LA Countyn SARS-CoV-2:n IFR noin 0,33%; Espanjan 1%

Nyt näitä serologisia tutkimuksia alkaa tipahdella. Uusin julkaistiin juuri Yhdysvaltain Lääkärilehdessä JAMA:ssa (1).

Väestöserologian mukaan LA Countyssä on 367 000 tartuntaa, mutta kumulatiivisten diagnoosien määrä huhtikuun 10. oli 8430. Tämän vuoksi WHO:n tukahduttamisstrategia kohtaa tutkijoiden mukaan suuria haasteita.
 
Testipositiivisia oli tähän satunnaisotokseen (865) osunut 35. Ilmeisesti 10 oli oireettomia, 10:llä kuumetta yskän kanssa, 8:lla kuume hengenahdistuksen kanssa ja 7:llä maku- ja hajuaistin menetys.
 
Tutkijat totesivat, että aineistossa on valikoitumisharhaa ja että oireettomat ovat todennäköisesti jääneet oireisia useammin pois tutkimuksesta.
 
Tutkijoiden mukaan koronavirustartunnan saaneiden kuoleman riski on pienempi kuin COVID-19 diagnosoitujen. Virustartunnan tappavuuslukua (Infection Fatality Rate) eivät tutkijat laskeneet.
SARS-CoV-2 vasta-aineprevalenssi yli kuukausi sitten oli LA Countyssä 4,6%.
 
Verinäytteet on kerätty pääosin huhtikuun 10. ja 11. Nyt kuolemia on 1821. Katsomastani kumulatiivisesta aikasarjasta voi päätellä, että kuolemia LA County’ssä oli toukokuun alussa 33% vähemmän eli 1220.
 
SARS-CoV-2 infektion tappavuus voisi olla näin 0,33% (1220/367000)x100, kun se Espanjan aineistossa oli 1%.
WHO arvioi virustartunnan tappavuudeksi jopa neljä prosenttia dramaattisessa Wuhan-mission tiedotustilaisuudessa 25.2.
 
IFR:n tulee vaihtelemaan voimakkaasti monista eri syistä maiden välillä. Kohdakkoin julkaistaan Islannin seroprevalenssiluvut. Sieltä odotetaan todennäköisesti erittäin pientä lukua, covid.is/data
 
1. https://jamanetwork.com/journals/jama/fullarticle/2766367?guestAccessKey=26ae3f78-2ffa-4e79-9fac-de25c1c2c004&utm_source=silverchair&utm_medium=email&utm_campaign=article_alert-jama&utm_content=olf&utm_term=051820#247113949
MikkoPaunio
Perussuomalaiset Helsinki

Kirjoittaja on (s. 1961) Helsingin yliopistosta valmistunut terveydenhuollon erikoislääkäri, joka on työskennellyt seuraavien instituutioiden palveluksessa: Helsingin yliopisto, Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, sosiaali- ja terveysministeriö, Euroopan Unionin komissio ja Maailmanpankki. Kirjoittalla on Helsingin yliopiston yleisen epidemiologian dosentuuri. Hän on saanut jatkokoulutusta Maailman terveysjärjestön ns. pitkällä kurssilla Brysselin vapaassa yliopistossa ja hänellä on ylempi korkeakoulututkinto (epidemiologia) Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health instituutiosta. Kirjoittajalla on julkaisuja merkittävimmissä kansainvälisissä lääketieteellisissä julkaisusarjoissa ja yhteensä vertaisarvioituja julkaistuja artikkeleita hänellä on 40 (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?term=paunio+m). Kirjoittajan tärkein tieteellinen havainto johti lopulta Maailman Terveysjärjestön maailmanlaajuiseen tuhkarokkorokotusstrategian muutokseen. https://www.duodecimlehti.fi/lehti/2017/3/duo13540 Pelkästään 2000-luvulla on tuhkarokkorokotus pelastanut noin 20 miljoonaa lasta elämälle.
Kirjoittaja toimi valtioneuvoston asettaman Säteilyturvaneuvottelukunnan puheenjohtajana vuosina 2009-2018. Kirjoittaja on toiminut vuodesta 2016 lähtien Valtakunnallisen Maanpuolustuskurssin sekä luennoitsijana että ns. pääopettajana (STM) syksyyn 2021 asti.

Hän on kirjoittanut kolme kirjaa: Vihreä Valhe (Weilin & Göös 1991), Vihreä Valhe - Valheen sysimustat juuret, salakavalat lonkerot ja murheelliset seuraukset (Auditorium 2015) ja Hourulan väen ilmastovallankumous (Omakustanne 2019). Kirjoittaja valittiin 20.3.2018 tieteelliseksi ja policy neuvonantajaksi American Council on Science and Health järjestöön. Järjestön on aikoinaan perustanut Norman Borlaug ja Elizabeth Wheelan. Se on teollisuutta ja hyvinvointia puolustava tieteellinen järjestö. Kirjoittajalta julkaistu useita raportteja Ison Britannian pitkäaikaisimman valtionvarainministerin Nigel Lawsonin perustamalla The Global Warming Policy Foundation sivustolla (https://www.thegwpf.org/?s=paunio). Kirjoittajalta on julkaistu merkittävillä brittiläisillä ja pohjoisamerkikkalaisilla keskusteluareenoilla useita puheenvuoroja (https://muckrack.com/mikko-paunio/articles) pääasiassa ympäristö- ja kehityspolitiikkaan liittyen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu