Pekka Haavisto: "Mea Culpa" "Tunnustan syyllisyyteni"

Vuonna 2013 Saksan 15. kestävän kehityksen vuosiraportissa Pekka Haavistoa luonnehditaan seuraavasti:
"Pekka Haavisto, Member of the Finnish Parliament for the Green Party, former Finnish Minister of the Environment and Development Co-operation, former EU Special Representative for Sudan and Darfur, former leader of UNEP post-conflict environmental assessments and projects."
http://www.nachhaltigkeitsrat.de/uploads/media/20130925_Peer_Review_Sust…
Hän ei – toisin kuin samaisessa vuoden 2009 raportissa – enää siis kerro olevansa "useiden kansainvälisten instituutioiden vieraileva tutkija ja professori", eli Pekka Haavisto tunnustaa syyllisyytensä eli "Mea Culpa". Virallisessa CV:ssään hän "unohtaa" mainita 9. vertaisarvioinnin. Pekka Haavistolla ei ole akateemisia opintoja eikä yhtään tieteellistä julkaisua.
http://www.pekkahaavisto.fi/cv/
Oheisessa valokuvassa riemumaisterimme on yhdessä muun tiimin kanssa luovuttamassa 9. vertaisarviota Saksan kestävän kehityksen politiikasta Muttille vuonna 2009. Kun katsoo muun tiimin osaamisprofiilia, käy ilmeiseksi, että Haavisto on valittu edustamaan nimenomaan akateemista maailmaa tiimiin.
http://www.nachhaltigkeitsrat.de/fileadmin/user_upload/dokumente/publika…
Tässä vielä synopsis Pekka Haaviston epärehellisyydestä:
1. Pekka Haavisto suurentelee systemaattisesti lähes myyttisiin mittoihin CV:tään noin 2003-2009 paikkeilla erilaisissa kansainvälisissä yhteyksissä. Hän kertoo köyhissä maissa vieraillessaan olleensa urallaan mm. Maailmanpankin varakuvernööri.
http://wsds.teriin.org/2005/speakers/pekkahaavisto.htm
https://www.e3g.org/docs/Venice_Meeting_Participant_Biographies.pdf
http://www.afes-press.de/pdf/Sec_Env_Med_1095.pdf
2. Pekka Haavisto jättää kertomatta koulutuksensa, kun hän ja ulkoministeri Erkki Tuomioja saa suostuteltua Javier Solanan esittelemään Pekka Haaviston Darfur nimityksen EU:n ulkoaisiainneuvostolle. Jos Pekka Haavisto olisi kertonut Darfur-nimityksen yhteydessä koulutuksensa (=ylioppilas) CV:ssään, hänen korttitalomainen erehdytys olisi paljastunut. Eihän "moninkertainen professori ja vieraileva tutkija lukuisissa kansainvälisissä instituutioissa" voi mitenkään olla henkilö ilman akateemista loppututkintoa.
En ole aiemmin koskaan nähnyt, että ansioluettelosta puuttuisi koulutus. Darfur nimityksen rahallinen arvo Pekka Haavistolle lienee ollut noin puoli miljoonaa euroa. Hän sai EU:n korkeinta virkapalkkaa ja hankalan asemapaikan lisät.
http://www.consilium.europa.eu/uedocs/cms_data/docs/pressdata/en/declara…
3. Hän sumeilematta puhuu palturia oppineisuudestaan Saksan Liittokanslerille Angela Merkelille 2009.
Tänään Pekka Haavisto on ollut kuulemma huolissaan radiossa "USA:n likaisen vaalikampanjakulttuurin rantautumisesta Suomeen".
Jos hän on tällä tarkoittanut tätä blogiani, ei voi kuin ihmetellä hänen häpyään, koska hän on syyllistynyt luomaan systemaattisesti todellisuudelle vieraan fantastisen kuvan itsestään ulkomaisille toimijoille. Sitten, kun pää on tullut vetävän käteen eli valhe on alkanut paljastua, hän ei enää ole uskaltanut jatkaa samalla tyylillä, vaan pyrkii siivoamaan jälkiään.
Suomalaisilla on oikeus tietää. Josko totuusmedia voisi tässä asiassa toimia niin, että nämä päättömyydet ja Pekka Haaviston epärehellisyys saataisiin kansalaisten tietoon laajasti.
Toivossa on hyvä elää sanoi lapamatokin.
”Tekevälle sattuu ja tapauhtuu.”.
Ilmoita asiaton viesti
Olemattomien tai suurenneltujen ansioiden listaaminen viralliseen CV:hen ei kuitenkaan tapahdu vahingossa. Toiminta on ollut systemaattista.
Ilmoita asiaton viesti
Juurikin näin. Systemaattista.
Ilmoita asiaton viesti
Niin sattuu tekevälle, jolla on yliluonnollisia kykyjä. Haavisto ei mennyt armeijaan Tsernobylin takia, joka possahti vuosi sen jälkeen kun Haavisto suoritti siviilopalveluksensa. Patologinen valehtelija siis, jota vihreä väri ja sateenkaari suojaa.
Ilmoita asiaton viesti
Hänen taitonsa ovat välittömästi havaittavissa, ei niin kuin meidän oppineiden kohdalla CV:n pimennoissa.
Ilmoita asiaton viesti
Vastaan niinkuin eräille muillekin saman argumentin tekijöille. Jos kerran näin on, miksi ihmeessä hän tarvitsee tätä merkillistä itsetehostusta?
Ilmoita asiaton viesti
Pidän samanlaisena häpeäpilkkuna ja poliittisena rimanalituksena Oras Tykkysen nimittämistä Sitran vanhemmaksi neuvonantajaksi, joka käsittääkseni tarkoittaa jotain Neuvostoliiton aikaista politrukkimaista tutkimuksen poliittista ohjausta. Tynkkynen on koulutukseltaan tiedotusopin maisteri ja tehnyt gradunsa aiheesta ”Lihavien representaatio tv-sarjoissa”.
Samanlainen poliittinen rimanalitus ja koulutuksen aliarviointi on Anni Sinnemäki Helsingin apulaiskaupunginjohtaja vastuualueena kaupunkisuunnittelu. Sinnemäki on koulutukseltaan hum.kandi ja tehnyt jonkinlaisen opinnäytteen muistelmakirjallisuudesta. Ei siis hajuakaan kaupunkisuunnittelusta.
Ilmoita asiaton viesti
”Samanlainen poliittinen rimanalitus ja koulutuksen aliarviointi on Anni Sinnemäki Helsingin apulaiskaupunginjohtaja vastuualueena kaupunkisuunnittelu.”
Varsinkin, kun samalla virasta potkittiin pois diplomi-insinööri, jolla oli alan koulutus ja pitkäaikainen kokemus.
Ilmoita asiaton viesti
Olihan Stalinin akateemikkona Lyssenko, joka keksi risteyttää vehnän ja juolavehnän.
Ilmoita asiaton viesti
Totuusmedia HS on alkanut puffata Annia.
Ilmoita asiaton viesti
En ota kantaa Haaviston uraan tai titteleihin. Huomautan vain alustukseen sisältyvästä yleisestä väärinkäsityksestä:
”Eihän ”moninkertainen professori ja vieraileva tutkija lukuisissa kansainvälisissä instituutioissa” voi mitenkään olla henkilö ilman akateemista loppututkintoa.”
Tietenkin voi. Moniin alempiin yliopistojen opetusvirkoihin on sinänsä järkevästi asetettu täsmälliset pätevyysvaatimukset. Suomessakaan, varsinaisista sivistysmaista puhumattakaan, professorilta ei kuitenkaan vaadita minkäänlaista tutkintoa. Tietenkään. Professoriksi pitää voida nimittää tai kutsua alan asiantuntija tuollaisista muodollisuuksista välittämättä.
Useimmissa tapauksissa olisi toki hyvä, jos professori osaisi lukea ja kirjoittaa jonkin verran, mutta ei silläkään nyt hirveästi väliä ole, jos hänen alansa sattuu olemaan esimerkiksi matematiikka, musiikki tai kuvataide. Empiirisissä tieteissä tutkijan ammattitaitoon kuuluu kirjoittaminen.
Ilmoita asiaton viesti
Jotta voisi olla professori, on täytynyt käydä läpi virantäyttöprosessin. Haavistolla ei ole tällaista taustaa.
Ilmoita asiaton viesti
Tunnet varmaan läpikotaisin kaikkien englanninkielisten maiden jokaisen oppilaitoksen jokaisen rekrytointiprosessin.
Ilmoita asiaton viesti
Missä englanninkielisessä maassa Haavisto on nimitetty professoriksi? Tarkoitan todellisuudessa, ei hänen omissa papereissaan.
Ilmoita asiaton viesti
Bristolin yliopiston tiedottaja Matt Morrison vastaa tiedusteluun:
”Olen saanut vahvistuksen kyseiseltä yliopiston osastolta, että Mr Haavisto nimitettiin ”Benjamin Meaker Visiting Professor”iksi alkuvuodesta 2002, mutta hän ei ollut yliopiston henkilökunnan (virallinen tai muodollinen) jäsen.”
Ilmoita asiaton viesti
Suomessa käytetään akateemisia nimikkeitä saksalaisen kulttuurimme armeijamaisen käytännön mukaisesti. Ranskankielisissä maissa professeuriksi ja englanninkielisissä maissa professoriksi kutsutaan kaikenlaisia opettajia ja asiantuntijoita, joiden asiaosaaminen tunnustetaan joskus hyvinkin tilapäisissä hankkeissa.
Haavisto luennoi ainakin Bristolin yliopistossa maaliskuusta toukokuuhun 2002.
Ilmoita asiaton viesti
Hän sai tämän ”professuurin” ilman akateemisia opintoja ja tutkijameriittejä (ei siis yhtään vertaisarvioitua julkaisua) ilmeisesti pelkällä häikäisevällä älyllään. Eija-Riitta Korhola muuten kertoi mulle, että tämä akateemisuuden puute ilmeisesti syö miestä, koska Eija-Riitta Korholan minulle kertoman mukaan Haavisto oli yrittänyt päästä johonkin Helsingin yliopiston tohtoriohjelmaan erivapaudella. Tämä oli kuitenkin liian paksua jopa häntä tukeneille proffille, keitä he nyt sitten olivatkaan.
Ilmoita asiaton viesti
Suomessahan tässä ollaan, ja pakko on tosiaan ihmetellä tuota poliitikon akateemisuuden tarvetta. Luulisi ministeriydessä, päätoimittajuudessa ja sen sellaisessa riittävän cv-aineksia.
Ilmoita asiaton viesti
Joo olen tätä urakalla miettinyt ja aikoinaan tämän herran touhuja seuraillut Hämäläisessä Osakunnassa. Jotain isäsuhteeseen liittyvää, mene ja tiedä…..
Ilmoita asiaton viesti
Mitäs tykkäät Soinista, joka kutsuu itseään politiikan tutkijaksi sillä perusteella, että on tehnyt 1980-luvun lopulla keskinkertaisen gradun populismista?
Ilmoita asiaton viesti
Soini, jos kuka, on politiikan tutkija. Et varmaan kysynyt minulta, mutta en tykkää Soinista ollenkaan. Hyvä ulkoministeri hän on.
Ilmoita asiaton viesti
Komppaan sinua kaikessa muussa, mutta politiikan tutkija se ei kyllä ole sen enempää kuin minä ulkoministeri.
Ilmoita asiaton viesti
Se? No enemmän kouluttautunut kuin moni muu. Harmillista, eikö totta?
Ilmoita asiaton viesti
Joo on tainut ylioppilaslakki päässä kulkea kesälaitumella muutaman kerran…
Ilmoita asiaton viesti
Mitään harmillista siinä ei ole. Eikä maisterit nyt niin harvinaisia eduskunnassa enää nykyään ole. Mutta politiikan tutkija se ei ole. Esim. Markku Jokisipilä on.
Ilmoita asiaton viesti
Mikko : Linkkasin juttusi muutamaan paikkaan vähän ´kieli poskella´:
http://www.kymensanomat.fi/Mielipide—P%C3%A4%C3%…
Täällä ´vierailijoiden kommenttiosioon´:
https://www.facebook.com/Haminanvihreat/
Ilmoita asiaton viesti
Mainiota. Tietoa riemumaisterimme maailmanmatkoista on syytäkin levitellä… 🙂
Ilmoita asiaton viesti
Haminan Vihreiden sivuilla se ei enää tietenkään ollut….
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä se löytyy sieltä : oikealla on palkki, jossa otsikko ” Vierailijoiden julkaisut” ; muotoilin sen niin, ettei se heti lentäisi pihalle….
Ilmoita asiaton viesti
Mainiota
Ilmoita asiaton viesti
Joo vastaus oli, että kaikki mitä kirjoitin on vain ”mielipiteitä”.
Ilmoita asiaton viesti
Näinhän ne väittää, huomasit varmaan etten saanut- useista yrityksistäni huolimatta – vastausta ´kauhisteluilleni´ Haaviston vaatimattomasta oppiarvosta : mutta toivottavasti jonkun pieni vihersydän alkaa hieman miettiä, minkälaisen porukan kanssa on venettä viemässä kohti putousta.
Ilmoita asiaton viesti
Maamme henkinen ilmapiiri on hieman hakusessa…..
Ilmoita asiaton viesti
Politiikassa kaikki on mahdollista, mutta varsin pätevältä hän vaikuttaa tehtäviinsä.
Ilmoita asiaton viesti
http://www.iltalehti.fi/politiikka/201707212200236…
Ilmoita asiaton viesti
kyllä tässä on Haavistolla niin törkeää rikollista toimintaa ja oman edun ajamista että on lisää tutkimista valtakunnan syyttäjälle
Ilmoita asiaton viesti
Mikko kirjoittaa oikean asian puolesta ,kyllä tämmöiset kriminaalit pitää tuoda kansan tietoon johan tälle p. pekalle koko maailma kohisee
Ilmoita asiaton viesti