Lännen heikkous ja identiteettipolitiikan esiinmarssi mahdollistaa Venäjän hybridioperaatiot

Kirjoitin tähän artikkeliin https://asiatimes.com/2021/12/a-bloody-new-europe-is-being-born-in-ukraine/ viitaten Facebook’iin postauksen, jossa pidin puolustusministeri Antti Kaikkosen F35 päätöksen ajoitusta epäonnistuneena, koska jännitteet ovat nyt niin suuret idän ja lännen välillä Ukrainan tilanteen vuoksi.

Pidin myös Suomen kannalta vaarallisena elämöidä F35 hävittäjiien asennettavilla kaukovaikutteiseilla aseilla. Eilisessä YLE:n Ykkösaamussa Puolustusvoimien komentaja Timo Kivinen oli hyvin niukkasanainen näistä aseista ja korosti niistä tehtävän erillisiä päätöksiä myöhemmin, kun taas identiteettipolitiikan syövereihin ajautunut Helsingin Sanomat kertoi, kuinka voimme reippaasti aiheuttaa tulevaisuudessa tuhoa Moskovaan asti F35-koneisiin asennettavilla risteilyohjuksilla ilman, että venäläiset ovat tästä huolissaan. https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008465582.html?.

Sain reippaat määrät kuraa niskaani putinististi- ja suomettumissyytösten kera. Sain toki myös huomattavan määrän ymmärrystä.

Karmea 1741 Ruotsin säätyvaltiopäivien salaisen valiokunnan ns. Lagercrantzin mietintö täysin tuntematon suomalaisille

Kiivaimmat syyttelijät olivat viemässä meitä heti NATO:on. Kysyin NATO-intoilijoilta, tietääkö kukaan, mikä on niin kutsuttu Lagercrantzin mietintö ja mikä sen riskianalyysin sisältö oli? Eräs kiivailija kertoi tietävänsä, kun oli hädissään sitä googlaillut. Hän ei tiennyt, mutta oli saanut sen verran selville, että se liittyi Hattujen revanssisotaan 1741-43.

Lagercrantzin mietintö oli säätyvaltiopäivien salaiselle valiokunnalle kirjoitettu sodan aloittamisen casus belli mietintö. Mietinnön riskianalyysin mukaan ”hyökkäyssodan ainoa riski on Suomen tuhoutuminen”. No Pikkuvihahan siitä meille seurasi.

Olin edistämässä Ukrainan EU-jäsenyyttä osaltani vuonna 2013

Olin 2013 opettamassa Ukrainassa Ukrainan Sanepidin ja presidentin kanslian korkeille virkamiehille ympäristöterveyteen liittyvää EU-lainsäädäntöä ja sen toimeenpanoa jäsenmaissa. Reissuni oli osa EU:n komission virallista lähentymispolitiikkaa. Sanepid on tai oli (?) mega THL/Ruokavirasto/Fimea instituutio. Virkamiehet pelkäsivät kuollakseen, että me esittäisimme arviossamme tämän mahti-instituution paloittelua.

Ukrainassa po. instituutio taitaa yhä edelleen olla valtio valtiossa ja sen korkeimmilla viranhaltijoilla on merkittävästi valtaa ”pyöreän leimansa” kanssa. Organisaatio on Neuvostoliiton perua. En mene syvemmin tähän kokemukseeni, mutta palatessani totesin läheisilleni, että ”luoja meitä suojelkoon Ukrainan EU-jäsenyydeltä”. Tuolloin koko USA:n neokonservatiivinen ulkopoliittinen eliitti, obamiitit, klintoniitit ja Euroopan eliitti ajoi Ukrainaa kohti EU:ta ja NATO:a, mitä USA:n vanhan George Kennan koulukunnan diplomaatit ovat pitäneet virheenä.

USA:n ulkopoliittinen eliitti oli jakautunut 2010-luvulla suhteessa Ukrainaan

George Kennan oli USA:n Neuvostoliiton Toisen maailmansodan kommunismin rajaamis-/tukahduttamispolitiikan pääarkkitehti.

Tässä Kennan instituutin johtajan Matthew Rojanskyn vuonna 2016 NATO:n virallisessa julkaisusarjassa ilmaantunut artikkeli Kennanin luoman hyvin käytännön läheinen kommunismin rajaamispolitiikka on kirjoitettu erinomaisesti auki. Se on ehkä hieman nykyisten NATO-silmälasein läpi kirjoitettu sillä tavoin, että se sivuuttaa lyhyesti Kennanin käsityksen siitä, että lännen ei olisi erityisesti Ukrainan ja Georgian kohdalla viedä politiikkaansa niin voimakkaasti lännettymisen suuntaan ja aivan lopuksi kerron, kuinka se valitettavasti ilmentää eliitin ajattelun naiiviutta ja korruptoituneisuutta.

Vasemmistolainen identiteettipolitiikka tekee lännestä hyvin alttiin Venäjän hybridivaikuttamiselle

Rojanskyn kirjoitus kertoo myös kaikessa alastomuudessaan myös Venäjän hybridipolitiikan vaikuttamiskohteet ja keinot, tosin hyvin yksitotisesti sivuuttaen sen tosiseikan, että Eurooppa on aidosti ongelmissa Lähi-Idän ja Afrikan islamilaisista maista tulevan muuttoliikkeen kanssa. Vuonna 2016 oli vielä salonkikelpoista tuomita kaikki globalistien ja vapaan maahanmuuton vastaisten voimien olevan äärioikeistolaisia ja kuinka Venäjä rahoittaa äärioikeistoa.

Nyt esimerkiksi Ranskan ajauduttua jopa lähelle sisällissotaa islamistien aiheuttaman uhan vuoksi, on presidentti Emmanuel Macron yhdessä johtavien intellektuellien kanssa joutunut kiristämään retoriikkaansa äärimmilleen USA:n yliopistoista peräisin olevaa yhteiskuntaa hajoittavaa vasemmiston identiteettipolitiikkaa vastaan sen intersektionaalisuussääntöineen. Islamistit toimivat usein vasemmiston intersektionaalisuussääntöjen uhripisteluokituksen suojissa valitettavasti.

Em. säännöt antavat nyt suorastaan herkullisen keinon mm. Russian Televisionille (RT) haastatella maahanmuuttokriittisiä ryhmiä. Esimerkiksi ennen Ruotsin viimeisiä valtiopäivävaaleja RT keskittyi paljolti haastattelemaan Ruotsin Soldiers of Odinin tyyppisiä ryhmiä, joiden sanoma resonoi voimakkaasti ihmisten islampelkojen vuoksi.

Punavihreä ilmasto- ja energiapolitiikka tekee Euroopasta ja osin jopa USA:sta lähes suojattoman Venäjän hybridivaikuttamista vastaan

Toinen esimerkki, kuinka nykyinen punavihreä energiapolitiikka ja ilmastouskomukset mahdollistavat ennen näkemättömällä tavalla Venäjän hybridivaikuttamisen USA:han, Länsi-Eurooppaan ja Ukrainaan. Kaksi uutta kaasuputkea eli Turkstream ja Nordstream 2 mahdollistavat Ukrainan läpi Eurooppaan ja sieltä takaisin nyt Ukrainaan tuotavan kaasuvirran tyrehdyttämisen.

Saksa sulkee kolme ydinvoimalaa (4500 MW) vihreän politiikan vuoksi 1.1.2022 ja toiset kolme (4500 mw) 1.1.2023 tilanteessa, jossa se ei vielä ole Itä-Euroopan vastalauseiden vuoksi ratifioinut Nordestream 2 putkea. Euroopassa on nyt huutava pula kaasusta, mitä Norja on vain hieman voinut lisätuotannolla helpottaa. Kivihiilen polttoa lisätään ympäri Eurooppaa mutta suljetut kivihiilivoimalat ja kivihiilen saannin vaikeutuminen ja hinnan nousu asettavat isoja esteitä kivihiilisähkön tuotannon nostolle. Joe Bidenin fossiilienergian vastainen politiikka ei enää mahdollista kaasun aiottua vientiä Eurooppaan. Ei tarvitse olla kovin suuri asiantuntija, jotta ymmärtää, että Eurooppa tarvitsee kipeästi Venäjän kaasua punavihreän politiikan vuoksi.

Tulemme näkemään tässä kuussa, kuinka EU:n komissio antamallaan delegoidulla asetuksella suuressa taksonomiaviisaudessaan julistaa maakaasun olevan kestävän kehityksen mukainen ”0”-hiilienergiamuoto.

Russian Television haastatteli mielellään 2010-luvulla yhdysvaltalaisia ympäristöaktivisteja

Pitkin 2010-lukua Russian Television mielellään näytti yhdysvaltalaisten ympäristökiihkoilijoiden haastatteluita, joissa nämä aktivistit väittivät virheellisesti maakaasun ja öljyn porauksen uudella horisontaalisella porauksella ja särötyksellä aiheuttavan valtavaa ympäristötuhoa.

Laajalle koululaitoksessa ja yliopistolaitoksessa levinneen ja Russian Televisioninkin osaltaan tarkoituksella levittäneen luonnon tuhoa ennakoivan ympäristöajattelun myötä Bidenin hallinnon oli helppo keskeyttää uudet liittovaltion mailla annettavat maakaasun ja öljyn hyödyntämisluvat. Bidenin hallinto keskeytti myös Kanadasta Texasiin ulottuvan öljyputken Keystone X:n rakentamisen, mikä lisää kasvihuonekaasupäästöjä, koska öljy joudutaan tuomaan Texasiin nyt rautateitse ja meritse. Myös Alaskan uusista öljyporaushankkeista luovuttiin heti Bidenin hallinnon alkumetreillä.

USA oli Donald Trumpin loppukaudella öljyn nettoviejä. Nyt Joe Biden on toistuvasti rukoillut OPEC’a ja Venäjää lisäämään öljyntuotantoa, koska hänen politiikkansa on saanut inflaation todella laukalle erityisesti kohonneen bensan hinnan myötä. Eilinen luku oli 6,8 %, joka oli korkeampi kuin kertaakaan 40 vuoden aikana.

Ympäristödystopia ja eliitin naiivit ulkopoliittiset käsitykset mahdollistavat Venäjän hybridivaikuttamisen

Palaan vielä Matthew Rojanskyn artikkeliin kolmen komentin kera.

Hän kirjoittaa sivun 8 lopussa:

”Kennanin omien sanojen mukaan Neuvostoliiton ekspansion patoaminen tarkoitti yhtä paljon lännen vallan ja vaurauden (vahv. kirj. lis.) ytimessä olevan vision vahvistamista ja levittämistä kuin suoran vastauksen suunnittelua Venäjän vallalle.”

Euroopan Unionissa ja USA:ssa eliitin omaksumat Davosin herrojen ja YK:n dystooppiset ympäristövisiot eli fitforfiftifaivit ja taksonomiat ja bildbäkbetterit estävät meitä uskottavasti edistämästä lännen vaurauden vision vahvistamista ja levittämistä. Dystooppinen ympäristökertomus alentuneine odotuksineen antaa Venäjälle ja sen hybridivaikuttamiselle tilaa ja uskottavuutta. Nyt EU:ssa vaurauden visioinnin sijaan perustetaan mm. sosiaalinen ilmastorahasto, jolla pyritään estämään tietoisella politiikalla aiheutettu energiaköyhyys.

Rojansky antaa suuren arvon George Kennanin käsitykselle USA:n johtavan roolin tärkeydestä Euroopan vakaudelle. Valitettavasti HS ja YLE eivät ole viestineet juurikaan suomalaisille, kuinka heikko Joe Bidenin hallinto nyt vain 11 kuukautta vallanvaihdosta on. Tämä on luonut nyt vaarallisen tilanteen ja jopa pelon, että ryhdistääkseen asemaansa johtajana, Biden tekee jotain hyvin harkitsematonta ulkopoliittisesti. Barack Obama oli todennut jossain tilanteessa varapresidentistään:

”Älkää koskaan aliarvioiko Joe Bidenin kykyä mokata kaikki.”

Rojansky artikkelin loppupuolella puolustaa USA:n sotkeutumista Ukrainan asioihin seuraavasti:

”Länsimaiden hallitukset ovat myös antaneet suoraa apua vahvistaakseen Ukrainan kykyä puolustaa suvereniteettiaan samalla kun ne ovat toteuttaneet äärimmäisen vaikeita mutta tärkeitä uudistuksia, joiden tarkoituksena on ollut kitkeä korruptio ja paljastaa muutamien oligarkkiklikkien valtamonopoli.”

Tämä lausahdus karulla tavalla paljastaa neokonservatiivien ja punavihreän nykyeliitin ulkopoliittisen naiiviuden, koska mitään tällaista ei Ukrainassa ole tapahtunut ja mikä vielä karmeampaa USA:n presidentin poika Hunter Biden sai lähes 100 000 dollaria kuukaudessa Burisma nimiseltä korruptoituneelta ukrainalaiselta öljy- ja kaasuyritykseltä usean vuoden ajan. Kun yleinen syyttäjä Viktor Shokin ryhtyi tutkimaan yhtiötä, Joe Biden C-SPAN:n julkaisemassa eeppisessä tiedotustilaisuudessa kerskui, kuinka hän erotti uhkauksellaan Viktor Shokinin. https://www.c-span.org/video/?c4820105/user-clip-biden-tells-story-ukraine-prosecutor-fired

MikkoPaunio
Perussuomalaiset Helsinki

Kirjoittaja on (s. 1961) Helsingin yliopistosta valmistunut terveydenhuollon erikoislääkäri, joka on työskennellyt seuraavien instituutioiden palveluksessa: Helsingin yliopisto, Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, sosiaali- ja terveysministeriö, Euroopan Unionin komissio ja Maailmanpankki. Kirjoittalla on Helsingin yliopiston yleisen epidemiologian dosentuuri. Hän on saanut jatkokoulutusta Maailman terveysjärjestön ns. pitkällä kurssilla Brysselin vapaassa yliopistossa ja hänellä on ylempi korkeakoulututkinto (epidemiologia) Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health instituutiosta. Kirjoittajalla on julkaisuja merkittävimmissä kansainvälisissä lääketieteellisissä julkaisusarjoissa ja yhteensä vertaisarvioituja julkaistuja artikkeleita hänellä on 40 (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?term=paunio+m). Kirjoittajan tärkein tieteellinen havainto johti lopulta Maailman Terveysjärjestön maailmanlaajuiseen tuhkarokkorokotusstrategian muutokseen. https://www.duodecimlehti.fi/lehti/2017/3/duo13540 Pelkästään 2000-luvulla on tuhkarokkorokotus pelastanut noin 20 miljoonaa lasta elämälle.
Kirjoittaja toimi valtioneuvoston asettaman Säteilyturvaneuvottelukunnan puheenjohtajana vuosina 2009-2018. Kirjoittaja on toiminut vuodesta 2016 lähtien Valtakunnallisen Maanpuolustuskurssin sekä luennoitsijana että ns. pääopettajana (STM) syksyyn 2021 asti.

Hän on kirjoittanut kolme kirjaa: Vihreä Valhe (Weilin & Göös 1991), Vihreä Valhe - Valheen sysimustat juuret, salakavalat lonkerot ja murheelliset seuraukset (Auditorium 2015) ja Hourulan väen ilmastovallankumous (Omakustanne 2019). Kirjoittaja valittiin 20.3.2018 tieteelliseksi ja policy neuvonantajaksi American Council on Science and Health järjestöön. Järjestön on aikoinaan perustanut Norman Borlaug ja Elizabeth Wheelan. Se on teollisuutta ja hyvinvointia puolustava tieteellinen järjestö. Kirjoittajalta julkaistu useita raportteja Ison Britannian pitkäaikaisimman valtionvarainministerin Nigel Lawsonin perustamalla The Global Warming Policy Foundation sivustolla (https://www.thegwpf.org/?s=paunio). Kirjoittajalta on julkaistu merkittävillä brittiläisillä ja pohjoisamerkikkalaisilla keskusteluareenoilla useita puheenvuoroja (https://muckrack.com/mikko-paunio/articles) pääasiassa ympäristö- ja kehityspolitiikkaan liittyen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu