Petteri Taalaksen epätieteelliset jorinat – Osa 11b

Maailman Ilmatieteen järjestön (WMO) pääsihteerin Petteri Taalaksen ja Seija Vaaherkummun vuoden takainen YLE:n lauantaiaamukeskustelu pääsi uusimpaan kirjaani ”Hourulan väen ilmastovallankumous”. Siinä mm. retostelin Petteri Taalaksen IPCC:n 2018 syyskuun lopussa julkaistun Puolentoista-asteen raportin hölmöyksiä. Raportti levitti laajaa kauhua lasten ja nuorten keskuudessa ympäri maailmaa.

Petteri Taalas oli taas tänään Seija Vaaherkummun lauantaiaamussa kertomassa sitä sun tätä kansainväliseen ilmastopolitiikkaan liittyen. Vaaherkumpu oli tällä kertaa asteen epäileväisempi Taalaksen jorinoihin. Lieneekö syy Hourulan, joka kulkeutui myös YLE:en. Sitä saatetaan salaa lukea siellä.

En tiedä hänen motiivejaan tiedemiehenä, mutta ihmettelen, miksi Taalas menee 100:lla mukaan Kiinan hybridivaikuttamiseen ja vakuutteluun, että Kiina on fossiilivapaa joskus tämän vuosisadan loppupuoliskolla.

Taalas totesi mm. positiivisena esimerkkinä, että Kiina on maailman suurin uusiutuvan energian tuotannon kasvattaja maailmassa. Hän jätti kertomatta, että pelkästään sähköntuotannosta epäekologisen vesivoiman osuus Kiinan uusiutuvan SÄHKÖN tuotannosta on noin 76 %  https://en.wikipedia.org/wiki/Renewable_energy_in_China ja eliöstölle haitallisen tuulivoiman osuus on noin 16 %. Tuulen osuus sähköntuotannosta Kiinassa on noin 3 % ja kivihiilen osuus siitä on noin 65%.https://en.wikipedia.org/wiki/Electricity_sector_in_China

Kiina rakentaa 2020 luvulla satoja kivihiilivoimalaitoksia https://www.carbonbrief.org/analysis-will-china-build-hundreds-of-new-coal-plants-in-the-2020s ja lisäksi rakentaa niitä satoja ympäri maailmaa. https://www.thegwpf.com/china-building-300-new-coal-power-plants-around-the-world/

Kiinan KOKONAISENERGIANKULUTUKSESTA tuulen osuus on häviävä ehkäpä promilleja, koska sähkön osuus energian loppukulutuksesta on ehkäpä 20%. Tuulivoimalobbareiden ja punavihreiden on helppo esittää tällaisessa tilanteessa väite, jonka mukaan tuulivoiman tuotannossa tapahtuu nyt suuri prosentuaalinen lisäys ”ympäristöhyvis” Kiinassa. Se on kuitenkin absoluuttisella skaalalla hyttysen ininää ja vailla muuta kuin poliittista retorista merkitystä.

Taalas puhui niitä näitä näistä asteista ja otti taas esiin ohjauksessaan olevan IPCC:n tekemän Puolentoista asteen raportin jättäen taas kertomatta, että raportin puolentoista asteen polku perustuu ympäristölle ja ihmisille tuhoisalle bioenergialle (BECCS, BioEnergy with Carbon Capture and Storage).

Kun kuitenkin Puolentoista-asteen raportti itse – samoin kuin Maailman terveysjärjestön IPCC:n raportin peilausraporttikin kuukautta myöhemmin – päätyi siihen, että bioenergiaa ei voidakaan hyödyntää sen tuhoisuuden vuoksi, niin Puolentoista asteen raportti päätyi lopulta maagiseen nopeaan sähköistämiseen (engl. rapid electrification).  IPCC jätti tosin kertomatta, millä sähkö sitten tuotetaan ja totesi, että ydinvoimaa ei voida poliittista syistä rakentaa. Kerron tämän kaiken Hourulassa ja Lontoossa julkaistussa raportissani, joka on käännetty myös japaniksi. https://www.thegwpf.org/better-for-health-to-ignore-the-climate-movement/

Saimme muuten johtavilta poliitikoilta budjettiriihen aikana ja sen jälkeen myös maistaa tätä maagista nopean sähköistämisen ilosanomaa ilman, että punavihreät poliitikot kertoivat, miten sähkö tuotetaan.

Petteri Taalas yrittää luoda itsestään kuvaa asiansa osaavana luonnontieteilijänä ja näin hän on ryhtynyt kiillottamaan kilpeään Iltalehden blogissa. Hän osallistui kesäkuussa Iltalehden kolumnissaan perussuomalaisen Työmiehen pilkkaamiseen – mainitsematta häntä – blogissaan ”Kanojen silmät eivät räjähtele ja ydinvoima on turvallista”. Ydinvoimasta olen toki samaa mieltä Petteri Taalaksen kanssa. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/b8e122c5-0711-494e-8240-1ad70f2e53bf

Taalas kirjoittaa blogissaan mm:

”Muun muassa eduskunta joutui teettämään tutkimuksen, aiheuttaako tuulivoima kanojen silmien räjähtelyä, lepakoiden kuolemia,… Mutta tällaisille ei ole löydetty tieteellisiä todisteita.”

Ilmeisesti hän viittaa Työmiehen usein viittaamaan lepakoiden räjähtelyyn, koska en ole kuullut kanojen silmien räjähtelyä liitetyn tuulivoimaan. Tuulivoima aiheuttaa lepakoiden barotrauman samalla tavalla kuin syntyy sukeltajan barotrauma. Mikäli sukeltaja olleessaan syvyydessä hengittää paineilmaa ja nousee nopeasti ylös ilman, että hän uloshengittää, hänelle syntyy barotrauma eli keuhkot repeävät. Kun lepakot ottavat suuren tuulivoiman lavasta peräisin olevan ilmanpaineen vaikutuksen alaisena ilmaa keuhkoihin ja sitten sujahtavat matalaan paineeseen nopeasti, niiden keuhkot räjähtävät. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0960982208007513 Asiasta käytiin silloin http://pro-kulmerauerallmend.ch/files/2018-04-26-Baerwald-et-al-Barotrauma-Bats-University-of-Calgary-2008.pdf ja myöhemmin kovaa tieteellistä keskustelua https://notrickszone.com/2015/03/02/swept-area-of-annihilation-new-study-confirms-wind-turbines-barotraumatic-mayhem-on-bats/ file:///C:/Users/gghap/Downloads/%7B784D5496-25ED-4066-B5E9-DC105EF07A73%7D.pdf

Tuulivoimateollisuus on vuosikaudet yrittänyt kiistää tuulivoiman aiheuttamat barotraumat lepakoilla ja aiheesta käydään nyt Länsi Yhdysvalloissa oikeutta.  Tuulivoimayhtiöt ovat haastaneet Oregonin valtionyliopiston oikeuteen siellä tehdyn laajan tutkimuksen, joka dokumentoi tuulivoiman haitat eliöstölle (linnut ja lepakot). Tutkimus herätti suuren kohun ja tuulivoimateollisuuden oli ryhdyttävä vastaiskuun. https://www.columbian.com/news/2019/sep/22/study-wind-turbines-threaten-bats/

 

MikkoPaunio
Perussuomalaiset Helsinki

Kirjoittaja on (s. 1961) Helsingin yliopistosta valmistunut terveydenhuollon erikoislääkäri, joka on työskennellyt seuraavien instituutioiden palveluksessa: Helsingin yliopisto, Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, sosiaali- ja terveysministeriö, Euroopan Unionin komissio ja Maailmanpankki. Kirjoittalla on Helsingin yliopiston yleisen epidemiologian dosentuuri. Hän on saanut jatkokoulutusta Maailman terveysjärjestön ns. pitkällä kurssilla Brysselin vapaassa yliopistossa ja hänellä on ylempi korkeakoulututkinto (epidemiologia) Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health instituutiosta. Kirjoittajalla on julkaisuja merkittävimmissä kansainvälisissä lääketieteellisissä julkaisusarjoissa ja yhteensä vertaisarvioituja julkaistuja artikkeleita hänellä on 40 (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?term=paunio+m). Kirjoittajan tärkein tieteellinen havainto johti lopulta Maailman Terveysjärjestön maailmanlaajuiseen tuhkarokkorokotusstrategian muutokseen. https://www.duodecimlehti.fi/lehti/2017/3/duo13540 Pelkästään 2000-luvulla on tuhkarokkorokotus pelastanut noin 20 miljoonaa lasta elämälle.
Kirjoittaja toimi valtioneuvoston asettaman Säteilyturvaneuvottelukunnan puheenjohtajana vuosina 2009-2018. Kirjoittaja on toiminut vuodesta 2016 lähtien Valtakunnallisen Maanpuolustuskurssin sekä luennoitsijana että ns. pääopettajana (STM) syksyyn 2021 asti.

Hän on kirjoittanut kolme kirjaa: Vihreä Valhe (Weilin & Göös 1991), Vihreä Valhe - Valheen sysimustat juuret, salakavalat lonkerot ja murheelliset seuraukset (Auditorium 2015) ja Hourulan väen ilmastovallankumous (Omakustanne 2019). Kirjoittaja valittiin 20.3.2018 tieteelliseksi ja policy neuvonantajaksi American Council on Science and Health järjestöön. Järjestön on aikoinaan perustanut Norman Borlaug ja Elizabeth Wheelan. Se on teollisuutta ja hyvinvointia puolustava tieteellinen järjestö. Kirjoittajalta julkaistu useita raportteja Ison Britannian pitkäaikaisimman valtionvarainministerin Nigel Lawsonin perustamalla The Global Warming Policy Foundation sivustolla (https://www.thegwpf.org/?s=paunio). Kirjoittajalta on julkaistu merkittävillä brittiläisillä ja pohjoisamerkikkalaisilla keskusteluareenoilla useita puheenvuoroja (https://muckrack.com/mikko-paunio/articles) pääasiassa ympäristö- ja kehityspolitiikkaan liittyen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu