Greenpeace: ”EU:n Vihreä Siirtymä vaarantaa maailman ja Euroopan ruokaturvan”

Eurooppa pistää Vihreän Siirtymän nimissä 3,7 miljoonaa tonnia vehnää liikenteen biopolttoaineisiin vuodessa maaliskuun lopussa julkaistun Greenpeacen teettämän tutkimuksen mukaan. Se tarkoittaa, että Euroopan Unionin maiden kansalaiset tankkaavat autoihinsa 15 miljoonaa leipää joka päivä. Saman tutkimuksen mukaan tämän ympäristölle turmiollisen ja Suomen valtiovarainministeriön tammikuisen ympäristöministeriölle antaman lausunnon mukaan äärettömän kalliin politiikan lopettaminen EU:ssa lieventäisi 20 %:lla Ukrainan sodan vuoksi pienentyneen vehnän maailmankaupan kielteisiä vaikutuksia.

Muistettakoon, että nimenomaan vihreät ympäristöjärjestöt Greenpeace mukaan lukien – myös mm. Helsingin valtuuston vihreät – vannoivat 10-15 vuotta sitten bioenergian nimiin väittäen bioenergian ollevan ympäristöystävällistä.

Suomenkin valtiojohto – muun Euroopan eliitin tapaan – on antanut pitkin kevättä EU:n Vihreää Siirtymää puoltavia lausuntoja. Lausunnoissa on taajaan toisteltu, että on toivottavaa, että Vihreän Siirtymän mukainen energia korvaa Venäjän fossiilienergiatuontia.

Eurooppalaisten valtapoliitikkojen lausuntojen rohkaisemana vihreät lobbaajat ePure ja European Biodiesel Board ovat  pitkin kevättä vaatineet, että venäläinen öljy korvataan biopolttoaineilla, vaikka eintarvikkeiden hinnat ovat lähteneet huimaan nousuun Ukrainan sodan vuoksi. Biopolttoaineita on valmistettu viljelykasveista, kuten vehnä-, maissi-, ohra-, auringonkukka-, rapsi- ja muista kasviöljyistä. Ukrainan ja Venäjän vehnän viennin osuus maailmankaupassa on noin neljännes, ohran osuus 15 % ja auringonkukkaöljyn osuus 60 %.

USA:ssa 40 % kasvatetusta maissista tankataan vuosittain autoihin alunperin vihreiden ympäristöjärjestöjen vaatimusten vuoksi.

Greenpeacen tutkimuksesta selviää, että vaikka Eurooppa kaksinkertaistaisi biopolttoaineille käyttämänsä viljelymaan määrän – mikä vastaa vähintään 10 prosenttia EU:n viljelymaasta – tämä korvaisi vain 7 prosenttia EU:n öljyn tuonnista Venäjältä. Koko Venäjän öljyntuonnin korvaaminen kotimaisilla biopolttoaineilla vaatisi vähintään kaksi kolmasosaa blokin viljelymaasta viljelyyn.

Greenpeace’n Maik Marahrens julisti tutkimuksen julkistamisen jälkeen:

”Biopolttoaineteollisuus tehostaa lobbauspyrkimyksiään voidakseen lisätä viljaa, kuten vehnää ja maissia, korvaamaan venäläistä öljyä. Näin tehdessään se käyttää kyynisesti hyväkseen ihmisten huolta polttoaineiden hinnoista ja asettaa voiton elintarviketurvan edelle. Tämä on moraalitonta, vaikka miljoonilla ihmisillä ympäri maailmaa ei ole varaa edes leipään.”

Diplomatian kulissien takana – Venäjän yhtenäisen tuomitsemisen lomassa – valmistellaan esimerkiksi Valko-Venäjän sanktioiden väliaikaista purkamista, jotta Valko-Venäjän ja Liettuan väliin saataisiin luotua vehnäkäytävä. Myös Venäjän sanktioiden osittaisesta purkamisesta on puhuttu vastikkeeksi siitä, että sekä Venäjän että Ukrainan (Odessa) satamat kykenisivät viemään maataloustuotteita näistä maista Mustan Meren kautta maailmanmarkkinoille.

Vaikka Euroopankin ruokahuolto on vakavassa vaarassa ursulavonderkreisien ja muiden eliittipoliitikkojen puheet jatkavat samaa jauhantaa Euroopan Vihreän Siirtymän auvoisuudesta. Enpä olisi uskonut, että jonain päivänä kirjoitan blogin Greenpeacen tutkimuksen innoittamana!

https://www.transportenvironment.org/discover/food-crisis-europe-burns-equivalent-of-15-million-loaves-of-bread-each-day-in-cars/

https://www.wsj.com/articles/russia-says-it-may-ease-ukraine-grain-blockade-in-return-for-sanctions-relief-11653488439

https://www.researchgate.net/publication/261607025_Land_usage_attributed_to_corn_ethanol_production_in_the_United_States_Sensitivity_to_technological_advances_in_corn_grain_yield_ethanol_conversion_and_co-product_utilization

https://www.reuters.com/business/environment/us-corn-based-ethanol-worse-climate-than-gasoline-study-finds-2022-02-14/

MikkoPaunio
Perussuomalaiset Helsinki

Kirjoittaja on (s. 1961) Helsingin yliopistosta valmistunut terveydenhuollon erikoislääkäri, joka on työskennellyt seuraavien instituutioiden palveluksessa: Helsingin yliopisto, Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, sosiaali- ja terveysministeriö, Euroopan Unionin komissio ja Maailmanpankki. Kirjoittalla on Helsingin yliopiston yleisen epidemiologian dosentuuri. Hän on saanut jatkokoulutusta Maailman terveysjärjestön ns. pitkällä kurssilla Brysselin vapaassa yliopistossa ja hänellä on ylempi korkeakoulututkinto (epidemiologia) Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health instituutiosta. Kirjoittajalla on julkaisuja merkittävimmissä kansainvälisissä lääketieteellisissä julkaisusarjoissa ja yhteensä vertaisarvioituja julkaistuja artikkeleita hänellä on 40 (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?term=paunio+m). Kirjoittajan tärkein tieteellinen havainto johti lopulta Maailman Terveysjärjestön maailmanlaajuiseen tuhkarokkorokotusstrategian muutokseen. https://www.duodecimlehti.fi/lehti/2017/3/duo13540 Pelkästään 2000-luvulla on tuhkarokkorokotus pelastanut noin 20 miljoonaa lasta elämälle.
Kirjoittaja toimi valtioneuvoston asettaman Säteilyturvaneuvottelukunnan puheenjohtajana vuosina 2009-2018. Kirjoittaja on toiminut vuodesta 2016 lähtien Valtakunnallisen Maanpuolustuskurssin sekä luennoitsijana että ns. pääopettajana (STM) syksyyn 2021 asti.

Hän on kirjoittanut kolme kirjaa: Vihreä Valhe (Weilin & Göös 1991), Vihreä Valhe - Valheen sysimustat juuret, salakavalat lonkerot ja murheelliset seuraukset (Auditorium 2015) ja Hourulan väen ilmastovallankumous (Omakustanne 2019). Kirjoittaja valittiin 20.3.2018 tieteelliseksi ja policy neuvonantajaksi American Council on Science and Health järjestöön. Järjestön on aikoinaan perustanut Norman Borlaug ja Elizabeth Wheelan. Se on teollisuutta ja hyvinvointia puolustava tieteellinen järjestö. Kirjoittajalta julkaistu useita raportteja Ison Britannian pitkäaikaisimman valtionvarainministerin Nigel Lawsonin perustamalla The Global Warming Policy Foundation sivustolla (https://www.thegwpf.org/?s=paunio). Kirjoittajalta on julkaistu merkittävillä brittiläisillä ja pohjoisamerkikkalaisilla keskusteluareenoilla useita puheenvuoroja (https://muckrack.com/mikko-paunio/articles) pääasiassa ympäristö- ja kehityspolitiikkaan liittyen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu