Korona läpipolitisoinut lääketieteen – Rokotteen teho heti julki D-vitamiinin ei

Kuuntelin eilen asiantuntijoille ja eurooppalaisille virkamiehille tarkoitettua EU:n terveysturvakomitean ja Euroopan tautienehkäisy- ja -valvontakeskus (engl. European Centre for Disease Prevention and Control, ECDC) järjestämää korkeatasoista webinaaria. Webinaarin pääosassa olivat israelilaiset tutkijat, jotka esittelivät Biontech Pfizerin rokotteen tehoa koko väestössä ja hoivakotien asiakkaissa sekä niiden hoitohenkilökunnissa. Heillä oli kerrottavana webinaarille erittäin rohkaisevat ei-kokeelliset em. väestöistä tehdyt havaintoihin pohjaavat tulokset tämän ihmiskunnan historian ensimmäisen mRNA-rokotteen tehosta koronaa vastaan.

Ensimmäisen luennon piti epidemiologikollegani Noa Dagan (1), tutkimusryhmänsä puolesta. He saivat vähän yli viikko sitten julkaistuksi nopeutetusti tutkimuksensa maailman johtavassa lääketieteellisessä julkaisussa, jossa he osoittivat valtavalla ns. kaltaistetulla kohorttitutkimuksella (596618 rokotettua ja 569618 kaltaistettua rokottamatonta), että em. rokotteella on kahden pistoksen jälkeen 94 % ehkäisyteho (2). Se on hyvin lähellä BiontechPfizerin satunnaistetusta kokeellisesta faasi III tutkimuksesta saatua tulosta (n. 20 000 rokotusryhmässä ja n. 20 000 plaseboryhmässä).

Kaltaistus tehdään usein havainnoivissa sekä kohortti- että tapausverrokkitutkimuksissa ns. sekoittavan tekijän vaikutuksen hallitsemiseksi. Satunnaistetussa kokeessa kaikkien – myös tuntemattomien – sekoittavien tekijöiden vaikutus rokotuksen tai jonkun muun tutkittavan altisteen teho-/vaikutusarvioon eliminoituu, koska erilainen valikoituminen koe- ja plaseboryhmiin estetään satunnaistuksella.

Em. havainnoiva tutkimus BionTechPfizerin rokotuksen väestövaikutuksista kyettiin toteuttamaan Israelin suurimman ”KELA:n” eli Clalit-sairauskassan korkeatasoisten ja monipuolisten rekisteritietojen avulla. Clalit’illa on yli viisi miljoonaa sairasvakuutettua Israelissa. Israel teki BionTechPfizerin kanssa sopimuksen näiden havaintopohjaisten tehotutkimusten tekemisestä ja sai ensimmäisenä maana lähes rajattomasti yhtiön rokotetta muiden maiden kärvistellessä rokotuspulan keskellä.

Israelilaiset tutkijat julkaisivat syyskuun alussa 2020 em. tutkimukseen verrattuna lähes identtisellä metodiikalla Clalit’in aineiston avulla kaltaistetun vertaisarvioimattoman tapaus- verrokkitutkimuksen, jossa oli 52 000 kaltaistettua koronatapausta ja 520 000 verrokkia ja, jossa he osoittivat alhaisten D-vitamiinitasojen lisäävän annosvastesuhteisesti koronariskiä (3). Tein siitä ”häikäistyneenä” spontaanisti pyytämättä vertaisarvion (4), joka julkaistiin tunnetun englantilaisen konservatiivisen journalistin Toby Youngin sivustolla. Siinä suosittelin, että tämä korkeatasoinen tutkimus julkaistaisiin nopeasti. Sitä ei ole vieläkään julkaistu ja aikaa on kulunut puoli vuotta.

Häikäistymiseni aiheutti se, että en ole koskaan bongannut näin suurta tapaus- verrokkitutkimusta lääketieteellisessä kirjallisuudessa. Siinä oli myös hyvin luotettavaa informaatiota D-vitamiinitasojen jakautumisesta ja koronainsidenssistä eri väestöryhmissä (valtaväestö, ortodoksijuutalaiset ja arabiväestö).

Olen ollut yhteydessä israelilaisiin D-vitamiinitutkijoihin viime syyskuusta lähtien. Kun kysyin hiljattain, sensuroidaanko heitä, vastaus oli, että sekä yleis- että infektioalan lehdistä tutkimus lähetettiin takaisin ilman, että sitä lähetettiin edes vertaisarvioon. Nyt se ilmeisesti julkaistaan pienessä hormonitieteen eli endokrinologian alan lahdessä?

En voi kuin spekuloida, miksi halvan – kaikille saatavana olevan – D-vitamiinin todennäköisestä suojavaikutuksesta koronaa vastaan ei saa puhua. Onko taustalla lääketehtaiden patenttilääke-edut? Entä miten taustalla vaikuttaa globaaliagendaa ohjaavat oligarkit ja heidän The Great Reset’insä? Onko ravitsemustieteilijöiden  luonnonmukaisuusargumenttiin pohjaava näkemys siitä, että pohjoisella pallonpuoliskolla ei ole suotavaa korjata erityisesti vanhusväestön matalia D-vitamiinitasoja farmakologisin keinoin. Farmakologian emeritus professori Ilari Paakkari on koettanut tässä asiassa herätellä kansanterveysasiantuntijoita, mutta saanut aina ravitsemustieteilijät niskaansa. Ilari Paakkari on hiljan selostanut D-vitamiinilisän tärkeyttä pohjoisella pallonpuoliskolla Länsi-Savossa mielipidepalstalla (5).

Israelilaisten tutkijoiden D-vitamiinitutkimuksessa on hätkähdyttävää tietoa arabinaisten matalista D-vitamiinitasoista ja kuinka ne assosioituvat korkeaan koronariskiin. Aurinkoisessa Saudi-Arabiassa riisitauti on kotoperäinen eli endeeminen naisilla johtuen peittävästä pukeutumisesta. Oliko rokotusentusiasteille liikaa israelilaistutkijoiden se havainto, jonka mukaan viruksen kierto on ollut ja on sitä todennäköisesti edelleen erittäin vinhaa juuri arabinaisten keskuudessa ja että he kommentoivat pohdinnan ensimmäisen kappaleen viimeisessä lauseessa, että valtaväestön korkeat D-vitamiinitasot näyttävät antavan laumasuojaa koronaa vastaan?

Meillä tuntuu olevan tabu se, että nuorehkoja somaleja joutuu nyt teho-osastolle HUS:ssa ennätysmäärin. Musta ihonväri yhdistettynä peittävään pukeutumiseen johtaa helposti hyvin mataliin D-vitamiinitasoihin täällä meillä lähes arktisessa pohjolassa. Tästä ei ole saanut edes puhua. Onko se rasismia, että asiantuntijat antaisivat Suomessa neuvoja D-vitamiinilisän tärkeydestä tummempi-ihoisille? En ymmärrä, mutta en ymmärrä montaa muutakaan asiaa enää täällä Suomessa.

Israelilaiset tutkijat olivat hivenen huolissaan erinomaisista tutkimustuloksista ja korkeasta rokotuskattavuudesta (yli 70%) huolimatta siitä, että koronaviruksen kierto ei ole katkennut, vaikka kierto on hidastunut ja koronan ilmaantuvuus on nyt pienentynyt tuntuvasti toisen aallon huipputasosta.

Tein aikoinaan väitöskirjan kansallisen tuhkarokko, sikotauti, vihurirokko (MPR) rokotusohjelman rokotusmyöntyvyydestä ja rokotuskattavuudesta ja keinoista parantaa rokotuskattavuutta 1980-luvulla. Tutkimuksessani sain selville, että rokottamattomuus oli usein seurausta unohduksesta ja että vain 1/1000 eli promille lasten vanhemmista oli periaatteellisista syistä rokotusvastaisia. Nämä rokotusvastaiset uskonnolliset ryhmät – eritoten Rudolph Steinerin mystiikkaan uskovat muodostavat kuitenkin ei-immuuneja taskuja (engl. susceptible pockets), joita ovat molemmin puolin Atlanttia Steiner-/Waldorf-koulut. Niissä havaitaan toistuvasti tuhkarokkoepidemioita (6).

Kysyin israelilaisilta tutkijoilta eilen webinaarissa, voisiko se, että koronan kierto Israelissa ei ole katkennut, johtua siitä, että jo korkean koronailmaantuvuuden yhteisöissä (ortodoksijuutalaiset ja arabiväestö) olisi rokotusmyöntyvyys alhaisempi kuin valtaväestössä? Vastaus oli, että näissä yhteisöissä rokotuskattavuus on ollut tuntuvasti alhaisempi kuin valtaväestössä, mutta hyvistä tuloksista johtuen rokotuskattavuus on alkanut nousemaan myös näissä ryhmissä.

P.S. Sain AstraZenecan koronarokotuksen viime keskiviikkona ilman sivuvaikutuksia. Minulla on verenperintönä aikuisiän diabetes.

1. Head of Data & AI-driven Medicine, Clalit Research Institute, Israel Postdoctoral Research Fellow in Biomedical Informatics, Harvard Medical School
2.https://www.nejm.org/doi/10.1056/NEJMoa2101765
3.https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.09.04.20188268v1
4.https://lockdownsceptics.org/vitamin-d-a-silver-bullet-to-get-rid-of-covid-19-lockdowns/
5.https://lansi-savo.fi/mielipide/lukijalta/c7ff6801-4684-4e59-acdb-f1d71e2cdef0
6.https://www.nytimes.com/2019/06/13/nyregion/measles-outbreak-new-york.html
MikkoPaunio
Perussuomalaiset Helsinki

Kirjoittaja on (s. 1961) Helsingin yliopistosta valmistunut terveydenhuollon erikoislääkäri, joka on työskennellyt seuraavien instituutioiden palveluksessa: Helsingin yliopisto, Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, sosiaali- ja terveysministeriö, Euroopan Unionin komissio ja Maailmanpankki. Kirjoittalla on Helsingin yliopiston yleisen epidemiologian dosentuuri. Hän on saanut jatkokoulutusta Maailman terveysjärjestön ns. pitkällä kurssilla Brysselin vapaassa yliopistossa ja hänellä on ylempi korkeakoulututkinto (epidemiologia) Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health instituutiosta. Kirjoittajalla on julkaisuja merkittävimmissä kansainvälisissä lääketieteellisissä julkaisusarjoissa ja yhteensä vertaisarvioituja julkaistuja artikkeleita hänellä on 40 (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?term=paunio+m). Kirjoittajan tärkein tieteellinen havainto johti lopulta Maailman Terveysjärjestön maailmanlaajuiseen tuhkarokkorokotusstrategian muutokseen. https://www.duodecimlehti.fi/lehti/2017/3/duo13540 Pelkästään 2000-luvulla on tuhkarokkorokotus pelastanut noin 20 miljoonaa lasta elämälle.
Kirjoittaja toimi valtioneuvoston asettaman Säteilyturvaneuvottelukunnan puheenjohtajana vuosina 2009-2018. Kirjoittaja on toiminut vuodesta 2016 lähtien Valtakunnallisen Maanpuolustuskurssin sekä luennoitsijana että ns. pääopettajana (STM) syksyyn 2021 asti.

Hän on kirjoittanut kolme kirjaa: Vihreä Valhe (Weilin & Göös 1991), Vihreä Valhe - Valheen sysimustat juuret, salakavalat lonkerot ja murheelliset seuraukset (Auditorium 2015) ja Hourulan väen ilmastovallankumous (Omakustanne 2019). Kirjoittaja valittiin 20.3.2018 tieteelliseksi ja policy neuvonantajaksi American Council on Science and Health järjestöön. Järjestön on aikoinaan perustanut Norman Borlaug ja Elizabeth Wheelan. Se on teollisuutta ja hyvinvointia puolustava tieteellinen järjestö. Kirjoittajalta julkaistu useita raportteja Ison Britannian pitkäaikaisimman valtionvarainministerin Nigel Lawsonin perustamalla The Global Warming Policy Foundation sivustolla (https://www.thegwpf.org/?s=paunio). Kirjoittajalta on julkaistu merkittävillä brittiläisillä ja pohjoisamerkikkalaisilla keskusteluareenoilla useita puheenvuoroja (https://muckrack.com/mikko-paunio/articles) pääasiassa ympäristö- ja kehityspolitiikkaan liittyen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu