Australia on juuri poistanut uusiutuvien energiamuotojen tuet

Australia on nyt ensimmäisenä fiksuna maana poistanut uusiutuvien energiamuotojen tuet ja palannut sivistysvaltioksi.

https://thewest.com.au/news/australia/renewable-power-subsidies-set-for-…

YLEn, HSn, SITRAn ja Peter Lundin mukaan uusiutuvat energiamuodot ovat niin huimasti kehittyneet, että on aika poistaa nämä energiamarkkinoita vääristävät, valtiontaloutta raunioittavat ja mahdollisesti jopa rikollista toimintaa edistävät tuet heti pois.

Minnesota on hiljan todistetusti toistanut Saksan tapaan tuulivoiman olleen kolossaalinen virhe, eikä sillä kyetä vähentämään lainkaan hiilidioksidipäästöjä.

https://2lffqo2moysixpyb349z0bj6-wpengine.netdna-ssl.com/wp-content/uplo…

Tätä murheellista tietä haluaa demarikansanedustaja Timo Harakka meidän nyt määrätietoisesti kulkevan. Harakka oli hiljan huolestunut kiinteistöveron kielteisistä vaikutuksista tuulivoimarakentamiseen.

Samassa yhteydessä hän hölmöyksissään kertoi, että SDP pelasti tuulivoimarakentamisen.

Vain todellinen pösilö voi päästää tällaisia sammakoita suustaan nyt kun yhä laajemmin alkaa asiantuntijapiireissä jo vuosia tiedetyt uusiutuvien energiamuotojen valtavat ongelmat alkavat kaatua päälle.

Ei voi kun murehtia, että Harakka on ilmeisesti saanut SDP:n eduskuntaryhmässä viikko sitten kannanottonsa läpi:

“SDP:n aloitteesta valiokunta velvoittaa hallitusta seuraamaan, vaikeuttaako kiinteistöveron korotus tuulivoimainvestointeja ja tarvittaessa korjaamaan tilanne. Lisäksi valiokunta vaatii hallitukselta viipymättä uutta investointien edistämisen mallia, jolla varmistetaan, että ilmastonmuutokseen vastataan riittävällä uusiutuvan energian tuotannolla.”

https://demokraatti.fi/sdpn-harakka-sdp-turvasi-tuulivoiman-tulevaisuude…

Tämän typerämpää ei SDP:n politiikka enää voi olla, koska tuulivoimatuen poistolla olisi koulutusleikkaukset voitu helposti estää.

 

MikkoPaunio

Kirjoittaja on (s. 1961) Helsingin yliopistosta valmistunut terveydenhuollon erikoislääkäri, joka on työskennellyt seuraavien instituutioiden palveluksessa: Helsingin yliopisto, Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, sosiaali- ja terveysministeriö, Euroopan Unionin komissio ja Maailmanpankki. Kirjoittalla on dosentuuri Helsingin yliopistossa epidemiologiassa. Hän on saanut jatkokoulutusta Maailman terveysjärjestön ns. pitkällä kurssilla Brysselin vapaassa yliopistossa ja hänellä on ylempi korkeakoulututkinto Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health instituutiosta. Kirjoittajalla on julkaisuja merkittävimmissä kansainvälisissä lääketieteellisissä julkaisusarjoissa ja yhteensä vertaisarvioituja julkaistuja artikkeleita hänellä on 40. Kirjoittajan uusin julkaisu on Auditoriumin 2015 julkaisema "Vihreä Valhe - Valheen sysimustat juuret, salakavalat lonkerot ja murheelliset seuraukset. Kirjoittaja valittiin 20.3.2018 tieteelliseksi ja policy neuvonantajaksi American Council on Science and Health järjestöön. Järjestön on aikoinaan perustanut Norman Borlaug ja Elizabeth Wheelan. Se on teollisuutta ja hyvinvointia puolustava tieteellinen järjestö.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu