YLE:n David Livingstone dokumentti valheellinen

Ihmettelin taannoin blogissani http://mikkopaunio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/215899-salafismin-ja-eraiden… eräiden uusvasemmistolaisten virtausten ja islamismin välistä merkillistä liittoa ja sen kulttuurisia taustasyitä.

Otin blogissani esiin YLE:llä esitetyn historiadokumentin David Livingstonesta. Dokumentti – kuten on tuiki tavallista YLE:n ohjelmistossa – oli tehty muistuttamaan meitä länsimaalaisia meidän synneistämme. Siinä väitettiin, että Dar Es  Salaamin pohjoispuolella sijaitsevalta orjatorilta orjat vietiin Amerikkaan.

Meidän tulee pyytää näitä syntejämme jatkuvasti anteeksi, vaikka ne eivät totta olisikaan. Meidän tulee tuntea syyllisyyttä orjakaupasta, imperialismista, ilmastovelasta juu neim it, vaikka meillä ei osaa eikä arpaa touhussa.

Olin itsekin käynyt tuolla torilla ja ihmettelin dokumentin väitettä, koska tiesin, että orjia myytiin tuolta torilta satojen vuosien laajalti muslimimaailmaan. Islamilaisen tulkinnan mukaan Umman ulkopuoliset afrikkalaiset olivat orjakauppiaille ja heidän asiakkailleen vapaata riistaa.

Uusvasemmistolaisessa narratiivissa olemme usein siis vaikka väkisin syyllisiä ja ei-länsimaalaiset – olivatpa ne millaisia ryökäleitä tahansa – ovat sankareita jo lähtökohtaisesti.

Orjien vieminen Amerikkaan ei olisi ollut edes taloudellisesti tuottoisaa, koska vielä 1800-luvullakin orjien kuolleisuus jopa kuukausia lyhyemmillä matkoilla Länsi-Afrikasta Amerikkaan oli hyvin suuri.

Itä-Afrikasta laivamatka kesti 1700- ja 1800-luvun alkupuoliskolla kaiketi kuukausia Amerikkaan, kun se kesti vain viikkoja Länsi-Afrikasta Amerikkaan.

Ilmeisesti pieni määrä orjia todella päätyi Tansaniasta ja Mosambikista Brasiliaan, mutta aivan valtaosa Itä-Afrikan orjakaupasta suuntautui muslimimaailmaan. Tästä dokumentti vaikeni.

Blogissani käytiin vilkas keskustelu, koska TV-dokumentti ei ollut enää nähtävissä YLE-Areenassa ja eräät epäilivät sanojeni todenperäisyyttä.

Nyt David Livingstone dokumentti on taas katsottavissa YLE-areenassa.  Katsokaa hyvät ihmiset noin 15 minuutin kohdalla, miten YLE valistaa meitä suomalaisia historiasta.

http://areena.yle.fi/1-2540106#autoplay=true

MikkoPaunio
Perussuomalaiset Helsinki

Kirjoittaja on (s. 1961) Helsingin yliopistosta valmistunut terveydenhuollon erikoislääkäri, joka on työskennellyt seuraavien instituutioiden palveluksessa: Helsingin yliopisto, Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, sosiaali- ja terveysministeriö, Euroopan Unionin komissio ja Maailmanpankki. Kirjoittalla on Helsingin yliopiston yleisen epidemiologian dosentuuri. Hän on saanut jatkokoulutusta Maailman terveysjärjestön ns. pitkällä kurssilla Brysselin vapaassa yliopistossa ja hänellä on ylempi korkeakoulututkinto (epidemiologia) Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health instituutiosta. Kirjoittajalla on julkaisuja merkittävimmissä kansainvälisissä lääketieteellisissä julkaisusarjoissa ja yhteensä vertaisarvioituja julkaistuja artikkeleita hänellä on 40 (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?term=paunio+m). Kirjoittajan tärkein tieteellinen havainto johti lopulta Maailman Terveysjärjestön maailmanlaajuiseen tuhkarokkorokotusstrategian muutokseen. https://www.duodecimlehti.fi/lehti/2017/3/duo13540 Pelkästään 2000-luvulla on tuhkarokkorokotus pelastanut noin 20 miljoonaa lasta elämälle.
Kirjoittaja toimi valtioneuvoston asettaman Säteilyturvaneuvottelukunnan puheenjohtajana vuosina 2009-2018. Kirjoittaja on toiminut vuodesta 2016 lähtien Valtakunnallisen Maanpuolustuskurssin sekä luennoitsijana että ns. pääopettajana (STM) syksyyn 2021 asti.

Hän on kirjoittanut kolme kirjaa: Vihreä Valhe (Weilin & Göös 1991), Vihreä Valhe - Valheen sysimustat juuret, salakavalat lonkerot ja murheelliset seuraukset (Auditorium 2015) ja Hourulan väen ilmastovallankumous (Omakustanne 2019). Kirjoittaja valittiin 20.3.2018 tieteelliseksi ja policy neuvonantajaksi American Council on Science and Health järjestöön. Järjestön on aikoinaan perustanut Norman Borlaug ja Elizabeth Wheelan. Se on teollisuutta ja hyvinvointia puolustava tieteellinen järjestö. Kirjoittajalta julkaistu useita raportteja Ison Britannian pitkäaikaisimman valtionvarainministerin Nigel Lawsonin perustamalla The Global Warming Policy Foundation sivustolla (https://www.thegwpf.org/?s=paunio). Kirjoittajalta on julkaistu merkittävillä brittiläisillä ja pohjoisamerkikkalaisilla keskusteluareenoilla useita puheenvuoroja (https://muckrack.com/mikko-paunio/articles) pääasiassa ympäristö- ja kehityspolitiikkaan liittyen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu