Luontokerhon Operaatio Varis esti Timo ”Bensanhinta” Harakan nousun pääministeriksi

Julkaisen tämän lopputalvesta 2017 alunperin julkaistun blogin uudelleen bensan hinnan nousun vuoksi. Tätä blogia pitää lukea ns. kieli poskella.

Luontokerhossa pohdimme, miten estää kunnianarvoisan SDP:n luisuminen Timo Harakan mahdollisen puheenjohtajuuden myötä muun Länsi-Euroopan tapaan corbyniläisille ääripunavihreille populistisille voimille. Hanke sai koodinimen ”Operaatio Varis”. Tehtävä oli haastava, koska Timon katu-uskottavuus oli nousussa ja hänen oma puolueensa eli Valtamedia (YLE ja HS) oli jo tukevasti asemoitumassa joulukuussa hänen taakseen.

Sitten eräällä luontokerholaisella välähti. ”Hei, mutta oliko se vuosi 1995 tai 1996, kun luin hilpeän Timo Harakan kolumnin Imagelehdestä ”Päivä Demarina””. Sitten hänellä välähti lisää, mutta kaikkihan on kerrottu hänen jo unohdetussa kirjassaan ”Viemärirotta”. Siinähän oli julkaistu ne kaikki pöyristyttävyydet, mitä hän oli demareista kirjoittanut ja ajatellut osallistuttuaan anonyymisti SDP:n periaateohjelmaprosessia avittaneeseen kirjoituskilpailuun.

Timo Harakka voitti kisan ja sai Demarilehden legendaariselta kolumnistilta Aimo Kairamolta palkintorahat ja porttikiellon SDP:n seuraavaan puoluekokoukseen.  Myöhemmin Aimo Kairamo kuvaili Timo Harakkaa kolumnissaan Demarissa, että Timo Harakka on ”pikku tuholainen” ja ”itkeskelyjensä välillä tämä Harakka on kova poika”

No sitten hankittiin Viemärirotta ja kirjoitin luontokerholaisten pyynnöstä tähän blogiin Timo Harakan itse tosin pääasiassa hyvällä maulla ja dramaturgin ammattitaidolla kirjoittamat pöyristyttävät ajatukset demareista. https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/mikkopaunio/228587-timo-harakka-demari-vuodesta-1962-vai-viemarirotta/ Nämä pöyristyttävät sanat demareista levisivät salamana kaikkien puoluekokousvaltuutettujen tietoon, mikä tuli http://areena.yle.fi/1-3777985 (ks. 25,30 min kohdalta) hyvin YLE:n A-studiossa ilmi.

Samaisessa A-studiossa presidentintekijä (Tarja Halonen) Markku J Jääskeläinen teeskenteli Timo Harakan kampanjapäällikkönä, että nyt on valittu harkitseva kampanjalinja, koska ei haluta avata edellisessä puoluekokouksessa syntyneitä haavoja.

Luontokerho oli tehnyt tämän blogin avulla sakin ja matin, eikä Harakan kampanjalla ollut mitään tehtävissä.

Pikkulintujen kautta kuulin, että Markku J Jääskeläinen ei ollut oikein tykännyt Uuden Suomen Blogissa avaamaani Timo Harakan sielunmaisemaa, jonka yksi lause on muuten toistaiseksi jäänyt täysin huomiotta.

”Päivä demarina” esseen lopussa moraalisessa demareiden tuomiossaan Timo Harakka taklaa äärivasemmalta vanhaan tyyliin kansanvaltaisia sosialidemokraatteja:

”Työn ja pääoman ristiriita on eskaloitunut valtaviin mittasuhteisiin: työttömyyden ja kansainvälisen pääoman ristiriidaksi. Sitä ei ratkaista enää väkivallattomin keinoin.

Timo Harakka itse kuvaa hienosti parodian keinoin Viemärirotta kirjassaan, kuinka vihreät syntyivät ja yhä edelleen elävät median kanssa symbioosissa. Ilman Valtamediassa vaikuttavia puolueen toimitsijoita  eli toimittajia ei vihreillä Suomessa olisi kuin prosentin pari kannatus.

Vaikka Timo Harakan ajatukset piotallouden ja muiden vihreiden kotkotusten tavoin on kaivettu historian roskatunkiolta, oli hänellä perusteellisen ympäristökasvatuksen kouluissa saaneilta nuorilta ihmisiltä SDP:ssä vankkaa kannatusta, koska niiden koettiin olevan raikkaita yhteiskunnallisia avauksia.

Timo Harakalla oli suunnitelmat taskussa kovasta kampanjasta, jotka hän joutui hautaamaan, koska tässä blogissa oli 2016 joulukuussa julkaistu hänen hyvin kompremettoivat tekstinsä ja niitä ei saatu kumittamallakaan pois. Hommaa hieman hidasti se, että kirja oli kadonnut Pasilan kirjaston kirjojen varmuusvarastosta.

Muutamaa poikkeusta lukuunottamatta totuusmedia suojeli Timo Harakkaa SDP:n puheenjohtajakisan aikana kuten se suojeli ”Maailmanpankin varakuvernööriä” Pekka Haavistoa http://mikkopaunio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/197883-maailmanpankin-varaku… viime presidentin vaalien aikana ja hänen pöyristyttävyyksiä ei Verkkouutisten ja Suomen Kuvalehden lisäksi julkaistu totuusmediassa lainkaan em. pientä YLE:n A-studion välähdystä lukuunottamatta.

MikkoPaunio
Perussuomalaiset Helsinki

Kirjoittaja on (s. 1961) Helsingin yliopistosta valmistunut terveydenhuollon erikoislääkäri, joka on työskennellyt seuraavien instituutioiden palveluksessa: Helsingin yliopisto, Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, sosiaali- ja terveysministeriö, Euroopan Unionin komissio ja Maailmanpankki. Kirjoittalla on Helsingin yliopiston yleisen epidemiologian dosentuuri. Hän on saanut jatkokoulutusta Maailman terveysjärjestön ns. pitkällä kurssilla Brysselin vapaassa yliopistossa ja hänellä on ylempi korkeakoulututkinto (epidemiologia) Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health instituutiosta. Kirjoittajalla on julkaisuja merkittävimmissä kansainvälisissä lääketieteellisissä julkaisusarjoissa ja yhteensä vertaisarvioituja julkaistuja artikkeleita hänellä on 40 (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?term=paunio+m). Kirjoittajan tärkein tieteellinen havainto johti lopulta Maailman Terveysjärjestön maailmanlaajuiseen tuhkarokkorokotusstrategian muutokseen. https://www.duodecimlehti.fi/lehti/2017/3/duo13540 Pelkästään 2000-luvulla on tuhkarokkorokotus pelastanut noin 20 miljoonaa lasta elämälle.
Kirjoittaja toimi valtioneuvoston asettaman Säteilyturvaneuvottelukunnan puheenjohtajana vuosina 2009-2018. Kirjoittaja on toiminut vuodesta 2016 lähtien Valtakunnallisen Maanpuolustuskurssin sekä luennoitsijana että ns. pääopettajana (STM) syksyyn 2021 asti.

Hän on kirjoittanut kolme kirjaa: Vihreä Valhe (Weilin & Göös 1991), Vihreä Valhe - Valheen sysimustat juuret, salakavalat lonkerot ja murheelliset seuraukset (Auditorium 2015) ja Hourulan väen ilmastovallankumous (Omakustanne 2019). Kirjoittaja valittiin 20.3.2018 tieteelliseksi ja policy neuvonantajaksi American Council on Science and Health järjestöön. Järjestön on aikoinaan perustanut Norman Borlaug ja Elizabeth Wheelan. Se on teollisuutta ja hyvinvointia puolustava tieteellinen järjestö. Kirjoittajalta julkaistu useita raportteja Ison Britannian pitkäaikaisimman valtionvarainministerin Nigel Lawsonin perustamalla The Global Warming Policy Foundation sivustolla (https://www.thegwpf.org/?s=paunio). Kirjoittajalta on julkaistu merkittävillä brittiläisillä ja pohjoisamerkikkalaisilla keskusteluareenoilla useita puheenvuoroja (https://muckrack.com/mikko-paunio/articles) pääasiassa ympäristö- ja kehityspolitiikkaan liittyen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu