Kiertotalous on hanurista

James Delingpole käynnistää nyt maailmanlaajuista keskustelua Breitbart'ssa Ison Britannian Audit Offce'n ja minun "Pelasta Valtameret – Lopeta Muovinkierrätys" raporttini http://www.thegwpf.org/content/uploads/2018/06/Save-the-oceans.pdf pohjalta. http://www.breitbart.com/big-government/2018/07/23/national-audit-office-report-damns-uk-recycling-policy/ 

Yhdyskuntajätteen kierrätysyritykset eivät ole muuta kuin terapiaa ja rahanhukkaa ja ne aiheuttavat valtavaa ympäristötuhoa, vaikka niitä mainostetaan – Totuusmedian trumpettien tahdittamana – vihreinä resurssiviisaina ratkaisuina ja tulevaisuuden työllistäjinä.

James Delingpole on tietenkin maailman vihreiden kauhu nro yksi ja Breitbart on kamala äärioikeistolainen julkaisu, joka nosti Donald Trumpin valtaan, joten jotain vikaa tuossa päättelyssä täytyy olla. 

Muistutan, että vaietussa kirjassani Vihreä Valhe – Valheen Sysimustat Juuret, Sen Salakavalat Lonkerot ja Murheelliset Seuraukset (Auditorium 2015) viittaan Ruotsin SYKE:n pääjohtajan Valfrid Paulssonin ja yhdeksän muun ympäristöalan raskaan sarjan vaikuttajan Dagens Nyheter lehdessä yli 10 v sitten julkaisemaan koko aukeaman juttuun, jossa on sama viesti kuin nyt tuossa Breitbart-jutussa.

Dagens Nyheterin juttu poiki valtavan keskustelun ja DN:n pääkirjoitus otiskolla "Kierrätys Terapiana" päätti keskustelun sanoilla "kierrätys ei ole edes hyvää terapiaa".

Ruotsissa on lähes 40 jätteenpolttolaitosta, jotka nyt todennäköisesti käyvät täydellä kapasiteetilla, kun Kiina päätti lopettaa 85 miljoonan tonnin vuotuisen "kierrätys"jätteen tuonnin rikkaista maista. Ennen Kiinan päätöstä, meidänkin kiertotalouskonsulttimme viittasivat Ruotsin polttolaitosten ylikapasiteettiin.

Nyt EU:ssa on hyväksytty kaksoispäätösmenettelyllä kiertotaloupaketti Official Journal of the EU, L150 (60) 14 June 2018 https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/T XT/PDF/?uri=OJ:L:2018:150:FULL , jossa on muutettu jätedirektiiviä ja eräitä muita säädöksiä.

Erityisesti europarlamentaarikot painoivat päälle ja niin olemme saaneet aivan tolkutonta utoppisiin kuvitelmiin pohjaavaa uutta lainsäädäntöä, joka merkitsee rahanhukkaa, ympäristö- ja terveyshaittoja ja kaikenmoista tavallisen ihmisen elämää hankaloittavaa asiaa.

Sitten eliitti vielä ihmettelee, miksi EU:n suosio laskee koko ajan.

MikkoPaunio
Perussuomalaiset Helsinki

Kirjoittaja on (s. 1961) Helsingin yliopistosta valmistunut terveydenhuollon erikoislääkäri, joka on työskennellyt seuraavien instituutioiden palveluksessa: Helsingin yliopisto, Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, sosiaali- ja terveysministeriö, Euroopan Unionin komissio ja Maailmanpankki. Kirjoittalla on Helsingin yliopiston yleisen epidemiologian dosentuuri. Hän on saanut jatkokoulutusta Maailman terveysjärjestön ns. pitkällä kurssilla Brysselin vapaassa yliopistossa ja hänellä on ylempi korkeakoulututkinto (epidemiologia) Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health instituutiosta. Kirjoittajalla on julkaisuja merkittävimmissä kansainvälisissä lääketieteellisissä julkaisusarjoissa ja yhteensä vertaisarvioituja julkaistuja artikkeleita hänellä on 40 (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?term=paunio+m). Kirjoittajan tärkein tieteellinen havainto johti lopulta Maailman Terveysjärjestön maailmanlaajuiseen tuhkarokkorokotusstrategian muutokseen. https://www.duodecimlehti.fi/lehti/2017/3/duo13540 Pelkästään 2000-luvulla on tuhkarokkorokotus pelastanut noin 20 miljoonaa lasta elämälle.
Kirjoittaja toimi valtioneuvoston asettaman Säteilyturvaneuvottelukunnan puheenjohtajana vuosina 2009-2018. Kirjoittaja on toiminut vuodesta 2016 lähtien Valtakunnallisen Maanpuolustuskurssin sekä luennoitsijana että ns. pääopettajana (STM) syksyyn 2021 asti.

Hän on kirjoittanut kolme kirjaa: Vihreä Valhe (Weilin & Göös 1991), Vihreä Valhe - Valheen sysimustat juuret, salakavalat lonkerot ja murheelliset seuraukset (Auditorium 2015) ja Hourulan väen ilmastovallankumous (Omakustanne 2019). Kirjoittaja valittiin 20.3.2018 tieteelliseksi ja policy neuvonantajaksi American Council on Science and Health järjestöön. Järjestön on aikoinaan perustanut Norman Borlaug ja Elizabeth Wheelan. Se on teollisuutta ja hyvinvointia puolustava tieteellinen järjestö. Kirjoittajalta julkaistu useita raportteja Ison Britannian pitkäaikaisimman valtionvarainministerin Nigel Lawsonin perustamalla The Global Warming Policy Foundation sivustolla (https://www.thegwpf.org/?s=paunio). Kirjoittajalta on julkaistu merkittävillä brittiläisillä ja pohjoisamerkikkalaisilla keskusteluareenoilla useita puheenvuoroja (https://muckrack.com/mikko-paunio/articles) pääasiassa ympäristö- ja kehityspolitiikkaan liittyen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu