"Vihreän" Euroopan iltarusko

Olen nyt ensimmäistä kertaa elämässäni samassa rintamassa ympäristöjärjestöjen kanssa tosin sillä varauksella, että ilman heidän alkuperäistä painostustaan ei tätä päätöntä ideaa liikenteen biopolttoaineista ja bioenergiasta olisi koskaan syntynyt.

Hallituksen energia- ja ilmastopolitiikka on Suomen talouselämälle ja ympäristölle vaarallinen ja kaikkien aikojen puhallus maanomistajille ja kaverikapitalisteille.

Eilen sain varmistuksen asiantuntevalta taholta, että ST1:n lupaus jätepohjaisesta bioetanolista on silkkaa viherpesua, koska jätettä ei siihen savottaan riitä alkuunkaan. ST1:n Mika Anttonen haluaa kerätä meidän pienistä rahoista toisen miljardin. Mitäköhän hän näillä rahoillaan sitten tekee?

Ja miksi? Liikenteen biopolttoaineiet eivät tuota nettoenergiaa joten niillä kyetään vain juridisesti – ei siis luonnontieteellisesti – vähentämään CO2 päästöjä. Liikenteen biopolttoaineet eivät ole korkean jalostus- vaan korkean panostusarvon tuotteita!

EUsta tulee vielä kylmää kyytiä, koska "vihreä" EU – tuo vihreän maailman toivo – on nyt polttamassa omat ja naapurin metsät, minkä vuoksi tiukat biomassan kestävyyskriteerit ovat vääjäämättömästi tulossa pelastamaan Euroopan metsät. http://mikkopaunio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/226743-ettei-lapsi-mene-pesu…

Tässä Guardianin jutussa on valokuva Viipurissa sijaitsevasta valtavasta pellettitehtaasta, josta todennäköisesti vietäisiin Kemiin Kaidin tapaisiin biojalostamoihin ja mm. HELENin lämpölaitokseen pellettejä, koska tulevat EU:n biomassan kestävyyskriteerit kieltävät muun kuin metsäteollisuuden jäte-/sivuvirtojen jalostamisen liikenteen biopolttoaineiksi. https://www.theguardian.com/environment/2016/nov/24/protected-forests-in…

Itä-Euroopan, EU:n ulkopuolisen Balkanin ja Venäjän metsiä ei suojella näillä kestävyyskriteereillä ja mm. Pietarin ympäristössä kaadetaan runkopuuta, josta jalostetaan pellettejä.

Jo ensimmäisessä Vihreässä Valheessani (Weilin et Göös 1990) otin esiin vanhan argumentin, jonka mukaan kivihiili pelasti Suomen metsät noin 100 vuotta sitten. Suomen metsät hakattiin tuolloin henkihieveriin nopeasti kasvavan väestön energiatarpeen tyydyttämiseksi. Suomen Pankkiin pakeneva Olli Rehn teki todella merkittävän "ympäristöteon" kieltämällä kivihiilen käytön Suomessa 2030 eteenpäin. Edes "Vihreä" Saksa ei ole tohtinut vielä likaisempaa ruskohiiltä kieltää.

En olisi ikinä uskonut, että olemme vihreän politiikan takia tulossa koko Euroopan laajuisesti samaan tilanteeseen kuin missä olimme 100 vuotta sitten.

MikkoPaunio
Perussuomalaiset Helsinki

Kirjoittaja on (s. 1961) Helsingin yliopistosta valmistunut terveydenhuollon erikoislääkäri, joka on työskennellyt seuraavien instituutioiden palveluksessa: Helsingin yliopisto, Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, sosiaali- ja terveysministeriö, Euroopan Unionin komissio ja Maailmanpankki. Kirjoittalla on Helsingin yliopiston yleisen epidemiologian dosentuuri. Hän on saanut jatkokoulutusta Maailman terveysjärjestön ns. pitkällä kurssilla Brysselin vapaassa yliopistossa ja hänellä on ylempi korkeakoulututkinto (epidemiologia) Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health instituutiosta. Kirjoittajalla on julkaisuja merkittävimmissä kansainvälisissä lääketieteellisissä julkaisusarjoissa ja yhteensä vertaisarvioituja julkaistuja artikkeleita hänellä on 40 (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?term=paunio+m). Kirjoittajan tärkein tieteellinen havainto johti lopulta Maailman Terveysjärjestön maailmanlaajuiseen tuhkarokkorokotusstrategian muutokseen. https://www.duodecimlehti.fi/lehti/2017/3/duo13540 Pelkästään 2000-luvulla on tuhkarokkorokotus pelastanut noin 20 miljoonaa lasta elämälle.
Kirjoittaja toimi valtioneuvoston asettaman Säteilyturvaneuvottelukunnan puheenjohtajana vuosina 2009-2018. Kirjoittaja on toiminut vuodesta 2016 lähtien Valtakunnallisen Maanpuolustuskurssin sekä luennoitsijana että ns. pääopettajana (STM) syksyyn 2021 asti.

Hän on kirjoittanut kolme kirjaa: Vihreä Valhe (Weilin & Göös 1991), Vihreä Valhe - Valheen sysimustat juuret, salakavalat lonkerot ja murheelliset seuraukset (Auditorium 2015) ja Hourulan väen ilmastovallankumous (Omakustanne 2019). Kirjoittaja valittiin 20.3.2018 tieteelliseksi ja policy neuvonantajaksi American Council on Science and Health järjestöön. Järjestön on aikoinaan perustanut Norman Borlaug ja Elizabeth Wheelan. Se on teollisuutta ja hyvinvointia puolustava tieteellinen järjestö. Kirjoittajalta julkaistu useita raportteja Ison Britannian pitkäaikaisimman valtionvarainministerin Nigel Lawsonin perustamalla The Global Warming Policy Foundation sivustolla (https://www.thegwpf.org/?s=paunio). Kirjoittajalta on julkaistu merkittävillä brittiläisillä ja pohjoisamerkikkalaisilla keskusteluareenoilla useita puheenvuoroja (https://muckrack.com/mikko-paunio/articles) pääasiassa ympäristö- ja kehityspolitiikkaan liittyen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu