Maailman odottama FISA muistio tässä suomeksi

Ystäväni Mikko Terhosen vapaamuotoinen suomennos por favor!

Tarkoitus

Tämän muistion tarkoitus on tuottaa merkittävää uutta tietoa vuoden 2016 presidentinvaaleihin ja niihin liittyvään Foreign Intelligence Surveillance Act (FISA) tutkintaan. Löytömme, jotka ovat listattu alla, nostavat huolen 
 

  • Oikeusministeriön ja FBI:n toimien laillisuudesta Foreign Intelligence Surveillance Court (FISC) oikeusistuimen kanssa, ja
  • FISA oikeusprosessien murtumisesta. FISA oikeusprosessien tarkoitus on suojata Yhdysvaltojen kansalaisia joutumasta laittoman vakoilun kohteeksi.

Tutkimuksen päivitys

21-lokakuuta-2016, Oikeusministeri ja FBI hakivat ja saivat FISC oikeudesta FISA luvan vakoilla sähköisesti Carter Pagea. Carter Page on Yhdysvaltojen kansalainen, joka toimi vapaaehtoisena neuvonantajana Donald Trumpin presidenttikampanjan organisaatiossa.

FISA lupahakemuksen vaatimusten mukaisesti, hakemus piti ensin hyväksyttää FBI:n johtajalla tai apulaisjohtajalla. Tämän jälkeen hakemus vaati oikeusministerin (AG), apulaisoikeusministerin (DAG) tai Senaatin vahvistaman kansallisen turvallisuuden apulaisoikeusministerin hyväksynnän.

Oikeusministeriö ja FBI saivat ensimmäisen FISA valtakirjan Carter Pagen salakuunteluun ja kolme FISA valtakirjan päivitystä FISC oikeuden tuomarilta. FISA valtakirja pitää uusia aina 90 päivän välein. Jokainen uusintahakemus tulee sisältää uudet syyt salakuuntelun jatkamiseen.

Silloinen FBI:n johtaja James Comey allekirjjoitti kyseiset kolme FISA hakemusta ja apulaisjohtaja Andrew McCabe allekirjoitti yhden [hakemuksen]. Silloiset apulaisoikeusministerit Sally Yates ja Dana Boente, sekä Rod Rosenstein jokainen, allekirjoittivat yhden tai useamman FISA hakemuksen Oikeusministeriön puolesta.

Koska kansalaisten salakuuntelu ja vakoilu on hyvin arkaluontoinen asia ja kansalaisten oikeusturvan näkökulmasta erittäin vakava asia, FISC oikeuden on pystyttävä luottamaan valtion virkamiesten tekemiin FISA hakemusten oikeellisuuteen ja prosesseihin täydellisesti, varsinkin silloin, kun hakemuksessa haetaan lupaa vakoilla Yhdysvaltojen kansalaista. 

Carter Pagen tapauksessa, FISA hakemusten yhteydessä valtion virkamiehillä olisi ollut neljä kertaa mahdollisuus tuottaa kaikki faktat FISC oikeudelle. Kuitenkin löytömme todistavat, että tärkeitä materiaaleja ja tietoja ei toimitettu oikeudelle:

The ”Dossier”, jonka Christopher Steele (Steele dossier) laati demokraattien puoluejohdolle (DNC) sekä Hillary Clintonin presidentinvaalikampanjalle, toimi Carter Pagen FISA hakemuksen pohjana. Christopher Steele oli pitkäaikainen FBI tiedonantaja. DNC ja Hillary Clintonin presidenttikampanja maksoi Steelelle yli 160.000 dollaria Perkins Coie lakitoimiston ja tutkimusyhtiö Fusion GPS:n välityksellä. Tavoitteena oli saada halventavia tietoja Trumpin venäjäyhteyksistä.

Ensimmäinen FISA hakemus lokakuussa 2016 ei tuonut oikeudelle selväksi DNC:n ja Hillary Clintonin osuutta Dossierin rahoittamiseen, vaikkakin Oikeusministeriön ja FBI:n johtajat tiesivät DNC:n ja Hillary Clintonin osallisuudesta. Hakemukseen liitetyt jatkohakemukset eivät myöskään sisältäneet näitä oleellisia tietoja.

Ensimmäinen FISA hakemus mainitsee, että Steele työskenteli amerikkalaiselle henkilölle, mutta ei nimeä Fusion GPS yritystä eikä Glenn Simpsonia, joka oli Perkins Coie lakitoimiston palkkalistoilla ja edusti DNC:tä, vaikka nämä tiedot olivat Oikeusministeriön edustajien tiedossa.

Hakemus ei myöskään mainitse sitä faktaa, että Steele itseasiassa työskenteli DNC:lle ja Hillary Clintonin vaalikampanjalle, tai että FBI oli erikseen hyväksynyt maksuja Steelelle samoista tiedoista.

Carter Page FISA hakemus viittaa myös 23.syyskuuta.2016 julkistettuun Yahoo News artikkeliin, jossa kerrotaan Carter Pagen Moskovan matkasta heinäkuussa 2016. Kyseinen artikkeli ei tue Steelen Dossieria, koska tieto on saatu suoraan Pagelta itseltään. 

Hakemuksessa ilmoitetaan väärin, että Steele ei itse kertonut tietoja Moskovan matkastaan Yahoo News toimittajalle. Steele on itse myöntänyt Britannialaisessa oikeudessa, että hän tapasi Yahoo News toimittajan ja useita muita toimittajia syyskuussa 2016, Fusion GPS yrityksen ohjeistuksen mukaisesti.

Lakitoimisto Perkins Coie oli tietoinen Steelen toimittajatapaamisista, koska lakitoimisto järjesti ainakin yhden tapaamisen Washingtonin pääkaupungissa 2016 Steelen ja Fusion GPS yrityksen välillä, missä toimittajatapaamiset olivat tulleet esille.

FBI erotti Steelen tiedontanajan tehtävästä, kun FBI sai kuulla Steelen kertoneen FBI yhteyksistään mediassa 30.lokakuuta 2016 Mother Jones artikkelissa, jonka kirjoitti David Corn. Steele olisi pitänyt erottaa jo syyskuussa, ennen kuin ensimmäinen FISA hakemus jätettiin FISC oikeudelle.

Erottamisen jälkeen, Steele piti yllä yhteyksiä Oikeusministeriöön siihen aikaan toimineen apulaisoikeusministerin Bruce Ohrin kautta. Ohr työskenteli läheisesti apulaisoikeusministeri Yatesin ja myöhemmin Rosensteinin kanssa.

Hyvin nopeasti presidentivaalien jälkeen, FBI alkoi kuulustelemaan Ohria ja dokumentoimaan hänen yhteyksiään Steelen kanssa. Esimerkiksi syyskuussa 2016, Steele myönsi Ohrille, että hän oli epätoivoinen, että Trumppia ei vain voittaisi vaaleja ja ei halunnut Trumppia missään nimessä presidentiksi. 

Tämä on selvä todiste siitä, että Steele oli vahvasti Trumppia vastaan. Nämä tiedot olivat FBI:n käytössä ennen FISA hakemuksen jättämistä, mutta niitä ei tuotu FISC oikeuden tietoisuuteen.

Samaan aikaan Fusion GPS palkkasi Ohrin vaimon Trumpin tutkimusten tekemiseen. Myöhemmin Ohr toimitti FBI:lle hänen vaimonsa tekemän tutkimusmateriaalin, jonka DNC ja Hillary Clintoni vaalikampanja maksoivat Fusion GPS yrityksen kautta. Ohrin suhde Steeleen ja Fusion GPS yritykseen piilotettiin FISC oikeudelta kokonaan.

FBI:n vastavakoiluyksikön apulaisjohtaja Bill Priestapin mukaan ”Dossier” oli vielä aivan alkutekijöissään, kun FISA hakemus kirjoitettiin. Kun Steele oli irtisanottu FBI:n palkkalistoilta, lähteen (Steele) analysointi tehtiin vain pintapuolisesti FBI:ssä. 

Tammikuussa 2017, FBI:n johtaja Comey kertoi silloin valitulle tulevalle presidentille Donald Trumpille Steele Dossierista, vaikkakin se oli, Comeyn oman todistuksen (kesäkuu, 2017) mukaan vähintäänkin epävarma ja huonosti varmistettu. Kuitenkin FBI:n apulaisjohtaja McCabe todisti joulukuussa, 2017, että FISA lupaa ei olisi edes haettu, ilman Steelen Dossieria.

FISA hakemuksessa mainitaan myös Trumpin vaalikampanjan neuvonantaja George Papadopoulous, vaikka mitään todisteita Pagen ja Papadopoulousen välisistä yhteyksistä ei ole olemassa. Papadopoulous oli syy siihen, että FBI aloitti vastavakoilun heinäkuussa 2016. Tutkimuksista vastasi Peter Strzok. 

Strzok siirrettiin FBI:n henkilöstöosastolle töihin, koska hän jäi kiinni sopimattomista tekstiviesteistä FBI:n asianajaja Lisa Pagen kanssa. Lisa Page ei ole sukua Carter Pagelle. Molemmat sekä Peter että Lisa osoittivat viesteillään selvän negatiivisen asenteen Trumppia kohtaan ja suosivan Hillary Clintonia. He myös vuotivat lehdistölle tietoja tutkimuksista ja tapasivat apulaisjohtaja McCaben keskustellakseen ”turvatakuista”, jos Trump valitaan presidentiksi.

MikkoPaunio
Perussuomalaiset Helsinki

Kirjoittaja on (s. 1961) Helsingin yliopistosta valmistunut terveydenhuollon erikoislääkäri, joka on työskennellyt seuraavien instituutioiden palveluksessa: Helsingin yliopisto, Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, sosiaali- ja terveysministeriö, Euroopan Unionin komissio ja Maailmanpankki. Kirjoittalla on Helsingin yliopiston yleisen epidemiologian dosentuuri. Hän on saanut jatkokoulutusta Maailman terveysjärjestön ns. pitkällä kurssilla Brysselin vapaassa yliopistossa ja hänellä on ylempi korkeakoulututkinto (epidemiologia) Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health instituutiosta. Kirjoittajalla on julkaisuja merkittävimmissä kansainvälisissä lääketieteellisissä julkaisusarjoissa ja yhteensä vertaisarvioituja julkaistuja artikkeleita hänellä on 40 (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?term=paunio+m). Kirjoittajan tärkein tieteellinen havainto johti lopulta Maailman Terveysjärjestön maailmanlaajuiseen tuhkarokkorokotusstrategian muutokseen. https://www.duodecimlehti.fi/lehti/2017/3/duo13540 Pelkästään 2000-luvulla on tuhkarokkorokotus pelastanut noin 20 miljoonaa lasta elämälle.
Kirjoittaja toimi valtioneuvoston asettaman Säteilyturvaneuvottelukunnan puheenjohtajana vuosina 2009-2018. Kirjoittaja on toiminut vuodesta 2016 lähtien Valtakunnallisen Maanpuolustuskurssin sekä luennoitsijana että ns. pääopettajana (STM) syksyyn 2021 asti.

Hän on kirjoittanut kolme kirjaa: Vihreä Valhe (Weilin & Göös 1991), Vihreä Valhe - Valheen sysimustat juuret, salakavalat lonkerot ja murheelliset seuraukset (Auditorium 2015) ja Hourulan väen ilmastovallankumous (Omakustanne 2019). Kirjoittaja valittiin 20.3.2018 tieteelliseksi ja policy neuvonantajaksi American Council on Science and Health järjestöön. Järjestön on aikoinaan perustanut Norman Borlaug ja Elizabeth Wheelan. Se on teollisuutta ja hyvinvointia puolustava tieteellinen järjestö. Kirjoittajalta julkaistu useita raportteja Ison Britannian pitkäaikaisimman valtionvarainministerin Nigel Lawsonin perustamalla The Global Warming Policy Foundation sivustolla (https://www.thegwpf.org/?s=paunio). Kirjoittajalta on julkaistu merkittävillä brittiläisillä ja pohjoisamerkikkalaisilla keskusteluareenoilla useita puheenvuoroja (https://muckrack.com/mikko-paunio/articles) pääasiassa ympäristö- ja kehityspolitiikkaan liittyen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu