Suomalaiset uutiskanavat hiljaa liittyen Tanskan TV:n paljastuksiin koronan laboratorioalkuperästä

Ensimmäinen COVID-19-tartunnan saanut henkilö olisi voinut tarttua virukseen lepakolta työskennellessään kiistanalaisessa Wuhanin virologialaboratoriossa, mutta Kiinan viranomaiset painostivat Maailman terveysjärjestöä luopumaan teoriasta tanskalaisen immunologin Peter Embarekin mukaan.

WHO julkisti johtaman Peter Ben Embarekin tiedemiesryhmän virallisen raportin maaliskuun lopussa 2021, joka hylkäsi laboratoriovuototeorian ”erittäin epätodennäköisenä”. Nyt hän sanoi Tanskan TV-2:ssa esitetyssä dokumentissa pitävänsä mahdollisuutta, että virus olisi karannut Wuhanissa sijaitsevista laboratorioista ”todennäköisenä hypoteesina”. Niitä oli kaksi ja toinen sijaitsi aivan Wuhanin eläin- ja kalatorin vieressä.

Ben Embarek siis johti kansainvälisten tutkijoiden ryhmää WHO:n mandaatilla. Ryhmä pyrki yhteistyössä kiinalaisten viranomaisten kanssa selvittämään tammikuussa 2021 4,3 miljoonaa ihmistä maailmanlaajuisesti tähän mennessä tappaneen pandemian alkuperää.

Ryhmä ei löytänyt virallisessa maaliskuun lopussa julkaistussa raportissa todisteita siitä, että laboratoriotyöntekijä olisi ollut ns. potilas nolla, mutta kiinalaiset tiedemiehet ja virkamiehet salasivat Embarekin mukaan tietoja ja siis painostavat heitä luopumaan teoriasta.

WHO: n tiedemiehet eivät saaneet riittäviä tietoja ja teoriasta sai keskustella vasta kaksi päivää ennen kuin tiimin oli määrä lähteä Kiinasta Embarekin mukaan. Hän kertoi, että hänen tiimiltään evättiin pyynnöistä huolimatta pääsy laboratoriossa sijaitseviin kirjoihin tai asiakirjoihin. Embarek uskoi haastattelussa, että kiinalaiset pelkäsivät aasialaiseen tapaan kasvojen menetystä näin merkittävien virheiden paljastumisen vuoksi.

”Voi myös olla, että joku haluaa salata jotain. Kuka tietää?” Embarek totesi haastattelussa.

Tanskan TV:n julkistama Embarekin haastattelu on levinnyt laajalti maailman uutissivustoille, mutta Suomen valtamedian uutissivustot eivät tätä kirjoittaessa ole reagoineen haastatteluun.

Haastattelun julkistamisen jälkeen WHO on vaatinut Kiinaa toimittamaan raakatietoa WHO:lle ensimmäisistä koronapotilaista joulukuun lopulta 2019.

MikkoPaunio
Perussuomalaiset Helsinki

Kirjoittaja on (s. 1961) Helsingin yliopistosta valmistunut terveydenhuollon erikoislääkäri, joka on työskennellyt seuraavien instituutioiden palveluksessa: Helsingin yliopisto, Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, sosiaali- ja terveysministeriö, Euroopan Unionin komissio ja Maailmanpankki. Kirjoittalla on Helsingin yliopiston yleisen epidemiologian dosentuuri. Hän on saanut jatkokoulutusta Maailman terveysjärjestön ns. pitkällä kurssilla Brysselin vapaassa yliopistossa ja hänellä on ylempi korkeakoulututkinto (epidemiologia) Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health instituutiosta. Kirjoittajalla on julkaisuja merkittävimmissä kansainvälisissä lääketieteellisissä julkaisusarjoissa ja yhteensä vertaisarvioituja julkaistuja artikkeleita hänellä on 40 (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?term=paunio+m). Kirjoittajan tärkein tieteellinen havainto johti lopulta Maailman Terveysjärjestön maailmanlaajuiseen tuhkarokkorokotusstrategian muutokseen. https://www.duodecimlehti.fi/lehti/2017/3/duo13540 Pelkästään 2000-luvulla on tuhkarokkorokotus pelastanut noin 20 miljoonaa lasta elämälle.
Kirjoittaja toimi valtioneuvoston asettaman Säteilyturvaneuvottelukunnan puheenjohtajana vuosina 2009-2018. Kirjoittaja on toiminut vuodesta 2016 lähtien Valtakunnallisen Maanpuolustuskurssin sekä luennoitsijana että ns. pääopettajana (STM) syksyyn 2021 asti.

Hän on kirjoittanut kolme kirjaa: Vihreä Valhe (Weilin & Göös 1991), Vihreä Valhe - Valheen sysimustat juuret, salakavalat lonkerot ja murheelliset seuraukset (Auditorium 2015) ja Hourulan väen ilmastovallankumous (Omakustanne 2019). Kirjoittaja valittiin 20.3.2018 tieteelliseksi ja policy neuvonantajaksi American Council on Science and Health järjestöön. Järjestön on aikoinaan perustanut Norman Borlaug ja Elizabeth Wheelan. Se on teollisuutta ja hyvinvointia puolustava tieteellinen järjestö. Kirjoittajalta julkaistu useita raportteja Ison Britannian pitkäaikaisimman valtionvarainministerin Nigel Lawsonin perustamalla The Global Warming Policy Foundation sivustolla (https://www.thegwpf.org/?s=paunio). Kirjoittajalta on julkaistu merkittävillä brittiläisillä ja pohjoisamerkikkalaisilla keskusteluareenoilla useita puheenvuoroja (https://muckrack.com/mikko-paunio/articles) pääasiassa ympäristö- ja kehityspolitiikkaan liittyen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu