Atte Jääskeläinen, YLE, KEPU:n "vihreä" kaverikapitalismi ja totuusmedia

Ykkösaamu oli tänään jälleen räikeä esimerkki päätoimittaja Atte Jääskeläisen vetämästä linjasta, jossa YLE:n toimittajat on poliittisella ohjauksella pakotettu ajamaan nykyhallituksen "vihreän" kaverikapitalismin asiaa ympäristön, ihmisten hyvinvoinnin ja kansantalouden kustannuksella tilanteessa, jossa Suomi on joutunut biotalousstrategiassaan paitsioon EU:ssa ja jossa vain kansalliset kansantalouden kannalta kielteiset valtion tukitalouden satsaukset tulevat poliittisina vaihtoehtoina mahdollisiksi toimeenpantaessa energia- ja ilmastopolitiikkaa.

Toimittaja Jari Korkki haastatteli tänään UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesosta YLE:n Ykkösaamussa. Ohjelman loppupuolella puhuttiin metsäteollisuuden "seuraavasta 100 vuodesta", jossa toimitusjohtaja Pesonen kertoi "äärimmäisen mielenkiintoisen molekyyliajan koittaneen" ja on koittanut "korkealaatuisen" ja "korkeatasoisen" liikenteen biopolttoaineen tuotannon aika. Tämä haastattelun osuus alkaa noin 35 minuutin kohdalla.

http://areena.yle.fi/1-3831854#autoplay=true

Toimittajan "rohkein ja kriittisin" kysymys kuului:

"Molekyyleissä on varmaan jalostusarvo sitä luokkaa, että se tuottaa?"

Tähän Pesonen totesi, että "jalosarvo on korkea CO2 päästöt ovat verrattuna fossiiliseen dieseliin 85 % alhaisemmat". Pesonen kertoi ylpeästi, että UPM on tehnyt valtavat satsaukset 2006 jälkeen, mutta jätti kertomatta välttämättömät veronmaksajan UPM:n hyväksi tekemät uhraukset.

Tosiasiassa liikenteen biopolttoaineet eivät ole korkean jalostus- vaan korkean panostusarvon tuotteita. Vastaavia korkealuokkaisia tuotteita saadaan hyvin paljon halvemmalla raakaöljystä. Erotuksen maksamme me.

Liikenteen biopolttoaineiden valmistaminen vaatii niin paljon energiaa, rahaa ja puuta, että niistä on ympäristölle, ihmisten hyvinvoinnille ja kansantaloudelle lopulta vain haittaa. Näiden objektiivisten syiden vuoksi puun energiankäyttö on joutunut rajuun  vastatuuleen EU:ssa kuten viikko sitten jälleen informoin suomalaisia blogini välityksellä siitäkin huolimatta, että komissio antoi ennen joulua jäsenvaltioille liikkumavaraa uuden polven liikenteen biopolttoaineiden tukemiselle.

Tiina Lundellin 12.9.2016 MOT-ohjelma on jäänyt ainoaksi ja viimeiseksi YLE:n kriittiseksi biotalousjutuksi. Sen jälkeen on YLE laitettu ruotuun ja YLE:n uutisvirta ja muu ajankohtaistoimituksen sisältö ei käytännössä puhu kuin biotalouden auvosta. Totuusmediaa siis parhaimmillaan.

MOT-ohjelmassa Kemin kiinalaisomisteisen Kaidin edustaja mm. myönsi, että Kaidi jalostaa biodieselinsä ja biobensansa tarvittaessa tuontipuusta. On haihattelua uskoa, että biodieseliä muka jalostettaisiin kotimaisesta kerätystä risusta. http://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/09/12/vihrea-kulta-vaarassa-kasikirjoitus

Pellettiä tuotaisiin mm. Viipurista maailman suurimmasta pellettitehtaasta, joka jalostaa Pietarin ympäristöstä hakatusta runkopuusta pellettiä, jota viedään suuria määriä EU-maihin.

https://www.theguardian.com/environment/2016/nov/24/protected-forests-in…

USA:ssa 77 vuotias Richard Estes on joutunut lähes yhdeksäksi vuodeksi vankilaan liittovaltion budjetista tavalla tai toisella biodieselin varjolla kähvellettyjen (mm. veropetokset ja väärinperustein saadut "innovaatio"tuet) 39 miljoonan dollarin vuoksi. Suomessa mm. TEKES ym. biotalous rahojen väärinkäytöksistä ei piitata ja toiminta jatkuu business as usual linjalla.

Onneksi sentään valtiontalouden tarkastusvirasto on aloittanut biotalouteen liittyvän tarkastustoiminnan.

http://biofuels-news.com/display_news/11795/us_man_goes_to_prison_for_bi…

Ennen elämä oli yksinkertaisempaa. Piti vain vastustaa hippien hölmöjä ajatuksia, mutta nyt vastassa on hippien hölmöjen ajatusten avulla hyväuskoisia kansalaisia rahastava tunteeton kaverikapitalisti.

MikkoPaunio
Perussuomalaiset Helsinki

Kirjoittaja on (s. 1961) Helsingin yliopistosta valmistunut terveydenhuollon erikoislääkäri, joka on työskennellyt seuraavien instituutioiden palveluksessa: Helsingin yliopisto, Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, sosiaali- ja terveysministeriö, Euroopan Unionin komissio ja Maailmanpankki. Kirjoittalla on Helsingin yliopiston yleisen epidemiologian dosentuuri. Hän on saanut jatkokoulutusta Maailman terveysjärjestön ns. pitkällä kurssilla Brysselin vapaassa yliopistossa ja hänellä on ylempi korkeakoulututkinto (epidemiologia) Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health instituutiosta. Kirjoittajalla on julkaisuja merkittävimmissä kansainvälisissä lääketieteellisissä julkaisusarjoissa ja yhteensä vertaisarvioituja julkaistuja artikkeleita hänellä on 40 (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?term=paunio+m). Kirjoittajan tärkein tieteellinen havainto johti lopulta Maailman Terveysjärjestön maailmanlaajuiseen tuhkarokkorokotusstrategian muutokseen. https://www.duodecimlehti.fi/lehti/2017/3/duo13540 Pelkästään 2000-luvulla on tuhkarokkorokotus pelastanut noin 20 miljoonaa lasta elämälle.
Kirjoittaja toimi valtioneuvoston asettaman Säteilyturvaneuvottelukunnan puheenjohtajana vuosina 2009-2018. Kirjoittaja on toiminut vuodesta 2016 lähtien Valtakunnallisen Maanpuolustuskurssin sekä luennoitsijana että ns. pääopettajana (STM) syksyyn 2021 asti.

Hän on kirjoittanut kolme kirjaa: Vihreä Valhe (Weilin & Göös 1991), Vihreä Valhe - Valheen sysimustat juuret, salakavalat lonkerot ja murheelliset seuraukset (Auditorium 2015) ja Hourulan väen ilmastovallankumous (Omakustanne 2019). Kirjoittaja valittiin 20.3.2018 tieteelliseksi ja policy neuvonantajaksi American Council on Science and Health järjestöön. Järjestön on aikoinaan perustanut Norman Borlaug ja Elizabeth Wheelan. Se on teollisuutta ja hyvinvointia puolustava tieteellinen järjestö. Kirjoittajalta julkaistu useita raportteja Ison Britannian pitkäaikaisimman valtionvarainministerin Nigel Lawsonin perustamalla The Global Warming Policy Foundation sivustolla (https://www.thegwpf.org/?s=paunio). Kirjoittajalta on julkaistu merkittävillä brittiläisillä ja pohjoisamerkikkalaisilla keskusteluareenoilla useita puheenvuoroja (https://muckrack.com/mikko-paunio/articles) pääasiassa ympäristö- ja kehityspolitiikkaan liittyen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu