Pääministeri Sanna Marinin oudot energiapuheet?

Iltalehti siteeraa tämän päiväisessä otsikossaan (alla linkki) pääministeri Sanna Marinia seuraavasti liittyen eiliseen Eurooppaneuvoston kokoukseen, jossa puitiin Venäjän vastaisia sanktioita:

”Eurooppa ei voi olla riippuvainen Venäjän energiasta.”

Lause voi olla journalistinen virhe, koska itse jutussa Marinia siteerataan näin ensin ei-sanatarkasti otsikkoon liittyen:

”Siihen halutaan hänen mukaansa nyt kertakaikkinen muutos, koska Eurooppa ei voi alistua Venäjän kiristykseen tulevaisuudessa.”

Sitten sanatarkasti:

”Euroopan tulee lisätä voimakkaasti energiaomavaraisuuttaan, Marin painotti.”

Jos otsikon lainaus on oikein, en ymmärrä pääministerin outoa ajatuksenjuoksua mitenkään. Millä ihmeen tahdoneleellä Marin voisi poistaa vihreän politiikan 30 vuoden aikana synnyttämä Euroopan lähes täydellinen energiariippuvuus Venäjästä?

Sanna Marinin jutun lainaukset eivät ole reaalimaailmasta, koska Euroopan energiariippuvuutta Venäjästä voidaan vähentää vasta vuosien politiikkamuutosten myötä. Toisaalta, jos pääministerin ehdottamat keinot vähentää energiariippuvuutta tulevat hänen suosimasta vihreästä 0-hiilikeinovalikoimasta, johon ei kuulu ydinvoima, tilanne heikkenee entisestään. Ydinenergian lisärakentaminen on ollut monista eri syistä erittäin hidasta.

Edellisessä blogissani (alla linkki) käsittelemäni Helsingin Energian lämpöstrategia käy hyvin esimerkistä, kuinka vihreä energiapolitiikka edistää energiariippuvuutta Venäjästä. Jos pääministeri haluaisi nyt vähentää energiariippuvuuttamme, hän voisi tuomita HELEN’n hallituksen puheenjohtajan Osmo Soininvaaran ja pormestari Juhana Vartiaisen siunaamat Hanasaaren ja Salmisaaren kivihiilivoimalaitosten ennen aikaiset sulkemiset, koska niitä ei käytännössä voida korvata muulla kuin venäläisellä maakaasulla käyvillä laitoksilla.

Vihreän politiikan seurauksena Helsinki tuottaa jo yli 40 % kaukolämmöstä venäläisellä maakaasulla.

Olen seurannut vuodesta 1987 lähtien energiapoliittista keskustelua toimiessani sihteerinä maassamme laajimmassa koskaan istuneessa komiteassa eli ns. Kortteen komiteassa eli Energiakomiteassa.

1980-luvulta lähtien vihreiden sanelema energiapoliittinen keskustelu tai pikemminkin vyörytys on nyt lopulta johtanut tilanteeseen, jossa EU ei voinut edes harkita kovinta pakotekeinoa eli Venäjän sulkemista SWIFT-maksujärjestelmän ulkopuolelle siitä yksinkertaisesta syystä, että maakaasua ei voida myydä ja ostaa käteisellä. Saksassa tästä vallitsee kaikkien puolueiden konsensus.

1980-luvulta lähtien vihreä vyörytys ensin lamautti ydinvoiman lisärakentamisen ja lopulta sen nyt toteutettavan laajamittaisen alasajon Saksassa. Vihreät ovat vuosikymmeniä pelotelleet kansalaiset henkihieveriin julkisen sanan avulla virheelliseen tietoon vedoten ionisoivan säteilyn vaaroista. Vihreät tekivät siitä lopulta valheellista kampanjateollisuustaidetta, jonka myötä myös ydinturvallisuussäädöksiä kiristettiin voimakkaasti, mikä on osaltaan hidastanut ydinvoiman lisärakentamista.

Sitten vuorossa oli ilmastopelottelu, jonka seurauksena Euroopan kivihiililaitokset lähes kaikkialla suljettiin. Niitä on nyt energiakriisin Euroopassa iskettyä yritetty epätoivoisesti virvoittaa uudelleen henkiin, mutta vaikka virvoitus on toiminut, hiiltä on ollut vaikea saada maailmanmarkkinoilta johtuen vihreän politiikan aiheuttamasta pulasta.

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/a4bf797d-13dc-4b6b-9640-b77fe78c8725?fbclid=IwAR2Fx5f0NHQ1o3rPRa5YK5xHF4P50g3SMCRR4dPMTct4fzSn6dZZ4zdCOT8

MikkoPaunio
Perussuomalaiset Helsinki

Kirjoittaja on (s. 1961) Helsingin yliopistosta valmistunut terveydenhuollon erikoislääkäri, joka on työskennellyt seuraavien instituutioiden palveluksessa: Helsingin yliopisto, Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, sosiaali- ja terveysministeriö, Euroopan Unionin komissio ja Maailmanpankki. Kirjoittalla on Helsingin yliopiston yleisen epidemiologian dosentuuri. Hän on saanut jatkokoulutusta Maailman terveysjärjestön ns. pitkällä kurssilla Brysselin vapaassa yliopistossa ja hänellä on ylempi korkeakoulututkinto (epidemiologia) Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health instituutiosta. Kirjoittajalla on julkaisuja merkittävimmissä kansainvälisissä lääketieteellisissä julkaisusarjoissa ja yhteensä vertaisarvioituja julkaistuja artikkeleita hänellä on 40 (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?term=paunio+m). Kirjoittajan tärkein tieteellinen havainto johti lopulta Maailman Terveysjärjestön maailmanlaajuiseen tuhkarokkorokotusstrategian muutokseen. https://www.duodecimlehti.fi/lehti/2017/3/duo13540 Pelkästään 2000-luvulla on tuhkarokkorokotus pelastanut noin 20 miljoonaa lasta elämälle.
Kirjoittaja toimi valtioneuvoston asettaman Säteilyturvaneuvottelukunnan puheenjohtajana vuosina 2009-2018. Kirjoittaja on toiminut vuodesta 2016 lähtien Valtakunnallisen Maanpuolustuskurssin sekä luennoitsijana että ns. pääopettajana (STM) syksyyn 2021 asti.

Hän on kirjoittanut kolme kirjaa: Vihreä Valhe (Weilin & Göös 1991), Vihreä Valhe - Valheen sysimustat juuret, salakavalat lonkerot ja murheelliset seuraukset (Auditorium 2015) ja Hourulan väen ilmastovallankumous (Omakustanne 2019). Kirjoittaja valittiin 20.3.2018 tieteelliseksi ja policy neuvonantajaksi American Council on Science and Health järjestöön. Järjestön on aikoinaan perustanut Norman Borlaug ja Elizabeth Wheelan. Se on teollisuutta ja hyvinvointia puolustava tieteellinen järjestö. Kirjoittajalta julkaistu useita raportteja Ison Britannian pitkäaikaisimman valtionvarainministerin Nigel Lawsonin perustamalla The Global Warming Policy Foundation sivustolla (https://www.thegwpf.org/?s=paunio). Kirjoittajalta on julkaistu merkittävillä brittiläisillä ja pohjoisamerkikkalaisilla keskusteluareenoilla useita puheenvuoroja (https://muckrack.com/mikko-paunio/articles) pääasiassa ympäristö- ja kehityspolitiikkaan liittyen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu