Lancet Countdown 2019 kritiikkini julkaistu englanniksi

Hyvät YLE:n ja HS:n toimittajat (cc muut asianosaiset),
 
Kiitän, että tulitte Työmiehen tuumaustunnille 12.11. kuuntelemaan kirjani ”Hourulan väen ilmas-tovallankumous” julkistamista.
 
Kirjani kestävän kehityksen kritiikin lähtökohtana on se, että ympäristönsuojelun nimissä tapahtunut aiemmin YK:n kehitysohjelman keskiössä olleen kaupunkien sanitaatio-ohjelman (vesihuolto, viemäröinti ja jätehuolto) hylkääminen aiheuttaa nyt ja tulevaisuudessa enenevästi massiivisia kansanterveystappioita erityisesti maailman köyhimmille.
Tätä kaupunkien sanitaatio-ohjelmaa hyljeksivää politiikkalinjausta perustellaan julkilausumattomasti kestävän kehityksen nimissä tarpeella säästää vettä ja energiaa seurauksista piittaamatta.
 
Politiikkalinjaus on nyt farisealaisittain ”naamioitu” vaatimukseen määritellä puhdas juomavesi ihmisoikeudeksi kestävän kehityksen julkilausumissa. WHO:lla on kuitenkin edelleen voimassa vaatimus, että jokaisen meistä tulee saada kuluttaa 150-200 litraa vettä päivässä.
 
Kaikissa OECD-maissa kulutetaan vähintään tämä määrä talousvettä.
 
Vihreät kalifornialaiset kuluttavat maailman eniten eli 600-700 litraa talousvettä henkilöä kohti päivässä.
 
Puhdas juomavesi vähentää pikkulasten ripulitautisuutta vain 20 %, loput olisi ehkäistävissä käyttämällä vettä erilaisiin hygieenisiin tarkoituksiin. Alle yksivuotiaana sairastetut toistuvat ripulit ovat 800 miljoonan pysyvän aliravitsemuksen perussyy, ei ruokapula.
 
Sen sijaan, että olisitte kertoneet huumorilla kirjoitetun kirjani sisältämää kritiikkiä suomalaisille, vaikka siis tulitte varta vasten kuuntelemaan kirjani julkistamista, te osallistuitte seuraavana päivänä maailman valtamedian ohella levittämään jälleen kerran Lancet Countdown-sarjan poliittisesti motivoitua epätietoa, jolla vyörytetään YK:n ympäristökokouksia.
 
Alla juuri julkaistu linkki (1) Lancet Countdown 2019 raportista esittämääni kritiikkiin.
 
Olin kirjoittanut jo parisen vuotta sitten Lancet Countdown 2017 ja The Lancet Commission on pollution and health 2017 raporttien epätieteellisyydestä (2) ja kuinka näillä raporteilla vyörytettiin syksyn 2017 YK:n ympäristökokouksia (COP23 Bonn ja UNEA3 Nairobi).
 
Tähän 2018 tammikuussa julkaistuun Lancet-kritiikkiini oli esipuheen kirjoittanut Tony Blairin hallituksen entinen maatalousministeri Lordi Donoughue. Hänet tunnetaan myös BBC:n riemukkaan hupisarjan ”Kyllä herra ministeri” ns. syväkurkkuna.
 
Valmistelin kestävän kehityksen kritiikkiäni 10 vuoden ajan ja tarjosin sitä ehkä kymmenelle lääkietieteelliselle julkaisulle alkaen WHO:n World Health Bulletinista ilman, että sitä koskaan lähetettiin edes vertaisarviointiin. Esseeni lopulta julkaisi teollisuutta ja tiedettä puolustava American Council on Science and Health (3), jonka politiikka- ja tiedeneuvonantajaksi minut valittiin 20.3.2018. Sen on perustanut oikean vihreän vallankumouksen isä Nobel-palkittu Norman Borlaug. Järjestön sähköisessä lehdessä on viime viikolla ihmetelty Lancet-lehden syöksyä kohti ääri-vasemmistolaista politikointia.
 
Ensimmäisen Lancet-kritiikkini (2) lopussa on lyhyt epilogi jossa kerron, kuinka Lancet-lehti oli liittosuhteessa esivihreään silloiseen eliitin Sanitary Movementiin, joka kannatti epätieteellistä infektiotautien leviämiseen 2000 vuotta vallinnutta uskomusta. Tämän uskomuksen mukaan infektiotaudit aiheuttaa ilmankautta leviävä löyhkä (miasma).
 
Lancet kiivaili 1850-luvulla miasmateorian puolesta. Vasta 2010-luvulla lehti pyysi anteeksi, että se oli hyökännyt analyyttisen epidemiologian isän John Snow’n tieteelliseen päättelyyn perustunutta koleran leviämistä koskevaa väitettä vastaan. John Snow’n kuuluisan väitteen mukaan intiimi kontakti sairastuneeseen ja erityisesti saastunut juomavesi levitti 1854 koleraa.
 
Lancet ei John Snow’n muistokirjoituksessa (4) maininnut John Snow’n koleraan liittyneitä epidemiologisia ansioita vaan mainitsi ainoastaan hänet eetterinukutuksen pioneerina.
 
Lancet on vihereliitin kaveriksi ryhtymisellään taantunut 1850-luvun tapaan erityisesti kehitysmaiden kansanterveydelle vaarallisen ”ekomiasman” puolestapuhujaksi. 
 
1. https://www.thegwpf.com/the-lancet-countdown-report-is-dangerous-nonsense/
 
2. https://www.thegwpf.org/content/uploads/2018/01/Paunio-PublicHealth.pdf
 
3. https://www.acsh.org/news/2017/10/30/sustainability-threatens-public-health-developing-world-12055
 
4. https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(13)60830-2/fulltext
MikkoPaunio
Perussuomalaiset Helsinki

Kirjoittaja on (s. 1961) Helsingin yliopistosta valmistunut terveydenhuollon erikoislääkäri, joka on työskennellyt seuraavien instituutioiden palveluksessa: Helsingin yliopisto, Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, sosiaali- ja terveysministeriö, Euroopan Unionin komissio ja Maailmanpankki. Kirjoittalla on Helsingin yliopiston yleisen epidemiologian dosentuuri. Hän on saanut jatkokoulutusta Maailman terveysjärjestön ns. pitkällä kurssilla Brysselin vapaassa yliopistossa ja hänellä on ylempi korkeakoulututkinto (epidemiologia) Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health instituutiosta. Kirjoittajalla on julkaisuja merkittävimmissä kansainvälisissä lääketieteellisissä julkaisusarjoissa ja yhteensä vertaisarvioituja julkaistuja artikkeleita hänellä on 40 (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?term=paunio+m). Kirjoittajan tärkein tieteellinen havainto johti lopulta Maailman Terveysjärjestön maailmanlaajuiseen tuhkarokkorokotusstrategian muutokseen. https://www.duodecimlehti.fi/lehti/2017/3/duo13540 Pelkästään 2000-luvulla on tuhkarokkorokotus pelastanut noin 20 miljoonaa lasta elämälle.
Kirjoittaja toimi valtioneuvoston asettaman Säteilyturvaneuvottelukunnan puheenjohtajana vuosina 2009-2018. Kirjoittaja on toiminut vuodesta 2016 lähtien Valtakunnallisen Maanpuolustuskurssin sekä luennoitsijana että ns. pääopettajana (STM) syksyyn 2021 asti.

Hän on kirjoittanut kolme kirjaa: Vihreä Valhe (Weilin & Göös 1991), Vihreä Valhe - Valheen sysimustat juuret, salakavalat lonkerot ja murheelliset seuraukset (Auditorium 2015) ja Hourulan väen ilmastovallankumous (Omakustanne 2019). Kirjoittaja valittiin 20.3.2018 tieteelliseksi ja policy neuvonantajaksi American Council on Science and Health järjestöön. Järjestön on aikoinaan perustanut Norman Borlaug ja Elizabeth Wheelan. Se on teollisuutta ja hyvinvointia puolustava tieteellinen järjestö. Kirjoittajalta julkaistu useita raportteja Ison Britannian pitkäaikaisimman valtionvarainministerin Nigel Lawsonin perustamalla The Global Warming Policy Foundation sivustolla (https://www.thegwpf.org/?s=paunio). Kirjoittajalta on julkaistu merkittävillä brittiläisillä ja pohjoisamerkikkalaisilla keskusteluareenoilla useita puheenvuoroja (https://muckrack.com/mikko-paunio/articles) pääasiassa ympäristö- ja kehityspolitiikkaan liittyen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu