Helsingin kaupunki – Korruption mätäpaise

Eilen poliisin tiedotteessa todettiin, että neljä Helsingin Opetuviraston tietohallintopäällikön esimiestä voi saada syytteet virkarikoksista ja kaksi heistä saa vielä sen lisäksi kentie syytteet kavalluksista. Poliisi lienee kiinnittänyt huomiota siihen, että Opetusviraston korkeimmat virkamiehet ovat laiminlyöneet valvontavastuunsa ja kaksi heidstä on vielä osallistunut oman edun tavoitteluun skandaalin yhteydessä.

Muistutan, että kului puolitoista viikkoa siitä, kun tämä vetoomuksemme  https://tuijapaunio.kotisivukone.com/blogi/2016/10/17/13186 julkaistiin, niin virastopäällikkö Liisa Pohjolainen sai puhelun: "Poliisista päivää." Emme pidä mahdottomana, että paljastettuamme Opetusviraston mädännäisyyden, joku sisältä rohkaistui ja otti yhteyttä poliisiin tämän korruption paljastamiseksi.

Olimme ihmetelleet vetoomuksessamme, miten perusopetuksen Opetuspäällikkö / vs. linjajohtaja Marjo Kyllönen sai käyttää "perheyrityksensä" eli Seed ry:n http://www.seed.fi/ varainhankintaan Opetusviraston kenttäorganisaatiota eli kouluja. Vetoomuksemme julkistamisen jälkeen Ulkoministeriö katkaisi kaiken lisärahoituksen Seed ry:lle.

Seed ry omien sanojensa mukaan auttaa kehittämään orpojen lasten koulutusta Keniassa, mutta ulkopuoliselle on syntynyt mielikuva siitä, että tämä "perheyritys" on lähinnä lisännyt turismia Keniaan ja Keniasta Suomeen.

Marjo Kyllösen kolme vuotta kiusaama poikamme koki keväällä 2017 kauhunhetket, kun Marjo Kyllönen suureleisesti saapui hänen ala-asteluokkaansa Helsingin Myllypurossa kenialaisen poliisin ja tämän vaimon seurassa. Poikamme melkein joutui kättelemään Marjo Kyllöstä, mutta opettaja hienotunteisesti ratkoi asian niin, että lapset lauloivat vieraille. Lapsille kerrottiin, että suomea taitamaton poliisin vaimo haluaisi tulla Suomeen työskentelemään opettajana. Tilanne puistattaa vielä tänä päivänä.

Muistaakseni pari kolme kuukautta vuoden vaihteesta otin yhteyttä kaupungin silloiseen juuri nimitettyyn ylimpään mm. sisäisestä tarkastuksesta vastaavaan virkamieheen ylipormestarin alaisuudessa.

Kehotin tätä virkamiestä selvittämään Marjo Kyllösen toiminnan lainmukaisuuden suhteessa Seed ry:hyn ja mm. sen, onko kaupungin rahoja käytetty Keniaan suuntautuvaan turismiin. Po. virkamies lähetti kyselyn virastopäällikkö Pohjolaiselle, jolta tuli parin kolmen rivin kevyt huitaisu ja vakuutus, että kaikki on hyvin. Kyseinen kaupungin virkamies lähetti sitten minulle sähköpostin ja kertoi, että kaikki on hyvin. 

Minulla on sähköpostit tallella.

Odotamme perheenä enemmän kuin mielenkiinnolla, ketkä ovat nämä neljä tietohallintopäällikön esimiestä, jotka saavat mahdollisesti syytteet virkarikoksista ja kavalluksista.

Ritva Viljaselta pyysimme apua poikamme asiassa parin vuoden ajan tuloksetta. Heti kun vetoomuksemme julkaistiin, hän liittyi kuoroon, että poikamme asia pitää saada kuntoon. Nyt hän on poistunut Vantaalle.

Ritva Viljasen rooteliin kaupunginjohtajana kuului Opetusvirasto.

 

 

 

 

MikkoPaunio

Kirjoittaja on (s. 1961) Helsingin yliopistosta valmistunut terveydenhuollon erikoislääkäri, joka on työskennellyt seuraavien instituutioiden palveluksessa: Helsingin yliopisto, Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, sosiaali- ja terveysministeriö, Euroopan Unionin komissio ja Maailmanpankki. Kirjoittalla on dosentuuri Helsingin yliopistossa epidemiologiassa. Hän on saanut jatkokoulutusta Maailman terveysjärjestön ns. pitkällä kurssilla Brysselin vapaassa yliopistossa ja hänellä on ylempi korkeakoulututkinto Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health instituutiosta. Kirjoittajalla on julkaisuja merkittävimmissä kansainvälisissä lääketieteellisissä julkaisusarjoissa ja yhteensä vertaisarvioituja julkaistuja artikkeleita hänellä on 40. Kirjoittajan uusin julkaisu on Auditoriumin 2015 julkaisema "Vihreä Valhe - Valheen sysimustat juuret, salakavalat lonkerot ja murheelliset seuraukset. Kirjoittaja valittiin 20.3.2018 tieteelliseksi ja policy neuvonantajaksi American Council on Science and Health järjestöön. Järjestön on aikoinaan perustanut Norman Borlaug ja Elizabeth Wheelan. Se on teollisuutta ja hyvinvointia puolustava tieteellinen järjestö.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu