Iiris Suomelan kaikkien blondivitsien äiti

Vihreiden budjettipuheenvuoron eduskunnassa pitänyt 25-vuotias tamperelainen yhteiskuntatieteiden opiskelija ja Tampereen yliopiston hallituksen jäsen avautui puheenvuoronsa aikana naamakirjassa ja totesi, että ”bensavero ei osu pahimmin köyhiin” ja että ”tästä on hyvin selkeää tutkimustietoa”. Hän jatkoi ”Mitä enemmän  rahaa ihmisellä on, sitä enemmän rahaa hänellä on ajaa autolla. Monella kaikista köyhimmistä ei ole varaa omaan autoon”.

Kuvan mahdollinen sisältö: 1 henkilö, hymy, possible text that says 'liris Suomela iiris_suomela pv Toinen huomio: bensavero ei osu pahimmin köyhiin. Tästä on hyvin selkeaä tutkimustietoa. Mitä enemmän rahaa ihmisellä on, sitä enemmän rahaa hänellä on ajaa autolla. Monella kaikista köyhimmistä ei ole varaa omaan autoon. Lisaä aiheesta: twitter.com/ twitter WessmanRoger/s... rasit eniten keskitulosia 3.5% 0,5%'

Hänen viittaamansa tutkimustieto oli siis tuo pylväsdiagrammi, jossa pylvään korkeus eri tuloluokissa kuvasti bensaveron osuutta kulutusmenoista eri tulonsaajaryhmässä. Hänen järkeilynsä mukaan hänen postaamansa kuvan osuuden korkeus kuvastaa bensaveron aiheuttamaa rasitetta kullekin tuloryhmälle.

Kukin päätelköön itse, mikä on tämän 25-vuotiaan nuoren naiskansanedustajan posttotuudellisuuden järkeilyn laatu. Nämä lisäkommentit siitä, että ”köyhimmillä ei ole varaa omaan autoon” tai ”Mitä enemmän rahaa ihmisellä on, sitä enemmän rahaa hänellä on ajaa autoa” jätän sitten ihan omaan arvoonsa.

Tämä olisi kovin humoristista, ellei tällainen vihreä ”rahaa saa pankista ja sähköä töpselistä ajattelu” olisi vallannut vallan kammarit koko EU:ssa.

Tässä englanninkielisessä youtube-videossa https://www.youtube.com/watch?v=hQ3Vvyxtsrk lähetän saksalaisen professori Fritz Vahreholtin (SPD) kanssa terveiset tässä energiaköyhyysasiassa EU:n Komission uudelle puheenjohtajalle Ursula von Leyenille ja hänen Euroopan Green Dealille. Sitä on katseltu ja kuunneltu nyt 53 000 kertaa.

Vihreä alkeisajattelu on johtanut erityisesti energiaköyhyyteen niissä EU-maissa kuten Saksassa, jossa on kustannuksista piittaamatta rakennettu kallista epäluotettavaa vaihtoehtoista tuuli- ja aurinkovoimaa. Miljoonat köyhät perheet ovat vailla sähköä Saksassa.

Olin nuorena lääketieteen ja kansanterveyden tutkijana yksi maamme suurimman koskaan istuneen pääministerin asettaman komitean eli Energiakomitean yksi sihteereistä kahden vuoden ajan 1987-8. Vastuunani oli selvittää eri primaarienergiamuotojen vaikutukset kansanterveyteen ja energiankulutuksen merkitys kansanterveydelle.

Lyhykäisesti: eri energiamuotojen tuotannon (koko elinkaari) vaikutukset kansanterveydelle ovat pienet, mutta häiriöttömän energiansaannin ja yhtäläisten kulutusmahdollisuuksien – energian loppukulutuksen eri muodoissa – merkitys kansanterveydelle on valtava.

Pahimmin tämä vihreä ”sähköä saa töpselistä ja rahaa pankista” ajattelu kurittaa nyt köyhimpiä maita, joilta Barack Obaman presidenttikaudella Maailmanpankissa tehdyllä päätöksellä evättiin mahdollisuus sellaiseen energiantuotannon kehittämiseen, johon kehittyneet maat tukeutuvat tai panostavat uudelleen massiivisesti. Japani rakentaa nyt ydinvoimapäätösten myötä valtavasti lisää kivihiilikapasiteettia. Saksa tukeutuu vielä pitkään kaikkein likaisimpaan ruskohiileen ja rakentaa nyt kaasuvoimaa.

Veikkaanpa, että monet nyt närkästyvät tällaisesta ”sedän” nuoreen naiseen kohdistamasta kritiikistä. Totean kuitenkin, että myös virheiden huru-ukko-osaston Osmo Soininvaara on epätoivoissaan käyttänyt Ardennien taistelun lailla viimeiset strategiset reservit ilmastokeskustelussa ja aivopieruillut siitä, että Suomeen tulee miljoonia ilmastopakolaisia. Hiljan Nature-lehdessä 30 tutkijan voimin arvosteltiin tällaisia huuhaapuheenvuoroja.

Kuten olen Lontoossa julkaistussa raportissa yli vuosi sitten kirjoittanut https://www.thegwpf.org/content/uploads/2018/05/Paunio-EnergyLadder.pdf vihreä halu luoda Afrikasta Seurasaaren tapainen ulkoilmamuseo on varmin tapa saada kymmenet miljoonat muuttamaan Eurooppaan.

Saharan etelänpuoleisessa Afrikassa – poislukien Etelä-Afrikka – YLI 90 % KOKONAISENERGIANKULUTUKSESTA ON PUUPOHJAISTA – lähinnä pyrolysoitua puuta eli puuhiiltä eli bioenergiaa.

Kun Afrikan väkiluku muutamassa kymmenessä vuodessa nelinkertaistuu, eikä heillä ole mahdollisuutta kehittyneiden maiden tavoin rakentaa energiainfrastruktuuria, on varmaa, että he polttavat metsänsä ja muuttavat Eurooppaan. https://www.thegwpf.com/green-energy-catastrophe-zimbabwe-turning-into-a-desert-as-poor-cut-down-forests-for-fuel/

Tosin punavihreiden ”ilmastohyvis” Kiina kaikessa hiljaisuudessa rakentaa jo Afrikan kivihiili-infrastruktuuria Euroopan keskittyessä identiteettipolitiikan mukaiseen hörhöilyyn ja lähettää kehitysavun mukana sinne aurinkokeittimiä ja muita turhia kalliita härpäkkeitä.

Sekä USA:n että Aasian dynaamiset taloudet porskuttavat ja virheä ajattelu tekee skleroottisesta Euroopasta lopulta Seurasaaren tapaisen ulkomuseon, jota turistit USA:sta ja Aasiasta tulevat sitten ihmettelemään.

Korkeimman Hallinto-Oikeuden (KHO) päätös evätä maailman puhtaimmalta sellutehtaalta ympäristölupa on osa tätä sklerosoituvaa Eurooppaa.

KHO:n presidentti Kari Kuusiniemi puhui hiljan ilmastoseminaarissa, jossa myös mm. Greenpeacen aktivisti Kaisa Kosonen ja Greenpeacen entinen aktivisti ja nykyinen Ulkopoliittisen instituutin Antto Vihma myös puhuivat. https://www.uef.fi/web/cceel/ilmasto-oikeudenkaynnit

MikkoPaunio
Perussuomalaiset Helsinki

Kirjoittaja on (s. 1961) Helsingin yliopistosta valmistunut terveydenhuollon erikoislääkäri, joka on työskennellyt seuraavien instituutioiden palveluksessa: Helsingin yliopisto, Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, sosiaali- ja terveysministeriö, Euroopan Unionin komissio ja Maailmanpankki. Kirjoittalla on Helsingin yliopiston yleisen epidemiologian dosentuuri. Hän on saanut jatkokoulutusta Maailman terveysjärjestön ns. pitkällä kurssilla Brysselin vapaassa yliopistossa ja hänellä on ylempi korkeakoulututkinto (epidemiologia) Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health instituutiosta. Kirjoittajalla on julkaisuja merkittävimmissä kansainvälisissä lääketieteellisissä julkaisusarjoissa ja yhteensä vertaisarvioituja julkaistuja artikkeleita hänellä on 40 (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?term=paunio+m). Kirjoittajan tärkein tieteellinen havainto johti lopulta Maailman Terveysjärjestön maailmanlaajuiseen tuhkarokkorokotusstrategian muutokseen. https://www.duodecimlehti.fi/lehti/2017/3/duo13540 Pelkästään 2000-luvulla on tuhkarokkorokotus pelastanut noin 20 miljoonaa lasta elämälle.
Kirjoittaja toimi valtioneuvoston asettaman Säteilyturvaneuvottelukunnan puheenjohtajana vuosina 2009-2018. Kirjoittaja on toiminut vuodesta 2016 lähtien Valtakunnallisen Maanpuolustuskurssin sekä luennoitsijana että ns. pääopettajana (STM) syksyyn 2021 asti.

Hän on kirjoittanut kolme kirjaa: Vihreä Valhe (Weilin & Göös 1991), Vihreä Valhe - Valheen sysimustat juuret, salakavalat lonkerot ja murheelliset seuraukset (Auditorium 2015) ja Hourulan väen ilmastovallankumous (Omakustanne 2019). Kirjoittaja valittiin 20.3.2018 tieteelliseksi ja policy neuvonantajaksi American Council on Science and Health järjestöön. Järjestön on aikoinaan perustanut Norman Borlaug ja Elizabeth Wheelan. Se on teollisuutta ja hyvinvointia puolustava tieteellinen järjestö. Kirjoittajalta julkaistu useita raportteja Ison Britannian pitkäaikaisimman valtionvarainministerin Nigel Lawsonin perustamalla The Global Warming Policy Foundation sivustolla (https://www.thegwpf.org/?s=paunio). Kirjoittajalta on julkaistu merkittävillä brittiläisillä ja pohjoisamerkikkalaisilla keskusteluareenoilla useita puheenvuoroja (https://muckrack.com/mikko-paunio/articles) pääasiassa ympäristö- ja kehityspolitiikkaan liittyen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu