Helsingin Opetusviraston eilinen outo ulostulo: "Skandaali paisuu"

Tämä virastopäällikkö Liisä Pohjolaisen ulostulo on hämmentävä. Hän mitä ilmeisimmin pyrkii lokeroimaan ongelmaa viraston sisällä ja siten suojelemaan ylintä johtoa mukaanlukien ja ilmeisesti aivan erityisesti häntä itseään. Hän mitä ilmeisimmin yrittää saada mielenkiinnon kohdistumaan lillukanvarsiin varsinaisen asiaan liittyvän pihvin sijaan ja antamaan mielikuvaa asioiden hanskaamisesta ja syyllisten kovakouraisestta etsinnästä.

Pihvi on tietenkin virastopäällikön valvontavastuu tässä asiassa, jota hän ei voi paeta.

Miten voi Suomen todennäköisesti suurin julkisten varojen varkaustapaus ylipäätään paisua?

Kuten jo aiemmin olen tässä blogissa kirjoittanut opetuslautakunnan pitkäaikainen puheenjohtaja Minerva Krohn asemoi itsensä johdon puolelle toteamalla Kuntalehdessä heti esitutkinnan paljastumisen myötä, että maan historian suurimman korruptioskandaalin syynä ei voi olla puutteellinen valvonta.

Liisa Pohjolainen puhui eilisessä YLE:n uutisessa "vanhasta virastokulttuurista, joka nyt mustamaalaa epäoikeudenmukaisesti hänen johtamaansa virastoa".

Virastopäällikkö Pohjolainen toimi edellisen virastopäällikön Rauno Jarnilan alla linjajohtajana (lukiot ja aikuiskoulutus) eli hän oli tiiviisti luomassa tätä "vanhaa virastokulttuuria". Hän on myös toiminut tiiviissä yhteistyössä johtoryhmätasolla epäillyn kanssa ja on toisen linjajohtajan Marjo Kyllösen (perusopetus) kanssa johtanut Helsingin kaupungin digiloikkaa.

Liisa Pohjolainen minulle kerrotun mukaan kohteli hävyttömästi julkisella foorumilla niitä opettajia nimeltä mainiten, jotka osallistuivat Tulevaisuuden Koulu fb-ryhmässä ilmaa raikastavaan keskusteluun, kun Suomen historian suurin korruptiovyyhti oli paljastunut ja oli ilmeisesti jopa uhkaillut näitä opettajia sillä, että nettipoliisit tarkastavat yksittäisten opettajien fb-kommentit??

Vanha masentava uhkailuun ja mahtailuun perustuva Helsingin Opetusviraston toimintakulttuuri ei ole muuksi muuttunut.

Odotamme perheenä erityisellä mielenkiinnolla esitutkinnan valmistumista. Josko kävisi niin kuin elokuvissa ja saduissa, että paha saa palkkansa.

MikkoPaunio

Kirjoittaja on (s. 1961) Helsingin yliopistosta valmistunut terveydenhuollon erikoislääkäri, joka on työskennellyt seuraavien instituutioiden palveluksessa: Helsingin yliopisto, Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, sosiaali- ja terveysministeriö, Euroopan Unionin komissio ja Maailmanpankki. Kirjoittalla on dosentuuri Helsingin yliopistossa epidemiologiassa. Hän on saanut jatkokoulutusta Maailman terveysjärjestön ns. pitkällä kurssilla Brysselin vapaassa yliopistossa ja hänellä on ylempi korkeakoulututkinto Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health instituutiosta. Kirjoittajalla on julkaisuja merkittävimmissä kansainvälisissä lääketieteellisissä julkaisusarjoissa ja yhteensä vertaisarvioituja julkaistuja artikkeleita hänellä on 40. Kirjoittajan uusin julkaisu on Auditoriumin 2015 julkaisema "Vihreä Valhe - Valheen sysimustat juuret, salakavalat lonkerot ja murheelliset seuraukset. Kirjoittaja valittiin 20.3.2018 tieteelliseksi ja policy neuvonantajaksi American Council on Science and Health järjestöön. Järjestön on aikoinaan perustanut Norman Borlaug ja Elizabeth Wheelan. Se on teollisuutta ja hyvinvointia puolustava tieteellinen järjestö.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu