Testataanko Helsingin koulujen digiloikkaa kenialaisessa koulussa?

MTV-uutiset raportoi hiljan Helsingin opetusviraston entisen tietohallintopäällikön kertoneen tietokoneita innokkaasti odottaville kouluille, että "Suomeen tietokoneita kuljettanut laiva on uponnut Afrikassa".

http://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/opetusviraston-petosepaily-ent…

Helsingin Opetusviraston vs. linjajohtaja Marjo Kyllönen on johtanut peruskoulujen digiloikkaa. Hän on samaan aikaan toiminut perheensä omistaman "kansalaisjärjestön" Seed ry:n hankevastaavana. Tässä Keniaan suuntautuvassa hankkeessa on mm. ollut tavoitteena perustaa kyberluokka orpolasten kouluun. Ulkoministeriö on tukenut hanketta sadoilla tuhansilla euroilla.

Herää kysymys, onko tietokoneita Suomeen kuljettanut laiva sittenkään uponnut? Vai onko mahdollista, että Opetusviraston tietokoneet ovat jotenkin päätyneet Marjo Kyllösen projektin "kruununjalokiveen" eli Seed ry:n projektissa edistettyyn kyberkuokkaan? Onko tässä afrikkalaisessa koulussa alettu testamaan uusia opetusmenetelmiä käyttäen alunperin helsinkiläisille kouluille tarkoitettuja ATK-laitteita?

Vakavasti puhuen tämä MTV:n uutinen herättää jälleen kysymyksiä viraston johdon valvontavastuun laiminlyönneistä.

Tiesivätkö vastuulliset tällaisista meriselityksistä? Näin uskomattomat selitykset ovat varmasti nopeasti kantautuneet myös ylemmälle taholle. Tällainen urbaani tarina Afrikassa uponnesta laivasta murentaa lopullisesti Opetusviraston, uuden opetussuunnitelman ja digiloikan toteutuksen uskottavuuden.

Toivottavasti poliitikot hoitavat oman osansa ja vastuunsa tämän tärkeän instituution uskottavuuden palauttamiseksi.

Meidän perheen näkemä ja kokema Opetusviraston toimintavoista syntynyt kauhuelokuva onkin osoittautunut osaksi valtavaa rikoskertomusta.

Opetusviraston epämääräiset toimintatavat ja -kulttuuri ovat murheellisesti ehkäisseet digiloikan tehokasta ja järkevää toteutusta helsinkiläisissä kouluissa. 

Toivomme, että tämä rikoskertomus päättyy onnellisesti ja digiloikka saa uuden mahdollisuuden.

MikkoPaunio

Kirjoittaja on (s. 1961) Helsingin yliopistosta valmistunut terveydenhuollon erikoislääkäri, joka on työskennellyt seuraavien instituutioiden palveluksessa: Helsingin yliopisto, Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, sosiaali- ja terveysministeriö, Euroopan Unionin komissio ja Maailmanpankki. Kirjoittalla on dosentuuri Helsingin yliopistossa epidemiologiassa. Hän on saanut jatkokoulutusta Maailman terveysjärjestön ns. pitkällä kurssilla Brysselin vapaassa yliopistossa ja hänellä on ylempi korkeakoulututkinto Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health instituutiosta. Kirjoittajalla on julkaisuja merkittävimmissä kansainvälisissä lääketieteellisissä julkaisusarjoissa ja yhteensä vertaisarvioituja julkaistuja artikkeleita hänellä on 40. Kirjoittajan uusin julkaisu on Auditoriumin 2015 julkaisema "Vihreä Valhe - Valheen sysimustat juuret, salakavalat lonkerot ja murheelliset seuraukset. Kirjoittaja valittiin 20.3.2018 tieteelliseksi ja policy neuvonantajaksi American Council on Science and Health järjestöön. Järjestön on aikoinaan perustanut Norman Borlaug ja Elizabeth Wheelan. Se on teollisuutta ja hyvinvointia puolustava tieteellinen järjestö.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu