Kiitos YLE:n toimittaja Renaz Ebrahimi woke-ideologian oikean luonteen paljastamisesta
Renaz Ebrahimin juontamassa YLE:n 95-vuotisjuhlaräpkimarassa vilahtaa n-sanan pahempi versio 57 ja naista halventava h-sana 99 kertaa.
Tässä ohjelmassa Renaz kuuntelee räppiä, jossa käytetään vielä karmeampaa nekrusanaa 13.30 kohdalla. https://areena.yle.fi/1-50944918 Hän siis koki turvattomaksi itsensä, kun kuuli Valtaojan kertoi n-sanan Peppi Pitkätossusta. YLE:n tulee antaa tälle toimittajalle välittömät potkut.
Tämä on täysi katastrofi punavihreälle wokelle. Sannikkaa on katsottu yli 355 000 kertaa YLE:n Areenassa ja nousee yhä nopeasti. Aiemmissa Sannikoissa per jakso 30 000 areenakatsojaa😎 https://areena.yle.fi/1-50667789
IL teki pitkän Ebrahimia puolustavan ja Valtaojaa syyllistävän jutun jättäen kysymättä Ebrahimilta ikävät kysymykset.https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/7bdb5a91-b7a1-49dd-9e74-7556031a720a
YLE:n Sannikassa vietiin eilen suomalaista keskustelukulttuuria monta piirua oikeaan suuntaan, koska siinä paljastui woke-ideologian autoritaarisuus. Ensimmäisen haastatteluosuuden huipennuksessa tiedetoimittaja ja tietokirjailija Osmo Tammisalo iski asian ytimeen, eli siihen, että nykyinen yhteiskunnallinen ilmapiiri woken myötä uhkaa ihmisten oikeutta omaan itsenäiseen ajatteluun ja että woke-ideologia ei edusta liberaalia aatetta, vaan autoritaarista pakottavaa aatetta.
Seuraavassa osuudessa YLE:n toimittaja Renaz Ebrahimi ja kosmologian emeritusprofessori Esko Valtaoja keskustelivat mielipiteen vapaudesta, woke-ideologiasta känselöinteineen ja intersektionaaliuuksineen. Olen muutamaan otteeseen kirjoittanut tässä blogissani USA:n yliopistoista levinneen woke-ideologian tuonnista sanoineen päivineen Suomeen ja mitä absurdiuksia ja älyttömyyksiä siitä seuraa.
Viimeinen woke-skandaali tuo Afrikantähtigate taisi avata ihmisten silmiä jo laajalti, mutta eilinen Sannikka todennäköisesti avasi yhä laajemmalle ihmisten silmiä wokepakkokulttuurin Suomeen rantautumisesta ja sen kielteisistä yhteiskunnallisista vaikutuksista Suomessa. Kiitos tästä lankeaa YLE:n toimittajalle Renaz Ebrahimille. Hän paljasti kaikessa alastomuudessaan woke-ideologian pakkoluonteen ja pakkomielteen ihonväriin ja valkoisen miehen pahuuteen.
Seuraavassa käyn lähinnä Ebrahimin vastauksia, syytöksiä ja väitteitä läpi menemättä nyansseihin tai liikaa yksityiskohtiin. Ebrahimin ja Valtaojan haastatteluosuus alkoi Sannikan kysymyksellä loukkaantuvatko ihmiset turhan helposti? Leimaammeko ihmisiä liian herkästi?
Ebrahimin totesi, että riippuen tilanteesta on oikein koolauttaa tai lempeästi koolin (=ilmeisesti yksityisviesti) ihmisiä ja jos pyydät anteeksi lopulta koolauttajalta niin homma on ok, mutta jos kieltäydyt ottamasta vastuuta eli et pyydä anteeksi, ihmisten liiveihin uiminen on ok. Ebrahimi oli sitä mieltä, että nyt vihdoin satojen vuosien sorron jälkeen Suomessa vähemmistöillä on oikeus mediassa ja somessa sanoa sanottavansa ja että meillä oli epäterveesti totuttu siihen, että sorto oli koettu normaaliksi. Etuoikeutetut ihmiset nyt ekaa kertaa koolautetaan heidän aiheuttamastaan sorrosta ja vihapuheesta. Meidän pitää hyväksyä epämukavuus (ilmeisesti tarkoitti tällä vastemielistä känselöintiä), koska se on edellytyksenä tasa-arvolle ja yhdenvertaisuudelle.
Valtaoja piti tätä koolauttaamista kyttäämisenä, eikä hyväksynyt Ebrahimin näkemyksiä.
Keskustelu syventyi sitten sopimattomiin sanoihin ja ihonväriin. Avaruusfyysikkomme siteerasi erästä kansanedustajaa ja lausui sanat ”Hyppivät n-ukot” ja viittasi Peppi Pitkätossu kirjassa esiintyvään ”n-kuninkaaseen”. Valtaoja yritti näillä sanoilla valottaa sitä, että yksittäisiä sanoja ei tule tuomita, vaan kontekstuaalisuus ja sanalla välitetty viesti on tärkeintä. Tästä syntyikin riemu.
Ebrahimin vastaus:
”Tämä on ihan superjärkyttävää, että olen tällaisessa tilassa, missä valkoinen ihminen ruskean ihmisen vieressä kaksi kertaa käyttää n-sanaa ihan tahallaan.”
Sitten keskustelussa Ebrahimi meni suoriin henkilökohtaisuuksiin halveksien häpeilemättä Valtaojaa ja hänen tekojaan jopa hänen Nenäpäiväaktivismiaan, jotka kaikki olivat Ebrahimin mielestä vähättelyn arvoisia. Tosin hän oli sitä mieltä, että valkoiset valtaapitävät vähättelevät sorrettuja ihmisiä ja tästä syystä emme pääse eteenpäin asioissa. Hän väitti Valtaojan saaneen elää elämänsä ja tehdä vapaasti asioita ottamatta vastuuta mistään. Toisin on hänen kohdalla, koska hän on aina joutunut miettimään tekojaan ruskean ihon värinsä vuoksi.
Hän vaati tomerasti, että meidän pitäisi toimia vihapuhetta vastaan ja uhriutui ja valitteli, että känselöijiä vastaan käydään keskustelua. Hän totesi, että näin ei saa tehdä meitä vastaan, jotka yritämme tehdä antirasistista työtä ja työtä intersektionaalisuusperiaatteiden puolesta. Niille, jotka vielä eivät tiedä mitä em. periaatteet ovat, tiedoksi, että nämä periaatteet luovat uhripisteytysjärjestelmän, joihin perustuvat yhdenvertaistamistoimet, joilla sorretut nostetaan positiivisella syrjinnällä kustannuksista välittämättä valkoisen patriarkaatin kanssa yhdenvertaisiksi.
Maailmassa ja jo Suomessakin ymmärretään laajalti, että ihmisten, yhtiöiden ja yhteisöjen wokeaatteesta kumpuava känselöinti on oikeasti vastemielistä yksittäisten ihmisten, yhtiöiden ja yhteisöjen sortoa, raunioittamista ja maalittamista. Tämänkin Ebrahimi käänsi päälaelleen todeten, että känselöinti on itse asiassa vastuunottokulttuurin edistämistä ja totesi, että jo me koolautetaan sut sun vääristä sanoista ja mielipiteistä, ja sä suostut keskusteluun ja olet lopulta samaa mieltä kanssamme ja pyydät anteeksi meiltä ja otat vastuun asioista, niin känselöinti onkin rakkautta.
Loppukeskustelu olikin sitten ihon väriin liittyvää pakkomielteistä saarnaa Ebrahimin puolelta. Valtaojan yrittäessä väittää, että tämä pakkomielle ihonväriin on itseasiassa käänteistä rasismia, Ebrahimi tiesi kertoa, että käänteinen rasismi on tieteellisesti osoitettu olevan olematon käsite. Lopuksi Ebrahimi esitti voimaakkaana mielipiteenään sen, että wokeväellä on oikeus tietyissä tilanteissa hiljentää valkoihoiset ihmiset keskusteluissa, koska jos kyse on alistetun ihmisryhmän oikeuksista, valkoisilla ei ole asiaa keskusteluun. Hän antoi ymmärtää Sannikan olevan etuoikeutettu nainen häneen nähtensä ihonvärinsä vuoksi.
Kaiken kaikkiaan Renaz Ebrahimin moukkamainen käytös ja sanankäyttö oli niin pöyristyttävää ja suomalaisten silmiä avaavaa, että näitä ebrahiimeja pitää saada lisää eetteriin ja printtiin.
Aikoinaan USA:n presidentti Dwight Eisenhowerilla oli vaikeuksia Joseph McCarthyn överiksi menneen kommunistijahdin kanssa. Hän keksi mielestään hyvän keinon hillitä McCarthyä sillä, että laittoi hänet uuteen keksintöön eli TV:seen. Se tepsi, tavalliset ihmiset ymmärsivät, että McCarthy oli ääri-ihminen vaarallisine ajatuksineen ja mccarthyismi kuihtui hiljalleen pois.
Sannikka teki Suomelle ja suomalaisille eilen palveluksen tehdessään eisenhowerit tuomalla Renaz Ebrahimin TV:seen perjantai-iltana parhaaseen katseluaikaan. Toivottavasti mahdollisimman moni suomalainen katsoo tämän Sannikkajakson https://areena.yle.fi/1-50667789; nyt katsojia on Areenan puolella jo lähes 60 000.
Sannikka toi kyllä esiin jaksossaan woke-kulttuurillisen epäonnistumisen, suoranaisen mahalaskun. Valtaoja pyyhki lattiaa pöyristymisen ammattilaisella ja näytti miltä tämä voi pahimmillaan näyttää. Voimme nyt valkoisina heteromiehinä hengittää hetken vapaammin, Valtaoja saattoi antaa meille hetken jopa tuoda esiin omia ajatuksiamme pelkäämättä, että jo läsnäolomme vie joltakulta ”turvallisen tilan”. Tuskin tämä helpotuksen hetki kuitenkaan kauaa kestää, kyllä ne vielä uudelleen suuttuvat jostain, kenties aiheesta, sillä kertaa.
Paunio, kirjoitat käyväsi läpi Ebrahimin väitteitä, mutta tyydyit silti vain kertomaan tunteistasi, joita hänen tunnepohjaiset puheenvuoronsa sinussa synnyttivät. Ei se mitään. Meillä kaikilla on ne, ne tunteet nimittäin. Ja vaikka Valtaojakin välillä menetti tunteidensa hallinnan, hän onnistui keskustelussa ottamaan valtikan käteen sivuuttamalla oman puolustusreaktionsa, ainakin hetkellisesti.
Kehotan sinua, Paunio, kuitenkin katsomaan jakson uudelleen. Kun itse katsoin Sannikan alustusta, näin tämän US-alustan Sannikan esiin nostaman kahtiajaon näyttämönä. Itse pidän sinua, Paunio, nimenomaan kahtiajaon synnyttäjänä ja puolestapuhujana. Kuten Sannikka kertoi, woke-kulttuuria harrastetaan molemmissa päissä. Sinä olet tämän alustan woke-persoona, siellä toisessa.
Ilmoita asiaton viesti
Huh huh. Olipa reikäpäinen kommentti Niemeläiseltä. Ensimmäinen kappale lupasi jo jotain älyllistä tuotosta, mutta loppuosa palautti asiat takaisin uralleen siihen vanhaan tuttuun huttuun johon on saanut tottua kun niemeläinen näppäimistöön koskee. Noh, odotellaan riikosen, makkosen ja wannabe refugee salakarin kommentteja, eiköhän he kykene tämänkin niemeläisen riman alittamaan.
Ilmoita asiaton viesti
Ymmärrän, että kommenttini oli vaikea. Kun luet sen kohtuullisen rauhallisesti uudelleen läpi, saatat löytää jyvän. Ehkä. Toivottavasti.
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/tapio-tuomaala/esko-valtaoja-antoi-marja-sannikan-ohjelmassa-kasvot-valkoisen-miehen-taakalle/#comment-3541237
Ilmoita asiaton viesti
Nieminen, olet oikeassa Renaz Ebrahimi on käänteinen persu.
Ilmoita asiaton viesti
ja suora demarivihreä.
Ilmoita asiaton viesti
Kahtiajako ja vastakkainasettelu ovat hienoja asioita. Niistä syntyy jotain hyvää aina. Konsensuksen tavoittelu on mielenhäiriö, joka tuottaa tylsämielisyyttä kuten pakonomaista yhteisöllisyyttä. Se ei ole totta eikä aitoa. Me ihmiset olemme erilaisia ja muodostamme itse omia ryhmiä ja se on luonnollista kuten eri arvot.
Itse en muuttaisi pilkkuakaan puheissani jonkin Ebrahimin vaatimusten takia. En myöskään vaatisi häneltä tätä.
Me suomalaiset emme ole mitään velkaa maailman ebrahimeille. Emme ole heillä teettäneet töitä tai käyttäneet orjina. He saavat olla kiitollisia päästessään tänne kovalla työllä luotuun toimivaan yhteiskuntaan ja vaieta sekä keskittyä oman panoksensa antamiseen eikä vaatimusten esittämiseen.
No tulipa tuo perusviesti sanottua selvästi.
Ilmoita asiaton viesti
Kahtiajako ja vastakkainasettelu ovat hienoja asioita. Niistä syntyy jotain hyvää aina. Konsensuksen tavoittelu on mielenhäiriö, joka tuottaa tylsämielisyyttä kuten pakonomaista yhteisöllisyyttä.
————————————
Vai olet sitä mieltä, että mitä enemmän olemme asioista eri mieltä, sitä parempi.
No miksi et muuta maahan missä näin eletään. Syyria, Afganistan tai Irak voisivat olla sinulle mainioita paikkoja missä erimielisyys on saavuttanut Hämäläisellekin riittävän tason. Siellä ei tylsää päivää näe ja konseksuksesta ei ole tietoakaan joten voit elää ilman mielenhäiriön pelkoa.
Ilmoita asiaton viesti
Ehkä on kuitenkin siedettävämpää olla maassa, jossa asiat ovat ainakin vielä suhteellisen hyvin, verrattuna mainitsemiisi maihin.
Tietysti ihmiset luonnostaan haluavat olla samanmielisten seurassa, kuten minä oman kaveripiirini kesken ja Makkonen omansa, kuten Hämäläinenkin. En itse ainakaan tulkitse, että Hämäläinen pitäisi erimielisyyttä itseisarvona.
Jos yritän tulkita Hämäläinen kommenttia oikein, hän kai tarkoitti, että ihmisryhmillä on omat arvonsa ja arvokkaiksi koetut asiansa, joiden yhteen sovittamisessa konsensuksen löytyminen on mahdotonta.
Itseäni on viime päivinä mietityttänyt esim. ympärileikkaus, joka on joillekin ryhmille tärkeä asia. Samalla se kuitenkin oleellisella tavalla sotii ihmisen koskemattomuutta vastaan, jos toimenpide tehdään asiaa ymmärtämättömälle lapselle muusta kuin lääketieteellisestä syystä. Tarkoitan tässä siis sekä tytöille että pojille tehtävää toimenpidettä ilman tekosyytä (pojille se on lievempi). Tällaiset asiat usein sivuutetaan, kun puhutaan yhdenvertaisuudesta ym. hienoista arvoista.
Ilmoita asiaton viesti
Jos yritän tulkita Hämäläinen kommenttia oikein, hän kai tarkoitti, että ihmisryhmillä on omat arvonsa ja arvokkaiksi koetut asiansa, joiden yhteen sovittamisessa konsensuksen löytyminen on mahdotonta.
—————————-
Hämäläisen omilla arvoilla ei ole toivoakaan, että ihmisten välinen konsensus olisi mahdollista koska hän on erimielisyyksien ylläpitäjä muun muassa vastustamalla ihmisoikeuksia ja oikeusvaltiota, jotka niitä ylläpitävät
Ilmoita asiaton viesti
Että osaat olla hauska. Mihinkähän ihmisoikeuksiin tai oikeusvaltioon Ebrahimin horinat liittyvät. Hänhän saa olla ihminen ja Suomessa pääsee raastupaan kaikki. Hän saa lisäksi puhua vapaasti valtamediassa, vaikkei hänen juttujaan kukaan täällä tarvitse.
Hänellä on hommia mennä saarnaamaan kehitysmaihin, missä ei ole yhtään mitään siitä mistä hän täällä saa nauttia.
Ilmoita asiaton viesti
Että osaat olla hauska. Mihinkähän ihmisoikeuksiin tai oikeusvaltioon Ebrahimin horinat liittyvät.
———————–
Että osaat sitten olla hauska.
Kommenttini ei liittynyt mitenkään Ebrahimiin jota itse pidän ääliönä, vaan sinun omaan arvomaailmaasi.
Ilmoita asiaton viesti
Se, että mennään henkilöön esitettäessä omaa mielipidettä, ei todellakaan anna hyvää kuvaa mistä erimielisyys johtuu, kun ei itse pysty perustelemaan vaan kylläkin syyttelemään toista osapuolta.
Ihmisten välinen konsensus kyllä voi olla erimielistenkin kesken, jos voi ottaa vastaan sen toisen erimielisen mielipiteen. Kyllä se vain on niin, ettei se oma mielipide ole aina faktaa tietoa vaan omaa mielipidettä eli käsittämistä asiasta. Jokaisella on siten omat arvot. En itse pidä/ katso oikeaksi hyökätä kenenkään arvojen kimppuun kommentoijan esittämällä tavalla. Kunnioittamista enemmän kehiin erimieltä olevien mielipiteistä ja perustelemalla omaa erimielistä mielipidettä, kun ei hyväksy toisen esittämää.
Ilmoita asiaton viesti
Se, että mennään henkilöön esitettäessä omaa mielipidettä, ei todellakaan anna hyvää kuvaa mistä erimielisyys johtuu, kun ei itse pysty perustelemaan vaan kylläkin syyttelemään toista osapuolta.
———————
Minähän perustelin asiani. Ja Hämäläinen tässä on se joka ei hyväksy eriäviä mielipiteitä, en minä.
Ilmoita asiaton viesti
Muslimimaissa ollaan hyvin konseksuksen vallassa siitä kuka profeetta oli ja mitä saa tehdä sekä ajatella. Muuta niissä ei tarvita.
Suomessa ei kaivata sitäkään vertaa konsensusta. Länsimaiseen sivistysvaltioon ei kuulu ideologinen pakkokonsensus, jota viherpunikit ajavat. Se tarkoittaa totalitääristä tavoitetta, jossa kaikki ovat viherpunikkeja.
Koko länsimaonen maailma ja sen saavutukset perustuvat erimielisyyteen eikä samanmielisyyteen, jota konsensus tarkalleen tarkoittaa. Ilman vastakkainasettelua ja erimielisyyttä ei todellakaan synny mitään merkittävää. Konsensus ei ole synonyymi kompromissille.
Joko alkaa raksuttaa Makkonen?
Ilmoita asiaton viesti
Länsimaiseen sivistysvaltioon ei kuulu ideologinen pakkokonsensus, jota viherpunikit ajavat. Se tarkoittaa totalitääristä tavoitetta
————————-
Konsensusta kannatetaan yli puoluerajojen. Vain äärioikeisto ei siedä sitä.
Konsensus on totalitarismin vastakohta. Ei ole mikään yllätys, että Hämäläinen kääntää tämänkin asian nurin kurin.
Ilmoita asiaton viesti
Olet väärässä pahemman kerran. Et ymmärrä sanojen merkitystä. Konsensus ei tarkoita samaa mieltä olemista. Se tarkoittaa jotain yhteistä nimittäjää eri näkemysten välillä. Konsensus syntyy pakosta tehdä päätöksiä, ei samanmielisyyttä varten tai poistamaan erilaiset näkemykset.
Kun ihmiset lakkaavat olemasta eri mieltä, olemme tarkalleen Orwellin kuvaamassa totalitarismissa ja poliisivaltiossa.
Ilmoita asiaton viesti
Et ymmärrä sanojen merkitystä.
Kun ihmiset lakkaavat olemasta eri mieltä, olemme tarkalleen Orwellin kuvaamassa totalitarismissa ja poliisivaltiossa.
——————————-
Hämäläinen ei ymmärrä sanojen merkitystä.
Konsensus EI tarkoita sitä, että kaikkien täytyy olla samaa mieltä. Tämähän olisi sula mahdottomuus, minkä pitäisi vähemmälläkin aivokapasiteetilla ymmärtää.
Konsensus tarkoittaa sitä, että myös sellaiset ihmiset otetaan päätöksenteossa huomioon, jotka ovat eri mieltä, vaikka heitä olisi vähemmistö.
Ilmoita asiaton viesti
Konsensus tarkoittaa, että vaikka päätöksiä tehdään enemmistön ehdoilla, myös vähemmistöön jäävien näkemykset huomioidaan päätöksenteossa. Konsensuksessa pyritään kollektiiviseen hyvään eikä ainoastaan enemmistön harjoittamaan pakkovaltaan.
Kahtiajaossa ja vastakkainasettelussa on hyvää ja kannatettavaa, mutteivät näkökulmat saa jakaa leireihin, joissa pyritään valta-asemaan toisia vastaan. Vähemmistöksi jäävän osapuolen näkemyksille on annettava arvo.
Minäkään en omia puheitani Ebrahimin vaatimusten takia muuttaisi. Ymmärrän toki esimerkiksi, ettei n-sana ole sovelias kenestäkään henkilöstä puhuttaessa, muttei n-sanan käyttöä voi kaikissa konteksteissa rajoittaa. Ebrahimin me(hyvät)-ja-ne(huonot) -jako oli myös loittoonnuttavaa kuultavaa.
En minä häneltä mitään kiitollisuutta edellytä. Hän saa toki olla juuri niin kiitollinen ja käyttäytyä juuri niin kuin haluaa, mutta tuon haastattelun jälkeen kyllä silmäni avautuivat sen suhteen, että woke-ilmiön takana on määrätietoista vouhkaamista, jonka soisin mielelläni rauhoittuvan. Mieluummin hakisin yhteisymmärrystä, jota Valtaojakin omissa puheenvuoroissaan pyrki hakemaan.
Ilmoita asiaton viesti
woke-ilmiön takana on määrätietoista vouhkaamista, jonka soisin mielelläni rauhoittuvan. Mieluummin hakisin yhteisymmärrystä, jota Valtaojakin omissa puheenvuoroissaan pyrki hakemaan.
——————————
Itse kuvittelisin, että tämä Woke on vastaisku rasistien äänekkäälle vouhottamiselle. Huomion arvoista on se, että Wokea vastustaa voimakkaimmin juuri se ääripää jota Woke-ihmiset arvostelevat.
Tämä Ebrahim muuten oikein Woke olikin. Näki valkoisia rikollisia ihan joka paikassa ja wokeili suorassa lähetyksessä tätä ryhmää edustavalle Valtaojalle tästä johtuvaa epämukavaa oloaan.
Ilmoita asiaton viesti
Woke on puoltensapitämisen kulttuuria. Siinä mennään isoilla, kuten vaikutusta hakien on tapana.
Kyse on vähän kuin jenkeissä menneen yksittäisen tapahtuman kohdalla. Nuori kaveri ampui pari ihmistä, puolustautuessaan.
Noita tilanteita kun pukkaa, ruumiita seuraa, ihan tavan elämän olosuhteita hakiessa.
Ympäristöperustaisia oireita, ja tässä ympäristö tarkoittaa sitä rakentamista, jonka vaikutuksesta teemme asioita, kuten woukkailemme, jne.
Ei ole rakettianalyysiä vaativa kohta.
Ilmoita asiaton viesti
Katsoin ohjelman ja näin naisen, joka ei ihonväriltään, tai muulta ulkonäöltään juurikaan poikennut kantasuomalaisista. Tämä nainen loukkaantui siitä, että Valtaoja käytti n-sanaa nimenomaan hänen vieressään. Olisi ihan kiva kuulla, mitä ne ihan oikeasti suomalaisista erinäköiset ihmiset tuumisivat tämän valkoihoisen naisen myötäloukkaantumisesta.
Ilmoita asiaton viesti
Miksi kenenkään mielestä sillä, mitä joku Renaz Ebrahimi (nevehööd) on asiasta mieltä olisi jotain merkitystä?
Ilmoita asiaton viesti
Tai että miksi ketään muuta kuin persuja kiinnostaisi joku ”woke”.
Lieneeköhän woke joku samanlainen taruolento kuin kulttuuri-marx ?
Ilmoita asiaton viesti
En ole persu mutta mua kiinnostaa kulttuurisena ilmiönä tämä ”woke” ihan pirusti. Jaa joo, olen Valtaojan kanssa ilmeisesti samaa mieltä että se rinnastuu 70-luvun vasemmistolaiseen liikkeeseen ja taistolaisuuteen mikä näyttää tänä päivänä lähinnä järjettömältä.
Ilmoita asiaton viesti
Lähinnä se, että oikeasti kuulin jostain wokesta, taistolaisuudesta ja kulttuuri-marxista persuilta. Minulle ne olivat täysin vieraita käsitteitä että piti ihan selvittää mitä ne ovat.
Taistolaisuus tosiaankin löytyi historiasta, aikakaudelta jolloin Trivial Pursuitissa Moskova oli Neuvostoliiton pääkaupunki ja oli erikoista että tuo olisi ajankohtaista nykypäivänä. ”woke” taas on joku ameriikan outous eikä minusta liikuta meitä millään tavalla ja saisi mielestäni pysyä siellä, ja kulttuuri-marxia en tiedä vieläkään mitä se tarkoittaa. Ainoa kuvaus kulttuuri-marx:ille löytyy Hikipediasta, ja on aika jännää että kaikkea persuslangia pitää tuolta etsiä mitä tarkoittaa.
Pidän kaikkia ideologioita järjettöminä.
Ilmoita asiaton viesti
Valtaosa suomalaisista, myös minä, kuuli termin ”kulttuurimarxilainen” ensimmäisen kerran heinäkuun 22. päivän jälkeen vuonna 2011. Silloin norjalainen terroristi Anders Breivik surmasi Oslon keskustassa autopommilla kahdeksan ihmistä. Myöhemmin samana päivänä hän saapui poliisiksi naamioituneena Utøyan saarelle ja tappoi 69 nuorta.
Ennen hyökkäystä hän oli ladannut internettiin yli tuhatsivuisen manifestin ”Euroopan itsenäisyysjulistus 2083”. Siinä hän kirjoitti muun muassa näin: ”Vallankumous alkaa kulttuurimarxilaisuuden yhteiskunnallisen monopolin murtamisella”.
Iskun jälkeen Jussi Halla-aho, joka tuohon aikaan oli jo kansanedustaja, kommentoi tapahtumaa Facebookissa näin: ”(…) huono maahanmuutto on huonoa ja monikulttuurisuus hanurista Breivikin teosta riippumatta ja huolimatta.” Lausunnon typeryyden ylitti ainoastaan ajoituksen ajattelemattomuus.
Tai jos se ei ollutkaan ajattelemattomuutta? Varhaisin maininta kulttuurimarxilaisista löytyy Jussi Halla-ahon Scripta-blogin vieraskirjasta vuodelta 2007. Sieltä termi levisi pikkuhiljaa muihin laitaoikeistolaisiin medioihin. ”Maahanmuuttokriitikoitten” suosimalla Hommaforumilla keskustelu kulttuurimarxismista on jatkunut jo vuosia.
Ilmoita asiaton viesti
Matti Karanattu. Persukortti pelattu, kun et muuhun pysty säälittävää vihervasemmistolaista keskustelukyvyttömyyttä. Ota selvää mitä epädemokraattiset vasemmistolaiset woke- ja cancel kulttuurit sekä intersektionaalinen feminismi tarkoittavat, sananvapauden rajoituksia ja demokratian vastaisuutta. Se ne eivät ole mitään traruolentoja vaikka äärivasemmistolaiset yrittävät valheillaan pimittää ne.
Ilmoita asiaton viesti
Cancel-kulttuurista on tiedossani yksi suomalainen esimerkki. Eräs kesäteatteri taipui sensuroimaan Elina Karjalaisen klassikkoa Uppo-Nalle, koska rokotevastaiset hyypiöt pahoittivat mielensä siitä kun Uppo-Nallelle annetaan rohkeusrokotus. Ei sitten annettu. Eipä tiennyt Karjalainen 40 vuotta sitten kuinka herkkänahkaisia koliikkiaikuisia nykymaailmassa on.
Vapaavuoron puolella oli yllättäen yksi kirjoitus jonka tekijä selvästi tiesi mitä intersektionaalinen tarkoittaa. Lukekaa jos uskallatte.
https://vapaavuoro.uusisuomi.fi/ollibackstrom/intersektionaalista-sotahistoriaa/
Ilmoita asiaton viesti
Niin, en minäkään Renaz Ebrahimia ensiesiintymisen jälkeen varsinkaan nousevana tähtenä pidä. Minulle woke-kulttuuri esiintyi nyt ensimmäistä kertaa näin läheltä ja siksi kiinnostuin tästä keskustelusta. En niinkään tästä keskustelijasta.
Ilmoita asiaton viesti
Ebrahimi ei kenties henkilönä meinaa mitään tai ole nouseva tähti, mutta hänen tavallaan maailmaa nyt kovin paljon hahmotetaan. Ennustan, että ikävä kyllä Afrikan tähti-kohu on vasta alkusoittoa, woke-ideologia on lyömässä läpi ja mukaan tulevat ne, jotka eivät ajattele omilla aivoillaan, mutta haluavat olla ns. hyvisten puolelle. Heitä kyllä riittää.
Ilmoita asiaton viesti
Olihan se kirjmessuilla se tupakka-askin kansijuttu.
Itse asiassa vielä pahempi kuin Afrikan tähti.
Ilmoita asiaton viesti
Yle poisti v.2018 ohjelmistostaan Herra Heinämäki nimisen lastenohjelman syystä, että ohjelmassa esiintyi i-sana (= int.aani) puettu suomalainen henkilö (mies).
IS: ”Yle katsoo, että alkuperäiskansaa edustavan riviroolin (???) hahmoa voidaan pitää loukkaavana.” Mikä on rivirooli?
Päätös ei perustunut siihen, että rivirooli (??) olisi ollut loukkaava. Tästä ei ollut varmuutta. Poistamiseen riitti, kun sitä voitiin pitää loukkaavana. Lapsiparat.
Ilmoita asiaton viesti
No aika uusi juttuhan tämä ilmiö Suomessa on. Tuontitavaraa USA:sta. Ajattelin ja toivoin sen jäävän marginaaliin, mutta on ilmeisesti lähtenyt kasvuun meilläkin.
Jokusen kohun muistan ennen valtakunnanuutiseksi noussutta Afrikan tähti -kohua:
Sarjakuvafestivaalien piti sensuroida eräs Tarmo Koiviston luoma hahmo.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006017893.html
Eskimo-jäätelölle piti keksiä uusi nimi.
https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007628156.html
Teatterin musikaali laitettiin jäihin.
https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/cbdb8eaf-28a3-4caf-baa5-f5cf0525269a
Shakespearin lukeminen ahdistaa
https://yle.fi/uutiset/3-11703842
Jatkakoon joka muistaa…
Ilmoita asiaton viesti
Kirjoitit: ”Miksi kenenkään mielestä sillä, mitä joku Renaz Ebrahimi (nevehööd) on asiasta mieltä olisi jotain merkitystä?”
—–
Hmmm, Renaz Ebrahimi on kylläkin ”nevehööd” (tai oli tähän saakka), mutta merkitystä voisi löytyä hänen sanomisilleen siksi, että hän kaikitekin on puolueettoman, tasapuolisen ja veronmaksajien rahoilla toimivan YLE:n ns. toimittaja.
Voiko hän olla edes kohtuu tasapuolinen ja puolueeton?
Ilmoita asiaton viesti
”Renaz Ebrahimi (s. 1988) on suomalainen toimittaja, DJ, juontaja ja aktivisti. Ebrahimi on työskennellyt toimittajana muun muassa YleX:llä, Radio Helsingillä, Yle Kioskilla ja Bassoradiolla.”
Aika monessa toimittaja Renaz Ebrahimi on ollut mukana, Myös Ylessä!
Hyökkäyksessäänsä Marja Sannikan ohjelmassa valkonaamoja kohtaan, toimittaja Ebrahimi väitti, että värillisten syrjintä, valkoisessa rodussa, on sisäänkirjoitettu syrjintämoodi, josta on päästävä eroon.
Ensimmäiseksi, Sannikan ohjelmassa tunnistin, että, toimittaja Ebrahimi käytti tilaisuutta hyväkseen ja tuomitsi valkoisen rodun julmaksi hyväksikäyttäjäksi.
Toimittaja Sannikalta olisin toivonut vahvaa puuttumista, johon hän ei joko uskaltanut tai ei kyennyt.
Ilmoita asiaton viesti
”…toimittaja Ebrahimi käytti tilaisuutta hyväkseen ja tuomitsi valkoisen rodun julmaksi hyväksikäyttäjäksi.”
Niin. Pitäisikö tuolle nauraa räkäisesti vai parhaiden woke-käytäntöjen mukaisesti loukkaantua verisesti oman rodun puolesta ja vaatia anteeksipyyntöä? Me too perkele!
Paunion blogissa ja parilla kommentoijalla on juuri tämä hassu juttu että toimitaan juuri kuten ”vastapuoli” ja loukkaannutaan joistain sanoista. Varsin paradoksaalista.
Ilmoita asiaton viesti
Mitään anteeksipyyntöjä tarvitse vaatia. Isompi ongelma on se, että Ebrahimi ei ajatuksineen ole mikään satunnainen sirkuspelle joka nyt päästettiin ääneen, vaan aika monessa vaikuttamisen paikassa porukka puuhaa yhteiskuntaa eteenpäin näiden aatteiden kautta.
Ei muuta kuin intersektionalistista uhriympyrää peliin, ja turpa kiinni setämies.
Ilmoita asiaton viesti
Tätä pelkään minäkin. Matti Karnaattu ei oikein ymmärtänyt rinnastusta taistolaisiin ja on siinä oikeassa, että taistolaisuus jäi lopulta pienen piirin härväämiseksi, vaikka liikkeen liepeillä pyöri melkoisesti väkeä. Mutta nyt tässä tilanteessa Ebrahimin ja kumppaneiden ajama ajatusmaailma ei ole kotikutoista puuhastelua, vaan iso trendi muuallakin lännessä ja siksi kenties paljon merkittävämpi kuin taistolaisten pyrkimys kumoukseen. Yllättävän moni tolkun ihminen menee mukaan cancelointiin, yritysmaailmassakin haetaan tämäntapaisella toiminnalla pisteitä.
Ilmoita asiaton viesti
Mirjami Parant #3541313
Kiitos tarkennuksesta. Luin täältä, että Hän on YLEn toimittaja. Onneksi on joskus ollut niin ei ”arvaukseni” mennyt aivan harakoille.
”Toimittaja Sannikalta olisin toivonut vahvaa puuttumista, johon hän ei joko uskaltanut tai ei kyennyt.”
Samaa mieltä olen tuosta.
Ilmoita asiaton viesti
Oliko kuitenkin parempi että sai osoittaa todellisuuden kansalle?
Sannikka on siitä hyvä että hän antaa puhua, osaa kuunnella ja kommentoi suoraan sekä esittää suoria kysymyksiä.
Ilmoita asiaton viesti
Sannikan ansioksi pitää sanoa, että harva Ylen toimittaja olisi uskaltanut käsitellä asiaa näin avoimesti. Hän antoi tämän intersektionaalisen feministin antaa wokelle ruskeat kasvot, mutta ei alentunut olemaan samaa mieltä kummankaan vieraan kanssa.
Toimittajan tehtävä ei ole ottaa poliitista kantaa. Vaan antaa katsojalle itselleen eväät päättää, kuka on hyvä ja kuka roisto. Suomalaisista naistoimittajista Sannikka ja Ukkola ovat kullanarvoisia.
Ilmoita asiaton viesti
YLE:n toimiessa verorahoitteisesti, onko R.E.:n rekrytointi sinne toimittajaksi kustannuksellamme ollut hänen tapauksessaan perusteltua? Onko änkyröinnillä itsessään jotain sellaista toimituksellista lisäarvoa, että siitä kannattaisi maksaa?
Ilmoita asiaton viesti
Ylipäätään Ylen 500+ miljoonan euron budjetista varmasti olisi varaa leikata. Muistaakseni em. summassa on automaattinen indeksikorotus, mutta aivan varma en ole.
Ilmoita asiaton viesti
Pahinta olisi kuitenkin se, että Ebrahim roolissa, nykyisyyttä suoriten tajuavana, saa liian vahvan tartunnan siitä, mitä ei pidä hyvänä.
Harvat osaavat poiketa laumasta, jota johdattaa odotukset, ja jos loukussa, ja tällaisia tavoittaa housut kintussa, on se toisaalta hankala paikka.
Kohtaloita on monelaisia, ja vaikea ajatella, että jos syntyy tiettyyn tilanteeseen, osaisiko välttää sellaista, mikä ei oikein erotu ongelmana.
Millainenhan on kulkukaavio, joka mainitulle päättärille voi johtaa.
Jos asiat tekee hyvin, syntyy helposti kantavaa reittiä, joka toimii. Kun jotain poikkeavaa on, ei sitten enää väänny takaisin siihen kauteen, ja sen tekijöihin, joita uuden tilanteen hahmottamisessa tarvitaan.
Onko kaikki oppiminen tuota vankeuden rakentelua, ja voiko ilmetä muuta vaihtoehtoa? Veikkaan että kyllä, tosin käytännössä varmaan harvinaisempaa.
Ilmoita asiaton viesti
Hirmu vaikea kommentti, Myllärinen, mutta itse ajattelen niin, että oppimisen kautta voi yhtä hyvin vapauttaa kuin vangita itseään. Mutta molemmat ovat siis mahdollisia.
Ilmoita asiaton viesti
Voi olla vaikea, ja ymmärtäminen tarkoittaisi jo sitä, että todellisuus tuohon tapaan tulkittuna, olisi jotenkin jo tehty, tai pohja luotu. En tarkoita, että tätä kannattaisi yrittää kertoa selkeämmin, tai epäilen, että ei ole hyvä, enkä tarkoita tässä mitään pahaa.
Ehkä tämä ajatus on helpompi…
Hankalimman ryhmän asema on se, joka kuuluu enemmistöön tunnistettavuuden perusteella, olematta effektiivisesti mainitun enemmistön jäsen, vaan todellisuus on marginaalia.
Kun sitten mukaan tulee marginaaleja, joista käsin enemmistön toiminta näkyy kyseenalaisena, ja kyseenalaisuuden tulkinta saa yleisen hyväksynnän, on enemmistöön kuuluvan tietyn marginaalin painolastina alkuperäisen marginaalin lisäksi, kantaa se kuormitus, joka syntyy etuoikeutetusta tulkinnasta, joka ei satu ihan kaikkiin enemmistön edustajiksi luokiteltuihin.
Ilmoita asiaton viesti
Niin, jostain tuollaisestahan woke tai miksi tahansa tätä jakautumisen tarvetta ja siihen liittyvää tiedostautumista nimitämmekään, syntyy. Primitiivisenä tunnereaktiona syntyy lähes aina myös vastareaktio, joka hämärtää myös kohteeksi joutunutta niin, ettei välttämättä näe myöskään tilanteessa asemointia välttämättä oikein. Yksilön joutuessa kohtaamaan tuon tilanteen päätyy helposti puolustautumaan ja siinä tahtomattaan tavallaan myös vahvistamaan tuota tulkintaa.
Ilmoita asiaton viesti
Anteeksi, Salonen. Kun luin Sakin vuodatuksen Tuomaalasta ja tähystimestä, en vain malttanut… 😀
Sakki taisi poistaa oman ripellyksensä, niinpä itse poistin omani. Anteeksi vielä kerran.
Ilmoita asiaton viesti
😀
Ilmoita asiaton viesti
Tästä on hyvä jatkaa…kuka on seuraava?
Ilmoita asiaton viesti
No mulla ei ollut mitään oikeutta huomautella Kaita hänen viestinsä sävystä joten poistin omani ja pyydän anteeksi. Tällaset tulee verenperintönä vuosisatoja jatkuneen sortamisen jälkeen.
Ilmoita asiaton viesti
Janne! 😀
Ilmoita asiaton viesti
Joo poistin se oli asiaton, sori siitä.
Ilmoita asiaton viesti
Siitäkö että poistit?
Ilmoita asiaton viesti
Kun on syytä pyytää anteeksi, silloin on pyydettävä… 🙂
Vaikket sinä Helstamo, anteeksipyytelijöitä kunnioittaisikaan.
Ilmoita asiaton viesti
Sanottu mikä sanottu. Anteeksipyytely on minustakin arvotonta puheiden osalta. Virheelliset väittämänsä voi ja pitäisi toki oikaista.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä asiattomuuksia on syytä pyytää anteeksi, vaikka yritinkin asiattomuuteni huumorina heittää.
Olimme Sakin kanssa sopimattomia.
Ilmoita asiaton viesti
Ei tässä paljastu mikään poliittinen ideologia vaan kapitalistisen sosiaalisen median behavioristinen konsepti ja vaikutus. ”Ettekö te ymmärrä että tämä ärsyke – sana, kuva taikka muu ilmaus – vaikuttaa meihin somen kasvatteihin niin kuin ehdollistettu ärsyke vaikutti Pavlovin koiriin.” Ehkä tämä hyvinkin ymmärretään, mutta tämä somen behavioristinen konsepti on silti vastoin monien vähemmistöjen omaa kulttuuria, kuten vastoin
– taolaisuutta, varmaan myös buddhalaisuutta;
– queer-kulttuuria ja klubimaailmaa (1971-2021);
– psykedeelistä vastakulttuuria, castanedanilaisesssa käytännössä;
– autismin kirjon omaa ”neuroqueer” kulttuuria,
ym.
PS: ”Turvallinen tila”, safe space, on alun perin queer- ja bdsm-klubimaailman konsepti, jolla tarkoitetaan turvallista tilaa harjoittaa aikuisten ihmisten vapaaehtoista fyysistä toimintaa, eikä mitään keskustelutilaisuutta.
Ilmoita asiaton viesti
On sulla kulttuurit. Olet ymmärtänyt sanan merkityksen väärin.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä Mikko olet Oikeassa tässä asiassa pitäisi ylen pitää jotakin pääsy kriteeriä ketä otetaan ohjelmaan jonka kansa maksaa
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä YLE:llä on ihan omat kriteerinsä, älä ole huolissasi.
Ilmoita asiaton viesti
Taattua Ylen laatua. Se pn kumma, että samaa soopaa tulee siitä pöntöstä riippumatta mitä väkeä on palkattu laitoksen johtoon suojatyöpaikkaan.
Sadoilla miljoonilla saamme ideologista propagandaa ja outouksien sekä perversioiden normalisointia sekä markkinointia.
Ilmoita asiaton viesti
Lyömpä satasen vetoa että vastaavaa, toisensuuntaista tekstiä tulisi Ylen toimittajalta, muulta kuin vihervassarilta, niin ei ehtisi sanoa että entinen toimittaja ennen kuin se olisi faktaa.
Oli hyvä että esiintyi TV:ä ja näytti tuon woken ja cancelloinnin todellisuuden.
Ja myös sen miksi Yle on niin kuin se on. Nämä toimittelijathan siellä tekevät uutiset ja osan asiaohjelmistakin.
Tällainen ihminen, jos kukaan, ei pysty pitämään omaa agendaansa työnsä ulkopuolella.
Muistaakseni Ylen pitäisi olla ”puolueeton”?
Taitaa olla niin kuin sanomalehti Kaleva aikanaan: Puolueeton porvarillinen. Yle vain tai taa olla ”puolueeton sosialistinen”?
Ilmoita asiaton viesti
Eri mieltä. Kokoonpano oli hyvin sopiva, ja osallistujilta hyvä panos.
L. Itseäni tökki eniten toimittajan luettelomainen listaus rasismin eri muodoista. Oli sen verran suoraviivaisen oloista tuntomerkkien jakelua, että meinasin lopettaa ohjelman katselun siihen. Tuollaiset listat viittaavat vahvaan epä-älyllisyyteen, ja yksinkertaisuuteen, ja luotettavan konkreettiseeen jämäkkyyteen, mitä rasismi hankalimmissa muodossa on. Näitä kuunnellessa palaa helposti käämi. Ajattelin sitten, että kyseessä on pientä johdattelua aiheeseen, jotta liityttävyys olisi jonkinlainen, vähän kaikille.
Ilmoita asiaton viesti
Oletko ihan varma, että molemmat ovat eläkeläisukkoja? Kysyy eläkeläisukko. Toki en ymmärrä, mitä vikaa meissä on lähtökohtaisesti.
Ilmoita asiaton viesti
Ebrahimin viesti, luokittelun soveltamisesta ja painotuksesta, voi olla vaikea ymmärtää. Perusteli asiaa realismina, ts on asioita, joita ei voi välttää arjessa, eikä olla näkemättä jatkuvasti (oma ts-tulkinta).
Yleistävää puolta voi olla vaikea ymmärtää, koska aivan kuin kyse olisi rasismista, toisaalta katsottuna. Ei välttämättä ole.
Jos vähemmistönä elettävä elämä hiertää aina tietyllä tapaa, sitä on vaikea olla huomaamatta, ellei tee jotain ratkaisevaa sopeutumaa.
Mikäli erityissopeutujien ryhmään ei kuulu, vaan liian paljon hiertää, sitä helposti yleistää käytännön kaikkiin tilanteisiin, joissa hiertävys liiallista.
Itsensä huomioiminen edellisessä tapauksessa, yleisyyteen perustuen, ei välttämättä tarkoita aina kuin sitä, että ei voi tunnistaa riittävän tarkasti ongelmakohtia etukäteen, eikä toisaalta voi saattaa liikaa itseään kuormitukseen.
Käytöksestä ei voi päätellä sitä, että KO sopeutuja ei voisi toimia hankalaa ryhmää ajatellen toisin, jos vain tilanne olisi parempi.
Samanlainen välttämisen toimi voi olla tavanomaisempi kaikilla, jos jokin tilanne voi olla hyvin vaarallinen, mutta silti harvinainen. Vaara voidaan ottaa selkeästi huomioon, mutta ei yleistetä kaikkia niitä tilanteita vaaralliseksi, joissa vaara voi ilmetä.
Esim autokolarointi on tätä, ja jos turvavyön merkityksen tietää, sitä käyttää, vaikka ajattelisi lähtiessä, että todennäköisesti ei kolaroi sinä päivänä.
Parempi käytännön esimerkki voisi olla vaikka raiskaus. Vaikka harvinaisempi, niin jos tapahtuu, sen verran huonot jäljet, että elämää rajoittaa, ehkä pienenkin todennäköisyyden peruseella.
Läheltäpiti-jutut ovat yleisesti tätä, joissa henki on voinut lähteä. Osa pääsee yli, osa ei niin helposti turhasta, ja osa on varovaisia, ja syystä.
Samaan ryhmään liittäisin myös tiettyjen tahojen menneisyyden pohjalta tehtävän arvioinnin ja ennakoinnin. Tämä tietysti pitää yllä muuttumattomuutta toiseen. Voi olla hankalaa satsata ajattelemaan sitä, tulisiko odottaa jotain hyvää, kun yleensä tiedossa on ollut lähinnä hankalaa.
Ihmisen voi rasististaa myös yksilönä, menneisyyteen perustuen, vaikkakin hyvin perustein, mitä tapahtuneisiin tulee.
Ilmoita asiaton viesti
Yhden kommentin jo kirjoitinkin toiselle kommentoijalle, mutta sanonpa vielä, että Valtaojan olisi pitänyt sanoa kuten Vasemmisto-nuorten uusi puheenjohtaja sanoi ”Hyvä käytös ei ole minulle itseisarvo”. Ei loukkaamisen pelko ole hyvä syy olla keskustelematta.
Ilmoita asiaton viesti
Näin myös ohjelman. Valtaojalle täysi kiitos, Sannikalle nolouspisteet ja tälle mikä tää nyt oli nevöhöörd ei jatkoon.
Ilmoita asiaton viesti
Se onkin niitä harvoja jotka on yhtään haastaneet entistä mestaria. Oulun yliopiston dosenttina toimivalla Vesa Heikkisellä on missio tarttua erityisesti äärioikeiston viljelemään kieleen. ”Se on kielentutkijan velvollisuus”, hän sanoo ja toivoo, että toimittajatkin tekisivät samoin. Miksi ”maahanmuuttokriittisyyden” annettiin muuttua neutraaliksi termiksi? Miksi hyväksytään sana ”haittamaahanmuutto”?
Ilmoita asiaton viesti
Ilta saa ja Lamminpään ajatus tylsistyy sitä mukaa. Ei systeemi näytä koskaan koko listaa. Varmaankin vain uusimmat.
Ilmoita asiaton viesti
En minä kuule koskaan onnistu olemaan niin tylsä kuin sinä ja sinua komppaavat tämän penaalin tylsimmät kynät. Ovat varmaan menettäneet sydämensä tälle hourulan väen ilmastoprofeetan uudelle aivopierullekin.
Ilmoita asiaton viesti
Vähän totta, mitä puhut tylsästä kynästä. ”Siinä mukana” olisi ollut parempi. Pitää jatkaa teroitustreenejä.
Ilmoita asiaton viesti
”Siinä mukana” on tosiaan sikäli parempi, että se pitää sisällään ajatuksen ”seura tekee kaltaisekseen”. Täytynee taas pitää pari fossiillivapaata päivää.
Ilmoita asiaton viesti
”Kiitos YLE:n toimittaja Renaz Ebrahimi woke-ideologian oikean luonteen paljastamisesta.”
En ollut ennen tämän blogin lukemista tiennyt mitään Renaz Ebrahimista, enkä woke-ideologiasta.
Piti oikein käydä katsomassa ne nauhoitteet. Kannatti käydä katsomassa.
Olen tämän blogistin kanssa täysin eri mieltä siitä mitä blogisti kirjoittaa.
Tämä Renaz, jota en ollut ennen nähnyt ja josta en ollut koskaan ennen mitään kuullut, toisin kuin Valtaojasta, esiintyi oikein hyvin.
Näyttää siltä että olen tästä asiasta nyt eri mieltä paitsi blogistin, myös useimpien kommentoijien kanssa, ainakin kaikkien niiden kommentoijien kanssa joiden kommentit olen lukenut.
Minä olen aina tykännyt Valtaojasta ja pitänyt fiksuna miehenä, mutta näen hyvänä että häntäkin haastetaan. Ei pidä olla mitään sellaisia auktoriteetteja joita ei voi haastaa, ei Valtaojakaan ole sellainen.
Sen haasteen esitti nyt Valtaojalle tämä Ranaz, erittäin pirteällä tavalla. Yhteenotossa pisteet sai minulta Ranaz, joka oli enemmän oikeassa.
Ei valtaojakaan huono ollut, yritti parhaansa, mutta jäi vain toiseksi.
Ilmoita asiaton viesti
Ohjelma oli hyvä, ja oikeastaan molemmat keskustelijat olivat oikeassa. Kyllä sillä kontekstilla on merkitystä missä sanoo mitäkin kuten Valtaoja huomautti, ja Renaz oli oikeassa, että on hyvä että erilaiset ihmiset saavat näkyvyyttä.
Se ideologia tässä vaan on älytöntä. Ihmisten ei tarvitse olla niin herkkiä mitä sanoo, tai miten reagoi.
Ilmoita asiaton viesti
Ulkopuoliset voivat ihan hyvin reilusti paljastaa Ebrahimin tekosuuttumisen. Esittäminen jatkui ilmeisesti takahuoneeseen asti.
Ilmoita asiaton viesti
”Ihmiset ovat huomanneet, että eihän ole mitään järkeä luoda itseänsä ruoskivaa ja mielensäpahoittavaa maailmankatsomusta kun maassa on ihan oikeesti tärkeitäkin jokapäiväisiä elämää vaikeuttavia onglemia ratkottavina.”
Minä en ainakaan ole huomannut mitään tällaista maailmankatsomusta, ennenkuin blogisti toi sen esiin tässä blogissaan.
Woke- maailmankatsomus vaikuttaa kiinnostavalta, varsinkin kun siinä ohjelmassa, mitä en ennen ollut katsonut, tämä nuori nainen, josta en ole ennen tiennyt yhtään mitään, toi asian hyvin havainnollisella tavalla esiin, niin havainnollisella tavalla että Valtaojakin häkeltyi ja blogisti, sekä suurin osa kommentoijista, ilmeisestikin järkyttyivät.
Ilmoita asiaton viesti
”Carville totesi, että joidenkin olisi syytä mennä ”woke-vieroituskeskukseen”.
Se on varmaan kammottava paikka, vähän samantapainen missä ihmiset uudelleenkasvatetaan, missä ihmisiltä aivopestään väärät aatteet ja istutetaan uudet aatteet sijalle.
Karmiva tulevaisuuden näkymä. Joudunkohan minäkin sellaiseen laitokseen ……… vielä tässä iässä.
Ilmoita asiaton viesti
Hyvä oli ohjelma, Renaz oli kuin matkasaarnaaja, joka tekee lähetystyötä meidän vääräuskoisten keskuudessa. Emme tiedä totuutta ja siksi on pakallaan, että meidät tarvittaessa vaiennetaan. Myös Historia on väärää ja se pitää oikaista..jopa Peppi Pitkätossua myöten. Mutta miksi ihmeessä YLE:n toimittaja yrittää vaientaa ja käänyttää meitä täällä Suomessa, kun maailmassa on runsaasti paikkoja, jossa orjuus ja alistaminen ovat vielä lähestulkoon arkipäivää..ja niitä riittää
https://yle.fi/uutiset/3-11472513
Ilmoita asiaton viesti
Hyvä kysymys Vuorennolta. Nevöhööd-naisen röyhkeä agenda julistaa kaikki valkoihoiset alempiarvoisiksi vain ihonvärinsä perusteella osoittaa, ettei suvaitseva ja kaikkia ihmisiä ymmärtämään pyrkivä yhteiskuntapoltiikkamme riitä näille ihmisille alkuunkaan. He tahtovat enemmän.
Siinä, missä jopa varsin liberaali ja suvaitseva Esko Valtaoja on näille ääripään ihmisille (lähes) umpirasisti, he itse ovat omasta mielestään oikeutettuja etenkin valkoisiin miehiin kohdistuvaan rasismiin.
Valkoinen mies on harjoittanut rasismia ympäri maailmaa iät ja ajat, joten nyt on todellakin aika se tunnustaa ja lopettaa. Tuon historiallisen vääryyden kostaminen jokaiselle nykyajan valkoiselle miehelle on toki helppo ja yksinkertainen tie, joten ei tämä tähän jää. Ei etenkään siksi, että myös nyt liipasimelle saatujen valkonaamojen joukossa on niin paljon artovihavaisia ja muita ymmärtämättömiä, jotka omilla ulostuloillaan usuttavat näitä höyrypäitä yhä pahempaan rasismiin, yhä jyrkempään vastakkainasetteluun ja yhä avoimempaan ihmisryhmien solvaamiseen.
Se, mitä Esko Valtaoja sai nyt tuta tuolta nevöhöödiltä, voi olla siis vain alkusoittoa tulevalle, mutta osasyyllinen on kyllä Valtaoja itsekin. Vastapuolen tunteita ymmärtämään pyrkivänä herrasmiehenä hän ei lyönyt takaisin, vaan antoi nevöhöödin takoa itseään mielin määrin. Kun kehätuomari Sannikkakaan ei asiaan puuttunut, keskustelusta tuli saarna, jossa nevöhööd puhui ja muut kuuntelivat.
Ilmoita asiaton viesti
”Siinä, missä jopa varsin liberaali ja suvaitseva Esko Valtaoja on näille ääripään ihmisille (lähes) umpirasisti, he itse ovat omasta mielestään oikeutettuja etenkin valkoisiin miehiin kohdistuvaan rasismiin.”
Eihän Valtaoja mikään rasisti ole, ei ainakaan omasta mielestään, eikä ainakaan verrattuina persuihin ja heidän vihapuheidensa ymmärtäjiin.
Mutta kyllä niitä rasistisia piirteitä löytyy Valtaojastakin, sen osoitti hänen hämmentyneisyytensä ja häkeltymisensä tässä keskustelussa.
Valtaoja ei löytänyt oikeita sanoja, hän ei ymmärtänyt, tai ei halunnut ymmärtää vastustajansa argumentteja ja alkoi puolustautumaan, mikä oli strateginen virhe.
Oikea strategia olisi ollut suhtautua ymmärtävästi vastustajan argumentteihin, se olisi ollut hankalaa ja ymmärrän Valtaojan vaikeudet, kun asia oli uusi hänellekin, eikä hänellä ollut valmiiksi mietityjä kommentteja. Hänen olisi kuitenkin pitänyt suhtautua toisella tavalla, eikä ainakaan olisi pitänyt provosoitua.
Naisella oli selkeästi pihvi siinä mitä hän yritti sanoa, vaikkakaan hänkään ei pystynyt muotoilemaan asiaa riittävän selkeästi. Lisäksi naisen olisi pitänyt myöntää että se piilorasismi mitä hän yritti esiin tuoda ei tietenkään koske pelkästään valkonaamoja, vaan se vaivaa varmasti samalla tavalla kaiken värisiä ihmisiä.
Ilmoita asiaton viesti
Renaz Ebrahimin juontamassa YLE:n 95-vuoden juhlaräpkimarassa n-sanan pahempi versio vilahtaa 55 ja naista halventava h-sana 99 kertaa.
Ilmoita asiaton viesti
Ehdottomasti Valtaojan näkemysten puolella myös. Hän oli rohkea spokesman niille hiljaisille oman elämänsä sankareille, jotka eivät edes tiedä (onneksi!) mitä woke, cancel, koolaus jne. tarkoittavat. Ei ole tarpeenkaan tietää. Pääasia että yrittää olla hyvä ihminen. Siihen ei tarvita trenditermejä.
Ilmoita asiaton viesti
Ehdottomasti parhaan jutun tästä ilmiöstä kirjoitti Tuomo Gren:
”Ukkola on yrittänyt polttaa työpaikan ihmiseltä joka on humoristisesti vinoillut hänelle parodiakontekstissa twitterissä. Mutta kun hommaforumin mahtiukon kanssa avioitunut tyyppi tekee tätä niin se on kai sitä paljonpuhuttua parempaa cancelkulttuuria. (Tietääkseni hän ei ole ollut kovin iloinen kun inkkaripäähineen kohdalla olen tupannut erottamaan Ukkolan petolinnun peräosoioista siten että intiaanipäähine ei ole keskellä.)”
Ilmoita asiaton viesti
Tämä henkilö munasi itsensä 100% . Esko taas oli erittäin asiallinen. YLE halusi päästä lööppeihin ja pääsi..🤔
Ilmoita asiaton viesti