Valtiovarainministeriö tyrmää liikenneministeri Timo Harakan haaveet polttoaineiden hintojen korotuksista

Valtiovarainministeriö on tyrmännyt ympäristöministeriön valmistelemasta Keskipitkän aikavälin ilmastopolitiikan suunnitelmasta eli KAISU:sta antamassaan 19.1.2022 päivätyssä lausunnossaan (VN/16951/2020-VM-40) liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakan haaveet kurittaa kansalaisia bensan, dieselin sekä lämmitysöljyn hintojen suurkorotuksilla.

Ilman Luontokerhon Operaatio Varista Timo Harakka olisi nyt pääministeri

Ennen kuin menen itse asiaan, kehotan lukijoita tutustumaan Luontokerhon Operaatio Varikseen (alla linkki), jolla estettiin se, että bensan korkeaa hintaa rakastava ja virheitä aatoksia palvova Timo Harakka olisi tänään Suomen pääministeri.

Luontokerhon Operaatio Varis paljasti virheän Timo Harakan dramaturgian ammattilaisen taidoilla huolellisesti laatimat demareita syvästi halveksivat parodiatekstit (alla linkki), joista paljastuu myös hänen varhaisessa keski-iässä kirjoitettama arvio väkivaltaisen vallankumouksen välttämättömyydestä. Pienen pieni esimerkki Harakan tuotannosta hänen Viemärirotta kirjassa julkaistusta esseestään Päivä demarina (Otava 1998):

”Demarimme rakas hyvinvointikone – joka käyttää polttoaineenaan jatkuvaa talouskasvua ja tuottaa tuutista lisää palkkaa ja uusia kansankodin etuuksia – on pysähtynyt.

Työn ja pääoman ristiriita on eskaloitunut valtaviin mittasuhteisiin: työttömyyden ja kansainvälisen pääoman ristiriidaksi. Sitä ei ratkaista enää väkivallattomin keinoin.

Harakan totaalisen pöyristyttävät tekstit demareista ja demariaatteesta (linkki alla) jaettiin SDP:n helmikuussa 2017 Lahdessa pidetyn puoluekokouksen edustajille sillä seurauksella, että hänellä ei ollut mitään mahdollisuuksia voittaa Antti Rinnettä. Timo Harakan kampanjapäällikkö Markku J. Jääskeläinen valitteli Luontokerhon Operaatio Varista A-Studiossa ennen puoluekokousta. Jääskeläinen tunnetaan myös presidentti Tarja Halosen kampanjapäällikkönä.

Operaatio Varista ja siihen liittyviä paljastuksia pitää lukea ns. kieli poskella. Moni on saanut operaatiokuvauksesta hersyvät naurut.

VTT:n Hiisi-projektin laskelmat totaalisesti aliarvioivat ilmastopolitiikan kustannuksia vm:n mukaan

Yllä mainittu valtiovarainministeriön antama ja Harakan haaveet murskaava lausunto on myös vakava takaisku hallituksen ilmastopolitiikalle, koska liikenteen biopolttoaineet ja kotien lämmitykseen tarkoitettu bioöljy ovat olleet keskiössä, kun on mietitty, millä Suomi voisi noudattaa EU:n päästökaupan ulkopuolisten päästöjen ns. taakanjakoasetusta. Se velvoittaa nyt Suomea alentamaan päästökaupan ulkopuolisia päästöjä (jätehuolto, maatalous, liikenne, rakennusten erillislämmitys, työkoneet, F-kaasut, päästökaupan ulkopuolinen teollisuus) 29 %:lla vuoteen 2030 mennessä vuoden 2005 tasosta. Nyt komissio on osana EU:n ilmastopakettia ehdottanut  Suomelle tiukempaa 50 % vähennysvaatimusta, joka on absurdi.

Lyhyesti, vm totesi lausunnossaan, että VTT:n KAISU:lle Hiisiprojektin avulla tekemät laskelmat aliarvioivat aivan valtavasti biopolttoaineilla saavutettavan hiilidioksidiekvivalenttitonnin vähenemän hintalappua, joka on vm:n mukaan huikeat 350-450 euroa. Tämä lienee nyt syy, miksi valtiovarainministeri Annika Saarikko tuli ulos pari päivää sitten kannanotollaan, jolla hän tyrmäsi polttoaineiden hinnankorotukset kategorisesti seuraavassa budjettiriihessä.

Pääministeri Juha Sipilän lempilapsi biokaasu ja SITRA:n nykyisen yliasiamiehen Jyrki Kataisen Cleantech sekä kiertotalous ovat olleet suuria erehdyksiä kunnille ja kuntatalouksille

KEPU toimii tässä kuitenkin jälkijättöisesti, koska pääministeri Sipilän hallituksen lempilapsi oli liikenteen kaasumaiset biopolttoaineet, joihin hän haaskasi erityisen ahkerasti veronmaksajien rahoja jopa kymmeniä miljoonia euroja.

Surullisin esimerkki oli Sipilän haaveet toimivista kuivamädättämöistä, joista olisi saatu biokaasua esimerkiksi busseille. Vajaa kymmenen huijattua kuntaa osti erehdyksissään näitä koskaan toimimattomia kuivamädättämöjä ja esimerkiksi Mikkelissä viime kesänä näin busseja, joiden kyljessä luki ylpeästi, että ”tässä ajetaan paikallisesti tuotetulla biokaasulla”.

Joka kylään on viimeisen vuosikymmenen aikana ostettu märkämädättämö aerobisten haisevien kompostorien tilalle. ”Toimivista” märkämädättämöistä lukee Turvatekniikan sivuilla, että ne voivat räjähtää ja ovat huonosti kannattavia (1).

Jyrki Kataisen hallitus sitoutti vuonna 2013 kuntia periaatepäätöksellään järjettömiin Cleantech hankkeisiin erityisesti jätehuollossa. Sosiaali- ja terveysministeriö Cleantech vastauksessaan (29.12.2017; STM/4884/2017) Valtiontalouden Tarkastusvirastolle (VTV) kertoi jätehuollon pio- ja kiertotallouteen haaskatun satoja miljoonia euroja julkista rahaa. VTV:n pääjohtajana tuolloin toiminut virheiden entinen kunnallisvaaliehdokas Tytti Yliviikari ei kiinnittänyt mitään huomiota lausuntoon eli kuvainnollisesti laittoi lausunnon roskiin.

Esimerkiksi Mikkelin kaupunki osti Sipilän lempilapselta ja lopulta kymmenien miljoonien julkisen tuen jälkeen konkurssiin menneeltä Bio-GTS-yritykseltä avaimet käteen kuivamädättämön, jota Bio-GTS ei koskaan kyennyt toimittamaan. Bio-GTS sai myös vientitakuita ja minulle sähköpostitse kerrotun tarinan mukaan, jonka todenperäisyydestä en voi olla varma, että Kiinaan Bio-GTS:n toimittama bioreaktori räjähti täynnä sitä ”ihtiään”? Mene ja tiedä?

Pio- ja kiertotallous ovat myös nykyisen hallituksen lempilapset

Joka tapauksessa Sipilän hallituksesta lähtien piotallous on ollut joka hallituksen lempilapsi ja Antti Rinteen johdolla alunperin aukikirjoitetussa nykyisessä hallitusohjelmassa bio- ja kiertotalous ja aivan erityisesti biokaasun tuotanto ovat  keskiössä.

Nyt tarinalle on tullut päätepiste vm:n lausunnon myötä, rahaa ei yksinkertaisesti riitä 100 km korkeudessa unelmarillit päässä tehtyjen ilmastopolitiikkalinjausten rahoittamiseen.

Pio- ja kiertotallous ovat 100 km korkeudessa unelmarillit päässä kirjoitettua utopiaa (=dystopiaa)

Vm ei ole ainoa, joka pistää kapuloita rattaisiin biopolttoaineille, sillä osana EU:n ilmastopakettia RED II direktiivi tulee kiristämään biopolttoaineiden kestävyyskriteereitä, koska niiden tuottaminen on jo aiheuttanut massamittaista luonnontuhoa ja lisännyt maapallon ruokaturvattomuutta.

Kaiken kukkuraksi biopolttoaineilla tapahtuva EU:n ilmastotavoitteiden saavuttaminen tarkoittaa vain tavoitteiden juridista saavuttamista, koska biopolttoaineilla – ehkä sokeriruo’osta tehtyä etanolia lukuunottamatta – ei voida hiilidioksidipäästöjä vähentää, koska niiden valmistamiseen kuluu niin paljon energiaa.

Virheä siirtymä murjoo valtiontalouden ja siirtää rahat virheille kaverikapitalisteille

Se mikä on unelmarillien takaa jäänyt laajalti yhteiskunnassa huomiotta on se, että virheä ilmastopolitiikka vaatii julkista tukea ja vähentää tehokkaasti mahdollisuuksia valtion veronkantoon.

Esimerkiksi liikenneministeri Harakan halajamat biopolttoaineet ovat niin kalliita, että niitä ei voi tuetta tuottaa, mutta mikä yhtä tärkeää, niitä ei voida myydä ilman polttoaineveron tuntuvaa alentamista, koska muutoin niiden hinta nousisi tähtiin bensapumpulla. Toisaalta sähköautojen suosio tulee vähentämään tuntuvasti autoveron tuottoa ja polttoaineverotkin jäävät rikkailta sähköautoilijoilta maksamatta. Tästä johtuen Vihreän Siirtymän yhtälö on mahdoton valtiontalouden mutta luonnollisesti ei tuen saajien eli kaverikapitalistien näkökulmasta.

Virheät rojektit ovat säännönmukaisesti läpeensä huonoja. Kaava on aina sama. Ensin hankintaan julkisen sanan avulla pilottirahaa  uuteen virheään ihmekeksintöön ja sitten haalitaan poliitikkojen avulla investointitukia ja verohelpotuksia, jotta surkeasti toimiva virheä härpäke voisi edes jotenkin pyörittää käyttötaloutta. Mitään hyötyä härpäkkeistä ei ole – pelkästään haittaa. Ääriesimerkkinä on biojätteen pahaa hajua laajalti ympäristöön levittävät kompostointilaitokset. Yhden oikein mihinkään kelpaamattoman likaisen multatonnin tuottaminen maksaa 300-400 euroa tonnilta ja Helsingin Seudun Ympäristöpalvelut saa siitä euron tonnilta myydessään sitä jatkojalostukseen kekkilöille.

  1. https://tukes.fi/-/uusia-julkaisuja-biokaasun-turvallisuudesta

 

MikkoPaunio
Perussuomalaiset Helsinki

Kirjoittaja on (s. 1961) Helsingin yliopistosta valmistunut terveydenhuollon erikoislääkäri, joka on työskennellyt seuraavien instituutioiden palveluksessa: Helsingin yliopisto, Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, sosiaali- ja terveysministeriö, Euroopan Unionin komissio ja Maailmanpankki. Kirjoittalla on Helsingin yliopiston yleisen epidemiologian dosentuuri. Hän on saanut jatkokoulutusta Maailman terveysjärjestön ns. pitkällä kurssilla Brysselin vapaassa yliopistossa ja hänellä on ylempi korkeakoulututkinto (epidemiologia) Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health instituutiosta. Kirjoittajalla on julkaisuja merkittävimmissä kansainvälisissä lääketieteellisissä julkaisusarjoissa ja yhteensä vertaisarvioituja julkaistuja artikkeleita hänellä on 40 (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?term=paunio+m). Kirjoittajan tärkein tieteellinen havainto johti lopulta Maailman Terveysjärjestön maailmanlaajuiseen tuhkarokkorokotusstrategian muutokseen. https://www.duodecimlehti.fi/lehti/2017/3/duo13540 Pelkästään 2000-luvulla on tuhkarokkorokotus pelastanut noin 20 miljoonaa lasta elämälle.
Kirjoittaja toimi valtioneuvoston asettaman Säteilyturvaneuvottelukunnan puheenjohtajana vuosina 2009-2018. Kirjoittaja on toiminut vuodesta 2016 lähtien Valtakunnallisen Maanpuolustuskurssin sekä luennoitsijana että ns. pääopettajana (STM) syksyyn 2021 asti.

Hän on kirjoittanut kolme kirjaa: Vihreä Valhe (Weilin & Göös 1991), Vihreä Valhe - Valheen sysimustat juuret, salakavalat lonkerot ja murheelliset seuraukset (Auditorium 2015) ja Hourulan väen ilmastovallankumous (Omakustanne 2019). Kirjoittaja valittiin 20.3.2018 tieteelliseksi ja policy neuvonantajaksi American Council on Science and Health järjestöön. Järjestön on aikoinaan perustanut Norman Borlaug ja Elizabeth Wheelan. Se on teollisuutta ja hyvinvointia puolustava tieteellinen järjestö. Kirjoittajalta julkaistu useita raportteja Ison Britannian pitkäaikaisimman valtionvarainministerin Nigel Lawsonin perustamalla The Global Warming Policy Foundation sivustolla (https://www.thegwpf.org/?s=paunio). Kirjoittajalta on julkaistu merkittävillä brittiläisillä ja pohjoisamerkikkalaisilla keskusteluareenoilla useita puheenvuoroja (https://muckrack.com/mikko-paunio/articles) pääasiassa ympäristö- ja kehityspolitiikkaan liittyen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu