HBO:n Real Time keskusteluohjelman suosittu juontaja Bill Maher: ”Kanadan pääministeri puhuu kuin Hitler”

HBO:n suositun yhdysvaltalaisen Real Time keskusteluohjelman juontaja Bill Maher on puolustanut ohjelmassaan päättäväisesti Kanadan Convoy-liikettä. Bill Maher on pitkänlinjan demokraatti, mutta viimeisen vuoden aikana hän on erkaantunut Demokraattipuolueessa vallalla olevasta Woke-ajattelusta ja sanoutunut irti erityisesti kriittisestä rotuteoriasta ohjelmissaan. Hän pitää fiksaatiota valkoisen heteromiehen pahuudesta vaarallisena ja kansakuntaa jakavana.

Eilen illalla hänellä oli kovia sanoja ohjelmassaan Kanadan pääministerille Justin Trudeaulle, joka on haukkunut rauhanomaisesti pakkorokotuksia protestoivia rekkakuskeja ”tieteenvastaisiksi rasisteiksi ja naisvihaajiksi” ja valitellut heidän heiluttelevan hakaristi- ja USA:n konfederaatiolippuja. Hän on yksittäisistä mielenosoituksissa esiintyneistä häiriköistä yrittänyt tehdä Kanadan julkisen sanan avulla – huonolla menestyksellä – äärioikeistolaisia valkoista ylivaltaa edustavia mielipuolia.

Bill Maher eilen illalla kertoi käsityksenään, että ”Justin Trudeau puhuu kuin Hitler” ja ihmetteli ja paheksui, kuinka ”Trudeau ei voi hyväksyä mielenosoittajien mielipiteitä” (1). Ihan samaa – ”tottele minua ja sinun on oltava samaa mieltä kanssani” – autoritaarista retoriikkaa YLE:n toimittaja Renaz Ebrahimi yritti – huonolla menestyksellä hänkin – viljellä Sannikkassa.  Pelkästään YLE-areenassa Renazin hölmöilyä on katsonut 530 000 katsojaa, kun normaalisti Sannikkalla on ollut noin 30 000 katsojaa Areenan puolella.

Bari Weiss on entinen The New York Times’n journalisti. Hänet känselöitiin sakin hivutuksella ulos tästä ennen kunnianarvioisesta lehdestä kesällä 2019, koska ei ollut kumartanut riittävästi WOKE’a. Nyt hänellä on 150 000 tilaajaa Maalaisjärki (engl. Common Sense) alustalla, jonne kirjoittavat monet journalistit.

Ottawassa asuva Rupa Subramanya niminen free lance journalisti kirjoitti kaksi päivää sitten julkaistun pitkän artikkelin ”Mitä rekkakuskit haluavat” Bari Weissin Common Sense alustalla. Se perustuu 100 mielenosoittajan haastatteluun (2). Haastateltavat edustavat kaikkia Kanadan etnisiä ja rodullisia ryhmiä. Yhteistä heille on, että he vastustavat rauhanomaisesti Trudeaun tyranniaa ja että heidän mittansa on täynnä. Kanadassa on ollut paljon Suomea rankemmat sulkutoimet pakkorokotuksineen.

Nyt rekkakuskit ovat pari päivää sitten blokanneet tärkeimmän maaväylän Kanadan ja Yhdysvaltain välillä eli Ambassador nimisen Detroit joen yli kulkevan sillan, joka yhdistää Michiganin osavaltion ja  Windsorin provinssin. Neljä tuntia sitten oikeusistuin on tuominnut teon laittomaksi, mutta sillä ei ole ollut toistaiseksi toivottua vaikutusta.

Nyt USA:ssa Bidenin hallinto on kauhuissaan, että Los Angelesista Super Bowl tapahtuman yhteydestä ensi sunnuntaina alkaa USA:n on rekkakuskien convoy, joka suuntaa kohti Washington DC:tä saavuttaen sen maaliskuun ensimmäisenä päivänä. Matkan varrella se paisuisi samalla tavalla kuin Kanadan convoy, mutta USA:ssa puhutaan ihan toisesta mittaluokasta. Oma veikkaukseni on, että convoyn kärki – nyt rauhoittuneen koronatilanteen vuoksi – olisi dieselin hinnan nousussa.

”Yllättäen ja pyytämättä” Davosin Talousfoorumin sivuille ilmestyy Juliet Masiga nimisen ilmeisesti kenialaisen naisen artikkeli, jossa annetaan tuki Kriittiselle rotuteorialla. Siinä kehotetaan liikemaailmaa antamaan tilaa inklusiivuudelle ja vastuullisuudelle sekä yhdenvertaisuuden nimissä ei-valkoisia tulisi yhä enemmän valita liikemaailman päättäviin orgaaneihin. Artikkelissa ei mainita intersektionaalisuuden eli uhripisteluokituksen ydintä eli sitä, että me valkoiset heteromiehet sorramme muita, eikä mainita sanaa valkoinen ylivalta (engl. white supremacy). Siinä ”tasapuolisuuden” nimissä mainitaan teorian olevan yhteiskuntia jakava. Artikkelissa pureudutaan USA:n historiaan ja siellä vallitsevaan systeemiseen rasismiin, jota liikemaailmankin on vastustettava. Juliet Masigasta on vaikea löytää tietoa googlaamalla, mutta hän virallisesti tekee palveluksia Davosin talousfoorumille digital editor tittelillä.

 

1.

2. https://bariweiss.substack.com/p/what-the-truckers-want

3. https://www.weforum.org/agenda/2022/02/what-is-critical-race-theory/

MikkoPaunio
Perussuomalaiset Helsinki

Kirjoittaja on (s. 1961) Helsingin yliopistosta valmistunut terveydenhuollon erikoislääkäri, joka on työskennellyt seuraavien instituutioiden palveluksessa: Helsingin yliopisto, Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, sosiaali- ja terveysministeriö, Euroopan Unionin komissio ja Maailmanpankki. Kirjoittalla on Helsingin yliopiston yleisen epidemiologian dosentuuri. Hän on saanut jatkokoulutusta Maailman terveysjärjestön ns. pitkällä kurssilla Brysselin vapaassa yliopistossa ja hänellä on ylempi korkeakoulututkinto (epidemiologia) Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health instituutiosta. Kirjoittajalla on julkaisuja merkittävimmissä kansainvälisissä lääketieteellisissä julkaisusarjoissa ja yhteensä vertaisarvioituja julkaistuja artikkeleita hänellä on 40 (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?term=paunio+m). Kirjoittajan tärkein tieteellinen havainto johti lopulta Maailman Terveysjärjestön maailmanlaajuiseen tuhkarokkorokotusstrategian muutokseen. https://www.duodecimlehti.fi/lehti/2017/3/duo13540 Pelkästään 2000-luvulla on tuhkarokkorokotus pelastanut noin 20 miljoonaa lasta elämälle.
Kirjoittaja toimi valtioneuvoston asettaman Säteilyturvaneuvottelukunnan puheenjohtajana vuosina 2009-2018. Kirjoittaja on toiminut vuodesta 2016 lähtien Valtakunnallisen Maanpuolustuskurssin sekä luennoitsijana että ns. pääopettajana (STM) syksyyn 2021 asti.

Hän on kirjoittanut kolme kirjaa: Vihreä Valhe (Weilin & Göös 1991), Vihreä Valhe - Valheen sysimustat juuret, salakavalat lonkerot ja murheelliset seuraukset (Auditorium 2015) ja Hourulan väen ilmastovallankumous (Omakustanne 2019). Kirjoittaja valittiin 20.3.2018 tieteelliseksi ja policy neuvonantajaksi American Council on Science and Health järjestöön. Järjestön on aikoinaan perustanut Norman Borlaug ja Elizabeth Wheelan. Se on teollisuutta ja hyvinvointia puolustava tieteellinen järjestö. Kirjoittajalta julkaistu useita raportteja Ison Britannian pitkäaikaisimman valtionvarainministerin Nigel Lawsonin perustamalla The Global Warming Policy Foundation sivustolla (https://www.thegwpf.org/?s=paunio). Kirjoittajalta on julkaistu merkittävillä brittiläisillä ja pohjoisamerkikkalaisilla keskusteluareenoilla useita puheenvuoroja (https://muckrack.com/mikko-paunio/articles) pääasiassa ympäristö- ja kehityspolitiikkaan liittyen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu