Taas yksi masentava aamu – Teknologiateollisuuskin hurahtanut Vihreään Siirtymään
Italian keskuspankin pääjohtajan Ignazio Viscon mallissa koronakriisiä varten luodusta elvytysvälineestä tehdään pysyvä, Teknologiateollisuuden toimitusjohtaja Jaakko Hirvola hehkutti YLE:n aamu-TV:ssä Vihreää siirtymää valtavana bisnesmahdollisuutena, Iltalehti kertoi vesihuollon infrastruktuurin hajoavan käsiin ja MDI-konsulttitoimiston asiantuntija kertoo ainoastaan ulkomaalaistaustaisten ylläpitävän väestönkasvua Suomessa ja kertoo Suomen kansan kuihtuvan pois.
Meille suomalaisille Euroopan Unionin komissaari Valdis Dombrovskis pyörsi sanansa ja vannoi pyhästi ennen eduskunnan ratifiointipäätöstä, että koronaelvytyspaketti kertaluontoinen. Nyt Suomi on karun tilanteen edessä, koska Italian valtio kulkee vääjäämättä kohti vararikkoa.
Vihreä Siirtymä nojaa koronaelvytyspakettiin ja se maksaa Suomelle jotain seitsemän miljardia euroa ja potista saadaan anoa takaisin jotain vajaa kaksi ja puoli miljardia Vihreään Siirtymään.
EU pisteyttää hankkeita ja suosii Vihreässä Siirtymässä mm. pyöräteitä ja raideliikennettä.
Teknologiateollisuuden toimitusjohtaja hehkutti Vihreää Siirtymää antamatta esimerkkejä. Hän olisi voinut antaa yhden esimerkin siitä, miten suomalainen teollisuus on sitoutunut hiilineutraaliuuteen vuoteen 2035 mennessä ja kuinka se on valtava bisnesmahdollisuus Suomelle. Raahen rautatehtaan tulevalla elektrolyysiin (vedyn pelkistys vedestä) perustuvalla tekniikalla saatetaan tehdä tulevaisuudessa terästä vailla hiilidioksidipäästöjä. Tuotanto vaatii puolet ehkä joskus (?) rakennettavan Hanhikiven ydinvoimalan tuotannosta. Vetytalouteen siirtyminen on todennäköisesti taas yksi murheellinen märkä vihreä uni. (https://www.thegwpf.org/green-haste-will-trash-the-promise-of-hydrogen/) Ruotsin puolella tehtävät saman konsernin investoinnit vaativat ehkä pari kolme ydinvoimalaa lisää.
Vedenjakelun korjausvelan maksuun tarkoitettuja rahoja syydetään nyt muodikkaaseen kiertotalouteen. Olen aihepiiriin syventynyt parinkymmenen vuoden ajan sadan asiantuntijalausunnon muodossa ja kirjoittanut sarkastisen Uuden Suomen blogin jätelakityöryhmän työn päätyttyä otsikolla ”Kiitos Jyrki Katainen”. (https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/mikkopaunio/kiitos-jyrki-katainen/) Työryhmä teki mietintönsä siitä, miten Jyrki Kataisen esittelemä ja Euroopan parlamentin ja neuvoston hyväksymä kallis ja utopistinen kiertotalouspaketti pannaan toimeen. Toimeenpano on viivästynyt koronapandemian vuoksi, mutta kohta saamme nauttia siitä; lähes jokaiseen kotiin ja pihaan tulee kuusi erilliskeräysastiaa, joita sitten yhden raskaan kuorma-auton sijaan hakee pihasta monta raskasta kuorma-autoa. Nämä jakeet viedään sitten jonnekkin, jossa niiden kanssa puuhastellaan kalliilla rahalla vailla mitään hyötyjä, mutta takuuvarmaa on, että saamme ympäristökuormitusta (mm. runsaat mikromuovipäästöt esim. paperin siistauksesta), työsuojeluongelmia (kompostointilaitoksissa P3-hengityssuojaimet) ja ympäristöterveydellisiä haittoja (mm. ällöttävät hajuhaitat).
Kiertotalouspaketti, jonka suomalaiset seuraavien vuosien aikana kiroavat alimpaan helvettiin ei siis ole resursseja säästävää, vaan resursseja kuluttavaa ja tähtitieteellisen kallista puuhaa . Teknologiateollisuuden toimitusjohtajan puheet Vihreän Siirtymän auvosta ovat Valdis Dombronskisin tapaan ihan tyhjää puhetta, jolla sumutetaan nyt surutta suomalaisia. Biojätteitä kompostoidaan ja se maksaa ehkä noin 400 euroa tonnilta ja Helsingin Seudun Ympäristöpalvelut saavat likaisesta kompostista jotain yksi euroa tonnilta.
Suojelupoliisi syyllisti eräitä persupoliitikkoja keväällä kokoomuksen Juhana Vartiaisen säestäessä, että väestönvaihtoteoria on vaarallisista demagogiaa. Nyt MDI-konsulttitoimiston tutkija kertoo sen olevan totta YLE:n aamu-TV:n uutisissa.
Meillä on kuulemma tiekartat valmiina. Jos niitä noudatamme, olemme kohta 10 vuotta muita edellä.
Ihan niin kuin olisin kuullut tämän ennenkin, kymmeniä kertoja. Miten ne SITRA:n investoinnit ovatkaan menneet?
Ilmoita asiaton viesti
No mutta on Sitra ja poliitikot jo ajat sitten kertoneet meille sen suuren viisauden että ei täällä kannata tehdä matalan jalostusasteen bulkkia vaan korkean jalostusasteen menestysinnovaatioita joita koko maailma haluaa ostaa. Jos yrittäjämme olisivat yhtä nerokkaita kuin poliitikkomme ja virkamiehemme niin he valmistaisivat näitä vihreitä huipputuotteita. Nyt ihan vain laiskuuttaan ja ilkeyttään kituuttavat vanhanaikaisella savupiipputeollisuudella. Ehkäpä sieltä Sitrasta joku, vaikka Katainen tai Pantzar perustaa malliksi vientituloja tahkoavan start-upin. Minä sitä odotellessa haen joitain vaivaisisia savupiippueuroja maahamme vielä kun kilpailukykymme ei ole ihan syöty.
Ilmoita asiaton viesti
Sehän tarkoittaa, olisimme 10 vuotta edellä esim. Malia. Menin kysymään Venäjänsuhteista Sitralta v 1996, puhuivat Neuvostoliitosta, lähdin pois ja matkalla kotiin poikkesin Tehtaankadulle ja alle kuukauden olin Moskovassa. Sen koomin en ole byrokraateilta kysellyt, edes kelloa.
Ilmoita asiaton viesti
Yhä hullummaksi meno vaan äityy. Mutta aivopesty kansa vaan juhlii ja ylistää kun Aamias-Sanna sanoo, että tää on hyvä diili…
Ilmoita asiaton viesti
”Raahen rautatehtaan tulevalla elektrolyysiin (vedyn pelkistys vedestä) perustuvalla tekniikalla saatetaan tehdä tulevaisuudessa terästä vailla hiilidioksidipäästöjä. Tuotanto vaatii puolet ehkä joskus (?) rakennettavan Hanhikiven ydinvoimalan tuotannosta.”
Suomeen on viime vuosina rakennettu yli 1000 MW tuulivoimakapasiteettia joka vuosi. Se tarkoittaa, että sähköntuotanto kasvaa yhdellä Hanhikivellä noin kolmen vuoden välein. Ydinvoimalan valmistumista ei tarvitse jäädä odottamaan.
Ilmoita asiaton viesti
Paljonko noista mainituista voimaloista saadaan energiaa tyynellä pakkassäällä mm ssa raskaan teollisuuden tarpeita palvelemaan ?
Ilmoita asiaton viesti
Energiaintensiivisiä prosesseja ei ajeta silloin, kun sähkön hinta on korkea. Näin teollisuus toimii jo nykyään.
Ilmoita asiaton viesti
Niin. Varmaankin noin.
Kuitenkin, mm ssa paperikoneet toimivat vuosihuoltoseisokkeja lukuunottamatta koko ajan. Jos, siis jos, sitä energiaa vaan saadaan riittävästi.
Paperikoneen alasajo on käsittääkseni kallis ja hidas prosessi.
Ilmoita asiaton viesti
Tässähän Paunio mainitsi elektrolyysin. Vetyä voi varastoida.
Paperitehdas on energiaomavarainen jos se on sijoitettu sellutehtaan yhteyteen. Sähkön ollessa kallista saattaa silti olla kannattavaa ajaa kone alas ja myydä sähkö verkkoon.
Ilmoita asiaton viesti
”1 500 MW:n tuotantokapasiteetilla mitattuna UPM Energy on Suomen toiseksi suurin sähkön tuottaja. Sähkön tuottamisen lisäksi toimintamme käsittää fyysisen sähkön ja sen johdannaisten kaupan sekä erilaiset palvelut sähkön teollisille kuluttajille ja tuottajille.”
Ilmoita asiaton viesti
Näin tietysti on aina tehty silloin kun se on mahdollista. Terästehdasta eikä monia muita prosesseja voi näin käyttää. Ne eivät voi olla tuulivoiman varassa.
Ilmoita asiaton viesti
SSAB taitaa olla kanssasi eri mieltä.
”Varastointi tarjoaa mahdollisuuden tasata energiantuotannon ja -kulutuksen vaihteluja tuottamalla vetykaasua silloin, kun sähköä on paljon, esimerkiksi tuulisella säällä, ja käyttämällä varastoitua vetyä, kun sähköjärjestelmä on kuormittunut, sanoo Andreas Regnell, Vattenfallin strategiajohtaja ja HYBRIT-hallituksen puheenjohtaja. Kehittämällä vetykaasun varastointimenetelmää ja varmistamalla fossiilivapaan sähkön saatavuuden luomme asiakkaille arvoketjun, jossa kaikki on fossiilivapaata – kaivoksesta sähköön ja valmiiseen teräkseen”
https://www.ssab.fi/uutiset/2021/04/hybrit-ssab-lkab-ja-vattenfall-rakentavat-luulajaan-ainutlaatuisen-neljnnesmiljardin-ruotsin-kruunun
Ilmoita asiaton viesti
Kehittämällä vetykaasun varastointijärjestelmää…
Tuo on tietenkin tavoitteena, 15 % vetykaasua sekoitettuna maakaasuun kulkee vielä nykyisiä kaasuputkia myöden. Puhtaalle vedylle pitää rakentaa uudet putket.
The high initial capital costs of new pipeline construction constitute a major barrier to expanding hydrogen pipeline delivery infrastructure.
https://www.energy.gov/eere/fuelcells/hydrogen-pipelines
Ilmoita asiaton viesti
Mutta siinähän syntyisi kysyntää mm. teräkselle pinotteineen.
Ilmoita asiaton viesti
Aj juu, no sitten…
😄
Ilmoita asiaton viesti
LKAB:n toiminnan muutos tulee valmistuttuaan kuluttamaan yhteensä noin 55 TWh sähköä vuodessa. Eli tarvitaan 3,7 maailman suurinta ydinvoimalaa lisää. https://fi.wikipedia.org/wiki/Olkiluodon_ydinvoimalaitos
Ilmoita asiaton viesti
Tyypillinen pieni poliittisessa tarkoituksessa tehty virheedemohanke, joka kertoo rivien välissä totuuden eli tuon 55 TWh-tarpeen.
Ilmoita asiaton viesti
Ei tuosta ollut kyse. Sanoit, että voi olla kannattavaa ajaa koneet alas kun sähkö on kallista. Terästeollisuudessa näin ei voi tehdä. Pysy asiassa.
Toinen asia on sitten näiden suuryritysten julistukset kehitysprojekteistaan. Älä mene halpaan.
Olen seurannut kymmeniä megaprojekteja 1980-luvulta alkaen. Suuryritykset ilmoittavat käynnistävänsä kehityshankkeita, joilla tulevaisuus muutetaan. Näissä hankkeissa on monenlaisia motiiveja. Osa on puhdasta viherpesua ja mainontaa, jolla asiakkaat vakuutetaan yrityksen tuotteiden edistyksellisyydestä. Osa hankkeista etenee, osa ei etene tutkimuksia pidemmälle. Suurin osa jää paikoilleen kun pitäisi investoida pilot tai demotehtaaseen. Tutkiminen on halpaa mutta näiden investointi on usein liian kallis, jos aitoa kannattavuutta ei ole. Tässäkin vaiheessa yritys saattaa pr-hyötyjen vuoksi pitää projektia 5-10 vuotta hengissä ja lupailla jotain tapahtuvaksi ensi vuonna. Jotkut hankkeet sitten jopa kaupallistuvat mutta en tähän liittyviä johtopäätöksiä vetäisi yritysjohdon puheista, joiden realisoituminen on monen vuoden päässä.
Metallurgian professorini sanoi 1970-luvulla, että teräksen pelkistystä vedyllä oli jo silloin paljon tutkittu. Hän vitsaili myös poliittisesta metallurgiasta, joka ohittaa termodynamiikan. No kuka tietää vaikka 2050 meillä olisi tällainen prosessi mutta sinisilmäisyyteen ei kannata sortua vaikka se olisi poliittisesti kivaa.
Ilmoita asiaton viesti
Jos vaadit tarkkuutta toisilta niin soisin sinun noudattavan sitä itsekin. Nimittäin kukaan ei ole esittämässä, että terästehtaat toimisivat ”tuulivoiman varassa”. Sensijaan on esitetty, että terästehtaatkin voivat toimia uusiutuvassa energiajärjestelmässä. Siinä tuulivoima on keskeinen, mutta ei tietenkään ainoa energianlähde.
Päästötön teräs voi hyvinkin saavuttaa hintakilpailukyvyn, kun päästöoikeuksien hinnat kasvavat. Mutta tuskin ydinsähköllä, sen kalliin hinnan takia.
Ilmoita asiaton viesti
Päästöoikeuksien hinnat kasvavat EU:ssa. Miten sillä parannetaan kilpailukykyä kansainvälisillä markkinoilla?
Ilmoita asiaton viesti
Joo, just noin, koska prosessiteollisuus ei ole yhtään pääomavaltaista, niin koneita kannattaa seisottaa. Samoin työvoima esimerkiksi paperiteollisuudessa on sellaista halpaa ”töihin kutsuttaessa” -nollatuntisoppareilla työskentelevää, niin siitäkään ei tule kustannuksia. Ja asiakkaatkin ymmärtävät, että tammi-maaliskuussa ei välttämättä tule toimituksia kun Suomessa on tyyntä ja kylmää.
Ilmoita asiaton viesti
”1 500 MW:n tuotantokapasiteetilla mitattuna UPM Energy on Suomen toiseksi suurin sähkön tuottaja. Sähkön tuottamisen lisäksi toimintamme käsittää fyysisen sähkön ja sen johdannaisten kaupan sekä erilaiset palvelut sähkön teollisille kuluttajille ja tuottajille.”
Ilmoita asiaton viesti
Ja tuo liittyy kommenttiini siten, että? Joku voisi jopa väittää, että UPM Energyn tuotantokapasiteetilla ja prosessiteollisuuden tarvitsemalla tasaisella sähköntuotannolla olisi jokin yhteys.
Ilmoita asiaton viesti
Lähinnä viittasin tosiasiaan, että metsäteollisuuden prosesseissa (erityisesti sellun tuotannossa) syntyy paljon energiaa sivutuotteena. Eli tarvitun sähkön tuotanto on pitkälti omissa käsissä.
Ilmoita asiaton viesti
Tuon tempun jälkeen ei ajeta koskaan, kun kyseinen tavara ei mene enää kaupaksi.
Ilmoita asiaton viesti
Osaatko kertoa viisi (5) tuotantolaitosta, jotka ajavat prosessinsa alas, kun sähkön hinta on korkea?
Puhutaan siis oikeasti teollisen mittakaavan tuotantolaitoksista, eikä perheleipomosta tms.
Kysyn tätä siksi, koska yllättävän monien teollisten prosessien alas/ylös-ajaminen kestää yllättävän pitkän ajan (päiviä).
Edes tuiki tavallista lauhdevoimalaa ei pystytä ajamaan ylös tunneissa, ellei puhuta kaasuturbiini voimaloista, jotka saadaan vajaassa vartissa tuotantoon.
Ilmoita asiaton viesti
Ilman lisäydinvoimaa ei investointeja tehdä. Se on varmaa. Voit kysyä vaikka Teknologiateollisuuden Martti Kätkältä tai SSAB:ltä suoraan. Ei ole yhtään teollista yritystä, joka tukeutuisi tuulivoimaan. Saksassa tuulivoiman kustannukset karkaavat käsistä. https://www.thegwpf.com/germanys-climate-consensus-cracks-as-costs-mount/
Ilmoita asiaton viesti
SSAB on ruotsalainen yritys. Paljonkos Ruotsiin on tulossa ydinvoimaa?
Ilmoita asiaton viesti
Näitä investointeja ei koskaan tule, koska ydinvoimaa – vaikka halua olisikin – ei ehditä rakentamaan. Tässä vertailua, paljonko tuulipuistot tarvitsevat maa-alaa verrattuna 1152 MW ydinvoimalaan. Näitä ydinvoimaloita tarvitaan siis 5 kpl SSAB:n tarpeisiin. Tämä määrä tuulivoimaa Ruotsiin tappaisi kaiken ilmassa lentävän elävän ja elinkaari olisi vain 20 vuotta. . https://cdn.ans.org/cafe/2012/02/Wind-turbines-nuclear-compared.pdf?_ga=2.236071745.1383081790.1622623715-1767183287.1622623715
Ilmoita asiaton viesti
Lähteesi on vanha. Ei kukaan enää rakenna 2 MW 25% tuulivoimaloita.
Saksan tuulivoimakapasiteetti on 30-kertainen Suomeen verrattuna. Pinta-alaltaan Suomen kokoinen maa. Tuulivoima ei ole sielläkään tappanut ”kaikkea ilmassa lentävää”.
Ilmoita asiaton viesti
Ei se tappanut kaikkia lepakoitakaan, ne löysivät kodin tihutyömies Putkosen tapulista.
Ilmoita asiaton viesti
Ajoittaisella tuulivoimalla ei ole mitään järkeä.. – ei ole, eikä koskaan tule. Sähköntuotantolähde, jota ei voida käynnistää kysynnän tyydyttämiseksi ja joka ei toistuvasti tuota kysynnän noustessa mitään on tuhoon tuomittu. Se on tuulivoiman ominaisuus jota ei voida poistaa koskaan.
Ilmoita asiaton viesti
Hm…. rakennettu 1000MW kapasiteettia joka vuosi?
Miksi en näe sitä tuotannossa ?
https://www.fingrid.fi/sahkomarkkinat/sahkomarkkinainformaatio/tuulivoiman-tuotanto/
Ilmoita asiaton viesti
Rakentamisessa oli vuoden totaalinen katkos, kun syöttötariffiin lakkasi pääsemästä. Jotain ovat keksineet tilalle, kun taas rakennetaan.
Ilmoita asiaton viesti
http://www.surinenglish.com/local/202105/31/andalucia-invest-million-euros-20210531190253.html
Olen tuossa kansainvälisten asiantuntijoiden kanssa rupatellut. Niin heillä on tämmöinen näkemys jotta Suomi on pitkästi edellä digitaalisaatiossa Espanjaa ja Italiaa. Kun siellähän esim pimeästi käteisellä paljon maksetaan eri yhteyksissä.
Niin miljardeja euroja eutukipaketista on ehdollistettu digitaalisaation yms kehittämiseen sinne.
Niin Siihen rakoon Suomen Vientisektorin olisi iskettävä kiinni heti&nopeasti.
Nähtävä nyt askeleen pitemmälle.
Vielä Eu kun alv&verot lätkäisi kaikelle Kiinan pikku tilpehöörille alkaen 1.7.2021 .
Niin nyt pitäisi nähdä se että sitä tuotantoa siirtyy EU-rajojen sisälle.
Ilmoita asiaton viesti
Esim julkisen puolen esim koulujen digijärjestelmät pitäisi myydä sinne myös Suomesta Espanjaan.
Ilmoita asiaton viesti
Mistähän johtuu käsitys, että Suomi olisi jonkinlainen teknologiajohtaja ympäristöosaamisessa ja ilmastonmuutoksen torjunta olisi meille suuri mahdollisuus? Kuitenkin meillä valitetaan jatkuvaa osaajapulaa ts. jotta pärjäisimme, eli meidän pitää saada lähinnä kai ulkomailta ”huippuosaajia”. Onko niin, että korkeakoululaitoksemme ole ei enää ajan tasalla eikä pysty tuottamaan osaajia ainakaan omasta kantaväestöstämme? Onkohan ”maailman paras koulu” totta vain pedagogiemme epärealistisissa haavekuvissa?
Ilmoita asiaton viesti
Yhä useammin menee mieli maahan tämän perusteettoman hiilihumpan vuoksi. Humppaisivat edes oikeasta syystä.
Ilmoita asiaton viesti
Mistähän se mahtaisi johtua, että Suomalainen mentaliteetti menee jatkuvasti negaation ja valittamisen kautta. Lieneekö taustalla edelleenkin itsetunnon puute, kun jatkuvasti haetaan mallia jostakin muualta kuin meistä itsestämme. Nenän varsi on aina liian lyhyt ja nyrpällään, kun jotakin pitäisi tehdä tulevaisuuden varalle. Toinen seikka joka jatkuvasti ihmetyttää on se, että aina mennään talous edellä, sillä uudet innovaatiot maksavat ja tulevat aina maksamaan itsensä takaisin, näin on käynyt kautta koko historian sivu. Niin miksei se onnistuisi nyt?
Ilmoita asiaton viesti
Hourulan väkeä ja heidän ilmastoprofeettaansa, omakustannekirjailija Mikko Pauniota masentaa, kun maailma siirtyy eteenpäin kuin vihreä juna ja he jäävät Pöljän asemalle pillittämään. On se varmaan ikävää olla yksin ja väärässä, mutta vielä on olemassa sekin vaihtoehto että nousee junaan.
Ilmoita asiaton viesti
Liekö syy se, että innovaation lähtökohta on aina tyytymättömyys oleviin ratkaisuihin.
Sanot, että innovaatiot maksavat itsensä aina takaisin. Niin, innovaation on innovaatio vasta kun se on kaupallistettu ja maksaa itsensä takaisin. Jos ei maksa, se ei ole innovaatio. Hauska kehäpäätelmä sinulla.
Ilmoita asiaton viesti
”uudet innovaatiot maksavat ja tulevat aina maksamaan itsensä takaisin”
Uudet startup innovaatiot eivät kaikki tietenkään onnistu. Mutta kun isomäärä strartuppeja niin menestyvimmät korvaa heittämällä epäonnistuneitten startup innovaatioiden tappiot.
Eli kokonaisuutta tarkastellen. On haistelta uusia kehityksen tuulia ja yritettävä askeleen edellä olevien ideoiden joukosta luovia ja kehittää parhaat.
Ilmoita asiaton viesti
Sanoisin, että kehäpäätelmä löytyy sieltä. Sillä ei mikään järkevä T&K luo tarpeettomia epäkaupallisia innovaatioita. Ennen pitkää sellaiset kuihtuvat omaan nokkeluuteensa. Silloin kun on kyseessä tulevaisuuden kestävät visioinnit, ei siellä silloin ole vaikuttamassa keskinkertaiset konservatiivit.
Ilmoita asiaton viesti
Sinun kannattaa selvittää miten innovaatio määritellään. Se ei ole idea, tutkimustulos, kehityshanke tai toimiva laite. Innovaatio on markkinoilla kaupallistettu ja hyödynnetty uusi laite, prosessi, menetelmä, palvelu tms.
Ilmoita asiaton viesti
Olen niitä itse ollut vuosikymmeniä kehittämässä, joten ei mitään uuttaa näissä karkeloissa…
Ilmoita asiaton viesti
Kuten Planarin näyttöjä. Mitä siitä ”innovaatiosta” seurasi muuta kuin iso kuppaus veronmaksajien rahoja?
Ilmoita asiaton viesti
Todella omituisia välihuomatuksia, mutta sehän on sitä Lahkakosken ikiomaa ja tyypillistä leukailua ja tematiikkaa.
Ilmoita asiaton viesti
SITRA:n vuoden 2018 tilinpäätöksestä voit lukea, kuinka hyvin innovaatiot ovat kannattaneet. Vuoden sijoituksista hukkui yli 95 % taivaan tuuliin samana vuonna.
Veronmaksajien kukkarolle nämä ”innovaattorit” pyrkivät. Siitä on kysymys, ei mistään muusta.
Ilmoita asiaton viesti
Meinaakko Tapani jotta nokiankin olisi pitänyt vain kumisaappaissa pysyä ja putkiteeveitä maailman tappiin valmistaa ?
Tyhmiä innovaattoreita jotka uutta kehittäis ei tarvita siis.
Ilmoita asiaton viesti
Olihan tuokin päätelmä. Nykypolitiikalla poliitikot haluavat määrätä, mihin rahat pannaan. Kun nyt otit esiin putkiteeveen, niin miten sen Valcon kävikään? Taisi olla eräiden poliitikkojen ”innovaatio”.
Onkohan Nokia koskaan putkiteeveitä rakentanutkaan? Kumisaappaita tehdän vieläkin, vaikka ei samassa yrityksessä. Kännyköitä ei tehdä Nokialla.
Jotain ehkä tietäisin, olinhan siellä minäkin yli 10 vuotta.
Mutta jos olet poliitikkojen kanssa samaa mieltä, että kuudestakymmenestä miljoonasta voi vuodessa tuhlata huuhaatouhuihin 55 miljoonaa, minkä sokeakin näkee etukäteen kepilläänkin, niin en voi auttaa.
Ilmoita asiaton viesti
”minkä sokeakin näkee etukäteen kepilläänkin, ”
Kiitos . Toi oli niin hyvä käyttökelpoinen slogan niin ei ihan hukkaan mene nämä jaarittelut.
Ilmoita asiaton viesti
Sulaa hulluutta koko vihreä siirtymä. Ja me veronmaksajat maksamme itsemme kipeiksi näistä visioista ja kuten blogisti kertoo, kuormitus vain kasvaa ja resursseja hukataan turhaan.
Jostakin kumman syystä liiketaloudesta mitään ymmärtämättömät poliitikot ja keskuspankkien eliittijoukot hehkuttavat ”valtavia bisnesmahdollisuuksia” aina kun he haluavat ajaa jotakin täysin kustannustehotonta asiaa jonka veronmaksajat joutuvat rahoittamaan.
Oma empiirinen kokemukseni liiketaloudesta on se että pitää tehdä/luoda palveluja ja/tai tuotteita joille on markkinoilla kysyntää. Ja ne pitää saada aikaiseksi mahdollisimman kustannustehokkaasti ja paremmin kuin kilpailijat jotta ne menisivät kaupaksi.
Veronmaksajien rahoilla luodut massiiviset monopolihankkeet ovat kaukana mistään bisneksistä. Poislukien tietenkin hyväveli- ja sisarverkostojen mahdollistaman toiminnan organisoinnin omalle lähipiirille.
Ilmoita asiaton viesti
Jep hiukan ärsyttää perusteeoomalla lainsäädännöllä ja verotuksella ajettu pakkokysyntä. Mainosihmiset yleensä tyytyvät lisäämään kysyntää tarpeettomia tarpeita luomalla ja on jokaisen oma asia onko tarvetta.
Ilmoita asiaton viesti
Heikkinen, tuota ”vihreää siirtymää” tuodaan esille myös merkittävästi juuri vientiteollisuuden puolelta ja miksi, siksi, että vähemmän energiaa ja luonnonvaroja tuhlaava tuotantotapa on paitsi taloudellisesti kannattavampaa niin on myös tuotteilleen myyntivaltti, yhä enemmän ympäristöstään huolissaan olevien asiakkaiden määrän yhä kasvaessa. Esim. itse, sellu.ja paperitehtaalla työskennelleenä en koskaan osta vaikkapa valkaistua kahvin suodatinpaperia.
Ilmoita asiaton viesti
Joo, ruskean paperin läpi kun suodattaa, ei tarvi niin paljon poroja.
Ilmoita asiaton viesti
Aika lapsellinen heitto aikuiselta miesoletetulta. Olisiko sinunkin Lahnakoski punnertava itsesi ulos sieltä perunakuopastasi ja kuulostella mitä reilut nelikymppiset ja alle sen ikäiset ajattelevat ympäristö- ja ilmansuojelusta ja turha tulla väittämään etteivät he tiedä mistä puhuvat.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä he tietävät. Veronmaksajien rahoista on puhtaasti kysymys.
Terveisiä perunakuopasta.
Ilmoita asiaton viesti
Loppukaneettisi on minulle tuttua totta armaassa hv / hs maassamme, aviopari Häkämies / Pantsar saivat postia, LOFS ( Lubrication Oil Factory Ship ), löytyy FB / Tuubista, ratkoo ongelmia, Hanoi kiinnostuneempi kuin Suomi. Hmies vahingossa klikkasi vastaanoton, rva ei sitäkään. Yhden yksikön myyntihinta on n 250 M€, ja tarve maailmalla satoja, muusektorikehitteisinä.
Ilmoita asiaton viesti
Jaahas, Topinojan toivo aloittelee taas bannikerjuuta.
Ilmoita asiaton viesti
Esa, ei saa mennä henkilöön. En minkään sentään Pauniota kaatopaikaksi hauku.
Ilmoita asiaton viesti
Absurdi kommentti henkilöltä joka on solvannut muita vuosikausia. Niin, saitko bannit?
Ilmoita asiaton viesti
Suojelupoliisi syyllisti eräitä persupoliitikkoja keväällä kokoomuksen Juhana Vartiaisen säestäessä, että väestönvaihtoteoria on vaarallisista demagogiaa. Nyt MDI-konsulttitoimiston tutkija kertoo sen olevan totta YLE:n aamu-TV:n uutisissa.
—————–
Paunio todisti nyt vedenpitävästi, että tottahan se on 🙂
Ilmoita asiaton viesti
Samoja puheita aamulla kuunnellessa tuli vahvasti taas mieleen vanha totuus: ”kenen leipää syöt, sen lauluja laulat”.
On harmillista, että liiton puheenjohtajan toiminta on noin kritiikitöntä ja älyllisesti laiskaa. Itse Kiinaa erittäin läheltä seuraavana ei voi kuin todeta, että ”ne syä meitin” ja syytä voi etsiä peilistä.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä teknologiateollisuudelle kelpaavat veronmaksajien taskuista irrotetut elpymispaketti ym vihreän siirtymän eurot. Samaan aikaan voivat siirtää tuotantoa kilpailukykyisempiin maihin, varmaan saavat tukea siihenkin vihreään siirtymään.
Ilmoita asiaton viesti
Ilmastoprofeetta Paunion maailmankuva ei laajene eikä ymmärrys riitä, millä tavalla näitä vihreän siirtymän ratkaisuja ollaan tekemässä: kiertotalouden säästöt ovat jo nyt valtavia. Kaatopaikkasijoittamisesta on voitu luopua ja se yksin tuo miljardien eurojen säästöt + energiahyödyt kustannuksiin. Lisäksi kaatopaikkapalojen riskit ovat haihtuneet olemattomiin.
Haja-asutusalueiden jätteiden lajittelua otetaan käyttöön järkevissä määrin. Näillä alueilla ajavat autot sisältävät erilliset säiliöt erityyppisille jätteille. Ainoastaan maakuntien suurissa kaupunkikeskuksissa jätejakeisiin tulee niin paljon jätettä, että eri jätejakeita voidaan kuljettaa eri jäteautoilla. Tyhjennysvälit ja jäteastioiden vetoisuudet määrittävät, milloin kunkin jäteauton on vuoro tulla tyhjentämään. Ei kuljetusten kokonaismäärä siis kasva yhtään. Sama määrä jätettä kuljetetaan edelleen taloyhtiöistä ja kotitalouksista. Nyt jäte on vain lajilteltuna tulevaa käyttöä varten paremmin.
Ilmoita asiaton viesti
Hupaisaa höpinää. Kaatopaikat ovat vähentyneet siitä syystä, että jätteitä on alettu polttaa sitkeästä, vihreästä vastustuksesta huolimatta.
Kierrätetään toki, mitä on syytä etenkin teollisuuden sisällä, mutta kaikkea ei pidä yrittää kierrättää polttolaitosta pitemmälle, kuten kotitalouksien pakkausmuoveja. Onhan meillä kierrätetty jo vuosikymmeniä jo paljon ennen, kuin vihreästä siirtymästä oli kuultu puhuttavankaan.
Ilmoita asiaton viesti
Olisi hyvä löytää tahot, jotka hyötyvät taloudellisesti tästä ilmastonmuutosuskonnosta…Vallanhimoiset poliitikot ovat vain tämän sairaan agendan toteuttajia!
Ilmoita asiaton viesti
Eikös Paunio saa omakustanteesta kaikki rahat itselleen kun vain jaksaa myydä? Luultavasti hourulan väki ostaa profeettansa kirjoja, sehän markkinoi niitä täälläkin.
En usko että kukaan muu hyötyy siitä taloudellisesti kuin Mikko itse.
Ilmoita asiaton viesti
Ymmärtäminen on siis täysin hukassa. Ennenkuin häivyt niin kerro kuitenkin ystävällisesti se että saitko aikaisemmin bannit ?
Ilmoita asiaton viesti
Tietenkin sinulla on ymmärtäminen täysin hukassa. Se on välttämätön ja riittävä edellytys sille että aikuinen miesoletettu pitää jotain omakustannekirjailijaa ilmastoprofeettanaan. En minä ole lopullisesti häipymässä, mutta taidan lähteä maalle viikonloppuna, siellä aika kuluu ilman Uutta Suomeakin. Joten älä siis hätäänny vaikka minusta ei vähään aikaan mitään kuuluisikaan.
Ilmoita asiaton viesti
Kukapa trollia kaipaisi.
Ilmoita asiaton viesti
En minä ainakaan kaipaa, mutta minkäs sille voi että kun on arvostettu kommentoija ja suosittu blogisti niin trollit pyrkii perässä juoksemaan. Mitäpä noista, koirat haukkuu ja karavaani kulkee. Minä olen se karavaani.
Persujen edeltäjän SMP:n iskulause oli rötösherrat kiinni. Persujen iskulauseeksi sopisi rötösherrat valtuustoon ja eduskuntaan. Suomi takaisin rötösherroille!
Ilmoita asiaton viesti
Löytyykö trollista miestä kertomaan tuliko bannit?
Ilmoita asiaton viesti
Muistaakseni väitit että sinä et ole koskaan banneja saanut, joten en ymmärrä miksi sitä nyt minulta kyselet. Sinähän sen kai paremmin tiedät koska trolli olet. Minä en tiedä löytyykö trollista miestä, mutta sen tiedän että olen mies enkä ”maahanmuuttokriitikko”.
Ilmoita asiaton viesti
Olet vuosikausia sabotoinut asiattomuuksillasi, solvaamisillasi ja copypastaamisillasi muiden kirjoituksia pyrkymyksenäsi viedä keskustelussa olevat asiat sivuraiteelle ja näin vesittää koko kirjoitus. Olet siis tyyppiesimerkki trollaajasta. Ja, kuten me kaikki nyt näemme, ei löydy trollista miestä kertomaan tuliko aikaisemmasta häiriökäyttäytymisestä blogialustan pitäjien bannit.
Ilmoita asiaton viesti
Solvaamisesta tulikin mieleen: miksihän Jussi Punahilkka-aho fanittaa solvaamisella tunnetuksi tullutta kummallispoliitikkoa, Marokon lahjaa sossulle? Valkovenäjällä on Lukashenka, Oulussa Lokashanko.
Ilmoita asiaton viesti
Voi voi tätä itkua ja hampaiden kiristystä. Eikö blogisti parempaan kykene..;)
Ilmoita asiaton viesti
Onhan se julkaissut yhden omakustannekirjan jolla nousi hourulan väen ilmastoprofeetaksi sekä parin kirjan verran valheita vihreistä. Onhan nekin ansioita, joskin miinusmerkkisiä.
Ilmoita asiaton viesti
Kirjoitat :
”EU pisteyttää hankkeita ja suosii Vihreässä Siirtymässä mm. pyöräteitä ja raideliikennettä. ”
Meidän logistiikkamme hanke kehittämisen ongelma ei ole EU vaan LVM ja muut ministeriöt, jotka ovat tietoisesti toimineet jo kymmenen vuotta EU liikenne strategian vastaisesti tutkimalla ja kehittämällä vain neljän liikennemuodon + pyöräily hankkeita Suomessa.
Tiedoksenne : EU lla on esimerkiksi sisävesien kehittämishankkeita 20 eri rahoitusinstrumentin kautta ja Suomella on noin 8000 km eli toiseksi eniten sisävesiväyliä . Niitä vaan ei tahdota Suomi on Saari liikennemallin takia tutkia eikä kehittää EU tukien avulla.
Rautatien yksinomainen kehittäminen 60-100 miljardin hanketasoon on pelkästään virkamieslobbauksen tulos. Sellaisen jossa on käytetty tietoisesti puutteellista faktaa päättäjille suunnatussa tiedossa.
Siksi Suomi on Puolan Italian Liettuan ja Portugalin kanssa ainoita valtioita joilla ei ole yhtään sisävesihanketta EU aktiivisten projektien listassa.
https://eibip.eu/funding/?category=0,0,0,0,0,0,144,0,0,0,0,0,142,0,145,0,0,0,34,0,0,0,0,0,23,0,25,0,24,0,26&timeframe=active
Koska meillä on arvomaailma tehty tutkimuksin, jotka eivät pidä sisällään sisävesiliikennettä -nyt viimeisen kymmenen vuoden aikana -Tulos sisävesiliikenne on unohdettu valtion potentiaali, jota mediakaan ei tahdo tuoda esille.
https://www.facebook.com/veikko.hintsanen.ilmari/posts/2529417463871270:18
Ilmoita asiaton viesti