Biotalouden ahdinko syvenee syvenemistään…..

Edellisessä blogissani kerroin tiivistetysti uudesta Chathamhouse-raportista, joka vääntää globaalin keskustelun erityisesti puun käyttämisestä energiatarpeisiimme aivan uuteen uskoon. Nyt Christopher Booker kertoo Daily Mailissä saman murheellisen tarinan, mutta paljastaa erittäin mielenkiintoisia tietoja raportin kirjoittajasta ja vastemielisestä ylätason vehkeilystä taloudellisen edun saamiseksi "vihreästä" politiikasta, joka maksetaan suoraan köyhtyvän veronmaksajan ja valtion kukkarosta.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-4255010/Idiocy-replacing-coal-po…

Duncan Brack oli vankilaan liikennerikkomuksesta joutuneen liberaalipuolueen ex-ilmastoministeri Chris Huhnen neuvonantaja ja suoraan vastuussa tehdyistä mittavista bioenergiatalouden virheistä, joista suurin on Yorkshiressä sijaitsevan Drax-nimisen kivhiililauhdevoimalan konvertoiminen polttamaan pääasiassa amerikkalaisesta runkopuusta valmistettua pellettiä. Suuri osa tästä pelletistä on peräisin arvokkaista Kaakkois-USA:n metsistä. 

Duncan Brack on siis muuttanut käsitystään puun energiankäytöstä 180 astetta ja pitää sitä nyt käytännössä ympäristörikoksena.  

Christopher Booker kertoo erittäin kiinnostavia yksityiskohtia vihreiden päättäjien tavasta siirtyä tienaamaan suuria summia köyhtyvältä veronmaksajalta regulaatiolla synnytetystä viherbisneksestä, olipa se sitten bioenergiaa tai muuta uusiutuvaa energiaa.

Heti vankilasta päästyään Chris Huhne ryhtyi Zilkha Biomass Energy'n hallituksen puheenjohtajaksi. Hän pääsi nopeutetusti vankilasta. Hän kykeni ilmiömäisesti ja lähes kaikkien hämmästykseksi sysäämään vakavan liikennerikkomuksensa vaimonsa syyksi. Zilkha tuo pellettiä Amerikoista mm. Drax-laitokselle. 

Bookerin mukaan lähes kaikki ilmasto- ympäristö- ja energiaministerit ovat ministerikautensa päätteeksi siirtyneet nauttimaan vihreällä regulaatiolla synnytettyjä veronmaksajien kustantamia pikavoittoja.   

Näihin kuuluu ex-ympäristöministeri Charles Hendry, ex-energiaministeri Ed Davey ja ex-energiaministeri lordi Greg Barker.

Christopher Booker kirjoittaa myös aivan hiljan paljastuneesta Pohjois-Irlannin puupellettiskandaalista, joka muistuttaa Suomen tuulivoiman syöttötariffin kaltaista ohjelmaa, jossa reippaille "yrittäjille" oli tarjolla ilmaista rahaa miljardin punnan arvosta.

"Yrittäjät" eli kaverikapitalistit saivat fyrkat ja kansalaiset saivat maksaa laskun ei pelkästään rahalla vaan myös hengellään, koska puun pienpoltto on erittäin saastuttavaa.

Kerroin uudessa vaiennetussa kirjassani (Vihreä Valhe -Valheen sysimustat juuret, sen salakavalat lonkerot ja murheelliset seuraukset" Auditorium 2015) käytännössä kaikki biotalouden vääristymät hyvissä ajoin jo ennen kuin nykyisen hallituksen ohjelma valmistui.

Nyt Booker kertoo em. pellettisirkusten lisäksi suuria tukijaisia nauttivien biokaasulaitosten vakavista ympäristönsuojelullisista ongelmista, jotka liittyvät niiden jätevesipäästöihin. Otin myös nämä näkökohdat esiin kirjassani.

Olisiko meillä myös syytä vihdoin ryhtyä keskustelemaan esimerkiksi siitä, oliko Carl Haglundin siirtyminen bioenergiatoimija Sunshine Kaidi New Energy Groupin varatoimitusjohtajaksi ihan ok? Tai siitä ovatko päättäjätahot hyötyneet niistä sadoista miljoonista, jotka on Suomen valtio kerännyt veronmaksajilta ja mitä ei ole saanut kasaan kassan ammottaessa tyhjyyttään – lainannut kansainvälisiltä sijoittajilta.

MikkoPaunio

Kirjoittaja on (s. 1961) Helsingin yliopistosta valmistunut terveydenhuollon erikoislääkäri, joka on työskennellyt seuraavien instituutioiden palveluksessa: Helsingin yliopisto, Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, sosiaali- ja terveysministeriö, Euroopan Unionin komissio ja Maailmanpankki. Kirjoittalla on dosentuuri Helsingin yliopistossa epidemiologiassa. Hän on saanut jatkokoulutusta Maailman terveysjärjestön ns. pitkällä kurssilla Brysselin vapaassa yliopistossa ja hänellä on ylempi korkeakoulututkinto Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health instituutiosta. Kirjoittajalla on julkaisuja merkittävimmissä kansainvälisissä lääketieteellisissä julkaisusarjoissa ja yhteensä vertaisarvioituja julkaistuja artikkeleita hänellä on 40. Kirjoittajan uusin julkaisu on Auditoriumin 2015 julkaisema "Vihreä Valhe - Valheen sysimustat juuret, salakavalat lonkerot ja murheelliset seuraukset. Kirjoittaja valittiin 20.3.2018 tieteelliseksi ja policy neuvonantajaksi American Council on Science and Health järjestöön. Järjestön on aikoinaan perustanut Norman Borlaug ja Elizabeth Wheelan. Se on teollisuutta ja hyvinvointia puolustava tieteellinen järjestö.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu