Kristallipallostani kerta kiellon päälle
Tässä siis arvioni lauantaina eli pari päivää ennen h-hetkeä:
"Jo nyt ovat eräät keskeiset toimijat veikanneet, että Rust Beltiltä voi tulla ihan mitä tahansa. Siellä Clintonska on tarjonnut työläisille työn sijasta nöyryyttäviä sosiaalisia ohjelmia.
Brexit oli ennen kaikkea spatiaalinen tai paikallinen ilmiö, jossa Walesin kääntyminen EU:ta vastaan johtui ilmastopolitiikan (EU:n yhteisrintama Pariisin sopimuksessa) aiheuttamasta Walesin terästeollisuuden alasajosta.
Walesissa kannatettiin ennen EU:ta tukevasti Skotlannin tapaan, mutta TATA-Steelin alasajo ja ulosliputus Kiinaan oli liikaa walesiläisille." http://mikkopaunio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/225577-valtamedia-romahtamas…
Tämän arvioni pohjalta otin vastaan vedonlyöntihaasteen eräältä fb-kaverilta ja laskin Trumpin silloin arvioidun 35% voiton todennäköisyyden pohjalta vedonlyöntilukujen suhteen (vaadin 3,3 kertaista summaa hänen likoon laittaman summaan verrattuna jos minä voitan) ja sitten voitin tämän fb-kaverin, joka oli takuuvarma muiden tapaan Clintonskan voitosta.
Tässä Bloombergilla Joshua Greenin ja Sasha Issenbergin tänään jälkikäteen selostettu Trumpin viime vaiheen taktiikan ydinkohta: https://www.bloomberg.com/news/articles/2016-11-10/trump-s-data-team-saw…
"It’s what led Trump’s campaign to broaden the electoral map in the final two weeks and send the candidate into states such as Pennsylvania, Wisconsin, and Michigan that no one else believed he could win (with the exception of liberal filmmaker Michael Moore, who deemed them “Brexit states”). Even on the eve of the election Trump’s models predicted only a 30 percent likelihood of victory."
Olin Brexitin jälkeen tarkastellut Brexitin kannatuksen spatiaalista jakaumaa UK:ssa ja päätynyt em. arvioon.
Kommentit (0)