebook.com/wwfsuomi/videos/1188383657849323/

WWF ja muut vihreät toimijat tarvitsivat ennen Pariisin kokousta globaalin ilmastokampanjan tueksi väitteen, jonka mukaan kivihiili tappaa ihmiset mukaanlukien meidät eurooppalaiset. Ihmisten pelottelu ei onnistunut riittävällä tavalla pelkästään väittämällä, että kivihiili lämmittää planettaa. En ota tässä kirjoituksessa kantaa tähän kysymykseen, vaan kommentoin vain WWF:n pienhiukkasiin perustuvia terveysväittämiä. 

Keskitetyt energiantuotannon ja teollisuuden piiput eivät ole olleet todellinen yhdyskuntailmaa pilaava ongelma, vaan niitä edeltäneet ja nyt ekologisiksi mainostetut hajautettuun polttoon perustuvat politiikat, jotka tappavat miljoonittain köyhiä ihmisiä alikehittyneissä maissa. http://www.nature.com/nature/journal/v525/n7569/abs/nature15371.html

Suuria pistelähteitä on helppo reguloida ja suuruuden ekonomia mahdollistaa päästöjen suodattamisen; pientuotannossa tätä luksusta ei ole.

Esimerkiksi Helsingin kivihiileen perustunut lämmön ja sähkön yhteistuotanto on saanut Helsingin yhdyskuntailman puhtaimpaan suurkaupungin luokkaan. Helsinki on saanut tästä saavutuksesta kansainvälisiä ympäristöpalkintoja ja mm. Saksassa Energiakäänteen konkurssissa yritetään kopioida kiivaasti Helsingin mallia.

Nyt tätä suomalaista myönteistä saavutusta uhkaa vihreät päätökset ja linjaukset, joilla lisätäävät puuhakkeen käyttöä energiantuotannossa ja edistetään paluuta menneeseen.

WWF pyrkii myös ehkäisemään kehitysmaista välttämättömät investoinnit, joilla voitaisiin tuoda vakautta ja puhtaampaa ilmaa maailman köyhimmille ihmisille.

http://d2ouvy59p0dg6k.cloudfront.net/downloads/coal_and_climate_briefing…

MikkoPaunio
Perussuomalaiset Helsinki

Kirjoittaja on (s. 1961) Helsingin yliopistosta valmistunut terveydenhuollon erikoislääkäri, joka on työskennellyt seuraavien instituutioiden palveluksessa: Helsingin yliopisto, Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, sosiaali- ja terveysministeriö, Euroopan Unionin komissio ja Maailmanpankki. Kirjoittalla on Helsingin yliopiston yleisen epidemiologian dosentuuri. Hän on saanut jatkokoulutusta Maailman terveysjärjestön ns. pitkällä kurssilla Brysselin vapaassa yliopistossa ja hänellä on ylempi korkeakoulututkinto (epidemiologia) Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health instituutiosta. Kirjoittajalla on julkaisuja merkittävimmissä kansainvälisissä lääketieteellisissä julkaisusarjoissa ja yhteensä vertaisarvioituja julkaistuja artikkeleita hänellä on 40 (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?term=paunio+m). Kirjoittajan tärkein tieteellinen havainto johti lopulta Maailman Terveysjärjestön maailmanlaajuiseen tuhkarokkorokotusstrategian muutokseen. https://www.duodecimlehti.fi/lehti/2017/3/duo13540 Pelkästään 2000-luvulla on tuhkarokkorokotus pelastanut noin 20 miljoonaa lasta elämälle.
Kirjoittaja toimi valtioneuvoston asettaman Säteilyturvaneuvottelukunnan puheenjohtajana vuosina 2009-2018. Kirjoittaja on toiminut vuodesta 2016 lähtien Valtakunnallisen Maanpuolustuskurssin sekä luennoitsijana että ns. pääopettajana (STM) syksyyn 2021 asti.

Hän on kirjoittanut kolme kirjaa: Vihreä Valhe (Weilin & Göös 1991), Vihreä Valhe - Valheen sysimustat juuret, salakavalat lonkerot ja murheelliset seuraukset (Auditorium 2015) ja Hourulan väen ilmastovallankumous (Omakustanne 2019). Kirjoittaja valittiin 20.3.2018 tieteelliseksi ja policy neuvonantajaksi American Council on Science and Health järjestöön. Järjestön on aikoinaan perustanut Norman Borlaug ja Elizabeth Wheelan. Se on teollisuutta ja hyvinvointia puolustava tieteellinen järjestö. Kirjoittajalta julkaistu useita raportteja Ison Britannian pitkäaikaisimman valtionvarainministerin Nigel Lawsonin perustamalla The Global Warming Policy Foundation sivustolla (https://www.thegwpf.org/?s=paunio). Kirjoittajalta on julkaistu merkittävillä brittiläisillä ja pohjoisamerkikkalaisilla keskusteluareenoilla useita puheenvuoroja (https://muckrack.com/mikko-paunio/articles) pääasiassa ympäristö- ja kehityspolitiikkaan liittyen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu