Suomi joutuu eroamaan EU:sta
Suomi on toteuttanut EU:n 2020 uusiutuvien energioiden tavoitteesta 80 % puulla ja biomassalla. Nyt näyttää vahvasti siltä, että puuta ei enää tulevaisuudessa voida laskea uusiutuvaksi energiaksi, koska ympäristöjärjestöt ovat näin päättäneet.
Tässä linkitetyssä Deutsche Wellen jutussa kerrotaan, kuinka Brexitin myötä EU:n ilmasto- ja energiapolitiikka on joutunut kaaokseen. Jutussa myös kerrotaan Oxfamin ympäristöaktivistin Marc-Olivier Hermanin kantaa Suomen EU:n ilmasto- ja energiapolitiikan kivijalkaan eli metsänieluun.
http://www.dw.com/en/brexit-makes-it-harder-to-dole-out-eu-climate-burde…
Herman tyrmää metsänielun "kikkaina", jos puuta korjataan. Tämä "kikka" on hylättävä, jotta EU:n ilmastopolitiikka on uskottavaa.
Nyt EU:n komissio tuli ulos päästökaupan ulkopuolisesta taakanjaosta EU:n toimeenpannessa Pariisin sopimusta. Suomen pitäisi vähentää päästökaupan ulkopuolisia päästöjä 39 % 2005 tasosta. Se tarkoittaa todella ankeita aikoja Suomen liikenteelle, maataloudelle ja asuntojen lämmitykselle. Tulee vilu ja nälkä. Ulkomaille pääsemme vielä pakenemaan, koska lentoliikenne on Pariisin sopimuksen ulkopuolella.
Tämä uusi 39 % tavoite tulee saavuttaa ilman, että voimme enää laskea metsänielun varaan. Puun ja biomassan käyttö energian tuotannossa ja kulutuksessa on ollut se perusta, jolla Suomi aikoi toimeenpanna Pariisin sopimuksen.
EU (Jyrki Katainen) asettaa nyt Suomelle lakiin perustuvan velvoitteen tuhota itsensä.
Nyt meidän tulee toimeenpanna Pariisin sopimus aurinko- ja tuulienergialla ja mieluiten ilman ydinvoimaa, jos ympäristöjärjestöt saisivat vielä päättää meidän ydinvoimaohjelmasta. Se tulee toteuttaa kuten Suomen luonnonsuojeluliiton Hanna Aho on todennut uudenlaisella "holistisella ajattelulla" (=tuuli- ja aurinkoenergia), vaikka niillä ei kyetä päästöjä vähentämään lainkaan, koska niiden tuottamaa ajan funktiona heiluvaa sähköä ei kyetä varastoimaan.
Ilmasto- ja energiapolitiikkaa on suunniteltu ja toteutettu konsensushengessä ja viimeistään SSS/SOS-hallituksen myötä myös persut saatiin siihen sitoutettua. Edellinen Stubbin johtama hallitus, jossa Antti Rinne toimi valtionvarainministerinä antoi 2015 keväällä meidän onnettoman ilmastolupauksen osana EU:n lupausta.
EU on viimeisellä rannalla. Se joko heittää kelvottomat vihreät ajatuksensa ulos ikkunasta tai sitten Suomen on pakko erota EU:sta.
Olen kaiken tämän kirjoittanut ja ennustanut 2015 julkaistussa median vaientamassa kirjassani "Vihreä Valhe – Valheen Sysimustat Juuret, Sen Salakavalat Lonkerot ja Murheelliset Seuraukset" (Auditorium).
Olen jo vähentänyt päästöjäni 40% vuoden 2005 tasosta. Mielenkiinnolla seuraan miten muut aikovat sen tehdä.
Ilmoita asiaton viesti
Ei kovin reilulta tunnu.
http://yle.fi/uutiset/eu_pani_suomelle_kovan_paast…
http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/2725164/Suomelle+…
Ilmoita asiaton viesti
Joskus lipsahtaa demariltakin jotain järkipuhetta.
Ilmoita asiaton viesti
Näin on pääsyt käymään. Iso rasti isoon seinään. Mielipiteensä tosin kilpistyy puolueen maailmanparantaja-osastoon, mutta jostainhan homma on aina aloitettava. Demareista järkipuolue – se olisi kyllä iso juttu.
Ilmoita asiaton viesti
Ilmastopolitiikka ei nimenomaan ole uskottavaa sen vuoksi, että se mittaa ainoastaan ilmakehään päästetyn co2:n määrää.
Ilmakehästä poistettu määrä olisi luonnollisesti yhtä tärkeä suure, mutta se sivuutetaan poliittisista syistä kokonaan. Samoin kuin kaikki menetelmät, jotka laskevat lämpötilaa puuttumatta co2-pitoisuuksiin.
Ilmoita asiaton viesti
Suomi on mukana ilmastotalkoissa joka tapauksessa. Olipa EU:ssa tai ei. Oletettavasti hallituksen on mietittävä bioenergiastrategiansa uusiksi. Keskustalle varmasti kova paikka, koska on laskenut voivansa ohjata huikeat määrät tukirahaa maaseudulle tätä kautta.
Nyt on oikeasti katsottava mitä tehdään energiaintensiivisen teollisuuden kehittämiseksi. On vauhditettava autokannan uudistumista vähäpäästöiseksi jne.
Suomen on viimein lähdettävä todenteolla mukaan aurinkoenergian hyödyntämiseen. Nykyisillä tuotantohinnoilla alkaa olla järjetöntä tuottaa sähköä kesäaikaan muilla keinoin kuin aurinkopaneeleilla.
Ilmoita asiaton viesti
Taloudellisia laskelmia peliin, Börje Uimonen! Aurinkopaneelien kustannukset juoksevat myös talvella. Suomen suurimman aurinkovoiman kulut per kilowattitunti ovat paneelin vuokraajalle moninkertaiset verrattuna pörssisähköön.
http://ilmastorealismia.blogspot.fi/2015/06/haluat…
Ilmoita asiaton viesti
Öljyrikkaat arabit ostavat nykyään aurinkovoimaloita kustannustasolla 3 senttiä per KWh. Siellä taas yöt ovat pitkiä ja pimeitä ympäri vuoden. Kyllä se kustannustaso on Suomessakin kohdallaan kunhan volyymit ovat tarpeeksi suuria. Mökkisähköjä näpertämällä kilowattitunnin hinta kyllä karkaa isoksi. Tosin sekin kannattaa lähes aina kovien liittymiskustannusten vuoksi.
Ilmoita asiaton viesti
Olisipa kiva nähdä Suomessa yksikin sellainen aurinkovoimala, jonka sähkön tuotantokustannukset rehellisesti ja läpinäkyvästi laskettuna olisivat alle vapaan markkinahinnan tai edes lähellä sitä. Kun sellaisista ei ole esimerkkejä, niitä ei ilmeisesti ole.
Ilmoita asiaton viesti
Energiatukiasten viidakossa ei ole olemassa mitään vapaata markkinahintaa. Pörssihintakin on vain ylijäämäsähkön hinta.
Ilmoita asiaton viesti
Börje!
Mä oon sen verran umpi-vihreä ajatuksiltani, että mä kysyisin:
Kuinka paljon öljyä palaa siinä kun louhitaan mineraalit, rahdataan ne, valssataan kaikki se metalli mitä paneelit tarvitsevat, plus tietysti itse panelin teossa tarvittava…
Totta kait, pitää niitä valmistaa, mutta eikö meille olisi helpompi hoitaa oma osuutemme pelletillä, koska täysin päästöttömiä (VTT:n mukaan) polttimia on olemassa. Ja tietenkin niitä rakentaessa menee myös metallia, on kaivostoimintaa and what not. Näen kuitenkin, että tulisi kehittää ”pohjoinen vaihtoehto”, jota voisi sitten markkinoida koko pohjoisen pallonpuoliskon tarpeisiin – missä vain hyödynnetään metsää.
Vaikka en tunnekaan kaasuturbiineja kovin hyvin, tiedän, että esim. Vologdan yliopistolla on kehitetty hyvinkin ekologiset kaasuturbiinimallit jne.
Ja Suomessa on taas kehitetty hyvin korkealuokkaiset pellettikoneet, joiden polttoaineena käytetään – pellettiä.
Koko kysymys on mielestäni kaksijakoinen:
– Kuinka paljon joudutaan käyttämään fossilista polttoainetta (öljyä ja kaasua), joka ei uudistu, jotta saamme kehitettyä järjestelmä, jonka lopputuloksena saadaan sekä sähkö- että myös lämpöenergiaa?
– Ja kuinka tämä koko prosessi tehdään mahdollisimman puhtaasti?
Henry
Ilmoita asiaton viesti
Kannattaa miettiä puukuidulle parempaa jalostusarvoa kuin polttaminen. Muoville tullaan tarvitsemaan korvikkeita.
Ilmoita asiaton viesti
Jos menet huonekalukauppaan katsomaan esim. koivupöytiä huomaat, että ne on tehty oksattomasta materiaalista. Olin usean vuoden alalla.
Oksatonta koivumateriaalia saadaan noin 27% hyvästä tukista. Loput ovat ”hukkaa”.
Sitten metsään jää oksat, latvat jne.
Arvioisin näin lonkalta, että koivusta otetaan talteen, jalostetussa muodossa noin 35-40% => huonekalu-, parketti-, yms.-teollisuus + selluteollisuus.
Siitä olen aivan varma, että se on koivusta pitkälle yli puolet.
Sitten on haavat ja kaikenlaiset vaurioutuneet puut jne. = hukkapuuta nykymallilla mentäessä.
Henry
Ilmoita asiaton viesti
Wärtsilä toimittaa hybridivoimalaitoksia. Näin se on vielä nykyään tehtävä aurinkosähkön kanssa.
http://www.wartsila.com/energy/solutions/solar
Riittää öljy vähän pitempään.
Ilmoita asiaton viesti
Suomi ja EU jatkavat omaehtoisen taloudellisen itsemurhan linjallaan. Yksikään muu Pariisin älyttömän ilmastosopimuksen osapuolista ei itse asiassa sitoutunut yhtään mihinkään, korkeintaan kehitysmaat vastikkeettoman rahan vastaanottamiseen.
Britannia näyttää nyt viisaasti irtautuvan EUsta, ja Theresa May jo muokkasi kabinettinsa ja hallintonsa uusiksi pannen talouden etusijalle. Mikäli USAssa Trump voittaa, tulee siellä täyskäännös ilmasto- ja energiapolitiikassa.
Suomen ja EUn osalta voi vain todeta kuten vanha matematiikanopettajani Kaisa aikoinaan: ”Tyhmiä ollaan!”
Ilmoita asiaton viesti
Sehän siinä on että suomalaiset ottaa aina niin tosissaan nuo sopimukset. Voisihan sitä paistatella päivää ja antaa ajan kulua.
Kaisa oli oikeassa.
Ilmoita asiaton viesti
Juurikin näin. Ollaan aina 6 ällän ylioppilaita vaikka muilla ei ole aikomustakaan noudattaa hölmöjä sopimuksia.
Ilmoita asiaton viesti
Juurikin näin. EU eliitti ajoi itsensä nurkkaan.
Ilmoita asiaton viesti
Mugabe halusi heti fyrkkaa YK:n ilmastorahastosta vaimolleen Lontoon shoppailumatkoille.
https://fee.org/articles/the-uns-green-climate-pro…
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä Suomi osaa tuhota itsensä. Allekirjoitetaan vaan sopimuksia, jotka ovat meidän tuhoksi. Teollisuus lähtee ja muutaman vuosikymmenen päästä luetaan talvella aamulehti kynttilänvalossa kylmässä tönössä ja juodaan kylmää kahvia.
Ilmoita asiaton viesti
Juurikin näin.
Ilmoita asiaton viesti
Lopetetaan lisääntyminen ja maahanmuutto niin päästöt alkavat tippua rajusti. Väestön pieneneminen vaikkapa parilla miljoonalla riittäisi tuohon 40% päästövähennykseen – vaikutus vaan ei ehdi 2020 mennessä näkyä. Viiden miljoonan ihmisen vajaus väestössä laskisi päästöjä lähes 100%.
Ilmoita asiaton viesti