Kristallipallostani kerta kiellon päälle

Tässä siis arvioni lauantaina eli pari päivää ennen h-hetkeä:

"Jo nyt ovat eräät keskeiset toimijat veikanneet, että Rust Beltiltä voi tulla ihan mitä tahansa. Siellä Clintonska on tarjonnut työläisille työn sijasta nöyryyttäviä sosiaalisia ohjelmia.

Brexit oli ennen kaikkea spatiaalinen tai paikallinen ilmiö, jossa Walesin kääntyminen EU:ta vastaan johtui ilmastopolitiikan (EU:n yhteisrintama Pariisin sopimuksessa) aiheuttamasta Walesin terästeollisuuden alasajosta.

Walesissa kannatettiin ennen EU:ta tukevasti Skotlannin tapaan, mutta TATA-Steelin alasajo ja ulosliputus Kiinaan oli liikaa walesiläisille." http://mikkopaunio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/225577-valtamedia-romahtamas…

Tämän arvioni pohjalta otin vastaan vedonlyöntihaasteen eräältä fb-kaverilta ja laskin Trumpin silloin arvioidun 35% voiton todennäköisyyden pohjalta vedonlyöntilukujen suhteen (vaadin 3,3 kertaista summaa hänen likoon laittaman summaan verrattuna jos minä voitan)  ja sitten voitin tämän fb-kaverin, joka oli takuuvarma muiden tapaan Clintonskan voitosta.

Tässä Bloombergilla Joshua Greenin ja Sasha Issenbergin tänään jälkikäteen selostettu Trumpin viime vaiheen taktiikan ydinkohta: https://www.bloomberg.com/news/articles/2016-11-10/trump-s-data-team-saw…

"It’s what led Trump’s campaign to broaden the electoral map in the final two weeks and send the candidate into states such as Pennsylvania, Wisconsin, and Michigan that no one else believed he could win (with the exception of liberal filmmaker Michael Moore, who deemed them “Brexit states”). Even on the eve of the election Trump’s models predicted only a 30 percent likelihood of victory."

Olin Brexitin jälkeen tarkastellut Brexitin kannatuksen spatiaalista jakaumaa UK:ssa ja päätynyt em. arvioon.

 

MikkoPaunio

Kirjoittaja on (s. 1961) Helsingin yliopistosta valmistunut terveydenhuollon erikoislääkäri, joka on työskennellyt seuraavien instituutioiden palveluksessa: Helsingin yliopisto, Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, sosiaali- ja terveysministeriö, Euroopan Unionin komissio ja Maailmanpankki. Kirjoittalla on dosentuuri Helsingin yliopistossa epidemiologiassa. Hän on saanut jatkokoulutusta Maailman terveysjärjestön ns. pitkällä kurssilla Brysselin vapaassa yliopistossa ja hänellä on ylempi korkeakoulututkinto Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health instituutiosta. Kirjoittajalla on julkaisuja merkittävimmissä kansainvälisissä lääketieteellisissä julkaisusarjoissa ja yhteensä vertaisarvioituja julkaistuja artikkeleita hänellä on 40. Kirjoittajan uusin julkaisu on Auditoriumin 2015 julkaisema "Vihreä Valhe - Valheen sysimustat juuret, salakavalat lonkerot ja murheelliset seuraukset. Kirjoittaja valittiin 20.3.2018 tieteelliseksi ja policy neuvonantajaksi American Council on Science and Health järjestöön. Järjestön on aikoinaan perustanut Norman Borlaug ja Elizabeth Wheelan. Se on teollisuutta ja hyvinvointia puolustava tieteellinen järjestö.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu