On aika suhtautua energiaan vastuullisesti – Vihreä energiavastuuttomuus on heitettävä syrjään

Ympäristöministeri Emma Karin kuin käärmettä pyssyyn ajama biopolttoaineiden sekoitusvelvoitteen nosto, vaikka valtiovarainministeriö Keskipitkän aikavälin ilmastopolitiikan suunnitelmasta antamassa lausunnossa kuukausi sitten tyrmäsi ajatuksen tähtitieteellisen kalliina, kertoo paljon vihreästä ajattelusta. Biopolttoaineilla EU:n taakanjakoasetuksen toimeenpano olisi vain juridista ilmastonmuutoksen hillintää, koska niiden valmistamiseen menee enemmän energiaa kuin niistä saadaan.

Euroopan Unionin komission päättömän ilmastopaketin eräs järkiperäisimmistä osista on RED II direktiivin muutosehdotus, jolla vaikeutetaan jo muutoinkin vaikeaa biopolttoaineiden saatavuutta, koska biopolttoaineet ovat aiheuttaneet valtavassa mittakaavassa sekä luontokatoa että alentunutta globaalia ruokaturvaa.

Se, että väkivaltaista vallankumousta 38-vuotiaana väistämättömänä pitänyt Timo Harakka, energia-asioista täysin tietämätön Emma Kari ja aivan ihmeellisiä väitteitä poliittisessa diskurssissa laukonut vihreiden vt puheenjohtaja Iiris Suomela pitävät juuri nyt kiinni biopolttoaineista kertoo sen, millaisten unelma(=dystopia)rillien läpi nämä vastuuttomat poliittiset toimijat maailmaa katsovat.

Ylioppilas ja Tampereen yliopiston hallituksen jäsen Iiris Suomela on mm. väittänyt, että ”Bensavero ei osu pahimmin köyhiin. Tästä on hyvin selkeää tutkimustietoa”. Tai ”Olen käynyt kaikki mahdolliset talouspolitiikan kurssit ja lukenut kirjat”.

Näille iirissuomeloiden tapaisille idealisteille (huonot) ideat ovat rakkaampia kuin heidän lähimmäisensä.

Suomi on muun Euroopan ohella astunut täysin omaa syytään nyt vihreiden jo 30 vuotta sitten virittämään energiamiinaan. Vihreät ovat valitettavasti saaneet valtapuolueet mukaansa tähän holtittomuuteen ja hiljan mm. pormestari Juhana Vartiainen hehkutti Helsingin luopuvan nopetetusti kivihiilipohjaisesta tehokkaasta ja vähäpäästöisestä sähkön ja lämmön yhteistuotannosta lähes arktisissa olosuhteissa ilman kunnollista suunnitelmaa taloudellisesta vaihtoehdosta. Lämpöturvallisuus on perustuslain takaama perusoikeus, joka oikeuttaa toimeentulotuen vihreän energiapolitiikan uhreille.

Koko Eurooppa on nyt lirissä ja täysin Venäjän armoilla 30 vuotta jatkuneen vihreän energiakeskustelun myötä. Vaikein tilanne on ehkä Isossa Britanniassa, jossa kaksi ja puoli viikkoa sitten Englannin keskuspankki ilmoitti vihreän energiapolitiikan aiheuttavan suurimman kansalaisten ostovoiman heikkenemisen sitten vuoden 1990, jolloin nykymuotoinen laskenta aloitettiin.

Ison Britannian valtiovarainministeri Rishi Sunak ilmoitti energiayhtiöille järjestettävästä valtavasta monimutkaisesta lainajärjestelyistä, jolla estetään vihreän politiikan aiheuttaman energialaskun kohdentuminen kuluttajille täysimääräisesti.

Energiaköyhyydestä tullut tärkeä keskustelunaihe koko Euroopassa ja nyt myös Suomessa sähkön ja bensan hinnan noustua merkittävästi. Euroopassa on EU:n komission virallisen tiedon mukaan kymmeniä miljoonia ihmisiä, jotka elävät energiaköyhyydessä, jota vihreä energiapolitiikka on aiheuttanut. Isossa Britanniassa tilanne on yksi vaikeimmista ja siellä on neljä miljoonaa ihmistä ajautunut energiaköyhyyteen ja monet eläkeläiset joutuvat kysymään itseltään lämmitänkö vai ostanko ruokaa.

Energia on kaikki kaikessa, kun mietimme nykyisen hyvinvointiyhteiskunnan perustuksia. Energianhinnan ja aivan erityisesti maakaasun hinnan valtava nousu aiheuttaa inflaatiota monella eri tavalla. Ruoan hintaa se nostaa sillä, että maakaasusta tehdään maatalouden typpilannoitteita. Maakaasupanoksesta 60 % käytetään typpilannoitteiden (urean) tuottamiseen ja 40 % käytetään siihen energiapanoksena niin, että ilmakehästä saadaan typpeä sopivassa muodossa lannoitteisiin.

Viime ja edellisellä viikolla ei voinut silmiä hieraisematta taas katsoa YLE:n ajankohtaistarjontaa. Niin Suomessa kuin USA:ssa monet ekonomistit ovat hokeneet, että nyt kiihtynyt inflaatio on vain lyhytaikaista. Tällainen ennustelu ei ollut kovin vakuuttavaa, kun nuori Nordean naisekonomisti A-studiossa pani toivonsa siihen, että ensi kesänä rupeaisi taas tuulemaan.

On järkiintymisen aika suhteessa energiaan ja sen merkittävyyteen hyvinvoinnin mahdollistajana. Vaikka vihreät uskovat sen tulevan tuurisähköllä tuotettuna töpselistä, valitettavasti sitä on tuotettava taloudellisesti järkevästi, muutoin hukka perii.

https://news.sky.com/story/cost-of-living-crisis-eat-or-heat-now-a-huge-reality-as-councils-face-unprecedented-pleas-for-help-12537295

 

MikkoPaunio
Perussuomalaiset Helsinki

Kirjoittaja on (s. 1961) Helsingin yliopistosta valmistunut terveydenhuollon erikoislääkäri, joka on työskennellyt seuraavien instituutioiden palveluksessa: Helsingin yliopisto, Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, sosiaali- ja terveysministeriö, Euroopan Unionin komissio ja Maailmanpankki. Kirjoittalla on Helsingin yliopiston yleisen epidemiologian dosentuuri. Hän on saanut jatkokoulutusta Maailman terveysjärjestön ns. pitkällä kurssilla Brysselin vapaassa yliopistossa ja hänellä on ylempi korkeakoulututkinto (epidemiologia) Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health instituutiosta. Kirjoittajalla on julkaisuja merkittävimmissä kansainvälisissä lääketieteellisissä julkaisusarjoissa ja yhteensä vertaisarvioituja julkaistuja artikkeleita hänellä on 40 (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?term=paunio+m). Kirjoittajan tärkein tieteellinen havainto johti lopulta Maailman Terveysjärjestön maailmanlaajuiseen tuhkarokkorokotusstrategian muutokseen. https://www.duodecimlehti.fi/lehti/2017/3/duo13540 Pelkästään 2000-luvulla on tuhkarokkorokotus pelastanut noin 20 miljoonaa lasta elämälle.
Kirjoittaja toimi valtioneuvoston asettaman Säteilyturvaneuvottelukunnan puheenjohtajana vuosina 2009-2018. Kirjoittaja on toiminut vuodesta 2016 lähtien Valtakunnallisen Maanpuolustuskurssin sekä luennoitsijana että ns. pääopettajana (STM) syksyyn 2021 asti.

Hän on kirjoittanut kolme kirjaa: Vihreä Valhe (Weilin & Göös 1991), Vihreä Valhe - Valheen sysimustat juuret, salakavalat lonkerot ja murheelliset seuraukset (Auditorium 2015) ja Hourulan väen ilmastovallankumous (Omakustanne 2019). Kirjoittaja valittiin 20.3.2018 tieteelliseksi ja policy neuvonantajaksi American Council on Science and Health järjestöön. Järjestön on aikoinaan perustanut Norman Borlaug ja Elizabeth Wheelan. Se on teollisuutta ja hyvinvointia puolustava tieteellinen järjestö. Kirjoittajalta julkaistu useita raportteja Ison Britannian pitkäaikaisimman valtionvarainministerin Nigel Lawsonin perustamalla The Global Warming Policy Foundation sivustolla (https://www.thegwpf.org/?s=paunio). Kirjoittajalta on julkaistu merkittävillä brittiläisillä ja pohjoisamerkikkalaisilla keskusteluareenoilla useita puheenvuoroja (https://muckrack.com/mikko-paunio/articles) pääasiassa ympäristö- ja kehityspolitiikkaan liittyen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu