Juuri valmistunut espanjalainen faasi II tehohoidettujen koronapotilaiden melatoniinihoitokoe pettymys
Olen ollut yhteydessä Espanjaan ja saanut Granadan yliopiston professori Darío Acuña Castroviejolta tulokset heidän ensimmäisestä satunnaistetusta faasi II:n melatoniinihoitokokeesta, jossa plasebokontrolloidusti ja kaksoissokotetusti annettiin 12:lle koronan vuoksi tehohoitoon joutuneelle potilaalle erittäin suuria suonensisäisiä melatoniiniannoksia (jopa 500 mg päivässä). Kokeessa oli kuusi arvottua 6 plasebokontrollia.
Valitettavasti tulokset eivät olleet toivotunoloisia.
Tulokset ovat muutama päivä sitten julkistettu, joskaan vielä tieteellistä artikkelia ei tästä hoitokokeesta ole kirjoitettu:
https://www.clinicaltrialsregister.eu/ctr-search/trial/2020-001808-42/results
Ylikuolevuus melatoniiniryhmässä ei ollut tilastollisesti merkitsevästi eri verrattuna plaseboryhmään.
Sain myös heiltä tarkempaa tietoa vatsan alueen kirurgian myötä syntyneen vaikean verenmyrkytyksen eli sepsiksen satunnaistetusta hoitokokeesta, joka tehtiin vuosina 2013-2016. Siinä annettiin paljon pienempi 60 mg päiväannos suoneen. Plaseboryhmässä 3/12 kuoli kun taas 0/14 melatoniiniryhmässä kuoli; ero ryhmien välillä ei ollut tilastollisesti merkitsevä.
Melatoniini vähensi sairaalassaoloaikaa 50 %:lla hoitokokeessa. Tämän eron tilastollista merkitsevyyttä en tiedä.
Tutkijat aikovat tehdä isomman faasi III satunnaistetun melatoniinihoitokokeen sepsispotilailla monikeskustutkimuksena USA:ssa ja Euroopassa.
Muistettava on, että Iranissa ja Irakissa tehdyissä satunnaistetuissa hoitokokeissa käytettiin käytännössä jopa satoja kertoja pienempiä hoitoannoksia ja ne otettiin suun kautta. Suun kautta otettaessa melatoniinia maksa metaboloi siitä suurimman osan (85 %; https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10883420/) ennen kuin se menee verenkiertoon ja kohde-elimiin.
On muistettava vielä, että Iranissa ja Irakissa tehdyt tutkimukset eivät lopulta ole aitoja satunnaistettuja tutkimuksia, koska niissä ei noudateta kliinisen hoitokokeen analysoinnin pääsääntöä eli ”once randomized always analyzed” eli aie hoitaa periaatetta. Tämä rikkoo hoitokokeen.
Espanjalainen hoitokoe ei poissulje sitä mahdollisuutta, että pienemmillä melatoniinin annoksilla voisi olla terapeuttisia vaikutuksia, mutta todisteita meillä ei tästä vielä ole.
Melatoniinin vaikutukset immuunijärjestelmään ovat erittäin monimutkaisia, toisin sanoen voi olla olemassa terapeuttinen ikkuna, ja annos liian suuri.
Ilmoita asiaton viesti
En ole itse niin huomannut, että melatoniiniin olisi liitetty korkeita odotuksia koronan hoidossa. Mutta erittäin tervetullut katsaus Pauniolta siihen liittyen silti.
Ilmoita asiaton viesti
No, tämä avaus osoittaa pieteettiä, koska avaaja itse on aiemmin liittänyt melatoniiniin toiveita.
Ilmoita asiaton viesti
Minulla ei myöskään ole ennakkokäsitystä, onko ’monoclonal antibody’ -hoitoja pidetty lupaavina. Joidenkin lääkereiden mukaan nyt on. American Greatness -uutisoinnissa lienee toki konservatiivisen agendan politiikkaa mukana, mutta olisiko tuossa silti lupaavaa lisäselvityksen aihetta?
Doctors Outraged After Biden Regime Shuts Down Life-Saving Monoclonal Antibody Treatments
https://amgreatness.com/2021/12/29/doctors-outraged-after-biden-regime-shuts-down-life-saving-monoclonal-antibody-treatments/
Ilmoita asiaton viesti