Valtamedia romahtamassa – Clintonin Canossan matka vasta alkamassa

Olen seurannut tarkkaan USA:n vaaleja ja Elisan tarjoama CNN on lähes taukoamatta ollut päällä. Matias Turkkila on mielestäni täysin oikeassa tuoreessa analyysissään, että Hillary Clintonin Canossan matka on vasta alkamassa ja että läntisen valtamedian missiojournalismi (Goljat) on kohdannut kuolettavasti kiven linkoavan Daavidin eli Internetin. https://blogit.perussuomalaiset.fi/matias-turkkila/hillary-clintonin-nei…

Vaikka valtamedia koettaa selittää Trumpin saaneen jatkuvasti kaikkia muita enemmän kuuluvuutta ja näkyvyyttä, se on huono puolustus sille, kuinka suurta valtaa käyttävä valtamedia on nyt käynyt ja käy yhä kiihtyvällä vimmalla Trumpin kimppuun ja on jo monta päivää unohtanut Clintonia vastaan esitetyt erittäin vakavat syytökset valtiollisten sähköpostien holtittomasta säilyttämisestä ja Wikileaks-paljastukset. Turkkila kuvaa sen erittäin hyvin blogissaan.

Kalle Konttinen niminen fb-kaveri esitti eilen vetoa. Hän veikkaa Clintonskan voittavan ja laittaa 100 euroa peliin. Itse ounastelen, että Trump saattaa hyvinkin voittaa. Laskin tämän sivun pohjalta vedonlyöntilukujen suhteen, jonka mukaan ok olen pelissä, mutta jos voitan, maksat 330 euroa. http://projects.fivethirtyeight.com/2016-election-forecast/ Tätä kirjoittaessa Kalle ei ole vielä vastannut tarjoukseeni.

Em. mainitun ruman kampanjoinnin lisäksi valtamedia käyttää hienovaraista ja intelligenssiin vetoavaa valehtelua.

Tästä artikkelista näkyy tämä hienovarainen manipulaatio huipussaan. Turkkila nimeää artikkelissaan Politicon erääksi keskeiseksi valtamedian hävyttömistä toimijoista. Tässä artikkelissa on "täysin puolueettomasti" tutkittu, että "social desirability mode effect'ä" ei ole USAn elektoraatissa olemassakaan, vaikka tutkimuksessa myönnetään sen olevan selvän hyvinkoulutetuilla ja collegeopiskelijoilla myös tässä tutkimuksessa. http://www.politico.com/story/2016/11/poll-shy-voters-trump-230667

Edellä mainittu efekti tarkoittaa sitä, että ihmiset eivät uskalla kertoa valtamedian paineessa kannattavansa Trumpia kuin anonyymeissä online-mielipidetiedusteluissa. Niitä on tässä tutkimuksessa verrattu ihmisen tekemiin haastatteluihin. Esimerkiksi tässä tutkimuksessa hyvin koulutettujen todennköisten äänestäjien keskuudessa Trumpin kannatus on selvästi pienempi ihmishaastatteluissa verrattuna anonyymeihin online-mittauksiin. Tämä tutkimus on tehty noin tuhannen otoksilla.

Olen numeroiden kanssa leikkinyt koko urani ajan ja voin todeta, että näin pienillä otoksilla tällaisen johtopäätöksen eli em. efektin olemassa olon kieltäminen tai sen poissulkeminen on silkkaa valehtelua tai niinkuin hienosti sanotaan muunnellun totuuden edistämistä ja siten poliittista manipulaatiota.

Kamppailu käydään käydään Battleground osavaltioissa, eikä tällaiset pienet satunnaisotantaan koko USA:n väestöstä perustuvat tutkimukset voi mitenkään napata em. efektiä, eikä se poliittisista syistä ole ollut tarkoituskaan.

Tarkoitus on ollut vain kusettaa kansaa.

Jo nyt ovat eräät keskeiset toimijat veikanneet, että Rust Beltiltä voi tulla ihan mitä tahansa. Siellä Clintonska on tarjonnut työläisille työn sijasta nöyryyttäviä sosiaalisia ohjelmia.

Brexit oli ennen kaikkea spatiaalinen tai paikallinen ilmiö, jossa Walesin kääntyminen EU:ta vastaan johtui ilmastopolitiikan (EU:n yhteisrintama Pariisin sopimuksessa) aiheuttamasta Walesin terästeollisuuden alasajosta.

Walesissa kannatettiin ennen EU:ta tukevasti Skotlannin tapaan, mutta TATA-Steelin alasajo ja ulosliputus Kiinaan oli liikaa walesiläisille.

MikkoPaunio
Perussuomalaiset Helsinki

Kirjoittaja on (s. 1961) Helsingin yliopistosta valmistunut terveydenhuollon erikoislääkäri, joka on työskennellyt seuraavien instituutioiden palveluksessa: Helsingin yliopisto, Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, sosiaali- ja terveysministeriö, Euroopan Unionin komissio ja Maailmanpankki. Kirjoittalla on Helsingin yliopiston yleisen epidemiologian dosentuuri. Hän on saanut jatkokoulutusta Maailman terveysjärjestön ns. pitkällä kurssilla Brysselin vapaassa yliopistossa ja hänellä on ylempi korkeakoulututkinto (epidemiologia) Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health instituutiosta. Kirjoittajalla on julkaisuja merkittävimmissä kansainvälisissä lääketieteellisissä julkaisusarjoissa ja yhteensä vertaisarvioituja julkaistuja artikkeleita hänellä on 40 (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?term=paunio+m). Kirjoittajan tärkein tieteellinen havainto johti lopulta Maailman Terveysjärjestön maailmanlaajuiseen tuhkarokkorokotusstrategian muutokseen. https://www.duodecimlehti.fi/lehti/2017/3/duo13540 Pelkästään 2000-luvulla on tuhkarokkorokotus pelastanut noin 20 miljoonaa lasta elämälle.
Kirjoittaja toimi valtioneuvoston asettaman Säteilyturvaneuvottelukunnan puheenjohtajana vuosina 2009-2018. Kirjoittaja on toiminut vuodesta 2016 lähtien Valtakunnallisen Maanpuolustuskurssin sekä luennoitsijana että ns. pääopettajana (STM) syksyyn 2021 asti.

Hän on kirjoittanut kolme kirjaa: Vihreä Valhe (Weilin & Göös 1991), Vihreä Valhe - Valheen sysimustat juuret, salakavalat lonkerot ja murheelliset seuraukset (Auditorium 2015) ja Hourulan väen ilmastovallankumous (Omakustanne 2019). Kirjoittaja valittiin 20.3.2018 tieteelliseksi ja policy neuvonantajaksi American Council on Science and Health järjestöön. Järjestön on aikoinaan perustanut Norman Borlaug ja Elizabeth Wheelan. Se on teollisuutta ja hyvinvointia puolustava tieteellinen järjestö. Kirjoittajalta julkaistu useita raportteja Ison Britannian pitkäaikaisimman valtionvarainministerin Nigel Lawsonin perustamalla The Global Warming Policy Foundation sivustolla (https://www.thegwpf.org/?s=paunio). Kirjoittajalta on julkaistu merkittävillä brittiläisillä ja pohjoisamerkikkalaisilla keskusteluareenoilla useita puheenvuoroja (https://muckrack.com/mikko-paunio/articles) pääasiassa ympäristö- ja kehityspolitiikkaan liittyen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu