Maailmanpankin varakuvernööri lähtee presidentinvaalikisaan

Pekka Haavisto esitteli itsensä säännöllisesti erilaisissa kehityspoliittisissa seminaareissa ympäri maailmaa mm. Maailmanpankin varakuvernööriksi. Fysiikasta väitelleelle Angela Merkelille luovuttamassaan kirjassa hän kehui olevansa useiden kansainvälisten instituutioiden vieraileva luennoitsija ja professori.

Pekka Haavistolla ei ole akateemisia opintoja eikä lainkaan tutkijameriittejä.

Pekka Haaviston "Maailmanpankin varakuvernööriys" on perua siitä, että hän oli osallistunut Bretton-Woods instituutioiden kevätkokoukseen Suomen kehitysministerinä.

Suomen varsinainen Maailmanpankin kuvernööri on Suomen valtiovarainministeri. En ole koskaan nähnyt kenenkään suomalaisen ex-valtionvarainministerin kertoneen olleensa Maailmanpankin kuvernööri.

Pekka Haavisto on toistuvasti käyttänyt CV:ssään ilmaisua "Vice Governor of World Bank" (huom. ilman "the" artikkelia).

Ainoa virallinen dokumentti, missä Pekka Haaviston "Maailmanpankin varakuvernööriys" on "oikein" kirjoitettu, on hänen EU:n virallinen nimityskirjansa EU:n Darfur-edustajaksi. Siinä tämä kyseenalainen "toimi" oli siis "oikein" aukikirjoitettu "Deputy Governor to the World Bank". Siitä ei voi saada – toisin kuin "of World Bank" ilmaisusta – käsitystä, että Haavistolla olisi ollut merkittävä työtehtävä Maailmanpankissa..

Pekka Haavisto ei muuten tohtinut / uskaltanut ilmoittaa valitsijoilleen EU-Darfur suurlähettiläsnimityksen yhteydessä hänen "valtavien" ansioidensa joukossa koulutustaan: ylioppilas.

http://reliefweb.int/report/sudan/javier-solana-welcomes-todays-appointm…  

MikkoPaunio
Perussuomalaiset Helsinki

Kirjoittaja on (s. 1961) Helsingin yliopistosta valmistunut terveydenhuollon erikoislääkäri, joka on työskennellyt seuraavien instituutioiden palveluksessa: Helsingin yliopisto, Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, sosiaali- ja terveysministeriö, Euroopan Unionin komissio ja Maailmanpankki. Kirjoittalla on Helsingin yliopiston yleisen epidemiologian dosentuuri. Hän on saanut jatkokoulutusta Maailman terveysjärjestön ns. pitkällä kurssilla Brysselin vapaassa yliopistossa ja hänellä on ylempi korkeakoulututkinto (epidemiologia) Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health instituutiosta. Kirjoittajalla on julkaisuja merkittävimmissä kansainvälisissä lääketieteellisissä julkaisusarjoissa ja yhteensä vertaisarvioituja julkaistuja artikkeleita hänellä on 40 (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?term=paunio+m). Kirjoittajan tärkein tieteellinen havainto johti lopulta Maailman Terveysjärjestön maailmanlaajuiseen tuhkarokkorokotusstrategian muutokseen. https://www.duodecimlehti.fi/lehti/2017/3/duo13540 Pelkästään 2000-luvulla on tuhkarokkorokotus pelastanut noin 20 miljoonaa lasta elämälle.
Kirjoittaja toimi valtioneuvoston asettaman Säteilyturvaneuvottelukunnan puheenjohtajana vuosina 2009-2018. Kirjoittaja on toiminut vuodesta 2016 lähtien Valtakunnallisen Maanpuolustuskurssin sekä luennoitsijana että ns. pääopettajana (STM) syksyyn 2021 asti.

Hän on kirjoittanut kolme kirjaa: Vihreä Valhe (Weilin & Göös 1991), Vihreä Valhe - Valheen sysimustat juuret, salakavalat lonkerot ja murheelliset seuraukset (Auditorium 2015) ja Hourulan väen ilmastovallankumous (Omakustanne 2019). Kirjoittaja valittiin 20.3.2018 tieteelliseksi ja policy neuvonantajaksi American Council on Science and Health järjestöön. Järjestön on aikoinaan perustanut Norman Borlaug ja Elizabeth Wheelan. Se on teollisuutta ja hyvinvointia puolustava tieteellinen järjestö. Kirjoittajalta julkaistu useita raportteja Ison Britannian pitkäaikaisimman valtionvarainministerin Nigel Lawsonin perustamalla The Global Warming Policy Foundation sivustolla (https://www.thegwpf.org/?s=paunio). Kirjoittajalta on julkaistu merkittävillä brittiläisillä ja pohjoisamerkikkalaisilla keskusteluareenoilla useita puheenvuoroja (https://muckrack.com/mikko-paunio/articles) pääasiassa ympäristö- ja kehityspolitiikkaan liittyen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu