Taas yksi masentava aamu – Teknologiateollisuuskin hurahtanut Vihreään Siirtymään

Italian keskuspankin pääjohtajan Ignazio Viscon mallissa koronakriisiä varten luodusta elvytysvälineestä tehdään pysyvä, Teknologiateollisuuden toimitusjohtaja Jaakko Hirvola hehkutti YLE:n aamu-TV:ssä Vihreää siirtymää valtavana bisnesmahdollisuutena, Iltalehti kertoi vesihuollon infrastruktuurin hajoavan käsiin ja MDI-konsulttitoimiston asiantuntija kertoo ainoastaan ulkomaalaistaustaisten ylläpitävän väestönkasvua Suomessa ja kertoo Suomen kansan kuihtuvan pois.

Meille suomalaisille Euroopan Unionin komissaari Valdis Dombrovskis pyörsi sanansa ja vannoi pyhästi ennen eduskunnan ratifiointipäätöstä, että koronaelvytyspaketti kertaluontoinen. Nyt Suomi on karun tilanteen edessä, koska Italian valtio kulkee vääjäämättä kohti vararikkoa.

Vihreä Siirtymä nojaa koronaelvytyspakettiin ja se maksaa Suomelle jotain seitsemän miljardia euroa ja potista saadaan anoa takaisin jotain vajaa kaksi ja puoli miljardia Vihreään Siirtymään.

EU pisteyttää hankkeita ja suosii Vihreässä Siirtymässä mm. pyöräteitä ja raideliikennettä.

Teknologiateollisuuden toimitusjohtaja hehkutti Vihreää Siirtymää antamatta esimerkkejä. Hän olisi voinut antaa yhden esimerkin siitä, miten suomalainen teollisuus on sitoutunut hiilineutraaliuuteen vuoteen 2035 mennessä ja kuinka se on valtava bisnesmahdollisuus Suomelle. Raahen rautatehtaan tulevalla elektrolyysiin (vedyn pelkistys vedestä) perustuvalla tekniikalla saatetaan tehdä tulevaisuudessa terästä vailla hiilidioksidipäästöjä. Tuotanto vaatii puolet ehkä joskus (?) rakennettavan Hanhikiven ydinvoimalan tuotannosta. Vetytalouteen siirtyminen on todennäköisesti taas yksi murheellinen märkä vihreä uni. (https://www.thegwpf.org/green-haste-will-trash-the-promise-of-hydrogen/) Ruotsin puolella tehtävät saman konsernin investoinnit vaativat ehkä pari kolme ydinvoimalaa lisää.

Vedenjakelun korjausvelan maksuun tarkoitettuja rahoja syydetään nyt muodikkaaseen kiertotalouteen. Olen aihepiiriin syventynyt parinkymmenen vuoden ajan sadan asiantuntijalausunnon muodossa ja kirjoittanut sarkastisen Uuden Suomen blogin jätelakityöryhmän työn päätyttyä otsikolla ”Kiitos Jyrki Katainen”. (https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/mikkopaunio/kiitos-jyrki-katainen/) Työryhmä teki mietintönsä siitä, miten Jyrki Kataisen esittelemä ja Euroopan parlamentin ja neuvoston hyväksymä kallis ja utopistinen kiertotalouspaketti pannaan toimeen. Toimeenpano on viivästynyt koronapandemian vuoksi, mutta kohta saamme nauttia siitä; lähes jokaiseen kotiin ja pihaan tulee kuusi erilliskeräysastiaa, joita sitten yhden raskaan kuorma-auton sijaan hakee pihasta monta raskasta kuorma-autoa. Nämä jakeet viedään sitten jonnekkin, jossa niiden kanssa puuhastellaan kalliilla rahalla vailla mitään hyötyjä, mutta takuuvarmaa on, että saamme ympäristökuormitusta (mm. runsaat mikromuovipäästöt esim. paperin siistauksesta), työsuojeluongelmia (kompostointilaitoksissa P3-hengityssuojaimet) ja ympäristöterveydellisiä haittoja (mm. ällöttävät hajuhaitat).

Kiertotalouspaketti, jonka suomalaiset seuraavien vuosien aikana kiroavat alimpaan helvettiin ei siis ole resursseja säästävää, vaan resursseja kuluttavaa ja tähtitieteellisen kallista puuhaa . Teknologiateollisuuden toimitusjohtajan puheet Vihreän Siirtymän auvosta ovat Valdis Dombronskisin tapaan ihan tyhjää puhetta, jolla sumutetaan nyt surutta suomalaisia. Biojätteitä kompostoidaan ja se maksaa ehkä noin 400 euroa tonnilta ja Helsingin Seudun Ympäristöpalvelut saavat likaisesta kompostista jotain yksi euroa tonnilta.

Suojelupoliisi syyllisti eräitä persupoliitikkoja keväällä kokoomuksen Juhana Vartiaisen säestäessä, että väestönvaihtoteoria on vaarallisista demagogiaa. Nyt MDI-konsulttitoimiston tutkija kertoo sen olevan totta YLE:n aamu-TV:n uutisissa.

MikkoPaunio
Perussuomalaiset Helsinki

Kirjoittaja on (s. 1961) Helsingin yliopistosta valmistunut terveydenhuollon erikoislääkäri, joka on työskennellyt seuraavien instituutioiden palveluksessa: Helsingin yliopisto, Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, sosiaali- ja terveysministeriö, Euroopan Unionin komissio ja Maailmanpankki. Kirjoittalla on Helsingin yliopiston yleisen epidemiologian dosentuuri. Hän on saanut jatkokoulutusta Maailman terveysjärjestön ns. pitkällä kurssilla Brysselin vapaassa yliopistossa ja hänellä on ylempi korkeakoulututkinto (epidemiologia) Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health instituutiosta. Kirjoittajalla on julkaisuja merkittävimmissä kansainvälisissä lääketieteellisissä julkaisusarjoissa ja yhteensä vertaisarvioituja julkaistuja artikkeleita hänellä on 40 (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?term=paunio+m). Kirjoittajan tärkein tieteellinen havainto johti lopulta Maailman Terveysjärjestön maailmanlaajuiseen tuhkarokkorokotusstrategian muutokseen. https://www.duodecimlehti.fi/lehti/2017/3/duo13540 Pelkästään 2000-luvulla on tuhkarokkorokotus pelastanut noin 20 miljoonaa lasta elämälle.
Kirjoittaja toimi valtioneuvoston asettaman Säteilyturvaneuvottelukunnan puheenjohtajana vuosina 2009-2018. Kirjoittaja on toiminut vuodesta 2016 lähtien Valtakunnallisen Maanpuolustuskurssin sekä luennoitsijana että ns. pääopettajana (STM) syksyyn 2021 asti.

Hän on kirjoittanut kolme kirjaa: Vihreä Valhe (Weilin & Göös 1991), Vihreä Valhe - Valheen sysimustat juuret, salakavalat lonkerot ja murheelliset seuraukset (Auditorium 2015) ja Hourulan väen ilmastovallankumous (Omakustanne 2019). Kirjoittaja valittiin 20.3.2018 tieteelliseksi ja policy neuvonantajaksi American Council on Science and Health järjestöön. Järjestön on aikoinaan perustanut Norman Borlaug ja Elizabeth Wheelan. Se on teollisuutta ja hyvinvointia puolustava tieteellinen järjestö. Kirjoittajalta julkaistu useita raportteja Ison Britannian pitkäaikaisimman valtionvarainministerin Nigel Lawsonin perustamalla The Global Warming Policy Foundation sivustolla (https://www.thegwpf.org/?s=paunio). Kirjoittajalta on julkaistu merkittävillä brittiläisillä ja pohjoisamerkikkalaisilla keskusteluareenoilla useita puheenvuoroja (https://muckrack.com/mikko-paunio/articles) pääasiassa ympäristö- ja kehityspolitiikkaan liittyen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu